Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Savjet o mliječnoj formuli

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno Savjet o mliječnoj formuli

Drage mame, u velikom sam problemu!
    Imam bebu od 27 dana i ostala sam bez mlijeka. Pedijatrica mi savjetuje da započnem sa hipoalergenom formulom, pa me zanima da li je to nužno. Također ne znam koje mlijeko odabrati, da li ono sa dodatkom željeza ili bez!?
    Nemam vremena čitati niti se informirati uokolo pa bih vas lijepo molila za savjet odnosno pomoć!
    Hvala unaprijed!

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

savjete o mlijecnoj formuli ti moze dati iskljucivo i jedino vas pedijatar

a ovo ti je iz pravila foruma
    Po pitanju prehrane adaptiranim mlijekom, u svrhu zaštite zdravlja djeteta, strogo preporučujemo da se obratite djetetovom liječniku te da, u svrhu poticanja dojenja, savjete, informacije i pitanja o korištenju adaptiranog mlijeka ne postavljate na ovom forumu.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ako ti je tako pedijatrica savjetovala, ja bih tako i postupila. pitaj ju i za željezo.
    dobrodošla na forum

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nova, hajde napisi par odgovora na pitanja. Naime, odgovori na ta pitanja eventualno mogu pomoci da ti ovdje pomognemo s dojenjem, jer se savjeti o adaptiranom, prema pravilima ovog foruma, ne mogu davati. Sve detalje vezane za izbor, nacin i ucestalost davanja mlijecne formule moras raspraviti sa svojim lijecnikom. Ovdje mozemo raspraviti sve o tvom dojenju. Ako zelis, naravno. Iako, za to bi bilo puno bolje nazvati rodin SOS telefon za dojenje, 01/6177520 ili 091/2277220.

Koja je porodjajna tezina bebe?
    Koja je najniza tezina koju je imala?
    Koliko je dobila (pretpostavljam da ju je pedijatrica vagala)?
    Na osnovu cega si zakljucila da ti je mlijeko presusilo?
    Koji je razlog da pedijatrica preporucuje formulu?
    Koliko beba ima popisanih i pokakanih pelena dnevno?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Čime se sad hrani? Imaš li ikoliko mlijeka? Kako si to "ostala bez mlijeka"? Da li dojiš i prihranjuješ ili je samo na AD? ...

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Joj nemojte se ljutiti ako sam postavila pitanje protivno pravilima ovog foruma ali vas sam najprije našla. Panika mi je. Zato i pišem ovako zbrda-zdola!
    Beba se rodila sa 3000 gr, kući smo išli sa 2800, dojila sam ga 2 tjedna, dobio je 100 gr. Ostala sam bez mlijeka najvjerojatnije od šoka, smrtni slučaj u obitelji. Od tada mu dajem formulu, ali ne hipoalergenu. Kad mi se to dogodilo nisam mogla doći do nikog stručnog nego sam u ljekarni kupila najskuplju formulu misleći da će biti dobra zamjena.
    O plaču vam ne moram niti pisati!
    Što se tiće mokrih pelena, to ne znam, presvlačim ga svaka 2 sata jer nisam sigurna jel puna ili nije. Bude vlažna. A pokakane pelene bile su 5 kom od kada smo doma!

apricot editirala ime proizvođača

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja sucut zbog smrtnog slucaja.

Takvi sokovi najcesce samo blokiraju otpustanje mlijeka, pa se cini da mlijeka nema. Da li ga sad uopce dojis? Ako ne, prije koliko dana si prestala i bi li pokusala ponovo? Da, relaktacija je moguca. Nije laka, ali je moguca.

Dobio je 100g od koje tezine?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Niko se ne ljuti
    Ako je beba samo na AD onda slušaj pedijatra.
    Ako se hoćeš vratiti na dojenje, nazovi SOS telefon. Savjetnice će ti najbolje reći kako i šta da preduzmeš.
    U svakom slučaju nemoj plakati

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

100 gr od težine od otpusta iz rodilišta.
    Iskreno, nisam ga stavljala na prsa jer nisam mogla ga dojiti i plakati. Mislim da bi možda lošije utjecalo moje depresivno stanje nego adaptirano mlijeko. ...možda sam u krivu.......... I ovako se bojim da će imati posljedice iako se trudim posvetiti mu pažnju i ljubav, ali...........zaista mi je teško.............

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Beba osjeti tvoje osjecaje i tvoje stanje, bez obzira dojis li ili ne. Osjetit ce i tvoju tugu. Za tebe i za bebu ce biti dobro ako svoju tugu isplaces, jer bez obzira koliko je malena, bila je s tobom 9 mjeseci jedno, i dobro te poznaje. Nemoj skrivati bol, pusti ju da ode.

Nazalost, tvoje nedoumice oko izbora formule mi ne mozemo rijesiit. To trebas raspraviti s lijecnikom.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nova mama, želiš li pokušati zajedno s nama?

Dijete je još dovoljno maleno, pauza dovoljno kratka, a tvoja želja, čini mi se, dovoljno velika da uspijemo

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Nova mama, želiš li pokušati zajedno s nama?

Dijete je još dovoljno maleno, pauza dovoljno kratka, a tvoja želja, čini mi se, dovoljno velika da uspijemo
    x

nadam se da ces se ipak odlucit pokusat nastavit dojit.

moja sucut za smrtni slucaj.

zelim ti da prevladas tugu i da budes dobro.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Zelim ti da uspijes ako imas snage i zelje dojiti!!
    I zelim ti svu snagu da prebrodis tugu..

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Moja sućut zbog smrti u obitelji.
    Ako se odlučiš ponovno uspostaviti dojenje, uz tebe smo

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj M.a.r.t.a prvotno napisa
    Moja sućut zbog smrti u obitelji.
    Ako se odlučiš ponovno uspostaviti dojenje, uz tebe smo

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nova Mama, iskrena sućut zbog gubitka.

U slučaju dohrane formulom, kao što su cure već rekle, na ovom forumu ne možeš dobiti informaciju, jer je to u nadležnosti pedijatara, no ukoliko imaš volju i želju pokušati s povratkom dojenju, tu ćeš dobiti hrpu točnih i pouzdanih savjeta.
    Želim ti još jednom naglasiti da zbog šoka ne može nestati mlijeko, samo može ostati "zarobljeno" u kanalićima, jer stres može spriječiti refleks otpuštanja mlijeka. Postoje brojne tehnike za poticanje tog refleksa, kao i za relaktaciju.

Što god odlučila, uz tebe smo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •