Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: komunikacija sa vrtićkom djecom

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno komunikacija sa vrtićkom djecom

Još 6 dana i onda pauza do 01.09.
    Sjedim sa časnom i pričamo o tome kako joj se G. čini za ova dva mjeseca koliko je u vrtiću.

Kaže - bistar ali neposlušan, sva djeca na jednu stranu, on na drugu,
    svi sjede on šeta, svi u pijesku, on vozika kamione okolo.

Kaže - može biti prisutan fizički ali je u svom svijetu i IGRA SE UVIJEK SAM!

Kaže - djeca tek kad dođu, sasvim je normalno da im je potreban period privikavanja na nova lica, ali da otprilike već nakon neke dvije sedmice svak sebi nađe nekog "omiljenog" drugara da se s njim igra. Što kod G. nije slučaj. On se uvijek igra sam.

Za neka tri mjeseca napunit će 4 godine...
    Tete iz vrtića misle da je slabo socijaliziran za svoj uzrast i nije im jasno kako neće da se igra sa drugom djecom. A ja ne znam šta da mislim o tome.

Ima li iko ovakvih iskustava??? Ikakav savjet ili mišljenje???
    Šta da radim nemam pojma...
    Da ga pustim ili da poduzmem nešto?
    Baš sam :/

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad definitivno nije vrijeme, pusti ga da uziva u ljetu i ako se ponovi ista prica na jesen, tad mozemo o tome onako nadugacko

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Baš ti hvala što me tješiš

Ja nikad o tome nisam naročito razmišljala niti primjećivala da je solo igrač.
    Pa šta ako voli da se igra sam? Zar je to sad problem?

Pogotovo što znam da nije situacija takva da sad demonstrativno odbija drugu djecu,
    znam sasvim sigurno da je sa drugom djecom prijatan, znam da dijeli svima npr. bombone ( lupam ) isl.,
    znam da voli i pokazati a i dati svoje igračke ( kod kuće ili kad smo vani ),
    nije sebičan ...

I on to čak i kaže kad ga pitam s kim se igra - "s tetom R." i " ne volim da se igram s djecom"

???

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pričekaj neka prođe lito pa ćeš vidit kakav će bit kad ponovno krene u vrtić.
    išao je svega 2 miseca, a možda je takav tip diteta da mu za čoporativna druženja triba malo više vrimena.
    uostalom, nisu svi rođeni za grupne "sportove", triba neko bit i u pojedinačnim (kužiš me?).

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

i ja se slažem da treba vidjeti najesen kako će biti, ali da sam na tvom mjestu uopće se ne bih uzrujavala... baš kao što su ti cure rekle... neka djeca su jednostavno takva da uživaju u promatranju drugih i u samostalnoj igri... ne znači odmah da nešto s tim djetetom nije u redu i način na koji ti je to časna rekla nije mi nimalo ok...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Nataša,Sarajevo prvotno napisa
    Pa šta ako voli da se igra sam? Zar je to sad problem?
    U ovome što kažeš, ja zaista ne vidim problem.
    Imam i ja "solo igrača". Kad je krenuo u vrtić, uopće nije komunicirao s djecom, a slabo se i uključivao u zajedničke aktivnosti. Tete su mi to prenosile, ali ne kao problem, nego više kao opažanje. Otprilike nakon 6-7 mjeseci se situacija počela mijenjati, i sad se aktivno igra s drugom djecom.
    Ali i dalje je ostao individualac, koliko vidim. Jednostavno je takav po prirodi. Nekoj djeci treba dulje da uspostave komunikaciju s drugima, i mislim da ih se u tome ne bi smjelo požurivati, jer se postiže suprotan efekt.

Kaže - djeca tek kad dođu, sasvim je normalno da im je potreban period privikavanja na nova lica, ali da otprilike već nakon neke dvije sedmice svak sebi nađe nekog "omiljenog" drugara da se s njim igra.
    Dva tjedna bi i meni bilo premalo za upoznavanje s novom sredinom, a kamoli trogodišnjem djetetu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •