Results 1 to 33 of 33

Thread: Povrat poreza za partisusten

Default Povrat poreza za partisusten

Cure,imam jedno pitanje.
    Dali imam pravo na povrat poreza za partusisten koji ide nas crni recept,a do kraja trudnoće stajat će me 2000 kn.Ako tko zna,molim odgovor čim prije.Hvala!

Već duuuuugo nema odgovora, a i mene isto zanima!
    Zna li netko išta o tome?

S2000's Avatar

bok, i mene zanima odgovor
    Ali nema nam druge nego prilikom kupnje lijeka zatraziti racun na ime, prezime i OIB.
    Tako sam ja napravila. Racun cu priloziti uz poreznu prijavu pa ako prođe-prođe.

Dalm@'s Avatar

Mora proći, inače referent nije dobro odradio svoj posao.
    Budući da se lijek izdaje na recept (plavi, crveni, crni, ljubičasti... nebitno), ako račun za njegovu kupnju sadrži vaše podatke poslužit će kao porezna olakšica.
    Eventualno priložite kopiju liječničke dokumentacije gdje se vidi da vam je propisan.

Naravski, ako ste ga kupile u RH.

S2000's Avatar

Quote Originally Posted by Dalm@ View Post
    Mora proći, inače referent nije dobro odradio svoj posao.
    Budući da se lijek izdaje na recept (plavi, crveni, crni, ljubičasti... nebitno), ako račun za njegovu kupnju sadrži vaše podatke poslužit će kao porezna olakšica.
    Eventualno priložite kopiju liječničke dokumentacije gdje se vidi da vam je propisan.

Naravski, ako ste ga kupile u RH.
    Meni je doktor recept prepisao na običnom blokiću, al stavio je pečat.

Evo, moja svekrva danas pitala na HZZO-u da li oni vraćaju novac i žena je rekla da vraćaju. Jedino ne znam da li vraćaju cijeli iznos ili samo dio. Bolje išta, nego ništa
    Treba donijeti nekakvu potvrdu od dr. s obrazloženjem zašto se lijek pije te original račune s imenom i prezimenom i OIB-om.

S2000's Avatar

vjerojatno cijeli iznos ide kao iznos porezne olaksice, a ''vraća'' se samo dio, oko 17-18 posto

Quote Originally Posted by S2000 View Post
    vjerojatno cijeli iznos ide kao iznos porezne olaksice, a ''vraća'' se samo dio, oko 17-18 posto
    Da, ako ideš na povrat poreza za zdravstvene usluge. No, ako podneseš zahtjev na HZZO-u, a ne u Poreznoj upravi, tvoj predmet ide na komisiju i postoji mogućnost da ti vrate i cijeli iznos!!!
    Ako ti zahtjev ne prođe, teta u apoteci ti isprinta original račune ponovno i prijaviš za povrat poreza i dobiješ bar tih 17-18%.
    Za HZZO treba: original računi s imenom, prezimenom i OIB-om, ispunjen obrazac koji podigneš kod njih, liječnička dokumentacija (potvrda ginekologa od kada i zašto si pila Partusisten).
    Ja ga trebam piti još cca 3-4 tjedna, pa ću onda podnijeti taj zahtjev na HZZO-u.

S2000's Avatar

Sanja hvala na savjetu, svakako vrijedi pokusati.
    Iako to prvi put cujem (nije mi jasno zasto to nitko od doktora ili ljekarnika ne gukne, kao da je tesko dati savjet, ccc).
    Reci mi samo da li znas ako provrat ide preko HZZO da li je potrebno dopunsko osiguranje, ili to nema veze.
    A znas sto bi mi se cini kao najveci problem: da ce mi neke zle tete u ljekarni odbit dati novi original.

(btw- do kojeg se tjedna uopce pije Partusisten, znam da se poslije nekog tjedna mora prestat, da nije 34.?)

S2000's Avatar

Quote Originally Posted by sanja007 View Post
    Ako ti zahtjev ne prođe, teta u apoteci ti isprinta original račune ponovno i prijaviš za povrat poreza i dobiješ bar tih 17-18%.
    .
    Zvala sam svoj podrucni ured HZZO i rekoše mi da u slucaju negativnog odgovora od komisije, da se vraca dokumentacija, tako da nema straha za original racune

Sanja hvala na savjetu, svakako vrijedi pokusati.
    Iako to prvi put cujem (nije mi jasno zasto to nitko od doktora ili ljekarnika ne gukne, kao da je tesko dati savjet, ccc).
    Reci mi samo da li znas ako provrat ide preko HZZO da li je potrebno dopunsko osiguranje, ili to nema veze.
    A znas sto bi mi se cini kao najveci problem: da ce mi neke zle tete u ljekarni odbit dati novi original.

(btw- do kojeg se tjedna uopce pije Partusisten, znam da se poslije nekog tjedna mora prestat, da nije 34.?)
    Nema na čemu, tu smo da si pomognemo
    Meni su rekle sestra mog ginekologa i teta u apoteci da su nešto čule o tome, pa sam se raspitala. Možda je to nešto novo???
    Što se tiče dopunskog, nemam pojma - ja ga nemam!
    Meni je ginekolog rekao piti do 35.tj., al sad nešto spominje da ću rodit 2-3 dana nakon što prestanem piti, pa spominje i 37.tj. (nosim blizanke, pa mi je to dosta).

S2000's Avatar

Svakako nam tu javi ishod zahtjeva
    Bilo bi super da nam odobre.

(cuvajte se vas tri i sretno )

Svakako nam tu javi ishod zahtjeva
    Bilo bi super da nam odobre.

(cuvajte se vas tri i sretno )

Sigurno ću vam javiti, ali vjerujem da se i na to rješenje čeka mjesecima kao i na sve ostalo kad trebaš nešto dobiti od države.
    Drugi tjedan ću zvati doktora da pitam do kad moram piti Partusisten, kupiti ga koliko još moram i predati zahtjev.

I vi se čuvajte

S2000's Avatar

sanja, jel stiglo kakvo rjesenje po ovom pitanju?

S2000, još ništa od odgovora! Javit ću kad bude.
    Muž predao zahtjev tamo negdje početkom petog mjeseca jer sam rodila 22.4. i više nisam trebala piti. Sad mi je ostala cijela kutija!!! Popila sam samo jednu iz nje i rodila oko pola sata kasnije

S2000's Avatar

cestitam sanja na dva mala zlata!
    Ja sam ih prestala piti prije tjedan dana, u 36.tj. i evo jos sam u komadu
    I meni ostala skoro cijela kutija...mislim da cu je ostaviti u rodilištu pa ako nekom zatreba nek sestre daju (tako su i one meni dale kad sam bila u bolnici i morala poceti s tabletama, dok mi ih muz nije kupio).

Cheerilee's Avatar

Zanima me jel netko kupovao partusisten van Hrvatske (Slo, Aut, Srb...)?!
    Navodno da je u Srbiji kutija cca 50,00kn?!

Cheerilee's Avatar

Nije nitko?

S2000's Avatar

ja sam isto čula da su neke uzimale partusisten u Srbiji i da kosta kutija oko 50 ak kn za razliku u nas gdje je oko 160.
    Najbolje ti je ako imas nekog u susjednim zemljama da ih pitas da provjere.
    Ako imas dugo terapije ispred sebe, sigurno ti se isplati. U tom slucaju ti račun nece vrijediti za povrat poreza ni za mogući povrat od HZZO (iko ni nama koji smo ga kupovali u HR to ne garantira).
    Ja sam ga uzimala nekih 12 tjedana, nije mala lova

Cheerilee's Avatar

Da, imam poznanike i u slo, austriji i srbiji pa nabavka nebbi bila problem...
    Sad u 22tj a terapija mi je sigurno do kraja, dakle ako ću tu kupovat hrpa love....

I nisam od nikog čula da su mu vratili novce...

Evo nekih friških informacija...
    Javili mi iz HZZO-a da mi je molba za povrat novca odbijena, ali da pošaljem žalbu i da bi mi onda trebali vratit pare!
    Napravila sam kako su mi rekli i sad čekam rješenje žalbe.
    Uskoro s novim vijestima... Pozdrav

Cheerilee's Avatar

A jesu rekli zašto je odbijeno?

Zato ću ja rađe vani kupiti ineću se s njima netezati....

S2000's Avatar

cherilee, gdje si na kraju kupovala tableturine?
    Ja sam danas predala zahtjev u HZZO-u za povrat, pa ćemo vidjeti što će biti.
    Sanja, ima li išta nova u vezi žalbe?

Cheerilee's Avatar

Kupila sam ih vani, kutija 6eura.......

Al za ove dvije šta sam tu kupila mislim predat zahtjev za povrat (ukoliko netreba puno papirologije,....).....

S2000's Avatar

Ne treba puno papirologije.

-original računi od tableta (moraju biti R1-dakle da glase na tvoje ime i OIB)
    -kopija medicinske dokumentacije (ja sam kopirala trudnicku knjizicu i otpusno pismo iz bolnici na kojem stoji da trebam uzimati Partusisten 4xdnevno)
    -ispuniti zahtjev koji dobijes na HZZO -u ( tvoji opći podaci i kratko u par crta napisati zasto trazis povrat)

Cheerilee's Avatar

Ne treba puno papirologije.

-original računi od tableta (moraju biti R1-dakle da glase na tvoje ime i OIB)
    -kopija medicinske dokumentacije (ja sam kopirala trudnicku knjizicu i otpusno pismo iz bolnici na kojem stoji da trebam uzimati Partusisten 4xdnevno)
    -ispuniti zahtjev koji dobijes na HZZO -u ( tvoji opći podaci i kratko u par crta napisati zasto trazis povrat)
    Čak i nije strašno.....
    Inače za sve ostalo treba hrpaa papira......

Nadam se da će Sanja javiti što je riješila.....

Ej, žene!
    Dakle, prije nekog vremena mi je došao odgovor da mi je molba za povrat troškova za Partusisten odbijena, no nazvao me tip iz HZZO-a i rekao da pišem žalbu. Moja žalba na prethodno negativno rješenje je prihvaćena!!! Vratit će mi sve do zadnje lipe! Jupiiii!
    Uglavnom, rekao je taj tip da se uvijek u takvim slučajevima treba žaliti i da se žalbe prihvaćaju i svima vraćaju novac.
    Da naglasim opet da nije riječ o povratu poreza (iako se tema tako zove), već o povratu troškova od strane HZZO-a.
    Sretno s vašim žalbama!

S2000's Avatar

super sanja!
    znaci bit uporan i novci se vrate

S2000's Avatar

3 tjedna od pisanja zahtjeva za povrat novca za kupljeni Partusisten dobila sam rješenje: nadoknadit će mi se sve što sam potrošila na Partusisten! )))

M@rtin@'s Avatar

da malo podignem temu...jel ovo još uvijek vrijedi? ja trebam piti Partusisten još nekih 3 tjedna i imam račun do sad kaj sam kupila pa me zanima mogu li tražiti zahtjev za povrat troškova od HZZO?

da li je neka od vas bila u sličnoj situaciji nedavno?

S2000's Avatar

Ne vidim razlog zasto ne. Koliko mi je poznato, kod nas jos uvijek ne postoji lijek istog djelovanja koji se ne placa.
    Nemas sto izgubiti.

M@rtin@'s Avatar

Tnx...znači tu dokumentaciju svu predam nakon tog 37 tjedna kad više neću trebat piti jel? Jel postoji koji rok do kad je zadnje za predat zahtjev?

S2000's Avatar

Podizem, mozda ima neka trudnica koja placa partusisten!
    Skupljajte racune i novac ce vam se vratiti!

danas.net.hr/hrvatska/page/2011/08/11/0520006.html ( nazalost u clanku ne pise da se troskovi mogu nadokaditi).

Ne treba puno papirologije. -original računi od tableta (moraju biti R1-dakle da glase na tvoje ime i OIB) -kopija medicinske dokumentacije (ja sam kopirala trudnicku knjizicu i otpusno pismo iz bolnici na kojem stoji da trebam uzimati Partusisten 4xdnevno) -ispuniti zahtjev koji dobijes na HZZO -u ( tvoji opći podaci i kratko u par crta napisati zasto trazis povrat)