Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Ponavljanje jedne te istih recenica?

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno Ponavljanje jedne te istih recenica?

Moj sin ima 3 godine i kada nesto hoce samo to ponavlja.
    Recimo danas mu nisam ponijela sesir i nekoliko puta je ponovio: "daj mi sesir".

Odovorim mu zaboravili smo ga kuci jer smo bili izasli vani, ali on opet: "daj mi sesir". Ja opet zaboravili smo ga i tako 6-7 puta dok mu nisam skrenula paznju na nesto drugo.

Ili recimo trazi crtani ja kazem ne moze sada a on opet, hajde upali ctrtani i tako po x puta.

Malo sam citala o autizmu i ponavljanju rijeci kod autizma i nadam se da nije to. Imate li vi iskustva sa ovim?
    Jeli ovo normalno ponasanje?

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Zar nema niko nikakav komentar?
    Molim vas bilo kakav odgovor je dobro dosao.
    Inace je pravi radoznalko i zapitkuje stalno sta je ovo ili ono???

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja mislim da je to sasvim normalno. I moja zna xy puta nešto ponoviti, u raznim varijacijama dok joj ne damo dovoljno dobro objašnjenje ili nije sigurna da smo upamtili ono što nam ima poručiti.

Recimo: Zašto su sve mame donijele kišobrane kad su došle po djecu, a ti ne? Zakaj tu nema moga kišobrana? Zakaj ja moram doma bez roznoga kišobrana?...

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

moja ima 5 ipo pa jos uvik ponekad zna tako unedogled jedno te isto ponavljat

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moja zna s jednim te istim pitanjem toliko mi popit krv da mi se dođe samoubit. naročito kad nije zadovoljna odgovorom. tad će pilit (ako triba) i sat vrimena dok ne dobije (po sebe) zadovoljavajući odgovor.

a ako joj slučajno dosadi postavljat jedno te isto pitanje onda kaže: "neću te volit dok mi ne kažeš da mogu" (nešto što je naumila) ili "sad sam ljuta na tebe i dok mi se ne izvineš neću s tobom pričat" (a ne prestaje mlit cilo vrime podučavajući me kako i kojim joj se tonom moram izvinit )

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ili nije sigurna da smo upamtili ono što nam ima poručiti.
    moj ima dvije godine, cesto tako ponavlja, meni se cini da je najcesce bas to - navikli su da nam moraju ponavljati dok nisu sigurni da smo ih culi/ skuzili, jer se dogada da ih ne razumijemo, zbog tepanja i slicno, ili oni ne kuze odgovor, pa ponavljaju isto pitanje dok im odgovor ne sjedne.
    moj ima i foru da mi se unosi u lice kad nije siguran da ga slusam.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
    ili oni ne kuze odgovor, pa ponavljaju isto pitanje dok im odgovor ne sjedne.
    Kod nas je najčešće ovo razlog ponavljanju pitanja - bar se meni tako čini.
    A još bolje mi je kad mu ista upitna rečenica sadrži i "zašto" i objašnjenje - npr. "Mamaaa, a zašto ne možemo piti vruću čokoladu jer je vani toplo?"

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Je, treba im pojasniti jer oni žele odgovor. I žele ga razumjeti. Nije dovoljno samo reći: Ne.
    To je drugačije od ponavljanja riječi koje ima veze s autizmom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •