Pokazuje rezultate 1 do 45 od 45

Tema: kod mene i dalje problemi....

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno kod mene i dalje problemi....

dakle, riješili smo soor i problem malih bradavica....ali kavarija traje i dalje.
    Bilo je ovako
    tjedan dana D. u bolnici na bočici (umjetno i moje izdojeno)
    pet dana doma na sisi (soor, male bradavice - skidanje sa šeširića)
    tjedan dana na bočici - umjetno (ja u bolnici)
    tjedan i pol sad samo na sisi

Po noći lijepo cica, nekad više nekad manje. Jako je dobra beba. Spava cijelu noć (cca od 21 do 9 ujutro) uz buđenje svaka 4 sata. I po danu lijepo spava, ali zeza sa sisanjem. Kužim da mi se teško namjestit, pa i njega uznemirim.... Jako halapljivo siše, pa pusti sisu, pa ova šprica, pa mu se skliže, pa ne može više uhvatit, pa počne vikat. Pa na pola stane. Dižem ga da podrigne, pa ga vraćam, pa sve u krug....

SVe bih ja to podnijela (pa zapravo smo tek počeli), nego smo dobili jako malo na težini. Bili smo kod pedijatra i u tri dana nije ništa dobio (zadnji dan je vrištao na sisi - ludila sam - onda sam skužila da je to što sam jela kuruzu - drugi dan se malo popravilo)

Sad mi je pedijatar dao još tjedan dana, a onda ćemo vidjet... :/
    Rodio se sa 4170, a sad je na 4320 (točno mjesec dana) i narastao je 5 cm.

I nema šanse da mu dam sisu kad neće....nevjerojatno. Ne smijem ga probudit kad spava, jer nema šanse da jede. Od tog sam odustala... Ne znam....zapravo, sve mi se ovo ne čini kao tako veliki problem...samo kad bi on dobijao na težini, ali točno kužim da ne jede dovoljno. A ako ga nutkam stalno, potegne dvaput i zapravo jede još manje.... Samo po noći uhvati sisu i drži dok se ne najede....sve drugo....

Savjeti?!?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

kavarija= kalvarija

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Draga Andiko.
    ja sam ti relativno nova na cicanju iako moja beba ima već 3 mjeseca. Voljela bih ti pomoći pa iščitavajući forum mislim da ti je problem u prejakom let downu pa je možda dobro da promijeniš položaj tako da ti je beba iznad cice.
    Ovo je nešto na brzinu dok ti se savjetnice ne jave. U međuvremenu probaj napisati koliko beba ima popišanih i pokakanih pelena i kakvoga je općeg stanja.
    Moj bebać je u zadnjih 4 tjedna dobio 320 g i kada smo bili na pregledu, pedica je rekla "super je mali" dok nije skužila koliko je dobio na težini u zadnjih 1 mjesec. Onda više ništa nije valjalo. Ja se ne sekiram jer se moj mali smije.
    :D za tebe što si uspjela cicati unatoč problemima!!!
    A ako mu je sklizavo dok zahvaća cicu, probaj imati gazu sa sobom pa ju briši svaki puta prije nego ju zahvati.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

obzirom na dosta odvojenosti zbog bolnice, super se držite :D .

mišljenja sam da ta odvojenost može dosta zeznuti stvar s dojenjem u početku dojenja.

što se tiče dobijanja na težini - to što tri dana nije ništa dobio - to je sasvim normalno i nije nikakav pokazatelj.
    mara je u prvih mjesec dana dobila samo 350 g i pedijatrica je bila zadovoljna. uvjerena sam da je u početku, kad smo stigli doma i gubila na težini i tek pred kraj tog prvog mjeseca počela dobivati.
    što se tiče svega ostalog - položaja i sl, javiti će se sigurno savjetnice s pametnijim savjetima.

Dionea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja nisam savjetnica, ali imam skromni staž od 8 mjeseci dojenja. I ja mislim da je vrlo vjerojatno problem u prejakom let down-u. Možeš pokušati promijeniti položaj kao što nikolo kaže i/ili izdoji malo prije podoja tako da prvi jaki let down prođe. Tako će i lakše doći do masnog mlijeka.
    Dalje mislim da vaganje unutar 3-4 dana je totalno bez veze i to što ništa nije dobio na težini u tri dana ne govori ništa. Važnije od toga je, pogotovo po ovim vrućinama, broj popišanih pelena u 24 h i broj pokakanih pelena te kako izgleda stolica.
    U mjesec dana je jako puno narastao u dužinu ( moja je rasla svega 2 cm), a koliko je u stvari dobio od otpusta to je teško reći. Bebe u prvih par dana izgube na težini te se dobitak na težini gleda od najniže izmjerene vrijednosti. Kolika je težina bila kod otpusta?
    Ovo kako opisuješ vaše podoje, tako je i kod mene izgledalo jedno 3 mjeseca jer je imala grčeve pa još malo jakog let down-a i eto dobitne kombinacije.
    Moguće je da bolje sisa po noći jer je ipak malo lakše i nije tako pakleno vruće kao po danu. Inače sisanje je vraški posao i vruće mu je. Pokušaj ga osvježiti kupanjem prije dojenja i pokušaj ne misliti na to jel dobio na težini ili nije.
    Sretno i javi kako vam ide.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ovo za let down stoji. POkušat ću prvo malo na izdajalicu. Nisam to radila, jer sam mislila da mu onda oduzimam ovo mlijeko za žeđ, a vrućine su opake... Probat ću svakako. Hvala na savjetima. Na izlasku iz bolnice je imao 4080 (11.06.)

Pokakane su sve pelene (ponekad 1 dnevno ne bude), a i popišane, čini mi se. Stolica je ponekad zelenkasta, ali uglavnom svijetlo smeđa. Obično za vrijeme podoja ima odmah stolicu.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Zaboravila sam reći da je D. divna zadovoljna beba. Rijetko plače i zapravo je rijetko i budan Bucko mamin.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Evo sad je opet bila borba. To vrištanje na sisi me tako baca u očaj... A opet kužim da idemo polako naprijed. Jadna sam.

Dionea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Andiko, drži se. Već ste jako puno uspjeli prebroditi, uspjet ćete i ovo, sigurna sam.
    Let down možeš potaći i što toplijim oblogom na bradavicu (meni je to uspijevalo) ili izdajalicom pa pusti da otšprica samo ( dakle bez izdajanja) i onda mu ponudi dojku. Tako ja radim još uvijek.
    Vjeruj u sebe i mazi bebolina. Naučit će on već savladati jaki let down samo mu treba malo vremena.
    Boja stolica sad ovisi i kad je zadnje dobivao adaptirano mlijeko. Inače stolica dojene bebe je oker boje i u njoj ima bjelkastih grudica. Koliko je ukupno to stolica, tj. promijenjenih pelena na dan?
    Ako izgleda zadovoljan, mislim da je sve u redu. No, najbolje bi bilo da nazoveš SOS telefon.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I moja beba je prvih mesec dana jaaaaako slabo sisala pa samim tim slabo i dobila na težini. Bila je sitna, moje grudi ogromne, prepunjene, uspavana je bila zbog žutice......
    Ali zato već drugi mesec je sve došlo na svoje.
    Žao mi je samo zato što te je pedijatar demoralisao, meni je mnogo značilo to što nas je ped. pohvalila iako je malo dobila.
    Ali ja sam ubeđena da je kod vas sve OK, pa vidiš da mali sasvim dovoljno sisa čim toliko kaki
    Obzirom na bolnicu, razdvajanje i sve ostalo ja mislim da će sad sve biti OK, i da će u drugom mesecu da nadoknadi. Uostalom sad vas čeka skok sa 6 sedmica (nama je bio najžešći) pa će tu da se nasisa.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

pelena pokakanih ...pa mislim između 6 i 8 dnevno. POnekad samo malo, zapravo kao da je prducnuo u pelenu, a ponekad gro toga.

Jel normalno da on za vrijeme skoro svakog podoja kaka? I ja si mislim pa kak bu dobio na težini kad mu ide na jednu rupu unutra, na drugu van

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

andiko cestitam ti na bebici
    nakon svih problema koje ste prosli mozda je to utjecalo na mali prirast
    kao sto su cure napisale imas prejaki refleks otpustanja mlijeka koji tvojoj bebi smeta, ne moras se izdajati na izdajalicu, dovoljno je da prvi mlaz mlijeka pustis da ti iscuri u plelenu ili rucnik i tek onda stavis bebu na dojku, i ne brini za zedj, tog vodenastijeg mlijeka ce beba dobiti, nema njega bas tako malo
    takodjer ti je bitan i polozaj u kojem dojite, za jaki refleks otpustanja mlijeka bi ti preporucila slijedece polozaje:
    ako dojis sjedecki trebala bi se malo nagnuti u nazada, tako da gravitacija uspori mlaz, lezeci polozaj ili tako da ti lezis na ledjima a beba na tebi

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj andiko prvotno napisa
    ovo za let down stoji. POkušat ću prvo malo na izdajalicu. Nisam to radila, jer sam mislila da mu onda oduzimam ovo mlijeko za žeđ, a vrućine su opake... Probat ću svakako. Hvala na savjetima. Na izlasku iz bolnice je imao 4080 (11.06.)
    bolje nemoj, izdajanje ce ti LD jos pojacati. kad osjetis LD, izvuci na par sekundi cicu i pusti da taj prvi mlaz ode u gazu, ili doji lezeci na ledima tako da je beba na tebi, pa joj nece tako spricati.
    Pokakane su sve pelene (ponekad 1 dnevno ne bude), a i popišane, čini mi se. Stolica je ponekad zelenkasta, ali uglavnom svijetlo smeđa. Obično za vrijeme podoja ima odmah stolicu.
    ovo je jako dobro, super da ima puno pokakanih, znaci da sigurno dobija dovoljno mlijeka. zelena stolica nije bas pozeljna, jer to znaci da je popapao premalo masnog mlijeka.
    sretno!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

hvala vam svima na odgovorima...

danas popodne sam izdojila malo na izdajalicu, ali to uopće nije pomoglo. Kad je opet vukao, tako je špricalo, da je izbacio bradavicu van i počeo vrištat. Nisam ga mogla nagovorit da više jede.

dala sam mu istu sisu nakon šetnje. Približim mu sisu - počne vrištat. Nema šanse da ju uhvati. Onda sam ga skinula u pelenu i sebe i mazili smo se (nije prestajao vrištat ) Onda sam ga nekako uspjela dobit da leži na meni i sisa - baš sam bila hepi, al je to trajalo samo par minuta...Uspio se zafliknut, izbacio sisu i nema šanse da ju opet uhvati....zbog mojih glupih malih bradavica... Jadna sam za poludit. Tu smo stali jest. On se vratio vrištanju...
    Užasno se bojim da izgladnjujem dijete....

Sad čekam noć....po noći je lakše. :/

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

preduhitri zagrcavanje tako da izvuces bradavicu nakon sto povuce par cugova, pusti da spricajuci mlaz iscuri, pa nastavi. ako ti ovaj lezeci polozaj odgovara, nastavi tako, a ako koristenje sesirica pomaze (silikonskih, ne od kaucuka!), nema niceg loseg u tome da ih jos jedno vrijeme koristis, dok se malo ne uhodate. cim bebac malo naraste, svi ovi problemi ce prestati!
    bolje izbjegavaj izdajanje, jer ces si jos pojacati LD.
    ma, brzo cete vi to svladati! sad ti je prioritet da nades nacin koji njemu odgovara, tako da ne strajka s papanjem, ako su to sesirici, koristi ih;
    ne vjerujem da dobija premalo mlijeka, jer puno kaka, to je prilicno siguran znak da dovoljno jede! eksperimentiraj malo i ne daj da te hvata panika, samo polako, sigurno ces uspijeti!
    puno mu pricaj, puno ga nosi i nastoj biti opustena! uzivajte jedno u drugom, ovo je tako lijepo razdoblje!

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

šaljem ti malo podrške, moraš to potrpiti dok vam ne krene
    drži se

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
    zelena stolica nije bas pozeljna, jer to znaci da je popapao premalo masnog mlijeka.
    sretno!
    ne mora biti. neke bebe kakaju zelenkasto. npr. moja mara, koja je imala zelenu stolicu u svim varijantama od žuto zelene do zelene - do dohrane. ne vjerujem da nije stizala do masnog mlijeka jer je prvih par mjeseci bila 24/7 na cici.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    Citiraj puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
    zelena stolica nije bas pozeljna, jer to znaci da je popapao premalo masnog mlijeka.
    sretno!
    ne mora biti. neke bebe kakaju zelenkasto. npr. moja mara, koja je imala zelenu stolicu u svim varijantama od žuto zelene do zelene - do dohrane. ne vjerujem da nije stizala do masnog mlijeka jer je prvih par mjeseci bila 24/7 na cici.
    nisam mislila na zelenkastu stolicu, nego na bas zelenu.
    u pravilu takva stolica znaci da je dijete dobilo vise prvog mlijeka bogatog laktozom, a manje zadnjeg mlijeka bogatog masnocom.
    u slucaju andiko sigurno nije nista alarmantno, s obzirom na to da se takva stolica javlja samo povremeno, a dijete ima puno pokakanih pelena
    mislim da nema razloga za brigu!

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

andiko
    koliki su vam razmaci medju podojima?

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

andiko draga, evo još jedne mame s prejakim LD. samo da ti dam podršku, proći će brzo, odnosno beba će se naviknuti da joj obrok stiže u potocima. moj I. se sada čak i ljuti kad malo uspori, nego sreća kod mene štrca i vodenasto i masno-uglavnom štrca stalno.

slušaj sve ove savjete što su cure napisale, meni su stvarno pomogli. kod nas je u početku bilo puno plača, a mljekoskok od pola metra. stvarno brzo prođe.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja ti saljem samo jedan podrske

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

zanima me da li je moguće da moja beba nema dobro razvijen refleks gutanja...?? Jel' netko zna nešto o tome?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zasto to mislis?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

pa kaj ja znam....palo mi je na pamet...kad se stalno zafliktava (koja divna riječ ), ali zapravo nema smisla, jer kad je uspavan lijepo jede. Kad je budan onda jako vuče, pa to ne može progutat....

Citiraj anjica prvotno napisa
    koliki su vam razmaci medju podojima?
    anjica, tek sam sad vidjela.... Kad spava, onda tri-četri sata, dok se ne probudi. Kad je budan, jede češće. Nekad sat i pol, nekad dva. Kad mi se čini da je gladan....

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

andiko progusti podoje, daj mu cesce dojiti, i dok spava ta 3-4 sata ponudi mu koji put, jos vam se nije uspostavila ponuda i potraznja, za to treba cca 6 tjedana, sto su manji razmaci medju podojima mlijeko ti nece tako jako strcati i bebi ce biti lakse dojiti

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

anjice, probala sam. Ako ga probudim, neće jest. Provjereno. To nam nije opcija.
    Sad smo imali tako lijepo hranjenje.... Bio je u polusnu, naravno

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nisam mislila da ga probudis usred spavanja, nego da mu njezno stavis dojku pokraj glavice i mozes ga malo pomilovati po obrascicu tako da on sam automatski otvori usta i pocne dojiti, ali ako vam je razmak bio veci ti sama izdoji toliko da ti dodje do refleksa otpustanja mlijeka i onda ga nemoj staviti dok je mlaz jak nego tek kad uspori
    i ne krivi svoje bradavice, beba ne stavi u usta samo bradavicu nego i veci dio areole tako da on sisanjem stimulira izvlacenje

i pusti sve nebitno oko sebe, bili ste razdvojeni, to je sigurno ostavilo traga, imajte sto vise kontakt koza na kozu

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Da ne otvaram novu temu..... Zanima me do kada se izdajati...
    Patronažna mi je rekla da dojku koju dijete jede izdojim do kraja. Ja sam to radila tu i tamo. A sad si mislim da ima puno više mlijeka nego što djetetu treba i da možda zato imam osjećaj da nije baš nešto pojeo (iza njega ostane dosta čvrsta sisa, a i kratko sisa) :/ Baš mi se čini da malo jede. Samo za 2-3 podoja dnevno mi se čini da malo više pojede..

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Patronažna mi je rekla da dojku koju dijete jede izdojim do kraja.
    mislim da to nije dobro raditi, time povecavas hiperprodukciju i prejaki ld.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Trebao bi doći i do "masnijeg" mlijeka pa mu onda ako ti se cica i dalje čini puna, daj tu istu.
    Da dovrši.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

to jesam radila, ali kad me traži brzo jest. A obično (i kad se meni čini da je malo jeo) on hoće jest tek nakon 2,5 - 3 sata....a onda kaj sa drugom sisom? Moram nju izdajat i opet niš nisam napravila.... :/

Dionea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

to jesam radila, ali kad me traži brzo jest. A obično (i kad se meni čini da je malo jeo) on hoće jest tek nakon 2,5 - 3 sata....a onda kaj sa drugom sisom? Moram nju izdajat i opet niš nisam napravila.... :/
    Ja imam posla s jednom štrajkalicom već 5 mjeseci ( prva tri mjeseca je htjela cicati) pa sam joj često nudila cicu koja je zadnja bila na redu pa bih u istom podoju nudila obje cice. Čak bih, kad bi zaspala na toj koja se meni činila 'praznija', u snu joj nudila drugu i nerijetko je prihvatila, povukla si koliko joj još treba i nastavila bi spavati dalje.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kad ti često traži sisu i na kratko sisa onda držiš 1 sisu unutar 2-3 sata
    no ako se nasisa, pa nije gladan nego za 2 sata, onda daš drugu sisu i po potrebi prvu

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Evo samo malo podrške od još jedne s problemima, pusa Andiko

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Cure, evo nas sa vaganja. Molila sam se samo da smo u plusu za ovih tjedan dana.... Imamo 4600!! :D Prošli četvrtak smo bili na 4310.
    Sama ne mogu vjerovat. Mali uopće neće jest. Samo dernja. Ovo je sve iz "snenih" podoja.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Evo, samo da kažemo da sam sad jako ohrabrena i nastavljamo borbu dalje...sisa na sisu!!

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

jeeeeeeeeeeee :D :D :D :D :D

bravo! samo hrabro! :D :D :D

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Bravo, draga moja, samo naprijed! :D

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

andiko bravooooooo :D :D :D :D :D

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Jeeeee :D :D :D

Samo nastavite!!! Vidiš kako se isplati

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Bravo :D !

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

svaka čast na upornosti
    večina bi odustala

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

evo update
    skroz sam se prestala izdajat....mali i dalje kenjka kad je budan. Zafliktava se. Imam dojam da puno vuče, a malo guta. Mlijeko još uvijek štrca ko ludo.... Ali zato po noći....milina. Tako lijepo jede da nije normalno. Ali sad sam i ja skroz opuštena, jer je fino dobio na težini pa idemo lagano dalje....

Hvala svima na podršci

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

bravo! :D :D :D

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma, super :D !

Pravila pisanja postova