Pokazuje rezultate 1 do 40 od 40

Tema: Grozna vrtoglavica

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Grozna vrtoglavica

Da li je normalno da vrtoglavica bude toliko jaka da mi se sve okreće kao nakon najgoreg pijanstva? Alkohol nisam pila otkad sam prvi put ostala trudna, a jučer mi se vrtilo ko da sam se ubila u alkoholu. Jela sam cijeli dan prosječno, pila dovoljno tekućine, nisam bila na suncu. Počelo je laganom vrtoglavicom, da se na kraju nisam mogla dignuti s kreveta od vrtoglavice i mučnine. MM je zvao hitnu, i rekli su mu da dođem da me pregledaju Da, baš! Jedno dijete spava, a drugo plače jer ne može zaspati bez mene, a ja ne mogu sama ni sići do auta! Uglavnom prošlo je bez intervencija, nakon što sam povraćala i zaspala, probudila sam se bez mamurluka 8) .
    I što sad? Moja doktorica radi popodne, ima li smisla raditi kakve pretrage, ili odmahnuti rukom i reći sve je to od lošeg - vremena?

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

A kakav ti je bio tlak?

Možda ti je pao, od toga hoće vrtoglavice.

U svakom slučaju odi do dr. pa se posavjetuj, ne može ti odmoći.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni se to isto dogodilo dva puta. Mislim da nije tako jako od niskog tlaka već ima veze s vratom, vratnim kralješcima i žilama tamo. evo mene, ja ne poznam niti ljudko tijelo. Uglavno, nije mi se ponovilo, ali na jednom sistematskom su nam gledali " to nešto" u vratu, i imala sam neke smetnje. više ne znam šta. Baš sam ti pomogla.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Može biti i od vrata - pogotovo ako si imala kakvu trzajnu ozljedu vratne kralježnice.
    E sad - šta si radila u tom trenu kad ti se zavrtilo?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Nemam tlakomjer, pa nisam mjerila tlak. Popila sam kavu, i otišla malo prošetati, s Valom u slingu. Nije mi se naglo zavrtilo, ali nisam se baš dobro osjećala, pa sam išla prema autu. Doma sam se već hvatala za rukohvat po stepenicama. Kad sam legla kraj Vala na pod, oborilo me totalno.
    I inače sam sklona padanjima u nesvjest i vrtoglavicama, ali obično bi to bilo naglo i kratkotrajno. Ovo mi je bilo baš scary, čak sam rekla MM-u da ako se meni nešto desi, da bude dobar dečkima
    A što se može učiniti ako je do vrata? Jel postoji neka terapija, ili tko mi je kriv što puno sjedim i ne bavim se tjelovježbom?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ako je rijec o zakrecenju zila u vratu, postoji terapija. Mislim da je rijec o terapiji ultrazvukom, strujom i.. zaboravila sam sto jos. Trajno rjesenje je tjelovjezba, a pretpostavljam i promjena nacina prehrane.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja bih skoknula ipak docu. Ovo mi baš ne zvuči kao da je od tlaka, a s obzirom na povračanje uz vrtoglavicu vjerojatno nije ni od vratne kralježnice. No ja sam ziherašica; radije provjerim i spavam mirno nego da gruntam kaj bi mi sve moglo biti

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

No ja sam ziherašica; radije provjerim i spavam mirno
    ovo potpisujem
    meni se to jednom dogodilo i isto je prestalo kad sam povratila. Nikad se nije ponovili niti bi željela, ali ako imaš inače problema sa nesvjesticama i vrtoglavicom odi do liječnika, jer vrtana kralježnica i tlak znaju biti jako zeznuti...i nabavi si tlakomjer, onaj na pumpanje ne digitalac. Ne može ti štetiti da si katkad pregledaš tlak kad ti je loše, čisto da vidiš jel ti oscilira!!! sretno...i drži se...

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ajde posjeti doktora!

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Migrena možda?
    Može biti i upala srednjeg uha kad ti se tako jako vrti, ma odi negdje i provjeri, tim više što si trudna

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ili nisi??

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj japanka prvotno napisa
    Migrena možda?
    Može biti i upala srednjeg uha kad ti se tako jako vrti, ma odi negdje i provjeri, tim više što si trudna
    Molim!! Trudna?! :shock:

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ma ja falila
    otkad sam prvi put ostala trudna ja čitam- otkad sam ostala trudna
    sorry

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ah, znala sam da će me netko prije ili kasnije proglasiti trudnom Mislim, vrtoglavica, mučnina... dijagnoza je jasna
    Zapravo mi je palo na pamet da sam dobila kavu namijenjenu nekom drugome
    A doktoricu sam zvala, popričale smo malo, i s obzirom da mi je željezo ionako na gornjoj granici (nedavno sam radila KKS), moguće da je od tlaka, ali ovako naknadno je to teško reći, i ako mi se to ponovi, trebala bih na bilo koji način doći na hitnu jer samo tako mogu utvrditi što je bilo.
    Uglavnom, doktorica mi i nije predarežljiv s uputnicama, a ni meni se po ovim vrućinama ne da obilaziti doktore bez nekog jasnog razloga, pa planiram najesen malo pročačkati po nekim graničnim nalazima štitnjače i sl.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tako ti je i mojoj mami i meni cijeli život

mama je još i pokušala ovo:
    ali ovako naknadno je to teško reći, i ako mi se to ponovi, trebala bih na bilo koji način doći na hitnu jer samo tako mogu utvrditi što je bilo.
    ali ni onda ništa nisu otkrili

ja sam jednom otišla neurologu za svaki slučaj, ali sve je ok
    jedino mi psiholog reče da sam malo histerična (znate ono kad žene u filmovima padaju pa im daju mirišljave soli )

meni je bitno to da uvijek imam "predosjećaj" pa se stignem osigurati (pozvat nekog, stavit djecu na sigurno...)
    i onda samo leći na pod
    i čekat da prođe (najčešće završi s proljevom i/ili povraćanjem)

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

prema opisu, ovako je kod moje sestre započela anksiozna epizoda, odn. nakon pet dana takve vrtoglavice i urednog otorinolaringološkog i neurološkog nalaza kod psihijatra dobiva dijagnozu 'anksiozni fobični poremećaj'. vrtoglavice su zaustavljene nemalim dozama helexa. kod narednog posjeta psihijatru već joj je ponuđen zoloft (antidepresiv) /naravno, bez prateće psihoterapije/ kojeg je zbog odvratnih nuspojava ipak prekinula piti već nakon dva tjedna.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

I meni je prošlo nakon povraćanja. Sad mi je palo napamet, Lutonjice, ti imaš nekih problema sa štitnjačom? Meni su nalazi hormona granični, ali nedovoljno da bih dobila neku terapiju. A imam hrpu simptoma koji upućuju na štitnjaču.
    Ovca i janje, ovo za tvoju sestru mi je :shock: , meni se srećom nije ponavljalo.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

E vidi sad ovako.Vrtoglavica može biti uzrokovana od strane puno faktora.Ako ti je Fe bilo u redu znači da slabokrvnost možeš isključiti.Druga stvar mogu biti ove nesnosne vrućine zbog kojih ljudi često imaju problema s tlakom pa tako i sa vrtoglavicom.Treća stvar je da možda imaš PMS jer i tada su vrtoglavice česta pojava iako ih možda do sada nisi imala.Ali ono što je od svega najvjerojatnije je da uz malu djecu nisi baš dobro naspavana što nakon nekog vremena može uzrokovati epizode koje si opisala.Osim toga velika je vjerojatnost da je došlo do skraćenja nekog od paravertebralnih mišića vratne kralježnice što onda dovodi do blokade u cirkulaciji krvi i kisika do malog mozga pa samim time i do vrtoglavice i mučnine.Poterbno je osloboditi zahvaćeni mišić(to može biti i jedan od onih malih mišića vrata),a zatim ga kvalitetno izmasirati i istegnuti.kod istezanja treba biti oprezan i to dozvoliti stručnim rukama.Vrlo vjerojatno često koristiš loše položaje kralježnice,a tu je i dizanje djece,uspavljivanje-često u potpuno neugodnom položaju...Ako imaš još kakvo pitanje...Pozdrav tebi i Zadru i nadam se da ti je već danas bolje.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa
    I meni je prošlo nakon povraćanja. Sad mi je palo napamet, Lutonjice, ti imaš nekih problema sa štitnjačom? Meni su nalazi hormona granični, ali nedovoljno da bih dobila neku terapiju. A imam hrpu simptoma koji upućuju na štitnjaču.
    Ovca i janje, ovo za tvoju sestru mi je :shock: , meni se srećom nije ponavljalo.
    imam hipotireozu
    ali ovo mi se dešavalo i prije toga
    s tim da se dešava i sad kad imam dijagnozu, i redovito pratim stitnjacu, i pijem hormone
    :/
    i ne bih tako lako odbacila eventualne psihičke razloge (ne mora biti anksioznost, može biti normalna reakcija na stres npr)
    tu mislim i na sebe

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

samo da još dodam da je kod moje sestre do toga došlo nekih mjesec do dva nakon što nam je umro tata u prosincu, stoga je anksiozna epizoda bila dio žalovanja /napisali --> žalovanje/.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja bih to pripisala vrućini, neispavanosti i padu tlaka.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    Ja bih to pripisala vrućini, neispavanosti i padu tlaka.
    ali kada netko nekoliko dana ne može stati na noge /ni do nužne nužde/ onda teško da je samo to :/

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ma ok netko ili tvoja seka, ja sam napisala konkretno za ninuXY i za to što joj se dogodilo neki dan.

Sorry ako je ispalo kao odgovor na tvoj post.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Podižem malo ovu temu...

Da li je moguće da zbog neispavanosti i lagane prehlade zadnja tri dana mogu imati ove simptome:

Zavrti mi se kad naglo promijenim položaj, zacrni mi se, moram se smiriti i primiti za nešto, ponekad se to dogodi i iz čista mira. Ujutro je najgore.
    (Takve sam jake vrtoglavice imala jedino nakon poroda.)

Rastresena sam da je to prestrašno. Jučer sam zaboravila da mi je ispred auta hrpa šodera i zaletila se u nju kad sam krenula. (Ako netko zna kako izvaditi kamenčiće koji su ušli kroz onu rebrastu citroenovu masku unutra nek javi da to izvadim dok mi se muž ne vrati s puta jer ja svaki put userem nešto s autom dok njega nema.)
    Jutros skužim da nisam skroz zalupila vrata od auta i da je cijelu noć bi otvoren. Danas prvi put tražim auto na krivom parkiralištu!!! Prestrašno.
    Onda odem par koraka i više se ne sjećam da li sam ga sekundu prije zaključala ili ne. I sve nešto na tu foru.
    Hoću nešto zapisati, ali dok nađem papir više ne znam gdje mi je kemijska koju sam sekundu prije imala u ruci.

Da li da provjeravam tlak ili željezo?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Umor Fidji umor, meni je identicno tako kad se zareda 10-tak dana nespavanja + stres.
    Ja cak ni ne sjedam za volan jer jednom, u istim takvim trenucima rastresenosti, nisam skuzila da je crveno na semaforu i skoro sam se sa 80 zaletila u drugi auto.
    Odmor, vitamini, podizanje imuniteta i za koji dan si ko nova!!

Sto se tice gore spomenutih vrtoglavica, dogodilo mi se 3 puta, osjecaj kao da sam popila barem 3 pive (to mi je dosta da budem avion ) vrti mi se cijela prostorija, nesmijem ni pricat a kamoli pomaknut se, mogu samo lezati i traje poprilicno dugo. I onda, odjednom, zeludac u grlu i povracanje. Prvi put nije stalo odmah, povratila sam 3 puta, tek se onda smirilo. Mislila sam da je viroza, al ponovilo se jos dva puta samo sto nije bilo tako jako. I da, nije bilo vruce, bio je period jesen/zima. Nisam zbog toga isla kod doktora, valjda je sve ok.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ipak razmišljam da bar provjerim željezo.
    Danas sam malo bolje spavala, ali opet mi se vrtilo ujutro i da, opet sam zaboravila zaključati auto.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

tlak, željezo ili vratna kralježnica.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja takav "napadaj" vrtoglavice imam kad mi jako padne tlak. I izgleda točno tako, kao teški mamurluk, cijela kuća se vrti oko mene i zlo mi je za poluditi. Ne mogu se na ništa koncentrirati. Govorila sam nekako čudno, jako usporeno i znam da mi je bio strašan napor u glavi složiti rečenicu. Sve mi se plelo, miješalo i jedva sam govorila riječ po riječ. Kod zadnjeg takvog napada išla sam na hitnu, jer sam mislila da ću odapeti kako mi je bilo zlo. Dali su mi dvije injekcije. Nešto protiv mučnine (nemam pojma što) i valjda Apaurin za smirenje, uskoro sam bila kao nova. Istina malo nadrogirana, ali bolje nego mamurna.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Fidji prvotno napisa
    Ja ipak razmišljam da bar provjerim željezo.
    Danas sam malo bolje spavala, ali opet mi se vrtilo ujutro i da, opet sam zaboravila zaključati auto.
    uz Fe i HGB,UIBC i TIBC
    (možda i elektrolite)

poremećaji centra za ravnotežu uzrokuju vertigo ali on je onda popraćen i povraćanjem,ostali uzroci su već nabrojani

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma da, sve mi smrdi na anemiju.
    Ja imam kratka zacrnjenja, onda dođem k sebi, donekle.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Svakako odi na pretrage, a u međuvremenu piji čaj od koprive. Ja sam anemična, pijem ga tjedan dana. Nisam išla kontrolirati željezo otkako pijem taj čaj, ali definitivno se osjećam bolje.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

anemičari niska tlaka-eh, stigle su proljetne vrućine, najgore vrijeme za navedene... :/

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    anemičari niska tlaka-eh, stigle su proljetne vrućine, najgore vrijeme za navedene... :/
    E, a slušaj ovo:
    anemičar, niskog tlaka, proljetne vrućine i trudnoća :/

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

slušaj ti mene, sve redom-i to 40.tjedan

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Cijelu trudnoću?
    Prvi puta mi nije bilo ovako teško.
    Ili sam sve zaboravila od ljepote roditeljstva

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ne nego sam taman u 40.tjednu
    po ovoj vrućini.
    Zima mi je bila SUPER. Nikakvih tegoba. Ovo sam očekivala.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    ne nego sam taman u 40.tjednu
    po ovoj vrućini.
    Zima mi je bila SUPER. Nikakvih tegoba. Ovo sam očekivala.
    Aha, kužim
    A vrućine su tek počele

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Inače imam niski tlak. 90/60 mi je neka normala. Vrtoglavice mučnina povraćanje mi se javljaju iznenada najčešće popodne i to kad se tlakovi približe. Ja si stavim hladan oblog na vrat u sobu i spavanac. Nakon 1-2 ko nova.

Kad budete u 6 ujutro kjučem od auta pokušali otvorti kontenjer za smeće i pri tome se čudili a kaj sad za.....a zakej se neće otvotiti. To vam se zove kronični umor.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja se smijem, a meni se to u proljeće redovno događa, ne baš to, al slične stvari.
    npr.ujutro se probudim, tlak mi je valjda 85/55, ko će znat, željezo u minusu, vrućina, i onda pranje zubi, tuširanje, oblačenje....za posao, npr....obavljam u polusnu, nemam pojma šta radim..

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj zvjerka prvotno napisa
    Inače imam niski tlak. 90/60 mi je neka normala. Vrtoglavice mučnina povraćanje mi se javljaju iznenada najčešće popodne i to kad se tlakovi približe. Ja si stavim hladan oblog na vrat u sobu i spavanac. Nakon 1-2 ko nova.

Kad budete u 6 ujutro kjučem od auta pokušali otvorti kontenjer za smeće i pri tome se čudili a kaj sad za.....a zakej se neće otvotiti. To vam se zove kronični umor.
    Legendarno.

Meni je malo bolje nakon druge donekle prespavane noći.
    Auto sam odlučila ne voziti dva dana da mi se opet ne dogodi šoder.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •