Hvala vam cure puno na odgovorima i savjetima, posebno jelena!

Lara je krenula u vrtić, ide sada već mjesec dana, i moram reći da sam jako zadovoljna.

Što se redovnog jelovnika tiče, dobijem za svaki tjedan unaprijed na mail od zdravstvene voditeljice jelovnik - redovni i posebni sa modifikacijama za Laru. Ukoliko imam neku primjedbu, mailam natrag i moram reći da je ta komunikacija stvarno za svaku pohvalu. Za hranu koja se donosi sa strane sam pitala na inicijalnom roditeljskom sastanku, tete su rekle da nije dopušteno donošenje hrane u vrtić, osim za rođendane, kada se smije donositi samo stvari s deklaracijom (za sada nije bilo rođendana, tako da ne znam kako bi to funkcioniralo). Postoji naravno i lista alergičara i alergija za tete.

No novost po pitanju rođendana je sada da je zabranjeno na rođendane donositi bilo što osim voća/suhog voća, uz iznimku orašastih plodova i kikirikija, koji nisu radi alergičara dopušteni. Kažem, za sada nije bilo rođendana, pa ni ova nova uredba ne znam kako će funkcionirati, ali evo, za sada je situacija kontrolirana puno bolje nego što sam to očekivala.

Inače i što se astme tiče sam zadovoljna, babyhaler ostavljam svaki dan u vrtiću, tete su dobile tečaj kako ga koristiti i kada, tako da u slučaju frke znaju (ima tu i za nas sretna okolnost da je jedna teta astmatičar, tako da ima iskustva).