Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: Nece da pije mlijeko?

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno Nece da pije mlijeko?

Ima 13 mijeseci i nece da pije mlijeko.
    Prestala sam je dojiti prije dva dana i nadala se da ce nastaviti sa obicnim mlijekom, ali nema ni govora.
    Nece ni da ga okusi.
    Navece je najgore jer je navikla da zaspe na siki pa sam mislila da ce ubuduce da se uspava sa flasicom, ali umijesto toga moram da je nosam i tako uspavljujem.
    Negdje sam citala da treba dnevno 0,5 l mlijeka.
    Pomagajte sta da radim? :?

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ne znam zasto si prestala dojiti ali najpametnije ti je da se konzultiras sa pedijatricom oko mlijeka. Jedna moja poznanica je isto prestala dojiti tak nekak kao i ti pa joj je pedica preporucila neko adaptirano za djecu od godinu dana.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moja mlađa ima 20 mjeseci i mlijeko ne pije uopće. Eventualno u grizu i sl. Nikad ga nije htjela. Osim u cici

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Nisam vise htjela da je dojim.
    Visila je na sisi pogotovo noci i dosta mi je bilo ne spavanja,stalnog neraspolozenja i vise jednostavno nisam ni mogla a ni htjela.
    Vjerovatno ce me mnoge majke osudjivati ali 13 mjeseci po mom misljenju je dobro mada bi moglo i vise.
    Adaptirano nebi uvodila, ne vidim zasto bi?
    Presla bi odma na mlijeko koje i mi pijemo.

Ako ima neko neki savjet kako da pocne piti da mi pomogne.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja ti stvarno ne mogu pomoći, jer ni moja neće mlijeko. Ja ju na moju veliku žalost nisam mogla dugo dojiti pa je morala piti adaptirano. Prvo je izbacila večernje mlijeko, a sad neće ni ujutro. Neće ni kravlje ( 2 god.), ni adaptirano. Jede jogurte, kiselo mlijeko, acidofil, jede puno sira. Ne sviđa joj se mlijeko. Sad povremeno pojede čokolino.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj tu i tamo prvotno napisa
    Samo sam ti prenijela iskustvo jedne mame iz parka koja je prestala dojiti u istom razdoblju kad i ti, pa cak i iz istih razloga pa opet ne spavaju, ali to uopce sad nema veze.
    Adaptirano mlijeko je prilagodeno kravlje, mozda (kazem mozda jer nisam ja kompetentna da ti dajem savjete vec tvoj pedijatar) bi joj vise odgovaralo.

Inace ova ista mama iz parka za uspavljivanje nudi bocicu rizinog mlijeka (koje je okusom dosta slicno majcinom jer je slatkasto) pa mozda da probas tako jer mi se cini da ti je problem uspavljivanje ... inace rizino nije zamjena za mlijeko, to je napitak. Ali onda opet dolazi do opasnosti da dobije lakse karijes zbog slatkoce i tak.

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sad ce me mnoge išpotati ali kad je Sara drastično smanjila unos mlijeka sam joj probala staviti Nesquik u mlijeko -i upalilo je,sad zna nekada u sred dana kad se sjeti tražiti mlijeko da joj dam.
    Kod tebe je malo drugačije, možda mala neće zato sto je bočica/duda. Ako je to razlog probaj drugačiju bočicu, možda s kljunom....ili iz šalice.... sretno

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pa to je jedini razlog zašto sam joj počela davati čokolino, da unese bar tih 200 ml mlijeka u sebe. a ne mogu je baš kriviti ni ja ne volim mlijeko, to kod mene služi za u kavu + od toplog mlijeka mi je mučno od kad znam za sebe. tješi me što voli sir i pojede cijeli jogurt za večeru.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj srecica prvotno napisa
    Samo sam ti prenijela iskustvo jedne mame iz parka koja je prestala dojiti u istom razdoblju kad i ti, pa cak i iz istih razloga pa opet ne spavaju, ali to uopce sad nema veze.
    Adaptirano mlijeko je prilagodeno kravlje, mozda (kazem mozda jer nisam ja kompetentna da ti dajem savjete vec tvoj pedijatar) bi joj vise odgovaralo.
    Pedijatrica mi je i rekla da predjem na kravlje.
    Sada kada je ne dojim samo je se prvu noc budila svakih pola sata.
    Drugu noc samo jednom i odma je ponovo zaspala, tako da mislim da je to vise bila navika traziti cicu nego glad.

