ma ljuta samti vrtići se ponašaju tako kao da svi mi radimo po školama i sl...naime nije dežuran naš nego moramo seljakati dijete koje se ionako teško adaptiralo na tete sad u novi vrtić novim tetama :shock: to će biti strašno!!!
ma ljuta samti vrtići se ponašaju tako kao da svi mi radimo po školama i sl...naime nije dežuran naš nego moramo seljakati dijete koje se ionako teško adaptiralo na tete sad u novi vrtić novim tetama :shock: to će biti strašno!!!
Kod nas su mislim samo dva dežurna, grupe su mješovite (znači 2godišnjaci sa 5godišnjacima :shock: ), tete se mjenjaju svakih 7 dana jer su na godišnjima...
Mene to čeka dogodine, a prijateljica mi nema gdje sa djetetom cijeli 7mj. U 8. su ona i muž na godišnjem.
Katastrofa.
ne razumijem... kako će biti s novim tetama? pa nisu njegove cijelo vrijeme na godišnjem...bit će djelomično.. a ako vam je tako bitno da budu njegove, pitajte ih kada rade one i probajte si dio svog godišnjeg prema tome uskladitidonna prvotno napisa
uostalom, čemu ljutnja... kada bi po vašem mišljenju zaposlenici vrtića (mislim na sve zaposlenike - tete, kuharice, spremačice, domare, stručni tim....) trebali ići na godišnji i kako bi vi to organizirali?
zašto vas šokira mješovita grupa djece? pa to je u mnogim vrtićima najnormalnija grupa i tijekom godine...M.a.r.t.a prvotno napisa
i ne znam gdje ste...ali zar je moguće da vam vrtić ne radi cijeli 7. mjesec?
[quote="bubička"]tako da bude više teta na manje djecedonna prvotno napisa
![]()
znam,znam sanjam ali i mene zanima kako se svi snađu preko ljeta pogotovo ovdje kod mene u turističkom mjestu gdje i onaj tko ne radi zimi radi ljeti :?
a vrtić naravno ljeti radi manje i ne bi ulazila u raspravu koliki je čiji GO
ali ovaj od naših teta mi se čini popriličan od 01.07-01.09 rade 1tjedan
a ostatak su slobodne znači skoro 2mj
iako ne bunim se jer kako je mali vrtić sve su nam poznate
da se priključim nama je vrtić na kolektivnog godišnjem cijeli osmi mjesec a ja sam u mogućnosti koristiti samo sedmi tak da nam je to svake godine veeeliki problem i ozbiljno smo razmišljali na promjenu vrtića upravo radi toga, sva sreća ove godine sam na porodiljnom tako da što se mene tiče može bit doma cijelo ljeto :D ( jedan problem manje )
al da je kojim slučajem baš vaš vrtić dežuran , mama iz onog drugog vrtića bi bila nezadovoljna i s istim problemom.Tako , ne znam kako udovoljiti svima u takvim situacijama....naime nije dežuran naš nego moramo seljakati dijete koje se ionako teško adaptiralo na tete sad u novi vrtić novim tetama to će biti strašno!!!
Moja malena od 14. 07. isto mora u dežurni vrtić, i što ćemo sad... kako bi bilo da je zatvoren, a ja moram raditi? Što sam primjetila da privatnici imaju običaj zatvoriti vrata na mjesec dana.Takav način bez ponude bilo kakve druge opcije za zbrinjavanje djeteta mi je neprihvatljiv!
Što, petogodišnjaci jedu dvogodišnjake?Kod nas su mislim samo dva dežurna, grupe su mješovite (znači 2godišnjaci sa 5godišnjacima ), tete se mjenjaju svakih 7 dana jer su na godišnjima...![]()
A kad bi po vašem mišljnju tete smjele iskoristit godišnji i tokom godine slobodne dane koje zarade, a da svi roditelji i djeca budu zadovoljni?
Blago njima, nekog dobrog ravnatelja imaju. Za nepovjerovat.ali ovaj od naših teta mi se čini popriličan od 01.07-01.09 rade 1tjedan
a ostatak su slobodne znači skoro 2mj
[quote="Arwen"]da, slažem se s tim da bi problem bio riješen da su po 3 tete u grupi cijele godine, pa bi tako mogle koristiti godišnji i tijekom godine naizmjence, ali pošto je to za sada samo velika želja svih nas, ajmo biti realni....bubička prvotno napisa
kako vrtić ljeti radi manje? u kojem ste gradu?
pa cure gdje se to vrtići zatvaraju na mjesec dana?lilamili prvotno napisa
Kod nas radi jedan dežurni vrtić i tamo idu sva djeca iz ostalih kuća. Imamo sreće jer je dežurni vrtić baš vrtić u koji ide moja kćer.
Ona inače bude u dežurstvu svaki dan i zna sve tete i "dežurnu" djecu. A nadam se da će biti dobro preko ljeta jer mi imamo 3 tjedna godišnjeg a ostalo će u vrtić.
Kod nas u Puli je do prije dvije godine vrtić bio zatvoren cijeli sedmi i osmi mjesec, a sada samo šest tjedana.
Dežurstvo je naravno u drugom vrtiću.
kikica je po ljeti uživala - jer su stalno dolazile nove tete... i sve redom su ju hvalile.
a kad su bili radovi u vrtiću - umjesto 2 mjeseca - putovali su u drugi vrtić autobusom nekih 4 ili 5... sve se preživi![]()
šibenik. od 1.7. do 1.9. rade samo dežurni vrtići (mislim njih 2) sa mješovitim grupama. meni osobno mješovita grupa nije najbolje rješenje kao i mnogim roditeljima koji se pomoću baka servisa, teta čuvalica i na dr. načine snalaze preko ljeta. u ši ima puno sezonskih radnika, a malo vrtića preko ljeta pa me zanima kako si to ljudi organiziraju??bubička prvotno napisa
Ma ja mislim da su ta dežurstva veći problem roditeljima nego što na kraju ispadnu djeci.Iskreno, iz iskustva.
Nemam iskustvo s ljetnim dežurstvima, ali zasad se, što se tiče ovih dnevnih dežurstava ovo pokazalo kao točno:
ta dežurstva veći problem roditeljima nego što na kraju ispadnu djeci.
Sad kad je bio neki produženi vikend, bilo ih je valjda samo 15 iz cijelog vrtića i spavali su u nekoj drugoj sobi, igrali se u nekoj trećoj- ona se vratila sva oduševljena iz vrtića![]()
Ja nekak nemrem vjerovati kak se ama baš svake godine pred ljeto stvara neka fama oko tih dežurstava, i ljutnje oko toga i...
Meni je to već smješno čitati...
Pa i oni moraju na godišnji, i oni imaju obitelji s kojima žele provesti odmor na koji itekako imaju pravo.
Ne znam, nikada mi to nije bio problem, sve se preživi, a mislim da ima puno gorih stvari u životu od ljetnih dežurstava u vrtićima.
Jedino bih se uzrujala da vrtić zatvore prek ljeta.
joooj odma mi je lakše sad kad sam pročitala da ima djece koja vole dežurstva...naime iz svoje bliže okolice čula sam uglavnom negativno. To je i razlog zašto sam zadnja 2 ljeta nekako izbjegavala dežurstvo (krpali se ja i tata, babe, dide) ali bojim se da ćemo ove godine i mi na dežurstvo u 7 mjesec. Javljam se da vam kažem kako sam ja to odlučila predstaviti svom 4godišnjaku. Maleni je inače društven i voli ostajati sasvim sam (ako je sigurno da ću se ja kad-tad vratiti)
Tako on nekad bude u igraonici 2 sata s drugom djecom i nepoznatim tetama. OK, znam da 2 sata nije isto što i 8 sati, ali pomislim, pa to je slično ko igraonica. Neko sasvim drugo mjesto (jer nije dežuran naš vrtić nego jedan drugi), tete ne poznaje, a i djeca će biti pomiješana iz različitih grupa. Pa će mu mama fino tako to i objasniti. Eto ideje i za vas, naravno ako vam klinci vole igraonice i sl. Ili mislite da nije dobra ideja?
Upravo sam ja to htjela napisati :Dana.m prvotno napisa
![]()
kod nasbubička prvotno napisa
![]()
kolektivni godišnji cili osmi misec.
dežurnog vrtića nema.
znači: snađi se druže kako god znaš i umiješ.
meni je ok, snađem se. nemam baku i dida servis pa uzmem taj misec neplaćeni i guštam.
ustvari uzmem godišnji od 15.7. jer se meni tako prohtije, a i u to vrime već u vrtiću bude svega 10-ak dice. i ne želim (kad sam već u mogućnosti) da Šefica bude među tih 10-ak. radije se pokupimo na more. i budemo do 5.9.
tako smo lani, a tako ćemo i ove godine. :D
šta se mene tiče, ne bunim se. još bi mi bilo draže kad bi vrtić stavio ključ u bravu od 1.7. do 1.9.
ali se isto promislim kako taj problem riješe roditelji koji nemaju dite kome ostavit, nemaju godišnjeg (ili ga imaju vrlo malo i ne u 8. misecu) i nema dežurnog vrtića.
Ma je, nekad roditelji stvarno pretjeruju.
Kao i za bolovanja...mislim, pa i te žene su (većinom) mame i imaju pravo i prirodno je da budu sa svojim djetetom dok je bolesno.
Ali tete se stvarno trude da djeca to osjete što manje- uvijek je ona njihova teta ujutro, zamjena dolazi na spavanje, tako da oni to što manje osjete.
Ja sam više ljuta što moram po tolikoj gužvi putovati do vrtića i što na kraju moje dijete bude tamo skoro 10 sati- ali to nema veze s tetama i dežurstvom.
a zašto bi se uzrujala ako bi se vrtić zatvorio preko ljeto (kao naš i što mene ne uzrujava jer si mogu dozvolit neuzrujavanje) ako tete imaju pravo na godišnji sa svojim obiteljima.ana.m prvotno napisa
ali ruku na srce tete itekako imaju godišnjeg. ako ne u komadu onda makar svako malo po koji dan je neradni, pa štip ovamo, štip onamo nakupi se tu dana.
evo npr. naš vrtić kroz peti mjesec nije radio 6 dana jer su se spajali svakojaki praznici. pa daj prvi četvrtak i petak, pa daj drugi četvrtak i petak, pa daj još jedna dan neradni....a za to vrime je bilo roditelja (kao ja) što smo najnormalnije u sve te prazničke dane radili. pa se krpaj s mužem, pa vodi malu na posao. i to onda ne spada pod odmor teta :?
loryblue
pa što nemate dežurstvo u te dane kad je manje djece u vrtiću?
ja sam te sve dane normalno radila
iz njene grupe je došlo 3 djece ali vrtić je radio
moje je iskustvo sasvim drugačije, ja nisam imala problem s dežurstvom dok mom dijetetu to nije postalo problemmiasa prvotno napisa
![]()
i jos uvijek imam griznju savjesti sto sam joj to priustila one prve vrticke godine![]()
naravno da to nije problem pojedinaca nego tako sustav funkcionira, a ja ga jos nisam dobro poznavala i zatekao me je nespremnu :?
nisam sigurna da bi i sad ovako iskusnija nasla pravo rjesenje, jedino rjesenje bi bilo da MM i ja nismo te dane trebali raditi![]()
7. mjesec vrtić radi ali u njemu bude stvarno 10-ak dice.Anci prvotno napisa
i tih 10-ak nije spojeno u jednu grupu pa da ih čuva jedna teta i da se onda minjaju npr. svaki tjedan nego su na okupu sve tete :?
dica se igraju zajedno, tete ih nadgledaju i to je to.
drugu polovinu 7. miseca ne bude niti 10-oro dice. i zato ja Šeficu od 15.7. ne vodim u vrtić. mogu uzet slobodno i onda to i koristim.
a dežurnog vrtića ionako nema.
AJME...PA TO JE MENI STRAŠNO...piplica prvotno napisa
dežurstva su nešto što je normalno, ali zatvaranje vrtića mi nije...
Uzrujala bih se jer nemam dva mjeseca godišnjeg, čak ne mogu iskoristiti odjednom svih 5 tjedana, jer nemam nikoga da mi dijete čuva, a novaca za čuvalicu nemam.Loryblue prvotno napisa
A na godišnji ne moraju svi u isto vrijeme, kolektivno kao kod vas. Zato i jesu dežurstva da svi odu na 2-3 tjedna preko ljeta, a da vrtić ipak radi.
znam ja zašto se uzrujavama![]()
uzrujavam se zato jer poznajem svoje dijete koje je tel nedavno "Stalo na noge"sa svojim tetama i svojom grupom i kaže sama teta da je to ljeto šok i kao da se kreće ponovno u adaptaciju a što to znači ne želim se ni sjećati :/
dežuran je vrtić na kraju grada i je bit će njena teta jedno vrijeme i onda druga neka....ja znam šta to z amoje dijete znači a ako vaša djeca nemaju problema s prilagodbom-eto blago vama
donna![]()
Ja znam što znači teška adaptacija. I plakanje i nejelo....
Ali, što se tiče ovoga preko ljeta, ne želim unaprijed imati negativan stav prema tome.
Njoj je u vrtiću sad bolje, u dnevnim dežurstvima je upoznala sve tete i djecu- jer uvijek jedni te isti, naravno, idu u dežurstvo.
Ne znam, možda joj bude teško, možda ok, ali neću već sad dramit oko toga. Za dnevna dežurstva nemamo problema. Vrtić, uopće, joj je onako, ok, nije da ga baš ludo voli. Ona se adaptirala, ali jednostavno je, valjda kao i njena mama, tip kojem vrtić baš "ne leži". Ne znam kako da to objasnim :/
s tima da je razlika jer moja curica čim dođe vrijeme za normalno dnevno dežurstvo počinje dramiti i plače ko kišanjene tete budu recimo do 15.30 a mi nekada stignemo a nekada tek u 16h i ona čim vidi da se njena teta sprema za doma ona je gotova.jednostavno čim ugleda ovu "novu"tetu koja ih popodne čuva koma je i plače.neznam jel joj se možda nekako "Zamjerila"ta druga pa ju ne prihvača ili je jednostavno teško prilagodljiva(što je jasno da je) pa je tek svoje dvije prihvatila i evo opa sad neka NOVA teta
![]()
zato me strah ljeta da ćemo sve morati ispočetka od plakanja doma,do vrištanja u vrtiću,ne jedenja,ne spavanja.... :shock: neznam bi li mogla još jednom to sve prolaziti kako nam je bilo proše godine![]()
Stari Grad-otok Hvarbubička prvotno napisa
i svako ljeto su iste priče ali po kavama nitko ništa ne kaže gdje bi trebao
da se ne zamjeri![]()
moje dijete normalno ljeti ide u vrtić jer mi svi ljeti radimo puno više a ne manje
a kako drugi neznam iako znam kako djeca se čuvaju sama po cesti ili starije čuva mlađe ..............
Ondadonna prvotno napisa
![]()
A netko nekako reagira.
Nadam se da će vam sve biti ok ljeti![]()
znate kaj meni nije jasno.
ako po ljeti u vrtiću ima upola manje djece (moj zaključak temeljen na listi gdje su se upisivala djeca iz naše grupe koliko tko i kad misli koristiti ljetno dežurstvo) zar je TOLIKO TEŠKO I NEZAMISLIVO organizirati grupe tako da se spoje po 2 susjedne grupe npr (kod nas su najmlađa jaslička i starija jaslička soba do sobe, dijele ograđeni dio igrališta sobe su spojene vratima i imaju zajednički hodnik, djeca su stalno u međusobnom kontaktu i tete isto) tada bi dakle bila jedna grupa prosječne veličine s 4 tete, i onda bi se one mogle izmjenjivat u godišnjima da su uvijek po dvije s njima, a svaka bi teta mogla na godišnjem bit mjesec dana.
dakle djeca bi bila s poznatim tetama u poznatim prostorima.
Pa tako se i organizira. Pokušava sa uvijek gledati da je sa djecom barem jedna poznata teta. Kod nas recimo početkom 8 mjeseca rade dvije skupine od 15, tako da stvrano ne mogu biti svi sa svojom tetom. A da ne mislite da su tada sve tete na godišnjem, kod nas se radi punom parom na uređenju prostora, izradi sredstava za rad. Svi koji nisu u neposrednom radu sa djecom, rade ostale poslove.
evo danas je na sam spomen jedne druge tete počela plakati pri predaji u jaslice kao ono na početku![]()
toliko se rastužila da su mi suze krenile...
eto zašto govorim,kako ćemo ljeti? :?
ja imam isti problem. dijete tek krenilo ovu godinu u 12 mjesec i "teško" se adaptiralo. i sad mora u drugi vrtić, druga djeca svaki čas druge tete.ne razumijem... kako će biti s novim tetama? pa nisu njegove cijelo vrijeme na godišnjem...bit će djelomično.. a ako vam je tako bitno da budu njegove, pitajte ih kada rade one i probajte si dio svog godišnjeg prema tome uskladiti
uostalom, čemu ljutnja... kada bi po vašem mišljenju zaposlenici vrtića (mislim na sve zaposlenike - tete, kuharice, spremačice, domare, stručni tim....) trebali ići na godišnji i kako bi vi to organizirali
ja nemam gdje s njim jer imam 5 dana godišnjeg ovo ljeto, a tete sam pitala uopće ne rade ovo ljeto. imaju puna 2 mjeseca slobodno, s tim da su imale slobodno za i za Božić jer je dežurala samo jedna teta.
od kad sam čitala na drugom forumu iskustva majki iz inozemstva i to iz 'normalnih' i zapadnih zemalja o tome kakvi su tamo vrtići i koliko koštaju, primirila sam skroz strasti u vezi ljetnih dežurstva
i vrtića općenito
ja plaćam 400 kuna mjesečno, jede se tri puta dnevno s tim da je jedan obrok skuhani ručak, 12-ero djece je u grupi, tete su super,a vrtić ima i ritmiku gdje mi je samo pokupe dva puta tjedno iz grupe (a plaćam 170 kn)
i još se žalim
uvijek može biti bolje, naravno, ali nakon što sam ono pročitala, nisam više nezadovoljna...ni najmanje
od kad sam čitala na drugom forumu iskustva majki iz inozemstva i to iz 'normalnih' i zapadnih zemalja o tome kakvi su tamo vrtići i koliko koštaju, primirila sam skroz strasti u vezi ljetnih dežurstva
i vrtića općenito
ja plaćam 400 kuna mjesečno, jede se tri puta dnevno s tim da je jedan obrok skuhani ručak, 12-ero djece je u grupi, tete su super,a vrtić ima i ritmiku gdje mi je samo pokupe dva puta tjedno iz grupe (a plaćam 170 kn)
i još se žalim
uvijek može biti bolje, naravno, ali nakon što sam ono pročitala, nisam više nezadovoljna...ni najmanje
ako se svake godine stvara neka fama oko ljetnih dežurstava onda ta ljetna dežurstva sigurno jednom djelu roditelja i djeca predstavljaju problem, pogotovo onoj djeci koja su tek ovu godinu krenula u vrtić ili djeci kojoj malo teže pada adaptacija. naravno da su tete zaslužile godišnji odmor (uostalom kao i svi mi) pogotovo ako još i rade u takvim uvjetima da imaju preko 30 djece u grupi ali mislim da se moglo naći i malo "sretnije" rješenje. (ipak su vrtići i tete tu radi djece a ne obratno)zašto ne bi dežurstva bila mjesec dana pa bi onda čak i ovakvi kao ja koji imaju po pet dana godišnjeg ljeti uspjeli uz pomoč muževog i bakinog godišnjeg i nekako dogurat do tih mjesec dana. a tete koje u tih mjesec ne iskoriste godišnji mogu to uvijek riješit kao što se rješavaju i bolovanja. evo naša teta je sad bila na bolovanju 3 tjedna pa naravno da nisu djecu seljakali u drugi vrtić. lijepo je došla zamjena (ionako ima veliki broj nezaposlenih odgajatelja!)a djeci to nije teško palo jer su ostala u poznatom okruženju i sa svojim prijateljima.ana.m prvotno napisa
a ovako nemam pojima šta ću, ako ne uspijem ništa "iskemijat" ovih pet dana godišnjeg kojih dobijem ću morat iskoristi na prilagodbu na novi vrtić umjesto da se kupam sa svojim dijetetom.
i naravo da ima puno gorih stvari u životu, ali mislim da bi se ova mogla rješiti na zadovoljstvo i roditelja i djece i teta. :D
Dakle da se priključim i ja jer mi svako ljeto jedva sklapamo kraj s krajem jer kod nas u Mičevcu vrtić ne radi od 01.07-01.09. i tada bi djecu trebalo voziti u V. Goricu koja je autom kojih 15 min od nas ( u idealnom slučaju a ne ujutro i popodne kada se ide s posla i na posao), s time da 90% ljudi radi u Zagrebu tako da je to veliki problem. Javnog prijevoza s našom Goricom pod koju kao spadamo nema tako da i u slučaju da moram dijete odvesti javnim prijevozom trebam prvo u Zapruđe busom,pa na tramvaj do Avenue Malla, pa opet na bus za VG što je u idealnom slučaju barem 1,5 sat vožnje ako se sve linije poklope. I što učiniti, bake rade tako da one otpadaju za čuvaje ljeti, ja nisam imala pravi godišnji ( jedva sklepala par dana jer je kolektivni bio zimi 1 mj) i ti se snađi. Mislim da mi iz manjih mjesta zbilja imamo razloga ljutiti se i žaliti na vrtić i čuvanje djece tokom ljeta, jer ovi u većim gradovima se pokriju u susjednim kvartovima međusobno pa ipak ne morate voziti djecu Bogu iza nogu da bi vi mogli mirne duše ići raditi.
A kakvo bi to blo sretnije rješenje? Zašto onda u svim firmama ljudi ne koriste samo mjesec dana godišnje odmore. Kužiš me kaj govorim? Ne moguće je toliko ljudi utrpati u mjesec dana godišnjih, a ostatak da se radi normalno. Uvijek neka teta mora faliti i nečije dijete će to teško podnjeti. Ali kako drufgačije to izvesti.lana74 prvotno napisa
Ja ne radim u vrtiću, isto smo po ljeti imali ljetno radno vrijeme i ljudi su se bunili. I boli me iskreno baš! Ja imam svoju obitelj, svoj godišnji na koji imam pravo i koji želim iskoristiti.
Super je dok ne organiziraju kolektivni godišnji kao neki pa se snađi druže mjesec dana.
Evo, ovo o čemu zibba piše je koma živa i na to bih se i ja žalila!zibba prvotno napisa
ana.m potpisujem te u potpunosti
ne znam kako u drugim većim gradovima, ali u zg-u se djeca ne premještaju iz kvarta u kvart nego primjerice unutar kvarta određen vrtić ima 3 objekta i onda se sva djeca stave u samo jedan objekt...zibba prvotno napisa
zato što se tu ne radi samo o tetama, nego i o ostalim zaposlenicima vrtića, a to su i stručno i tehničko osoblje i nije istina da djeci zamjene ne padaju teško... možda se zamjena svidjela vašem djetetu, ali ne znači da se svidjela i nekom drugom djetetu... a i problem je u tome što vrtić ne može za svako bolovanje dobiti stalnu zamjenu izvana, nego onda odgajatelji unutar vrtića rade zamjene...samim time skupljaju prekovremene koji se onda pretvaraju u slobodne dane...i gdje se opet dođe? na to da uz godšnji na koji zakonski imaju pravo još imaju pravo i na hrpu slobodnih dana...i koliko ih dugo onda neće biti u grupi?lana74 prvotno napisa
i lakše je da odgajatelj uzme godišnji dok ima npr. 1/3 djece, nego dok su sva djeca prisutna... i jako je teško uopće dobiti godišnji dok grupe nisu spojene...
ima tu puno problema i nije nimalo jednostavno... ja vas razumijem da vam je to problem i već sam negdje rekla da bi zapravo bilo idealno da su 3 odgajatelja u jednoj grupi i onda bi i tijekom godine se oni mogli izmjenjivati i koristiti godišnji, a da su uvijek prisutna druga dva... ali dok dođemo do toga da gradovi financiraju zaposlenje tolikog broja ljudi...mislim da će proći još duuuuuugggoooo.... (na žalost svih uključenih u taj problem)
Prihvaćanje noviteta je svakako individualno i mislim da im to može samo pomoći, obogatiti male živote. I ja imam jednoga koji to teško prihvaća, ali mora, nema mu druge.
Ali, zanima me donna, što si mislila pod onim "ne rade svi u školi"?
ne moraju se sve tete "utrpat" u tih mjesec dana. pa zar i preko godine nema dosta praznika kad radi samo dežurstvo u vrtiću (tj. samo jedna grupa npr.) i kad se koriste godišnji.A kakvo bi to blo sretnije rješenje? Zašto onda u svim firmama ljudi ne koriste samo mjesec dana godišnje odmore. Kužiš me kaj govorim? Ne moguće je toliko ljudi utrpati u mjesec dana godišnjih, a ostatak da se radi normalno. Uvijek neka teta mora faliti i nečije dijete će to teško podnjeti. Ali kako drufgačije to izvesti.
i mislim da je bolje rješenje da ostatak godišnjih tete iskoriste preko godine, kad njima odgovara i da dolazi JEDNA zamjena nego da se djeci ljeti promjene u 2 mjesesca 5-6 teta. ma dajte te tete vjerojatno ne mogu u tih par dana niti pohvatat imena od djece koja su im na dežurstvu a kamoli nešto drugo.
a očigledno je da su ta ljetna dežurstva (bar što vidim iz prijašnjih postova a i iz osobnog iskustva) problem i na otocima , zagorju dalmaciji , pa čak i u splitu.
gledaj naš vrtić (u Splitu) je velik, ima 4 grupe i odgaja preko stotinu djece. zatvara se ljeti od 01.07. do 01.09. i ne samo to nego nas ljeti sele u drugi vrtić koji je u DRUGOM kvartu nekoliko km od naše kuće. i šta ću ja u danima kad ne budem imala auto (jer se MM i ja izmjenjujemo).
mislim da su ta ljetna dežurstva vrlo loše rješenje za nas roditelje koji ne možemo skrpat 2 miseca godišnjeg (a večina ne može), koji nemamo baka servis a posebno djeci koja imaju problem sa adaptacijom ili su tek ove godine krenula u vrtić.
ma kako bilo PROBLEM postoji i nekoma od nas JE VRLO velik !