Zbunjena mama. Bili smo na cijepljenju (Priorix s godinu dana - 26.06.), par dana nakon toga malo po noći zakašlja, zatim po danu počinje jako kihati i onda iz nosa iskaču gigantski šmrklji. Temperatura ok. Prije dva dana smanjili se šmrklji, kihnuo možda 5 x na dan. Super. Drugi dan (jučer) ponovno kihanje i šmrcanje, po noći je bio jako vruč (a ja mislila da mu je jednostavno vruče, jer mu je i inače vruče dok spava :/ ). U jutro temp. ispod pazuha 37,2 (ništa strašno, ali onda je po noći bila puno viša). E sad:
1.) da li sam mu naštetila neskidanjem temp. po noći (za koju nemam pojma kolika je bila - disao je normalno, povremeno se probudio, ali tako je i ove dane prije)?
2.) kad da eventualno skidam temp. Ne da izmjeriti u guzi, valjda ovo ispod pazuha ok izmjerimo?
3.) nešto je više cendrav, ali takav je i inače kad mu je pun nos, da li dati preventivno Lupocet (za to baš i nisam)?
4.) da li ići i kad kod dr.? (nema drugih simptoma osim kihanja, šmrcanja, vjerojatno blage temp, ne jedenja dohrane, nego mlijeka (ali i inače nije jak na dohrani)?
5.) Mislim da nema veze s cijepljenjem, jer i druga djeca u okolici imaju iste simptome šmrcanja/kihanja, mada i nakon prošlog cijepljenja je bio prehlađen (ali to tumačim kao neki pad imuniteta nakon cijepljenja).
Uglavnom sto pitanja zbog malo povišene temp., nadam se da kad ću ih imati dvoje, troje,... ne budem tako zbunjena.![]()