Ipak, hvala ti na odgovoru!

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne postoje propisane količine u litrama ili mililitrima kravljeg mlijeka za djecu ili odrasle. iz jednostavnog razloga što nam mlijeko kao i bilo koja druga namirnica nije neophodno potrebna.
    ukoliko tvoja pedijatrica preporučuje mlijeko zbog nekog vitamina ili minerala postoje uvijek alternative. samo je naša navika jer smo svi tako odgajani da se bez mlijeka ne može.

to što dijete odbija kravlje mlijeko, a do jučer je sisalo tvoje mlijeko je skroz normalno. jer to uopće nije isti proizvod. niti sličan usudila bih se reći.

dojeći staž od 13 mjeseci je dobar obzirom na prosjeke i statistiku izvan ovog foruma. dojenje je prihvatljivo samo do onda do kad to žele i majka i dijete. kad netko od to dvoje postane nezadovoljan i frustriran u redu je postaviti granicu.

moj savjet bi bio samo onaj vezan za uspavljivanje, a to je: nemoj je uspavljivati s flašicom. dopusti joj maženje ili nosanje koje kasnije može prerasti u u to da legneš s njom na krevet, čitaš joj, maziš je i pričaš. to što nema više sise, ne znači da ti ne možeš biti uz nju dok tone u san.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj srecica prvotno napisa
    Pedijatrica mi je i rekla da predjem na kravlje.
    Sada kada je ne dojim samo je se prvu noc budila svakih pola sata.
    Drugu noc samo jednom i odma je ponovo zaspala, tako da mislim da je to vise bila navika traziti cicu nego glad.

Ipak, hvala ti na odgovoru!

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

moja nebi pila mlijeko ali ja zakamufliram s malo nesquicka i sve 5 pa popije!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja sam dojila 15 mjeseci. Prestala sam (iako teška srca) jer to nije više bilo uživanje, postale bi nervozne i ja i ona.Prekipilo je kada je počela tražiti sisu svakih sat vremena, i po danu i po noći. Bočicu i dudu nije nikada htjela a nije bilo šanse da proguta niti jedno mlijeko. Bile smo opet "vezane pupčanom vrpcom", nisam mogla ni do doktora.
    Na kraju se odvikla u dva,tri dana, bez plača i bez problema. Moj recept je bio: čokolino prije spavanja, uspavljivale bi se uz puno maženja, a kada bi se probudila po noći, uz savjet pedijatrice, tekući jogurt na slamčicu. Nakon 2, 3 mjeseca je počela spavati cijelu noć. Danas prije spavanja popijemo jedan jogurt.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I mi smo imali isti problem. Ne sječam se točno koliko je imao ali mislim negdje oko 14 mjeseci, jednostavno više nije htio mlijeko. U biti ne samo mlijeko nego sve što je bijelo.
    Imao je nekakvu crijevnu virozu to se točno sječam počelo je tako da je navečer po običaju dobio flašicu mlijeka popio pola i sve ispovračao. Zaspao je i od jutra smo imali šou program. U biti i ujutro je malo popio i to je to .
    Bio je dva tri dana u totalnoj komi i nakon toga njegovo večernje i jutarnje mlijeko u flašici je ispalo iz igre. Zato se počeo ujutro buditi u 6 i ostao budan.
    E onda smo mu probali dati čokolino i to na flešicu i nije htio. Onda sam napravila gušće i jeo je nažlicu.
    E ali nam je bio problem jer sam mu pokušala dati kojekakve druge okuse ali nije htio one bijele tipa keksolino, grizplono, rižolino. Znači samo čokolino, lješnjak čokolino i ostale glavno da su crni. Ali zato nije htio ni jogurt, vrhnje, griz, sir, sir za mazanje, u biti skoro ništa što ima veze sa mlijekom i bijelinom.
    Ali postepeno je nekako to išlo, u vrtiću je pošeo jesdti jogurte, papati griz i piti mlijeko i sada fala bogu sve hoće.
    Ali još ga malo muči bijela boja recimo sladoled uzme uvijek čokoladu, ja mu kažem uzmi vaniliju ili neki svjetli ponudim ma nema šanse.

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ako hoće jogurte, acidofile, kefire, ne vidim u čemu je problem. Probavljiviji su, a imaju sve korisno što i mlijeko. Moja isto neće mlijeko, a jogurtima se oblijeva. Doduše, nismo joj ga baš često ni nudili jer ga u našoj kuhinji nikad nema. Naime, ja ne podnosim mlijeko i nikad ga nisam podnosila, iako su moji roditelji bili jako frustrirani zbog toga. Vjerovali su da je to neophodna dječja hrana. No nisu palili ni kraš-ekspresovi, ni batine (eh, odgojnih metoda ). Do dana današnjeg nisam popila gutljaj mlijeka, a želudac mi se diže i na sam miris. Možda ni tvoje dijete ne podnosi laktozu, a onda to nije ni dobro za njega. Nemoj siliti i nemoj se brinuti!

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moja je danas napunila 15 mjeseci, još doji i ja nemam pojma kako da je odviknem od toga, ništa kiselo neće ni prismrditi, jogurte, paradajiz, sir....neki dan sam joj probala dati malo mlijeka jer je zapela kad je vidila da ja pijem, no nije joj se svidjelo (inače ona neće čak niti voće-ikakavo) ali mlijeko u nekim proizvodima joj ne smeta...za sada joj ne namjeravam davati čokolino...ali kad se budemo odvikavali od sike tko zna...nisam pobornik kravljeg mlijeka kada su djeca u pitanji........

Inače ja sam ovisnica o mliječnim proizvodima i bez 2l mlijeka na dan ne funkcionirama, čak poslije juhe ga mogu popiti i poslije ručka, ribe.....uglavnom baš zato nisam zagovornica kravljih proizvoda, tj. mliječnih i ne pada mi na pamet malu sliliti da ih konzumira ( jer dobro znam sve prednosti i mane mlijeka, i marketinga koji ide uz to, no ja sam se već navukla, a nisam neki mesojed, pa eto...moram nešto još jest osim zelenjave)

Imaš još sojino mlijeko, zobeno, rižino..i zašto uopće mora piti mlijeko, neka se dobro najede prije spavanja i da joj vode...nemoj je sada privikavati na bočicu, pa poslije neće htijeti spavti bez nje, tko za do koliko godina, rađe joj nađi neku igračku kao prijelazni objekt........

eto i mene zanimaju dalje savjeti jer i ja se bližim razdoblju odvikavanja od sike barem preko dana, i nadam se da će to jaslice riješiti

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

E da htijela sam ti reći ako ne želiš odustati od bočice, pa izdoji se malo, i tako ćeš morati dok ti mlijko skroz ne nestane, pa joj daj izdojeno...inače slažem se s onim što je netko tu rekao, nije problem mlijeko već duda na boćici koja nije sika

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja se samo moram osvrnuti na tvrdnju da dijete neće htjeti spavati bez bočice. moja g je uvijek dobivala zadnju bočicu u dnevnoj sobi, još se malo poigrala i onda u krevet. Bočicu je izbacila sama sa cca godinu dana što je bio problem jer na žličicu nije dosta pojela za večeru. Davala sam bočicu jer nisam uspjela isključivo dojiti, ali to sad nije bitno. To isto valjda ovisi od djeteta do djeteta. Mi smo tako prošli i s prelaskom u svoj krevet, cura pobrala igračke i ode.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja nažalost nisam mogla dojit i mala je odgojena na adaptiranom koje je odbacila s nekih 13-14 miseci.
    jednostavno ga priko noći nije želila ni probat.
    pa sam probala s čokolinom koje joj se vrlo brzo zgadilo.
    pa sam uvela kravlje-ni to nije želila.
    i tako do nekih 2,5 godine kad je sama počela tražit mlijeko.
    daleko je to što on popije od količine koju bi JA volila da popije, ali na silu ništa ne ide. i sad ja čekam da se ona sama siti pitat. ja je i nudim, ali je puno češći odgovor neću nego daj mi.

a ja sam ospjednuta mlijekom i sirom.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa
    E da htijela sam ti reći ako ne želiš odustati od bočice, pa izdoji se malo, i tako ćeš morati dok ti mlijko skroz ne nestane, pa joj daj izdojeno...inače slažem se s onim što je netko tu rekao, nije problem mlijeko već duda na boćici koja nije sika
    Ako misliš prestati dojiti, ne smiješ se izdajati (osim možda koju kap prvih dana da popusti napetost u grudima ). Ako izdajaš.....produkcija mlijeka će se nastaviti!

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma i mislila sam malo, ali kada sam ja pokušala prestati dojiti preko dana, to "malo" da meni popusti napetos iz obje sike, bome je bila puna mala bočica......... 8)

čokolada editirala ime proizvođača

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Hvala svima na odgovorima!

Mlijeko nece nikako: ni na bocu,ni na kljun, ni iz case,ali vise je necu ni tjerati.
    Pred spavanje je nosam pa se tako uspava.
    Budi se samo jednom po noci i odma ponovo zaspi.

Uglavnom smo zadovoljne poslije noci i noci ne spavanja.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moj malac je sikio do 15 mj,neće da pije kravlje mljeko ali se zato veseli ujutro jogurtu.Popije bio aktiv obićni i super.Bar nešto mljećno. :D

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

mi smo uz dojenje na zobenom....a ako te muči unos kalcija, postoje obogaćena mlijeka od zobi ili riže...ili možeš neko od tih davati sa pahuljicama od amarantha (koje sadrži puno kalcija).
    Kravlje mlijeko je vrlo teško za probaviti, a ovo što se prodaje u dućanima jedva da je dobro za odrasle a kamoli za djecu...

znači ako ti je do unosa kalcija postoji puno drugih namirnica koje su bogate istim..npr.kelj...i sl.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mi isto muku mučimo s tim mlijekom,s tim da smo ga mi uredno do sada pili i rižino i sl. no,odjednom evo neće pa neće ništa.i to bi bilo ok za mlijeko da hoće općenito piti,tj.po mojoj procjeni pije preslabo koliko se znoji itd. a problem je i taj što kada pije na šalicu uvijek manje popije nego na bočicu,ali bočicu neće pa neće,a posebno je neće ako je mlijeko u njoj,dobije fraze.ok,izbijaju mu kutnjaci,ali nekako nisam baš stoposto da je to samo to.i da,rekla mi je pedica da u ovoj dobi oko 13-16 mjeseci se smanjuje enzim za laktozu (tako nešto) i da imaju manju potrebu za mlijekom kao takvim.ali da bi bilo dobro da mu nekakav minimum dajemo kroz kašice,jogurte itd. barem,a minimum je 250-300 dcl.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

djeca ponekad sama odbijaju hranu koja im ne odgovara - samo ne znaju objasniti zašto.

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

[quote="Mamita"]ne postoje propisane količine u litrama ili mililitrima kravljeg mlijeka za djecu ili odrasle. iz jednostavnog razloga što nam mlijeko kao i bilo koja druga namirnica nije neophodno potrebna.
    ukoliko tvoja pedijatrica preporučuje mlijeko zbog nekog vitamina ili minerala postoje uvijek alternative. samo je naša navika jer smo svi tako odgajani da se bez mlijeka ne može. [quote]

Potpisujem Mamitu i Sorci...ne tjerajte djecu da piju kravlje mlijeko, u njemu baš nema puno toga dobroga (rekla bih osobno da u njemu nema ništa dobra, ali malo sam se formulirala da bude svima prihvatljivije...

Nova avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Moj sisavac je nedavno pustio siku i sam je tražio mlijeko. Ja mu ga ne nudim previše jer jede dovoljno svega da znam da dobija dovoljno kalcija i minerala i vitamina, ali dam mu kada traži.
    Nedavno sam u razgovoru s jednom mamom čula baš ovo što je i Sorci rekla... njeno dijete je odbijalo nekoliko "zdravih i neophodnih" namirnica. Nije volio ribu, mljieko ni pod razno... a ni jaja nije htio jesti. Nije imao nekakve jake reakcije, pa naravno nisu sumnjali na ništa drugo osim tvrdoglavosti. S 2,5god su otkrili da ima alergiju na svo troje i još neke stvari... tako da je dijete znalo što mu ne paše!

Nisam sada sigurna koje su sve namirnice bile na popisu, ali pročitala sam da je peršin jako bogat kalcijem!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ni Dan ne doživljava mlijeko...ali uopće. Niti kakao.
    proba...napravi facu i ni makac.
    ali jede sireve, čokolino, grizolino i ostalo na lino....jogurt s palentom...

razgovarala sam s jednom poznanicom, nutricionisticom za djecu, i pitala me da li jede jaja (žutanjak), meso i ostalo? Kako sve to jede bez problema, rekla mi je da se ne zamaram, i da mu samo dajem dovoljno (sad me ubijte, ali sam zaboravila dali PROTEINA, BJELANČEVINA ili čega......).

A kako ja od rođenja ne pijem kravlje mlijeko (kaže mama da sam samo bljucala kad god mi ga je pokušala dati), jedem jogurte i ostalo, ali u vrlo malim količinama jer me boli želudac od toga.....ni ne živčanim previše zbog toga što i Dan ne pije mlijeko.

Mislim da mu je sve nadomješteno u ostalim obrocima

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

eh da....još se dojimo

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

moja nikad nije htjela kravlje. samo jogurte. kravlje prolazi jedino ako se na njemu kuha kaša. prije spavanja pije rižino mlijeko.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Moja Sasa u životu nije popila mlijeko niti pojela ništa mliječno.
    I ništa joj ne fali. Kalcij se lako nadoknadi raznovrsnom prehranom, zelenim lisnatim povrćem, mahunarkama, raznim žitaricama.

Najgora solucija je trpati čokolino u kravlje mlijeko, samo da bi dijete "dobilo" mlijeka. Mislim da ni ti jedna od tih namirnica nisu od koristi djetetu. Čokolino sadrži 40% šećera, a kravlje mlijeko je teško probavljivo.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mlijeko nece nikako: ni na bocu,ni na kljun, ni iz case,ali vise je necu ni tjerati.

gle, možda ona stvarno ne podnosi kravlje mljeko
    moja nije podnosila dosta dugo i dosta dugo ga nije niti pila, niti pod razno ... intolerancija
    pije kravlje mljeko od druge godine
    tada obično i prestaje intolerancija na kravlje mljeko , bila ona pametnija od mene

no jogurte obožava, tako da po pitanju kalcija jogurt je bolji izbor

lillifee avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ad je sam "odustao" od dojenja sa 10 mjeseci i to od danas do sutra. jednostavno vise nije htio, a ja sam mlijeka imala za njega i jos troje.....pokusali smo sa adaptiranim i to je islo relativno ok nekih mjesec dana, onda vise nije htio ni to, pa sam pokusala sa kravljim i to je islo nesto kratko, ali sa 13 mjeseci je definitivno odustao od mlijeka.
    ja mu od tada dajem jogurte i razne mlijecne proizvode koje uglavnom voli.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kod mog malca mlijeko jedino prolazi sa mrvicom, al stvarno mrvicom cokolina. Pije iz bocice i na 330 ml ja mu stavim 1 cajnu zlicicu, tek toliko da malo promjeni okus. I on svako jutro popije punu bocicu. Iako u vrticu hoce jesti cornflakes s mlijekom, doma nece.

DaDo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

moj stariji sin se isto ostavio cike kao mali od lillifee, sa 15 mjeseci. mlijeko je pio isključivo s čokolinom i to je bilo otprilike to do nekih 5 godina, sad ga pije uglavnom s kakaom. gospođica je druga priča, ona obožava mlijeko..kad je s godinu dana probala dadine pahuljice i kravljim mlijekom više nije htjela ni čuti za pahuljice s adaptiranim. dojila sam je do 16 mjeseci. ona je mlijekoobožavateljica, najslađa mi je kad je žedna i napije se mlijeka.
    a najdraže od svega mi je što sam pobila teoriju svoje svekrive da sam ja kriva što mali ne pije mlijeko, jer je meni mlijeko bljak...evo im ga sad

DaDo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

mislila sam kao mali od lillifee od danas do sutra...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •