-
pretrage na zarazne bolesti i cijepljenje
Bok svima,
dobila sam uputnicu za zaraznu da napravim pretrage (nisam imala nijednu zaraznu bolest, a karton od cijepljenja je tokom rata izgubljen)
Nemam dopunsko zdravstveno, pa me samo zanima da li netko zna koliko novaca da pripremim za pretrage i eventualno cijepljenje.
Hvala
-
Bok! Vidim da je dosta ljudi pogledalo topić, a ne odgovara. Možda zato što nam nije jasno zašto ideš na zaraznu? Zarazna sama po sebi ništa ne znači već pretrage koje misliš obavljati. Imaš već bebu, znači nisi ''neplodnost' ili jesi? Ako je neka sek. neplodnost, možeš napisati šifru N97 i gore opet 97 pa ne plaćaš participaciju, drugo ne znam.
Javi dobre vijesti nakon pregleda!
-
Zvrk, imam curicu koja je u jaslicama, a ja nisam imala nijednu zaraznu bolest (što znači da bi mogla pokupiti od njei nisam sigurna da li sam cijepljena protiv rubeole (bila sam bolesna kad su se u školi cijepili, a ne sjećam se da li sam naknadno otišla ili nisam) jer su mi izgubili karton sa svim podacima od rođenja do 18. godine (ali to je već druga priča)
sad planiramo drugu bebu pa bi htjeli provjeriti da li bi se trebala docijepiti prije nego krenemo u akciju
Uputnicu sam dobila, moram platiti participaciju pa me sad zanima da li netko zna koliko (da se ne onesvijestim na licu mjesta kad mi bubnu cifru)
-
Pa zašto ne nazoveš i pitaš?.
-
Zbilja, nazovi i pitaj! Pusa jasličkicama!
-
mirjana,
daj mi opiši šta si sve išla testirati, kako to izglede ,koliko traje, košta
te koliko se čeka na rezultat pretrage.
Naime imam sličnu situaciju, ne znam da li sam rubeolu imala, a za kozice sumnjam, jer sam imala nešto malo, a trebala bi prije trudnoće to provjerit al nikako da se pokrenem.
bit ću ti jako zahvalna da mi udjeliš koji savjet iz svog iskustva, thanks unaprijed
-
prebacujem na podforum gdje bi moglo biti vise odgovora
-
Za jedno antitijelo, ako trebaš samo Rubella IgG, računaj 15% od nekih 300-400 kn - otprilike - znači 60 kn . Ali najbolje da ih pitaš, možda su se cijene mijenjale, možda trebas više vrsta antitijela itd. Raspitaj se i u zavodu za javno zdravstvo (gradski, državni) možda oni rade po manjoj cijeni.
-
Mirjana javi se..........
-
oprostite na nejavljanju, dugo mi je trebalo da to obavim i pokupim nalaze
Pretraga se zove TORCH, u njenom sklopu su pretrage na toksoplazmozu, rubeolu, CMG (cytomegalo) virus i herpes simplex tipa 1 i 2.
Prvo sam nazvala Zaraznu, tamo su mi rekli da se pretrage ništa ne plaćaju (znači telefonska informacija, nisam je provjerila), ali nemaju reagensa pa su me poslali u Rockefellerovu preko puta. Laboratorij radi od 7 do 8
U Rockefellerovoj sam platila participaciju za sve skupa 427 kn
Laboratorij počinje raditi od 8 , a nalazi se podižu od 13-15
Eto, nadam se da će nekom biti korisna ova informacija
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma