Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Uhobolja nakon ronjenja

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Uhobolja nakon ronjenja

Naš osmogodišnjak je prije par dana krenuo u ljetni kamp, gdje imaju školu plivanja, ronjenja, vaterpola i sl.
    Zadnja dva dana je puno ronio i od sinoć se žali na uho. Ne plače, nije to neka jaka uhobolja, ali svako malo se jada.
    Naša dr. danas ne radi, ne znam da li je to hitnoća da idem u bolnicu sa njime ili će to proći samo od sebe :? ?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

može biti da je infekcija, a može biti i da je ušna smola nabubrila pa začepila zvukovod
    kako čuje?
    ima li temperaturu?
    curi li mu iz nosa?
    vidjet ćeš sama ako nije neka jaka bol, ako nema povišenu temperaturu, ako dijete normalno funkcionira, nema potrebe za hitnom

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Temperature nema.
    Nos ne curi.
    Što se tiče sluha, kaže da mu je malo začepljeno lijevo uho...

To bi onda moglo biti od smole, ja sam kao mala isto odlazila često na ispiranje cerumena.
    Da li bio onda bilo bolje da za par dana odemo na ispiranje ušiju, jer živimo na moru, pa će ovaj problem sa ušima biti čest, naime moj sin stalno nešto ronja, uranja i izranja?
    Hvala A70V !

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

cerumen ili se zbog razlike tlakova slijepila E.cijev , obilno kapati u nos i puhnuti na začepljen nos,kao kad je pod vodom

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mislim da je najkorisnije naučiti ga kako se izjednačava tlak kod urona. Danas sve maske imaju takav oblik da se može uhvatiti nos, a to je ključno kod izjednačavanja tlaka. Kod urona do ~1m nema veze, ali sve preko toga može izazvati upravo ovakve probleme.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zadnja 2 tjedna, od kad je počela prava sezona kupanja, bar njih 10 mi je bilo na ispiranju cerumena

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Logično. Uho nije zamišljeno imati stalno pod vodom i normalno da se lučenja povećaju. Nego ako su upale posljedica ronjenja probaj pacijente uputiti da postoji postupak izjednačavanja tlaka - preporodit će se.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •