Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 58

Tema: Dojiti u javnosti? DA, i to sa stilom.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Dojiti u javnosti? DA, i to sa stilom.

Zašto sam stavila ovo u kreativni kutak. Zato što mi se ova "kecelja za dojenje" čini superiška stvarkom, a skupa je ko sam vrag. A zapravo je komad pamučnog ili lanenog platna sa okovratnikom. Šivalice!?
    http://shop.bebeaulait.com/nc
    http://www.bebeaulait.com/custcare_use.php
    Prvom prilikom idem malo prošnjuhati po prodavnicama meraže.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na stranu sve to fensi-smensi i jel lijepo il nije, meni osobno sve ono sto je namijenjeno skrivanju samog cina dojenja nije ni lijepo ni prakticno ni potrebno ni pristojno...

osobno me ta "opca" potreba da sakrivam cin hranjenja djeteta - do same srzi vrijedja... pa i ovako fensi zapakirana u totalno bezumno preskup "dizajnerski" proizvod...

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i jos nesto - u ovih preko sest godina staza sto dojim, dojila sam u javnosti nebrojeno mnogo puta i da, svaki, bas svaki put dojila sam sa stilom, da mi je vidjeti onog koji bi mi rekao drugacije!

i, strobery, ovo apsolutno nije nista kontra tebe, ljuta sam na to opce mnijenje da je dojenje potrebno skrivati. ona mama kojoj nije ugodno dojiti tako da drugi "kuze" da ona doji, naravno da ne mora "paradirati" okolo i svima pokazivati da doji, no to neprimjetno dojenje se svakako moze izvesti i bez ovakvih papilova proizvoda koji mameci novac iz majcinog novcanika pokusavaju u nju uliti stigurnost da moze dojiti svugdje :/

dojiti moze svaka majka, gdje god pozeli, kupovina smensi gadjeta nece joj kupiti i samopouzdanje - nije to samopouzdanje kad se sakrijes pod stolnjak i hranis dijete - nemos to nazvat - samopouzdanjem :/

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kako tko želi shvatiti...

Meni je baš lijepo, prigodno i dostojanstveno.

Nemam ništa protiv niti da se vidi, ali smatram da se sisa i zadignuta majica i ne moraju nužno vidjeti, a da uzvišeni čin dojenja nije doveden u pitanje.

Jedino me muči ima li dijete zraka ispod te kecelje?

U svakom slučaju - skupo, bolje šiti, tko želi.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

adiomare, nisam nigdje napisala da se zadignuta majica ni sisa moraju nikako, a ponajmanje nuzno vidjeti da bi dojenje bilo uzviseno?

i nadalje tvrdim da je dijete pod ovako skupim stolnjakom bezvezarija. i jos mu fali i - skarnicl za mamu - pa nek se nis ne vidi

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

slazem se s litalom

možda da i sebi stavimo krpu na glavu dok jedemo u javnosti?

jos si razmisljam i koliko si zakompliciras zivot kad "to" moras stavljat na sebe svaki put kad ides dojiti, ajme meni
    mislim da bi vise paznje izazvala oblačeći i svlačeči to sa sebe, nego dojeći.
    ili žene to ne skidaju sa sebe? :shock:

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    mislim da bi vise paznje izazvala oblačeći i svlačeči to sa sebe, nego dojeći.
    ili žene to ne skidaju sa sebe? :shock:
    Definitivno bi ova pregača privukla daleko više pogleda od "običnog" dojenja kada večina ljudi zapravo niti ne skuži kaj radiš!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

meni se svidja. dojila sam godinama u javnosti i vjerujem da sam to uvijek radila dostojanstveno, ali ovo mi se jako svidja. podupire mi ideju o prisnosti i intimnosti, sto cin dojenja i jest.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vrlo simpatična stvarčica

kad je L. bio jaaaaaaaako mali...mislim da niti 2mj nije imao, bili samo u jednom centru na kavi poslije kupnje...L. je trebao jesti i kako je oko nas bilo jako puuuuuno ljudi i to starih da ne bi bilo konflikta i zgražanja prekrila sam ga tankom dekicom dok je dojio...

nakon par minuta dojenja kad sam podigla dekicu moje dijete je od vručine bilo ljubičasto u licu i teško je disao...jadno dijete radi mog komoda ostao bez zraka...od tada sam dojila gdje god sam stigla i kad god nam je za tim bila potreba....i bez sakrivanja...

sad me trnci prođu kad se sjetim onog malog lišca, ljubičast...hvata zrak...a dekica je zaista bila jako tanka pamučna...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

I ja sam dojila u parku, za punim stolom ljudi, kad god je trebalo. Podigla sam majicu tek toliko da otkrijem dojku i ništa se nije vidjelo. I da je, kome smeta neka ne gleda.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Uopće mi se ne sviđa.
    I od riječi do riječi potpisujem litalu.

Ja ne da u javnosti dojim sa stilom neko ponosno i dostojanstveno.
    Što god tko mislio o tome.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sandraf prvotno napisa
    meni se svidja. dojila sam godinama u javnosti i vjerujem da sam to uvijek radila dostojanstveno, ali ovo mi se jako svidja. podupire mi ideju o prisnosti i intimnosti, sto cin dojenja i jest.

na koju foru podupire ideju o prisnosti i intimnosti ako ispod tog stolnjaka ostane samo dijete i cica?? a mama?? njeno lice koje je drugi (nezaobilazan, valjda?) dio jednadzbe o djetetu, dojenju i intimnosti??

ajd jos nek izmisle i stolnjak koji ce s vanjske strane bit ovako fensi-smensi a iznutra mos dat da ti se isprinta i prilijepi il mozebit izhekla majcino lice - eto ti gadjet za intimnost i prisnost

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

nikad se nisam pokrivala dok dojim iz mnogo razloga, od kojih je većina već navedena
    ako ti se već sviđa ovdje je imaš kupiti za manje novaca, samo u pretražnik upiši nursing cover

Ja bi radije nosila ovo

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj litala prvotno napisa

na koju foru podupire ideju o prisnosti i intimnosti ako ispod tog stolnjaka ostane samo dijete i cica?? a mama?? njeno lice koje je drugi (nezaobilazan, valjda?) dio jednadzbe o djetetu, dojenju i intimnosti??

ajd jos nek izmisle i stolnjak koji ce s vanjske strane bit ovako fensi-smensi a iznutra mos dat da ti se isprinta i prilijepi il mozebit izhekla majcino lice - eto ti gadjet za intimnost i prisnost
    na foru sto se sjecam da sam cesto trazila miran kutak ne iskljucivo da mi netko slucajno ne bih vidio cicu, nego su moja djeca (oboje) znala biti iznervirana okolinom. napisala sam svoje misljenje, ne razumijem zasto te je tako iznerviralo i da ti nije dosta samo jedan upitnik.

po meni, ne moras se s tim sloziti, ali ne moras ni kolutati, molim - ovako ostane usmjereno samo na dodir i cicu, potpuno iskljuceno od vanjskog svijeta.

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa

Ja bi radije nosila ovo
    Tako jeeeee!!!! Mislim da je ova poruka sve rekla!

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja bi radije nosila ovo
    8)

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa stavila sam dva upitnika, da se nisam suzdrzavala i da sam se iscudjavala do kraja - stavila bi valjda tri

i dalje ne razumijem gdje je mama u toj prici o intimnosti? ne smeta me ni najmanje nit mislim da ikog smije smetati potreba za intimnoscu i prisnoscu pri dojenju. nit smatram da sva djeca mogu dojiti gdjegod i kadgod.

al me smeta to prekrivanje samo djeteta. eto - samo to - da se pokrije i mama po glavi i bude pod tim stolnjakom s djetetom - to bi mi bilo logicno. ovako mi izgleda apsurdno.

a ako sam te uvrijedila sa svoja po dva upitnika - oprosti.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Litala, ne ljutim se ni najmanje, zapravo se slažem sa tobom da bi dojenje u javnosti trebalo svuda biti najnormalnija pojava, koju bi ljudi prihvatali sa poštovanjem i pružanjem mira dojilji i djetetu. Eh, zašto se meni lično ova kecelja jako dopala? Zato što moje grudi trenutno jedva staju u H korpe, i svaki pokušaj da to izgleda diskretno, ipak završava na zadignutoj majici i sisi koja viri

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Strobery Shortcake prvotno napisa
    Litala, ne ljutim se ni najmanje, zapravo se slažem sa tobom da bi dojenje u javnosti trebalo svuda biti najnormalnija pojava, koju bi ljudi prihvatali sa poštovanjem i pružanjem mira dojilji i djetetu. Eh, zašto se meni lično ova kecelja jako dopala? Zato što moje grudi trenutno jedva staju u H korpe, i svaki pokušaj da to izgleda diskretno, ipak završava na zadignutoj majici i sisi koja viri
    SS, litalina isprika se vjerojatno odnosila na mene

i nije potrebna, nisam uvrijedjena.

i slazem se sa SS da je dojenje prirodna stvar (i da su moje kosarice isto bile XXL), ali moje zadnje 3godisnje dojenje je u javnosti izazivalo cudjenja i mrkice od pogleda. ma ne sto je to mene nesto bilo briga, ali da sam imala ovakav stolnjak, vjerojatno bih ga prosetala, cisto da me pitaju sto skrivam ispod njega.

uostalom, dok je bila manja znala sam je dojiti u slingu na nacin slican ovome.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

strobery sam se ispricala u prvom svom postu

i, kad je vec do velicine kosarica - trenutno sam na E ili EE ovisno o modelu, tako da znam o cemu pricam kad se radi o "manevrima" pri dojenju (van ili unutra, svejedno).

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Meni se ne sviđa kecelja. Jer je nekakva sva nezgrapna i ne izgleda mi ni fensi ni udobno (onako, pomalo djeluje zagušljivo a i krpetina oko mene koja sam poslije poroda malo krupnija ne čini me nimalo fensi )

Ali, kad su dečkići bili jako maleni (ono - oko mjesec dana) a kad smo znali vani dojiti, kad sam osjetila potrebu sakriti ih od drugih, samo sam ih lagano prekrila od svog ramena do njihovog, ćoškom šarene tetra pelene. To je zbilja prozračno, a ne mora se oblačit, navlačit i montirati. Meni su svi ti montažni dodatci too much, nespretno mi se time baviti i jednostavno suvišno. Krpicu pelenicu uvijek imaš sa sobom a i višenamjenska je, možeš obrisat bljućkicu kasnije

I da je skupo - baš je. Za kecelju

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Koliko citam, ovratnik je krut i odmaknut bas zato da bi majka citavo vrijeme mogla vidjeti dijete (i obrnuto), i da ga tkanina ne poklopi.
    Nije po mom gustu (ja sam dojila u javnosti, ali sam trazila miran i zasticen kutak), ali mislim da ima i mama (i beba) koje bi se s ovim osjecale ugodnije. Pa ako moze pomoci da doje i u javnosti, zasto ne? Nije da je propisano da se mora nositi.

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Koliko citam, ovratnik je krut i odmaknut bas zato da bi majka citavo vrijeme mogla vidjeti dijete (i obrnuto), i da ga tkanina ne poklopi.
    Nije po mom gustu (ja sam dojila u javnosti, ali sam trazila miran i zasticen kutak), ali mislim da ima i mama (i beba) koje bi se s ovim osjecale ugodnije. Pa ako moze pomoci da doje i u javnosti, zasto ne? Nije da je propisano da se mora nositi.
    X
    meni je nekad trebalo nesto slicno- npr kad setamo glavnom ulicom i L bas tad samo dok setamo hoce dojiti - za takve situacije mi se cini jako zgodnom stvarciom.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

nikad se nisam pokrivala dok dojim iz mnogo razloga, od kojih je većina već navedena
    ako ti se već sviđa ovdje je imaš kupiti za manje novaca, samo u pretražnik upiši nursing cover
    Ma nemam u opće namjeru kupovat, jedino bih možda sašila. Moja mama misli da mogu staviti i običnu kuhinjsku kecelju to bi tek bio štos, možda onu sa otprintanim toplesom.

Ja bi radije nosila ovo
    I ja, a i ovo bi se dalo napraviti.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja sam možda zatupljena al teško mi je zamisliti sebe kako u restoranu izvadim sisu i pred svima hranim dijete.... tek trebam roditi i možda mi se mišljenje promijeni (nadam se da hoće) i zaista nemam ništa protiv dojenja u javnosti, bez obzira na pokriveno/nepokriveno al kad zamislim sebe imam osjećaj da bih propala u zemlju od srama...eto kad zamislim to onda samo vidim tuđe oči kako bulje u moju sisu a ja se grčim i ne mogu dojiti....

eto, znam da to sve u glavi, naglašavam da sam svjesna koliko je to prirodan čin i da tu ne bi smjelo biti srama i nadam se promjeni

Luminitsa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Slažem se s betty - sve je to lijepo, dojiti dijete kad je gladno i znam da majke ne bi trebalo biti briga, ali nije li štetnije za bebu da je mama napeta nego da se malo prekrije kakvom krpicom (ne baš da poljubičasti ) i da sve prođe u miru i za mame i za bebe? Ima žena koje su stvarno jako sramežljive i iako znaju da bi trebale za svoje bebe raditi najbolje, ne mogu se do kraja opustiti, a to je jako bitno za dojenje.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

betty blue, meni da je netko rekao, i dok sam bila trudna, da ću vaditi cicu u javnosti, rekla bih mu da je skroz šenuo. al kad dođe pitanje - ili tako, ili biti doma, onda sam lagano promijenila mišljenje . a kad sam krenula, prvo na plaži, onda mi više ništa nije bilo čudno, pa niti u kafani.
    iako, ja sam znala kao tiwi, prekriti ih malo tetra pelenom. tako sam se i ja osjećala ugodnije, a i, naročito mara, nije zvjerala okolo nego cicala.
    ova kecelja mi izgleda totalno nepraktična za tu namjenu. bolje onda marama. :/

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    betty blue, meni da je netko rekao, i dok sam bila trudna, da ću vaditi cicu u javnosti, rekla bih mu da je skroz šenuo. al kad dođe pitanje - ili tako, ili biti doma, onda sam lagano promijenila mišljenje . a kad sam krenula, prvo na plaži, onda mi više ništa nije bilo čudno, pa niti u kafani.
    E, točno ovako!
    Nisam se nikad zgražala nad dojenjem u javnosti,ali uvije ksam mislila da to nije za mene.
    No, ko što cvijeta kaže...malo pomalo...od klupice, do parkića, plaže, pa do punog kafića
    Ne zurlam okolo jel me tko geda, pijem kavu, gledam dijete, pričam s prijateljicom i tako

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Kužim da taj sram najčešće nestane sam od sebe, međutim mislim da me nikad neće proći sram pred npr. svekrom...to mi je nekako nezamislivo.... nije da ću imati previše prilika, daleko žive, ali kad bude krštenje znam da ćemo biti u restoranu i da ću vjerovatno za to vrijeme podojiti dijete i naprosto se ne mogu zamisliti da za stolom izvadim cicu pred svima njima... (eto kakvim se ja detaljima bavim)...tako da bi mene ova kecelja (ja ne mogu procijeniti koliko je praktična) ili npr. tetra pelena koju spominjete spasila

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Moj je svekar to riješio tako da si uvijek nađe neki jako važan posao kad vidi da se sprema dojenje

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Tako sam ja kad sam imala 7 godina a sestrična mi je dojila

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

I ja ću potpisati cvijetu i razveseliti se njenom povratku! :D :D :D

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa
    Kužim da taj sram najčešće nestane sam od sebe, međutim mislim da me nikad neće proći sram pred npr. svekrom...to mi je nekako nezamislivo.... nije da ću imati previše prilika, daleko žive, ali kad bude krštenje znam da ćemo biti u restoranu i da ću vjerovatno za to vrijeme podojiti dijete i naprosto se ne mogu zamisliti da za stolom izvadim cicu pred svima njima... (eto kakvim se ja detaljima bavim)...tako da bi mene ova kecelja (ja ne mogu procijeniti koliko je praktična) ili npr. tetra pelena koju spominjete spasila
    postoji i nevjerovatna opcija o kojoj se ovdje rijetko priča.. a to je da majka kad poželi podojiti dijete, malo se povuče od bučne družine, okrene im leđa, nađe miran kutak (koji u biti može biti i 2 m od stola) i nahrani dijete. na taj način nikome ne pokazuje sise (koliko god mislila da su joj sise famozne), a i dijete često koncentriranije doji.

nećemo spominjati naravno i mogućnost da majka nema što tražiti po zadimljenim kavanama.

uvijek se sjetim svoje frendice i prvog susreta s mm. ona izbacila jednu sisu, pa tek onda uzela dijete i namjestila ga da podoji. dok je ona jedna sisa hladno mlatarala okolo, ona je bez prestanka pričala s mm-om. on gutao knedle u nadi da mu pogled neće skrenuti prema (ogromnoj) sisi. bilo mi ga je i malo žao

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ajmeeee, ovdje ispada da se dijete drugdje ni ne doji osim na cesti, u kafiću ili na klupi u Mercatoneu.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

razumijem da ima majki koje ne zele dojiti tako da ih svi gledaju.

razumijem potrebu da se majka i dijete odvoje od drustva, guzve ili cega vec i doje u miru.

razumijem i potrebu da majka prekrije dijete i dojku kad je u javnosti (ili gdjevec).

ono sto ne razumijem je tvoju potrebu, adiomare, da izvrces ono sto sam napisala

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

kod mene bi prvih mjeseci dojenja to odvajanje od bucne gomile potrajalo i po par sati. onda najbolje nikud ne ic, nego cijelo vrijeme druzenja bit okrenut ledima 2 metra od svih

doduse, povlacenje na osamu da se podoji dijete dobro bi doslo za izbjegavanje dosadnih gostiju

iako je meni u tom razdoblju bio bolji ikakav gost nego nikakav, cjelodnevno i cesto cjelonocno dojenje te cini malo manje izbirljivim sto se tice drustva, pa pristajes na svakakve kompromise

ne mislim da dojenje u javnosti treba skrivati, niti sam ga ja ikada skrivala, niti to sada cinim, i to ne zato sto mislim da su mi sise famozne, jer sam to mislila i prije, pa ih nisam pokazivala u javnosti , al da bi mi tada ova kecelja dobro dosla, bi. cisto da ne bude drugima neugodno. i ne samo muskarcima. i meni je prije 15 godina kad sam prvi puta vidjela zenu da doji u javnosti bilo neugodno

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Prije prvog djeteta a bogami i u trudnoći, uopće nisam uzimala kao mogućnost, dojenje u javnosti. Nadala sam se uspješno dojiti prvih 6 mjeseci. Moooožda godinicu. I nezamislivo mi je bilo dojiti veliko dijete.

I onda sam dobila prvog sina, s vremenom se njegovo klopanje proširilo na vanjska prostranstva i postalo normalnije. Ali i sad s drugim, kad sam vani gdje me nitko ne poznaje, nije mi baš pretjerano važno (tipa ako sam u parku ili tako negdje) samo se smjestim gdje mi je udobno, ugodno i zaklonjeno. Ja vam nisam pristalica ni onih piknika po Bundekima i Jarunima, toliko o jedenju vani

Ali ovo:
    Citiraj mama courage prvotno napisa
    postoji i nevjerovatna opcija o kojoj se ovdje rijetko priča.. a to je da majka kad poželi podojiti dijete, malo se povuče od bučne družine, okrene im leđa, nađe miran kutak (koji u biti može biti i 2 m od stola) i nahrani dijete. na taj način nikome ne pokazuje sise (koliko god mislila da su joj sise famozne), a i dijete često koncentriranije doji.

nećemo spominjati naravno i mogućnost da majka nema što tražiti po zadimljenim kavanama.

uvijek se sjetim svoje frendice i prvog susreta s mm. ona izbacila jednu sisu, pa tek onda uzela dijete i namjestila ga da podoji. dok je ona jedna sisa hladno mlatarala okolo, ona je bez prestanka pričala s mm-om. on gutao knedle u nadi da mu pogled neće skrenuti prema (ogromnoj) sisi. bilo mi ga je i malo žao
    Mogu samo potpisati.
    Je, je - i ja sam šokirana

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sjecam se sebe kad sam bila trudna.. tesko mi je bilo zamisliti sebe da dojim u javnosti, mislim tesko mi je tada bilo zamisliti jos puno toga

No kad se bebac prvi puta tako glasno proderao iz dubine duse, u tom trenu sam shvatila da definitivno najmanje paznje privlacim ako ga na najmanji kme stavim na sisu, nego kad se prodere - ihaaaaj, svi gledaju cija to beba toliko place pa onda dok svi gledaju trebam ga staviti na sisu Ne mogu zamisliti da jos u tim trenucima trebam prebacivati pregacu preko sebe, mislim da bi 10x vise pogleda privukla (cisto ljudsko zanimanje sto je to sad?)

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pa pregacu nosis na sebi i prije dojenja, neces valjda da ti se zguzva negdje u ruksaku :shock:
    i onda stil baj, baj

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa

Vec dugo nisam potpisala mc, pa moram sad.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Naravno da nemam potrebu izvrtati tvoje riječi niti to činim, žao mi je što tako doživljavaš. Niti u svom prvom postu se nisam referirala na tvoj, već svojim razmišljanjima na uvodni post.

na koju foru podupire ideju o prisnosti i intimnosti ako ispod tog stolnjaka ostane samo dijete i cica??
    Jedino što sam na ovo rekla je: Da, da, možda nema (a ima ako želiš da bude) toliko kontakta licem u lice s djetetom, ali k vragu, pa nije da se dijete doji samo na javnim mjestima, pa će non-stop biti uskraćeno za to.
    Na dojci je, u kontaktu tijelo uz tijelo, u jednom nježnom i zaštitničkom položaju u majčinu krilu.
    Pa šta više treba na javnom mjestu?

No, kažem da mi je potpuno svejedno da se djecu doji ovako ili onako, nemam ništa protiv dojenja u javnosti. A ima svega, kao što se vidi iz Emsinog primjera.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja sam uvijek furala neku košulicu, majicu na kopčanje ili sl., ali ne zbog sise nego škembe koja je dolazila na vidjelo u svoj svojoj krasoti prilikom zadizanja majce prvenstveno. Kaj fali običnoj vestici koju malo potegneš da baš ne mlataraš u toplesu. Uostalom, kod mene se nije radilo o neugodi zbog cice kao što rekoh. A one komentatorice u parkovima "još uvijek doji :shock: " (i bježe kao da je dojenje zarazno )bi me dohvatile tak i tak taman da sam imala burku na sebi i dijete skriveno ispod.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

dojenje u javnosti (bilo tuđeg bilo mog djeteta) načelno meni nikad nije predstavljalo nešto sporno. no stičem utisak kao da se ovdje dojenje u javnosti želi promovirati kao ideologija, a ne kao pravo djeteta da jede. naravno da dijete ima pravo jesti i u javnosti, pitanje je (moje osobno) hoću li to uvijek i u svačijem društvu učiniti, tj. hoću li izabrati neke modalitete. izvadit sisu i nahraniti dijete dok ne prestajem klafrati - u društvu meni bliskih prijateljica svakako (mada u biti dijete ima samo moju sisu, al ne i moju koncentraciju ), no mislim da bih u slučaju dojenja u prisustvu nepoznatih ili starijih izabrala mirnije tj skrovitije mjesto, mada mi u biti nitko ne "brani" da sisu i tu izbacim pred oči "javnosti".

sunca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

potpisujem litaliju u potpunosti.

pregačica je krasna, ali samo me asocira na to da nešto moram platiti da bi u nečemu mogla uživati. i moram priznati da mi nema nikakve veze sa stilom u dojenju - stil mi je nekako jel dijete voli mir ili mu je svejedno gdje je, jel stoji ili sjedi dok doji, jel cica minutu ili sat vremena .....

što se koncentriranosti na dijete tiče - nekoj djeci to uopće nije bitno, ako im je bitno, brzo te natjeraju da se skoncentriraš na njih.

što se cica u javnosti tiče - dosta je uzet 24sata i pogledat zadnju stranicu - tamo su svaki dan nove, friške , retuširane, u svakom kafiću, na svakom kiosku i ne vidim što bi neko pored njih u moje gledao.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

keceljice su mi grozne, na stranu lijepi uzorak...

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

i kod mene je slična situacija što se veličine tiče, a i MM-ovih (sada naših) prijatelja.
    Zato sam ja "diskretna" pa izvadim pola

Citiraj čokolada prvotno napisa
    Moj je svekar to riješio tako da si uvijek nađe neki jako važan posao kad vidi da se sprema dojenje
    I moj isto.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ne volm pregace i kute. one uvijek nesto skrivaju, etiketiraju, sakrivaju, pokrivaju...
    ovo bi mi na prvi pogled bilo lijepo da sam se na tome zadrzala pola sekunde. ali duze od toga, cijelo tijelo mi pocinje vristati ko kada u ducanu dotaknem haljinu od sintetike.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ni meni se ne sviđa...a ni malac ne bi bio pod tim..u početku sam znala stavit tetru al malac to stalno micao, dizao...

kod mojih nikome ne smeta...ja stavim malca na krilo pa onda vadim pod majicom i samo malo izviri van prije nego je uhvati, tak da nitko ništa ne vidi..

a imamo i mi frendica koje izbace sisu bez problema dok ne namjeste dijete...meni nije neugodno, nisam nikad MM-a pitala jel njemu...već mi sve normalno..

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja nisam razmišljala o tome da li mi se sviđa ili ne, baš me bilo briga što drugi misle, ali moji SINOVI (naročito stariji, mali nije bio tako osjetljiv) su presudili da im se sviđa.

Mene nije smetalo dojiti u javnosti, ali moja djeca su voljela mir. Kad bih ih probala dojiti u javnosti (u parku, recimo) djeca su bila nemirna, vrpoljili bi se, brzo bi odustajali, krajičkom oka gledali okolo itd...

Pa sam se dosjetila jadu - pokrila bih ih pelenom, da ONI ne vide oko sebe, ne da netko ne vidi njih. To me nije smetalo. Daklem, ima beba kojima ne paše naša sloboda i to sam naučila poštovati uz svoju djecu. Pa sam dojila vani relativno rijetko, ako bih baš morala (tipičan primjer je čekaonica kod pedijatra). Za takvu djecu šator je dobra stvar. Zbog djece, a ne zbog okoline.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •