ja uvijek smislim tjedni jelovnik - ne baš ovako detaljno i napismeno, ali, obzirom da u nedjelju idem na tržnicu, uvijek u glavi na brzinu, prije smislim što bi mogli taj tjedan kuhati.
evo, upravo sam se vratila s place i kupila sam: voće za tjedan dana (ili ćemo sve smastiti u dva dana - i to se zna desiti) - marelice, breskve, lubenicu i maline.
danas radimo ribu na roštilju i uz to ću skuhati punjene paprike za sutra i preksutra, onda jedan dana juhu i meso lešo i fažolete, jedan dan rižot s tikvicama i puretinom, jedan dan teleće šnicle s blitvom i došli smo do vikenda.
moram imati neki plan u glavi za tjedan jer inače kupujem bezveze povrće koje mi propadne u frižideru.
oni koji čitaju topik "kako organizirati svakodnevicu uz djecu" znaju da otprilike počinjem kuhati oko 22-23 sata.
ali ne znam kako drukčije? sad je i juraj doma - ne ide u vrtić, da ne skuham za njih dvoje, po svekrvi koja ih čuva bi svaki dan jeli hrenovke i pomfrit. ne skuhamo jedino npr. blitvu, fažolete i sl - to skuha ona (ali joj moramo sve očistiti, spremiti - inače, opet hrenovke i pomfrit).