-
žlijezda slinovnica - molim pomoć
Pokušat će što kraće i preciznije opisati svoj problem pa molim mame ( i tate naravno) koje su imale slično iskustvo da mi se jave i pomognu jer će inače izluditi.
Prije deset dana kod svog sam sina (devet mjeseci) primjetila oteklinu na području vrata s desene strane. Malo sam se zabrinula pa sam otišla pedijatirici koja me odmah poslala na Šalatu, a doktor sa Šalate na ORL odjel te su nas tamo zadržali u bolnici. Ni doktori u prvi mah nisu bili sigurno što je. Sumnjali su na žlijezdu slinovnicu, ali i na limfne čvorove. Napravljen je UZV i ciljana punkcija (neću vam reći da prva nije uspjela pa smo je morali ponoviti). Dobiveno je tkivo žlijezde slinovnice bez upalnih elemenata pa je zaključak dokatora bio da se radi o mehaničkom začepljenu žlijezde slinovinice, vjerojatno uslijed rasta zubi. U svakom slučaju pao mi je kamen sa srca kad sam dobila nalaz, a drugi dan smo pušteni kući.
Ono što me muči je da on još uvijek ima oteklinu (sada već dva tjedna). Malo se smanjila dok smo bli u bolnici, ali sada je već nekoliko dana ista. Inače malac je super, jede, spava, nema temperaturu niti ga oteklina na dodir boli.
Ja sam čula da postoji mogućnost začepljenja žlijezede u tako male djece, ali svima je to trajalo maksimum tjedan dana.
Sve u svemu za tjedan dana idemo na kontrolu i ja se nadam da će do tada sve proći, ali bila bih zahvalna svima koji nešto znaju o ovome ili su imali takvu situaciju da se jave. Da podijelimo iskustvo.
Fala puno
-
Ja bi rado pomogla al nisam bila u toj situaciji pa neznam,želim vam dati podršku jer znam kako je teško roditeljima kada su im dijeca bolna...bit će sve ok nemoj previše brinuti...
-
Osoblje foruma
selim na zdravlje djece, nadam se da ces tamo dobit vise odgovora.
sretno!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma