Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Jel to depresija, hormoni...?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Jel to depresija, hormoni...?

Gledam ovu moju malu. I sve na svijetu mi je.
    Kad se rodila, nisu mi dolazili prati, usisavati, peglati...Došli bi u cipelama, ne bi prali ruke... Još si ih morao dvoriti i čistiti iza njih. I svaki put objašnjavati jedno te isto. Bilo je kako je to držite, daj joj vode, daj joj keksa i banana, malo soka... Toliko su me izluđivali da sam im iz knjiga kopirala poglavlja o nadohrani i dojenju. Ali sve uzalud. I tako do njenog šestog mjeseca.
    Sada je već veća, jede, drugi šute.
    Za dva mjeseca bi trebala u jaslice. A ja na posao. Ne znam kako ću to, ostaviti je tamo samu tako malu. A ne sviđa mi se niti ideja da je čuva neka žena (a i ne poznajem niti jednu). Nikada nije bila bez mene i mog muža. Stalno je s nama (osim toga, ti drugi joj ne znaju ni pelenu promijeniti, znaju samo kvocati). A nije da bih je ostavljala, ne mogu to niti zamisliti.
    Ne da mi se ići na posao, što ću tamo, njoj sam potrebnija. Najrađe bih otkaz dala.
    Umjesto da uživam, igram se s njom, ja se živciram. Treba mi odmor, a ne posao... Znam da ima katastrofa i težih stvari, pa je to što mene muči totalna glupost. Ali eto.
    Ne znam što ću sama sa sobom.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ovo kao da sam ja pisala...isto si tak razmisljam...

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

E radi ovog teksta se i ja registrirah!

Dobrosla u klub prvorotkinja (pretpostavljam?) i inih ljudi koji misle da znaju najbolje.... Ja vec vidim kad moje cedo napuni godinu bit ce "odvikni je od cice prevelika je" ili "neces se zaposlit dok ti cica....

Si udana- samohrana majka ko ja?

Gledaj sebe i dite ostale ignoriraj, odi negdje na par dana (citaj mjesec) gdje je tvoj narod i gdje tebe slusaju a ne ti njih...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zbunjola,radi identičnih razmišljanja tvojima ja sam kući već više od 7 godina i sama odgajam svoju djecu.Mi smo se stisli s novcima i živimo od jedne plaće (doduše nije toliko mala pa se može) ali živcirao me i najmanji savjet u vezi moje djece,kamoli da sam ih nekome prepustila da ih odgaja.Meni je oduvijek bilo nezamislivo da sa svojom djecom provodim 2 ili 3 sata dnevno radi posla.Još uvijek mi je to neprihvatljivo iako mi najstarije ima 7.Ne znam kakva je tvoja situacija (bračna,financijska) ali meni je ovo bilo najprirodnije za mene i njih.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ovo što trina govori - ima smisla (kao i obično). ako imaš financijskih mogućnosti, a osjećaš se ovako kako se osjećaš, djetetu će sigurno biti bolje ako je uz mamu.

no, ako je odlazak na posao neminovnost - onda bih ti samo željela reći da nas ima i drugačijih. meni je, npr. sasvim prirodno bilo da ne budem 24/7 s djecom i da i druge uključim u njihov odgoj. u čuvanju se izmjenjuju teta čuvalica i svekrva - i ja sam zadovoljna. ne slažem se u svemu sa svekrvom, ali i nemam previše zahtjeva oko čuvanja djece, a one koje imam, nisu previše komplicirani i očekujem da se poštuju. i poštuju se.

uživam u poslu kojeg radim, uživam u vremenu kad nisam s djecom, znajući da su u dobrim rukama, uživam kad sam s njima. (sve ovo troje, naravno, ne uvijek ).

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Potpisujem Cvijetu u svemu, osim što je moja J u jaslicama.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja definitivno namjeravam makar do vrtica muz i nema neku placu al nekako stavljam dijete prije novca

Dijete bi ti se sigurno naviknulo s vremenom ali zasto da se navikava kad nemora...

Sta muz kaze na tvoju ideju da ostanes doma? Ako ga imas naravno.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

slazem se sa cvijetom s tom razlikom da nasu djecu cuva samo svekrva.
    ja trenutno ne radim nego koristim dopust za njegu djeteta tako da sam jos pola godine kuci sa svojoj djecom.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

da, brzopleta ja, ode post
    Zbunjola nadam se da ces naci neko rjesenje koje te zadovoljava. Stvano su mali tako kratko i trebaju nas, ali nazalost nemaju svi mogucnosti ne raditi

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala vam svima.
    Prvorotkinja sam. Imam muža. Plaća je tako, nije velika. Moglo bi se i s jednom, ali teško, a obzirom na poskupljenja....
    A on je lako ćemo tip. Kaže da prebrodim par mjeseci na poslu pa da ćemo na drugo dijete. Kao da je to samo tako. Mislim, zar je razlog za imati drugo dijete zato da ne idem na posao i budem doma s prvim :? .
    A ova vezanost...Odem u dućan, frizeru bez nje i trk doma...Mirna sam donekle kad je s mm...ostali se ne nude, a ja ih ni ne tražim, ne pada mi na pamet. Malo me to plaši... Znam da je sada mala i da joj trebaju roditelji, ali poslije...Strah me da ju ne opteretim sa sobom i svojim problemima, karakterom, mušicama... Ne znam koliko je zapravo zdravo da bude samo sa mnom.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala vam puno. Lakše mi je kad vidim da ima i drugih koji o tome razmišljaju.

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

moje mlađe dijete je u jaslice krenulo s 2 godine i 4 mj.
    do tad je stalno bio sa mnom, praktički cijeli dan.
    jer sam ja tako željela i osjećala.

vezan je za mene u smislu da se jako voli pomaziti, dati mi pusu, potražiti me pogledom ako smo na nekom rođendanu...
    nije dijete koje će stalno sjediti u mom krilu i biti sramežljivo.
    toga se ne moraš bojati.
    od vašeg zajednički provedenog vremena dijete može jedino biti na dobitku.

do treće godine mu je najpotrebnija mama, a poslije dolazi sve ostalo.

ti već znaš što bi, samo je pitanje koliko je to izvedivo, obzirom na kućni proračun.
    ako nisi spremna na drugo dijete, čemu žurba, polako, izguštajte se u ovom anđelu..

što god odlučila i napravila, sretno!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

zbunjola, meni se sviđa razmišljanje TM. A ako se bojiš da djetetu vremenom ne postaneš preteretna, opet je rješenje da imaš još jedno dijete. Očito si dobra majka. LJubav prema drugom djetetu bi ti dala malo slobode, u smislu da ne bi bila skoncentrirana samo na prvo. A čuj...komplikacije, pa porodiljni...to je dosta vremena s djecom...
    Sretno !

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

A meni su rekli da prestanem dojit s godinu dana i odem na posao jel ce se mala previse vezat za mene??? :? :? :? :? :?

Mislim da trebas gledat dijete, mame nikad previse, kratko su tako mali i mazni cim krenu u vrtic vec misle da su jako odrasli i mame padaju u drugi plan... Iskoristi to vrijeme ako ti se neda na posao nemoj. Nista ne valja na silu. Doduse razmisli o tome dobro mozda bi ti dobro doslo par sati s odraslima

Pitaj mozes li dobit skraceno radno vrijeme?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

prestanak dojenja nema veze s odlaskom na posao, odlazak na posao i dojenje nemaju veze s previše/premalo vezivanja. previše/premalo vezivanja nema veze s ničim - totalno glupa uzrečica.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    prestanak dojenja nema veze s odlaskom na posao, odlazak na posao i dojenje nemaju veze s previše/premalo vezivanja. previše/premalo vezivanja nema veze s ničim - totalno glupa uzrečica.
    A što drugo neo...dobri stari potpis 8)

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Bih ja pola radnog vremena (i pola plaće), bih ja svaša... Samo nije moguće, zakon to ne pedviđa, a sama svoj šef još nisam. Jedino neplaćeno do treće godine, ako se ne varam...

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Zbunjola prvotno napisa
    Samo nije moguće, zakon to ne pedviđa, a sama svoj šef još nisam.
    kako ne predvidja? pa mozes slobodno radit na pola radnog vremena, to je dozvoljeno i cesto. cesto bas mame s malom djecom uzimaju pola radnog vremena da mogu vise bit s djecom. samo ovisi o tvom poslodavcu jel njemu to u redu ... ali zakonski je sigurno moguce.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Skraćeno radno vrijeme roditelja

Članak 67.

(1) Kad je obvezni rodiljni dopust iz članka 66. stavka 5. ili 6. ovoga Zakona prošao, radnica ima pravo raditi polovicu radnoga vremena do navršene jedne godine djetetova života, odnosno za blizance, treće i svako sljedeće dijete može raditi polovicu radnoga vremena do navršene treće godine djetetova života.

(2) Pravo iz stavka 1. ovoga članka može koristiti radnik koji je djetetov otac, ako majka za to vrijeme radi u punom radnom vremenu.

(3) Nakon što dijete navrši jednu godinu života, jedan od djetetovih roditelja ima pravo raditi polovicu punoga radnoga vremena do tri godine djetetova života, ako je djetetu, prema ocje*ni ovlaštenoga liječnika, zbog njegova zdravlja i razvoja, potrebna pojačana briga i njega.

(4) Ministar nadležan za zdravstvo pravilnikom će propisati uvjete i postupak stjecanja prava na rad u skraćenom radnom vre*menu, radi njege djeteta kojem je potrebna pojačana briga i njega.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

to je Anci jedna stvar, i u tom slucaju primas pola place od poslodavca a dio od HZZO-a ako stvarno postoji razlog za pojacanu brigu, u tom slucaju idu ti prava kao da si na puno radno vrijeme - staz ... koliko je znam. ako je krivo molim da me netko ispravi.

no ja sam mislila na mogucnost pola radnog vremena koja je sasvim ok rjesenje samo sto onda ide pola staza jer su doprinosi tada drugaciji.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Hmm...
    Ovdje u prvom stavku stoji da se to pravo može koristiti do godine dana starosti. :/
    Ne znam koji drugi propis koji to regulira. :/
    Ovo je već za drugi pdf

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Moja mala će imati godinu dana kad ću trebati natrag na posao, pojačanu brigu i njegu ne treba. Ne znam za druge slučajeve polovice radnog vremena (pa i da se ima pola staža):? . Jedino znam da je zakonom regulirano neplaćeno do treće godine (ne poznajem niti jednu ženu koja je na to išla).
    Meni je i ovo kod nas grozno, a onda čujem kakvi su užasi drugdje, u SAD, Engleskoj...

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

možeš li tražiti 6 mjeseci neplaćeno ili ??
    ja razmišljam o tome, budući da nismo upisani u jaslice, a godinu dana navršavamo u veljači.

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

i da, mislim da nije ni depresija ni hormoni, samo ljubav

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Zbunjola prvotno napisa
    .
    A ova vezanost...Odem u dućan, frizeru bez nje i trk doma...Mirna sam donekle kad je s mm...ostali se ne nude, a ja ih ni ne tražim, ne pada mi na pamet. Malo me to plaši... Znam da je sada mala i da joj trebaju roditelji, ali poslije...Strah me da ju ne opteretim sa sobom i svojim problemima, karakterom, mušicama... Ne znam koliko je zapravo zdravo da bude samo sa mnom.

Hvala ti na ovome. Već sam mislila da sam totalno luda i opsjednuta! Ponekad, kad mi se dogodi da nemam nekog pametnijeg posla, a Marko spava, umirem od dosade i ne znam što sa sobom pa ga virim u sobu 1000 puta da vidim jel' se probudio.
    Ne smijem ni pomislit na 2. mj. kad punimo godinu dana i povratak na posao.
    Bem ti državu gdje mama ne može ostati kući sa djetetom!
    Promovira se dojenje na sve strane, al kako da dojim kad me 8-9 sati dnevno ne bude kući, a ono malo mlijeka što donesem sa sobom bit će puno stresa i nervoze?!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •