Naša će djeca odrasti. Bit će odrasli ljudi kakve srećemo na ulicama. Što želite da postanu, kakvi da budu?
Čekajte, čekajte! Znam da vam je prvi impuls reći da želite da budu ono što jesu, da rade ono što vole, da budu sretni - naravno. Ali mene zanima vaša strana te priče. Što biste im vi poželjeli? Kad biste mogli birati i ubaciti svoje dijete u neku budućnost, u neki određeni stil života, u neko tijelo, na neko određeno mjesto - što biste odabrali? Recimo, ne možete pogriješiti, netko vam sa 100%-tnom sigurnošću obeća da će, što god vi odabrali, oni sigurno biti jednako sretni... Vi se samo morate pobrinuti za detalje... Što biste odabrali za njih? Biste li željeli da budu pustolovi, nemirna duha ili sređeni obiteljski ljudi? Sportaši, umjetnici, znanstvenici? Poznati i slavni ili samozatajni? Bogati ili sasvim nematerijalistički raspoloženi? Izrazito lijepi i uočljivi ili prosječna izgleda? Koje biste osobine odabrali za njih? Čime biste napunili njihov svijet?
Zamislite kako bi bilo da roditelji zaista imaju dužnost na taj način oblikovati život svog djeteta... Uh! Ali možda bi bilo zgodno... (Ja još nisam smislila odgovor, zasad sam smislila samo ovo pitanje.)