-
ja već 2-3 godine pravim tjedne jelovnike. meni to funkcionira super. jednom tjedno kupim namirnice koje mi trebaju, nešto stoji u frižideru, nešto u škrinji (meso, npr.)
ono što je zgodno jest da se čovjek ne mora striktno držati tog plana, dani se mogu mijenjati prema onome što nam se od tih tjednih jela više jede taj dan. bitno mi je da sve sastojke imam doma.
meni je pomoglo to što sam si napravila popis jela koja mi volimo jesti, pa onda ne moram svaki tjedan smišljati ispočetka, nego pogledam u popis pa izaberem 7 jela.
isto tako, zgodno je i napraviti slijed jela. nedjeljom najčešće imamo pečenu piletinu i krumpir, pa onda ispečem malo više nego što ćemo pojesti, taj ostatak piletine narežem na kockice i za ponedjeljak imamo salatu od piletine (tijesto, povrće, jogurt). ili ako pravim mesnu štrucu, napravim malo više. taj dan jedemo sa pireom, ostalo narežem na šnite i zamrznem. u toku tjedna paše uz neko varivo...
lazanje, canelone, sarmu, punjenu papriku, grah, sataraš, šalšu pravim u većim količinama i zamrzavam. varivo isto ponekad napravim u malo većoj količini i zamrznem.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma