A ja vjerujem da joj vise od ohrabrenja treba dati sve potrebne informacije (cak i ako su ruzne) iz sto objektivnijih izvora - npr. znanstvenih clanaka. Da mene netko tapsa po ramenu i kaze "sve ce biti u redu", dizala bi mi se kosa na glavi jer mi to bas nista ne znaci u slucaju da trebam donijeti jednu tesku odluku. Odluku treba donijeti na temelju cinjenica, sto informiranije moguce. Ne znam da li si se odnosila na moje postove kad si spomenula katastroficne prognoze, ali ja te cinjenice nisam izmislila nego nasla u medicinskoj literaturi; nisu sjajne, ali ih treba biti svjestan jer su vazne u odluci.ali ne cini mi se bas fer
iz posta u post redati katastroficne prognoze
trudnocu s trojkama prikazivati kao strasnu nesrecu
jednojajcane blizance kao najveci uzas
i sve to u zelji da se "pomogne" jadnoj mami koja je vec dovoljno zabrinuta i bez toga! stvarno takticno, svaka cast!
i to sve ne temelju cega? kojih informacija? ne znamo nista o alvininoj trudnoci, jer joj nista konkretno nisu rekli!
ja bih u takvoj situaciji pokusala utjesiti mamu i ohrabriti ju da sazna sto vise i to s raznih strana i od strucnjaka koji ce svaki za sebe vidjeti o cemu se radi, nezavisno od ostalih, jer je to objektivnije;
a ne bih
postavljala stvari kao da je sve vec svrseno i presuda vec donesena!
Svakako joj ne bih rekla "ja to nikad ne bih napravila" i to dvaput u istoj liniji, kad joj medicinska struka savjetuje bas to. Koliko je to takticno ili informativno ili ohrabrenje ili utjeha s tvoje strane? U biti su tvoji drugi postovi Alvini ok i isto ono sto joj i svi drugi predlazemo - bolje informiranje, potraga za doktorom ili doktorima koji su dobri u dijagnozi i imaju iskustva. Napadanja koja si ovdje dozivjela se odnose na tvoj prvi post na ovom topicu a koji je susta suprotnost s ovim sto si zadnje napisala jer u tom prvom postu a priori tvrdis da to nikad ne bi napravila (a ono "nikad" ja interpretiram da znaci bez obzira na to sto doktori kazu).
No dobro, svi se slazemo da Alvini treba dati podrsku, iako se razlikujemo u nacinu. I pozeljeti joj najbolju srecu, koju god odluku donijela.![]()

Odgovori s citatom