Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: strah od gin.pregleda, sexa i sl.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno strah od gin.pregleda, sexa i sl.

imala sam prilicno lose iskustvo na porodu. trudnocu sam vodila u inozemstvu i vratila se u hr. neposredno prije poroda, imala nekoliko jako neugodnih iskustava na gin. pregledima i na samom porodu + epiziotomija, puno savova koji jos uvijek bole na dodir. zbog svega toga imam jaki strah i od ginekoloskog pregleda i od sexa (tj. penetracije) jednostavno se osjecam nekako ranjenom i ne pase mi osjecaj da je bilo sto "unutra". ne znam uopce vise kad ce me to proci (ima vec 10 mjeseci otkako sam rodila). imate li slicna iskustva, kako se nosite s tim, imate li neke super ginekologe za preporuciti s kojima bi se dalo popricati o tome...

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nažalost, nemam nikoga za preporučiti, ali se javljam jer i mene već tjednima zaokuplja isti strah - imala sam samo nekoliko šavova nakon poroda, ali se također osjećam strašno ranjivo i užasavam se gin. pregleda za 2 tjedna

Početno

Drage moje, da vam potučem rekorde...ja nisam zbog straha ni otišla kod ginekologa dok nisam ostala drugi put trudna, iliti 14 mjeseci nakon poroda...za divno čudo nije bilo ništa gore od pregleda prije prve trudnoće, tako da sam valjda prestala sa strahovima...

A sex je bio...ne znam kako da uopće počnem opisivat strah i ukočenost koju sam osjećala...ja...koja sam bila totalno opuštena i 'normalna' po tom pitanju do poroda...Katastrofa...mogu na prste izbrojat koliko smo puta...hm...u tih 14 mjeseci...i nakon toga... a sad sam pod zabranom, kad konačno bih...

Mogu se samo nadat da će bit bolje...Srećom pa imam muža koji me razumije i ne prigovara...puno

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Malo je puno 10 mjeseci. Daj se konzultiraj sa nekim ginekologom

Citiraj Anči prvotno napisa
    a sad sam pod zabranom, kad konačno bih...

Mogu se samo nadat da će bit bolje...Srećom pa imam muža koji me razumije i ne prigovara..
    Off topic: mogu potpisati Anči i dodati da mene ide "što se babi htilo to se babi snilo" a muž mi neda

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ima li "suhoća" poslije poroda veze s godinama? naime, u prva dva puta ja sam se vratila u normalu brzo i nikakvih problema nije bilo. a sad, užas, sve suho, nikakve spolne želje. sada imam 34, a prva dva poroda bila su s 24 i 27.

Početno

Mislim da nema, ja sam na prvom imala 26, i grozno sam bila suha poslije...to ovisi o pojedincu...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da ginekolog nije netko ko ti može pomoć kad imaš strah od...
    Za takve probleme bi ti bilo bolje porazgovarat ili sa stručnom osobom (psiholog) ili s bliskim osobama u koje imaš povjerenja, a definitivno bi ti bilo najbolje razgovarat o tome s tvojim mužom.
    Ja sam isto taj strah prošla pa sam tako u ginekologa otišla tek nakon 9 mjeseci od poroda, ali mislim da to nije pohvalno, i da bi puno bolje bilo da sam potražila stručnu pomoć.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da ginekolog nije netko ko ti može pomoć kad imaš strah od...
    Za takve probleme bi ti bilo bolje porazgovarat ili sa stručnom osobom (psiholog) ili s bliskim osobama u koje imaš povjerenja, a definitivno bi ti bilo najbolje razgovarat o tome s tvojim mužom.
    Ja sam isto taj strah prošla pa sam tako u ginekologa otišla tek nakon 9 mjeseci od poroda, ali mislim da to nije pohvalno, i da bi puno bolje bilo da sam potražila stručnu pomoć.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Hvala anci, puno mi je lakse kad cujem tvoje iskustvo, nadam se da cu se i ja odvazit. Hvala i svima ostalima sto ste se javile. Mrkva, znam da je to stvar za psihologa, a ne za ginekologa, ali mislila sam da netko eventualno preporuci ginekologa koji mi se nece zgrazati nad mojim strahovima, nego me razumijeti, uvaziti, ohrabriti me i pokusati biti malo njezniji. U svakom slucaju drugaciji od onoga koji me porodio i koji mi je nakon sto sam rodila za vrijeme sivanja kojeg sam osjetila kao da to rade potpuno na zivo rekao da imam malo nizi prag na bol !!! da ne spominjem nekoliko pregleda (ili bolje receno kopanja) u trudnoci. nije bez vraga kaj vani uopce vise ne rade vaginalne preglede bezveze...mislim prckaju ti po cerviksu kao da vide da nisi otvorena, a nakon takvih pregleda ne bi bilo cudno da se bas zbog tog prckanja otvoris, barem ovo kaj sam ja dozivjela je bilo koma...

Početno

Moj ginić je fenomenalna osoba, totalno pazi što radi i zna opustit osobu da ne misli o strahu i boli, djelomice sam zbog njega i mirna kod tih pregleda...u Studentskom DZ kod Džamije, dr. Topalović...

A dio toga je sigurno i činjenica da ih u trudnoći ionako ne mogu izbjeći, pa sam se prepustila, jer ću radije zbog bebe i sebe same bit opuštena nego ukočena kad nemam neki izbor...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Tridesetri moraš se opustiti. Prvo moraš otići ginekologu da te pregleda.
    A drugo moraš se upustiti u seksualne odnose da bi se rješila straha. Čini mi se da je kod tebe taj strah prerastao u fobiju, a jedini način da se rješiš fobije je da joj se suprotstaviš. Vidjet ćeš, poslije ćeš se sama sebi smijati zbog tog straha.

Mene su 2 mjeseca nakon rezanja šavovi još uvjek boljeli i smetali prilikom sjedenja(pogotovo u autu), ali vjeruj mi prilikom sexa ih nisam ni osjetila.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

imas pravo, mene su isto prvo jako boljeli savovi pa mi nije ni padalo na pamet da idem ginicu ili se sexam, onda je mala bila u bolnici, pa nakon toga grcevi pa se nisam usudila odvajati od nje, pa beskrajni pregledi neurofizijatara i sl. (m. je na porodu ostala bez kisika i imala krvarenje 2. stupnja) jednostavno nikako nisam dolazila na red sa svojim pregledom, znam da nije opravdanje ali tako je sve vise vremena prolazilo, a sto vise prolazi to me vise strah, bezveze, imam osjecaj da sam otisla odmah nakon poroda kad i treba ici da si uopce ne bi isfurala ovakvu paranoju. dakle pothitno se odvaziti, i ko sto velis suprotstaviti se strahu, ostaje jos samo pitanje kod koga otici. joj kad se sjetim onog stola sa zeljeznim instrumentima...uh, sve me trnci prodju, znam da zvucim ko razmazena glupaca ali nemrem si pomoci. sex mi je vec manja frka, malo me jest strah ali imam zelju tako da nam za to treba samo malo vise vremena i opustenosti...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Čuj ja sam prije dva tjedna bila kod ginekologa, jučer sam isto bila i sad mi je rekao da dođem za mjesec dana na kontrolu.
    Naručena sam za 30.05.

Hajde da se dogovorimo nešto.
    Ako obaviš pregled prije mene, dobit ćeš nagradu. Nagradi se nečim što voliš (velika čokolada od 300 g, odlazak u kazalište, masaža cjelog tjela...). Ako ne obaviš pregled prije mene, mjesec dana si u kazni. Oduzmi si nešto što voliš i što će ti faliti (npr. nema kave mjesec dana ili kaj ja znam). Onu veliku čokoladu možeš poslati meni.

Malo motivacije neće naškoditi. Dakle jesmo se dogovorile?

Početno

Citiraj tridesetri prvotno napisa
    imam osjecaj da sam otisla odmah nakon poroda kad i treba ici da si uopce ne bi isfurala ovakvu paranoju.
    Ovo mogu samo potpisat, i meni je bila ista stvar...Samo sam ja nalazila druge razloge da ne odem...joj, ne osjećam se baš najbolje, joj, nema mi nikog da pričuva malog, joj...you name it...

blondie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja sam umirala od straha. I od pregleda i od seksa. A do danas sam se dole pogledala možda 3 puta.
    Radi blizine sam na pregled otišla u Eljugu (Bukovačka cesta) kod dr. Mazalin i nevjerojatno ali istinito uopće nisam ništa osjetila. Ona je samo u jednom trenutku rekla - sve je super, jako dobar šav, papa test je gotov za 10 dana.- Ja gledam i pitam- kaj ste gotovi? Nisam mogla vjerovati. Stvarno je super doktorica. Mislim da ćeš s njom moći popričati o svim problemima koji te muče.
    Pregled i papa su 300 kuna.
    Nakon pregleda sam skupila hrabrosti i za seks i sad je sve super.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Joj cure bas ste super, hvala na podrsci, cini se da je to bas ono sto mi je trebalo. Brigita, ako obavim pregled prije tebe, tebi saljem cokoladu jer ces biti zasluzna sto sam se odvazila. Cini se daces dobit cokoladu u oba slucaja… jucer sam se navecer posteno isplakala nakon sto sam procitala vase odgovore. Prvo sam si zamislila da sam kod ginica i onda sam shvatila da se moram suocit s tim strahom, ali zapravo sam shvatila da se jos uvijek nisam psihicki ocistila od poroda i da odatle svi ti strahovi. Anci znam da su sve ovo samo izgovori, nema opravdanja…mozda da odem kod te eljuge, jest da mi je na drugom kraju grada ali zvuci dobro, a i cijena zvuci super, ja sam kod dr. podobnika obicne preglede placala po 500 kn. U svakom slucaju hvala vam na savjetima, javim se kad zakazem termin! E Blondi super mi je ovo kaj velis da si se tri put dole pogledala, ja kad sam se pogledala nakon poroda slagiralo me…ali ne mogu reci stvarno su me super sasili, zapravo nevjerovatno kako je dobro zaraslo, danas jedva da se ista primijeti. No to je sad vec druga tema…

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj tridesetri prvotno napisa
    Brigita, ako obavim pregled prije tebe, tebi saljem cokoladu jer ces biti zasluzna sto sam se odvazila. Cini se daces dobit cokoladu u oba slucaja…
    Ovo tak dobro zvuči. Sva sreća što ja nikad nisam na dijeti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam odmah oradila pregled, odnosno nakon 42 dana ili kako već ti oni sugeriraju pregled, ginić mi je uzeo papu-to je tako bolilo! Inače je ok taj ginić ali ljudi prebrojala sam sve zvijezde, vjerujte. Nakon 3 mjeseca još mi se ne seksa, odradim to , evo već treći put, ali isto tako znam da ako ne budemo prakticirali, neću se ni uspjeti opustiti nikako! malo me i boli, suha nisam, sad je li to psihički pa stegnem mišiće..ne znam, ali cure, NE OSTAVLJAJTE PREDUGO VAŠE DEČKE bez seksa, jer vjerujte , svakom strpljenju dođe kraj, pa ma kako netko bio pun razumjevanja...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mislim da ne mora doći do penetracije da bude seksa 8)

a kad se opustite u glavi bit će sve o.k.

još vam samo fali buba u uho da je to pod MORAŠ i da se TO mora odraditi......

ako je sex kvalitetan i ispunjavajući onda može i rijeđe a ako je to otaljavanje bračnih dužnosti gdje je jedna strana u grču,sorry svima,to je meni zlostavljanje.....

p.s. ovo je samo moje mišljenje,nisam A.Štulhofer

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mi još nismo konzumirali sex u braku i baš nam je dobro :D
    osjećam se kao da sam opet djevica i baš mi je dobro, virovale vi ili ne

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I meni je dobro :D , ali pari mi se da MM nakon godine dana bez i nije baš zadovoljan, bez obzira što ne protestira. istina je vjerojatno i da ako ne prakticiraš, a nećeš se ni vratiti u staru formu. A naravno da nisam zlostavljana kad se seksam , ali ginić mi je rekao da su mi punti ok još prije mjesec i pol , a i nisu me bolili, više su me znali smetati, zatezati...tako da znam da je ovo uglavnom psihički....

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

A ja za sex skupila hrabrosti 4 tjedna nakon poroda i funkcionira super kao i prije. Ali na pregledu nisam bila (rodila prije tri mjeseca) niti ne želim više nikad ići. Povraća mi se samo na pomisao, bilo mi ih je stvarno dosta tijekom trudnoce, a i na sam porod. Tko god mi kaže da moram ići zbog blabla...ne interesira me.

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mogu Vam reć, da sam ja onda jako, jako bila brza jer sam poslije svega željela bliskost i imala odnose dva tjedna poslije poroda ( u mom slučaju nije baš tako ni čudno, jer smo ostali bez bebe, pa smo imali samo jedno drugo). Doduše najviše me bilo strah da ne zatrudnim odmah, dok ne napravim pretrage, pa je stalno bilo zvocanja: "DI SU KONDOMI? DI JE RADNO ODIJELO? "(ginić zabranio anti-baby pilule). Što se tiče pregleda, je me malo bilo strah, panika, ali ginić mi je prva liga tako da je bio jako pažljiv, dok je radio vaginalni ultrazvuk, pričao "da mi ne bude dosadno", objašnjavao, sve u svemu kao da je žena i kao da razumije kako se žena osjeća u takvim trenutcima..

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Vodenjak prvotno napisa
    Mogu Vam reć, da sam ja onda jako, jako bila brza jer sam poslije svega željela bliskost i imala odnose dva tjedna poslije poroda ( u mom slučaju nije baš tako ni čudno, jer smo ostali bez bebe, pa smo imali samo jedno drugo).
    :/

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

mi smo svaki put tri tjedna nakon poroda...ja nisam mogla dočekati da i to obavimo,a da ogroman trbuh nije između nas u početku je normalno da malo boli,ali bitno se opustiti.
    na gin.pregledu nakon 6 tj.me ništa nije boljelo.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

kod mene 100 šavova, valjda. A imam osjećaj da mi nikad bol i neće popustit i da sex više nikad neć biti isti. Mada mi iskreno ni ne fali.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Danas sam bila na prvom pregledu, 7,5 tjedana nakon poroda!! :D Toliko me bilo strah da sam skoro otkazala, ali sam shvatila da ću morati otići prije ili kasnije pa sam stisnula zube. I dobro je da sam otišla: stvarno je sve bilo u mojoj glavi. Doktor nije bio nešto posebno nježan uzeo je uzorak za papa test i napravio vaginalni UZV pregled, ali me nije ništa boljelo.
    Nadam se da će ovo ohrabriti barem neku od vas koje se bojite pregleda. Držim vam fige!

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne kužim zašto vam ginić uzima papa test odmah na prvom pregledu poslije poroda. Naravno da to mora boljeti. Ja sam sva tri poroda imala carskim rezom pa mi ipak nije odmah uzimao papu, nego me ponovno naručio za otprilike 3 mjeseca da mi uzme papu.
    Mislim da svatko može odbiti papu ako misli da će je to u tom trenutku boljeti. Bolje reći da ćeš doći za par mjeseci to odraditi.

lidac2004

Početno

ni meni nije htio raditi papu na prvom pregledu,kada sam ga pitala rekao je da cemo to obaviti za par mjeseci.

Shumska Jagoda

Početno

Valjda strah od pregleda nakon poroda ima malo veze i s ginekologom.
    Trenutno imam super ginekologicu, njeznu i normalnu zenu s kojom bih i kavu mogla piti i uvijek ima vremena odgovarati na moja pitanja. A u primarnoj je zastiti.

Suhoca rodnice nakon poroda stvar je hormona i za to postoje kreme koje se nabave u apoteci. Meni ju je nakon prvog poroda prepisao moj ginic, koji je bio malo traljav i blesav, ali je bio stariji gospodin i iskusan po pitanju nekih stvari. Nije me ni pitao jel mi treba, nego preporucio... ako bude potrebno!
    Ja sam se jako bojala savova i pucanja jer me nekoliko zena isprepadalo svojim 'ratnim' pricama ali je sve proslo fantasticno iako sam ih imala mali milijun! Mislim da je najbitnije ne se naprezati i odrzavati podrucje cistim i suhim. Ja sam jos mjesec i pol nakon poroda sjedila kao na jajima, samo na jednoj strani

O svim onim zbrkanim osjecajima razgovarala sam puno s muzem... jako puno smo pricali, ja sam i plakala i zivcanila, ali kad se sve ustabililo... seks nam je bio odlican.
    Normalno je da si prestrasena i osjetljiva, samo 10 mjeseci je ipak malo predugo! Drz se!!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Poslid prvotno napisa
    Mislim da svatko može odbiti papu ako misli da će je to u tom trenutku boljeti. Bolje reći da ćeš doći za par mjeseci to odraditi.
    ali zašto odbiti?ako si već na pregledu,onda još minutu možeš izdržati.mene uzimanje pape nikad nije boljelo ili ja možda imam nježnog giniča.
    mojoj kumi je papa u trudnoći bio odličan,a onaj uzet 6 tj.nakon poroda je bio dosta loš te je morala odmah početi sa terapijom.zato smatram da je neke stvari bolje na vrijeme rješavati,pa izdržati par minuta nelagode i boli(ako nekog zaista boli)

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Slažem se. Tim više što mene uzimanje pape sada uopće nije boljelo - zapravo nisam ništa osjetila. Najgore mi je bilo stavljanje spekuluma, a ni to nije bilo bolno već je dr. radio istom brzinom kao i inače, a meni je to bilo prebrzo jer sam bila sva ukočena od straha.

annabella

Početno

Možda nije najbolje pitanje u ovoj rubrici, ali..... Do kada žena može imati spolne odnose u trudnoći? Nagdje sam pročitala do kraja trudnoće, negdje do 6 tjedana prije poroda, itd.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ako dr.nije zabranio,onda do kada se ti osječaš voljnom.ja osobno u zadnjoj trudnoći,dva dana prije poroda.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je moja gin. rekla da mi ne zeli uzimati uzorak za papa test sve dok ne dobijem prvu menstruaciju. Zato se cudim da vama uzimaju na prvom pregledu nakon poroda.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da naglasim, to nema veze sa osjetljivoscu i (ne)ugodom, nego dojenjem i hormonima.

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja sam papu zadnji put radila kad sam ostala trudna i giekolog mi je rekao da pratim i da radim papu jedanput godišnje, što znači cca 3 mjeseca poslije poroda. Svaki doktor ima svoj sistem rada..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •