Ja bez plana ne mogu da živim

Prvo smislim jelovnik bar za 4 od 5 (radnih) dana pa se tek onda bacam na kupovinu.
Kuham nedjeljom uvečer za ponedjeljak i utorak, utorkom uveče za srijedu i četvrtak, a za petak...ili nešto iz friza ili nešto nabrzaka tipa makarone, špinat, riba.

Ako vidim da mi nečeg ima previše onda zaledim zdjelicu dvije, tako da uvijek imam u frizu dvije-tri zdjelice supe, koju punjenu papriku ili tikvicu ili neko povrće s mesom.
Ovo dobro dođe naročito onih dana kad mi se jede nešto što mi G. ne voli i ne jede, tipa gljive ili sosovi za tjesteninu s puno bijelog luka.

Meso uvijek kupujem naveliko ( ako se dvije kile može smatrati velikim ), očistim, isjeckam pa zaledim,
Povrće isto tako operem, blanširam i zaledim, tako da uvijek imam u frižideru i frizu dovoljno spremnog materijala samo za bubnut u šerpu, zalit vodom i pustiti da se krčka