Citiraj Jelica1106 prvotno napisa
primjetila sam da nisu upale povezane s mengom...sad je zadnjih mjesec dana ok, al sam cijelo vrijeme na tabletama...prvo sumamed a sad almacin.
nisam nikad čula za te tablete. Lactogyn?? kakve su to tablete i jel se mogu dobiti bez recepta?? koja ima je funkcija??

jedem i previše slatkog no moja ginekologica tvrdi sa to nije ni malo povezano s tim mojim upalama...pročitala sam na netu i da su upale povezane i s uskom odjećom - a ja se bavim biciklizmom i cijelo sam vrijeme u uskim tajicama i još se k tome natiskam na biciklu ...

imunitet mi je , mogu reći, odličan - stvarno odličan :D

jel može sve ovo imati neku posljedicu vezanu uz trudnoću??? :?
Mislim da ti candida nema neke posebne posljedice za trudnoću, a, ako si trudna, onda si čak i sklonija candidi - to ide s trudnoćom. Svakako liječi antibioticima taj beta hemolitički, njega treba imat pod kontrolom, a dok piješ antibiotik obavezno pij taj lactogyn 2x1, dobiva se bez recepta, to ti je prirodni laktobacil za obnovu vaginalne flore, meni se pokazao savršen, inače katastrofalno patim od kandide, ali katastrofalno. Ista stvar - brisevi dugo bili uredni, ali ja svaki drugi ciklus kod ginića po antimikotik. To je tako bilo prije trudnoće, sad mi je u trudnoći i nakon poroda kao lakše, pitam se dokad. Definitivno trebaš izbjegavat slatko - od toga dolazi kandida - usku robu (meni je jednom došla takva candida doslovno od pola sata nošenja uskih jeans hlača a bilo je plus 30, ali ne pretjerujem - morala sam pit onaj antibiotik itrac (još prije trudnoće) našto je to ličilo. I kod mene se ne smije dati medazol (mislim da isto sadrži antibiotik) bez nekakvih antimikotskih vaginaleta, ili klindamicin - njega obavezno popratim s canesten vaginaletama i sl. Ja ti tipujem na lactogyn, piješ ga 1x tbl dnevno, osim kad si na antibioticima - onda 2x1 dnevno, i to možeš piti i u trudnoći (prema nekim ginićima), prema drugima rađe ne, pa, ako si trudna - čekni sa svojim ginićem. Meni je taj lactogyn otkriće desetljeća, ako mi ova situacija još potraje. Inače sam tip da ne vjerujem u to nešto kao prirodno i bez recepta (iskreno priznajem da imam predrasudu), ali ovaj lactogyn je baš moćan.