Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Loš vid

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Loš vid

Slabo vidim, največi problem je što ne raspoznajem ljude na cesti (ne, ne, nisam umišljena), na poslu stalno radim na kompu, znam da je to problem. Oči su mi umorne. Po noći ne vozim, niti po kiši, jer onda tek slabo vidim.
    Bila sam jučer kod okulista. Prema rezultatima pretrage, vidim ne odlično, nego još bolje. Kompjutorska provjera sve super, pozadina oka super, ono kad se gledaju slova vidim i zadnji red koji niti ne treba vidjeti za neki "normalan vid".
    Što sad? Naravno, treba odmarati oči, ali to baš i ne ide. Od 8 sati rada, ja sam 7 sigurno pred kompom.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ekran ti treba biti položen niže od očiju tako da ti oči nisu otvorene skroz nego da gledaju prema "dole", jer se na taj način štite i ne moraju se vlažiti jako, tj. zbog položaja se ne isušuju jako.

Onda, baš sam čitala da kokošije sljepilo je uzrokovano manjkom vitamina A, pa bih ja probala npr. svakih 1h da idem u WC i pravim 10-minutne pauze + pojačala PREHRANOM unos vitamina A.

hanumica fata avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

imam i sama slicnih problema, jos su kod mene pojacani nosenjem kontaktnih sociva...

treba mijenjati fokus sto je cesce moguce (onako kako bi oko radilo da dan provodis u prirodi, a ne na kompu).

dakle - ako je moguce ustajati, ici u setnju i praviti sto duze pauze

ili barem gledati sa strane sto vise, kroz prozor, zamisljati objekte u blizini i skoncentrisano po nekoliko minuta fokusirati ocne misice u njihovom pravcu...

hanumica fata avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

p.s. UPS - u zadnjem redu je naravno trebalo da stoji 'objekte u DALJINI', kao npr. onaj brodic na slicicama kod ocnog ljekara

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ekran mi je položen niže u odnosu na oči, ali cijeli dan "buljim". Mogla bih probati s A vitaminom.
    Mijenjati fokus pokušavam povremeno. Mada, u potkrovlju smo, pa ne vidim kroz prozor, a šetati baš ne smijem previše.
    Veli moj dr. opće prakse da bi trebalo zaštitne naočale za rad na kompu. Kakve su to???

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •