Pokazuje rezultate 1 do 45 od 45

Tema: Zašto ne valja lagati?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Zašto ne valja lagati?

Svi znamo da lagati ne valja, ali znamo li objasniti zašto ne valja?
    Jako mi je važno da moja kći to shvati, jer sam je par puta "uhvatila" u laži, koja ne može biti sitnija, ali ja zapravo mislim da ne postoji krupna i sitna laž. Englezi imaju primjerice jedan izraz "white lie", (bijela laž) što bi bilo nešto kao bezopasna laž. Po meni, ne postoji "bijela laž".
    Nemojte sad misliti da ne lažem nikada, dogodi se, ali se trudim da ne bude nikakvih laži.
    Našla sam se u problemu kad sam kćeri rekla da ne valja lagati. Naravno, pitala me zašto. Rekla sam joj da ako netko laže da mu ljudi sve manje vjeruju, pa kad bude govorio i istinu, da mu neće vjerovati. (sjećate se priče o pastiru koji je "zezao" druge pastire da dolazi vuk, pa su mu hitali u pomoć i bili ljuti kad su vidjeli da ih je prevario. Kad je stvarno došao vuk, nitko mu nije došao u pomoć, jer su mislili da opet laže).
    Ili, rekla sam joj da ako netko laže, da se zapravo gubi vrijeme, jer će možda netko postupati prema laži. Primjerice, netko vam slaže da je, bubam, kupio kruh, i vi ga zato ne kupite. Dođete doma i bez kruha ste, jer ste postupali prema laži.
    Sigurna sam da se većina susrela sa sitnim lažima svojih anđelaka, koje su tako nevješte, pa i slatke, ali mislim da ih ne treba ignorirati. Samo mi fali još logičnih objašnjenja ZAŠTO to ne valja.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja ću ovako na brzinu napisati što je meni tata u šali rekao kada sam imala (kaže on) 4 godine.
    "Ne smije se lagati, osim kad se mora"
    Ja sam si to tak dobro zapamtila da ne vjerujem da sam imala samo 4 kad sam to čula.

Vjerujem da bez obzira koliko joj objašnjavala - ona će tokom života učiti iz tvoga primjera i postupati shodno istome.
    Tako i ja -ne lažem - osim kada moram.Što stvarno nije često i veliki sam protivnik laži.
    Moram priznati da ta teorija drži vodu
    A i svi kikići prođu kroz tu neku fazu laganja - neki malo manje, neki više.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Po mom G. laž je samo ako te uhvate!

Neko dan raskopava mi cvijeće na balkonu a ja ga iz sobe gledam u odrazu na staklenim vratima. I kad je sve završio i ušao, pitam ga: šta si radio?
    Ništa!
    Kako ništa? Zar nisi radio nešto što mama ne dozvoljava?

Jesi me vidjela?

Nema veze jesam li te vidjela ili ne, neke stvari se ne smiju raditi.

I onda bezbroj puta "jesi me vidjela?" - tj. ako nisam onda ništa nije ni uradio

Mustra

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Moja A. zna da je laganje ružno, zato se dojestila jadu: gluposti ne radi ona nego njen dugogodišnji izmišljeni prijatelj Bobo (Bobo izgrebe parket, pošara kauč i sl.). Iz njene perspektive laganje je ako kaže NISAM JA POŠARALA, ali ako kaže TO JE BOBO NAPRAVIO - e, onda nije slagala .
    I mene zanima odgovor na gornje pitanje.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zato jer ni mama ni tata ne lazu.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    Moja A. zna da je laganje ružno, zato se dojestila jadu: gluposti ne radi ona nego njen dugogodišnji izmišljeni prijatelj Bobo (Bobo izgrebe parket, pošara kauč i sl.). Iz njene perspektive laganje je ako kaže NISAM JA POŠARALA, ali ako kaže TO JE BOBO NAPRAVIO - e, onda nije slagala .
    I mene zanima odgovor na gornje pitanje.

Ooo da, ovo i kod nas isto, samo što je naš imaginarni prijatelj Mišica (?!?)

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sara je još mala pa nam nelaže.
    Mislim da je bitno zašto dijete laže. Znači ili je od nekoga čulo da laže ili je skužilo da ima koristi od laganja (nećemo ih vikati ili grditi). Pa bi možda bilo pametno krenuti od toga tj. naučiti dijete dobrim primjerom (nemojte lagati pred djetetom) i pokazati mu da iako napravi najveću glupost da može priznati da je to napravilo i da neće biti posljedica.... ne znam koliko je to u teoriji izvedivo....???
    Treba djetetu reći da ako bude lagalo da mu se neće vjerovati kad bude govorio istinu..... (jel nema nekakva priča, kad je ovca -ili neka druga životinja- vikala par puta "ide vuk" -a lagala je, pa je onda kad je stvarno dolazio vuk -nitko nije vjerovao...)

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ispravak: napisala sam -ne znam koliko je to u teoriji izvedivo
    mislila sam koliko je to u izvedio, ovo je samo moja teorija kako bi moglo ići

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Vuk!Vuk!
    tako urezano u pamćenje
    super priča

sve objašnjeno

ja joj nikad neću reči da mama i tata ne lažu, jer bi joj isti tren lagala

zašto lažu?
    -izmišljaju svoju priču (bogata mašta, nije zabrinjavajuće, i mi im pričamo priče)
    -izbjegavaju kaznu (ukineš sistem kazni)

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

zašto lažu?
    -izmišljaju svoju priču (bogata mašta, nije zabrinjavajuće, i mi im pričamo priče)
    -izbjegavaju kaznu (ukineš sistem kazni)
    Što se tiče mašte, to je drugo.

Ali...u zadnje vrijeme je L počele muljati nakon što se počupa sa sekom- kao, nije je gurnula

Kazni nema nikakvih, nema posramljivanja i sl.

Ne znam zašto bi rekla da je nije čupnula. :?
    A mala uredno prstom pokazuje na nju da ju je udarila

Možda ona zna da njeno ponašanje nije u redu pa zato slaže da to nije napravila. :/

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

prvo su to bile neke nevješte i prozirne laži... onda bih upitala - je li to baš tako? jesi siguran da nije onako?
    još uvijek mogu prozreti kada nešto lažu pa ih opomenem da to nije lijepo (uz vječitu rečenicu - imam oči na leđima i znam što radite)

zašto ne smijemo lagati je teško objasniti manjoj djeci, ali priča o vuku i pastiru je odlična za približavanje problema... možete i izmisliti neku bližu djetetu - vuci i pastiri su dobrom dijelu gradske populacije apstraktni pojmovi

a tvrda rečenica to je tako i tako odnosno jednostavno objašnjenje ne postoji... objašnjavati laž i njene posljedice je dugotrajan proces koji se odvija iz dana u dan... te prve i nevine laži rastu s djetetom ako se prolazi preko njih pa s vremenom postanu ozbiljne...
    važno je da dijete zna da ti ne odobravaš laž, i iz početka pokazati da znaš da laže (bez okrivljavanja zbog toga).. moji čak i zbog pozicije mojih obrva znaju reći - pa dobro nije bilo baš tako nego ovako...
    laž je neprihvatljivo ponašanje jer dovodi u zabludu druge ljude a varati nekoga je ružno... zamisli da tebe netko prevari i laže ti... kako bi se ti osijećao?...
    to bi negdje oko 6 godina trebalo imati smisao u njihovim mozgićima...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Možda ona zna da njeno ponašanje nije u redu pa zato slaže da to nije napravila. :/
    100%
    možda joj je zato teško priznati, jer ne priznaje samo tebi nego i sebi

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj štrigica prvotno napisa
    zamisli da tebe netko prevari i laže ti... kako bi se ti osijećao?...
    ...
    da li bilo uredu dijetetu prirediti tu situaciju? kao lekciju? da se ono nađe u poziciji prevarenog?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    100%
    možda joj je zato teško priznati, jer ne priznaje samo tebi nego i sebi
    Ma i ja vjerujem da je tako, ona je već prošla 4 godine i nije mala beba.
    Mislim da se ona u tom trenutku kad se njih dvije nešto zakače ne može kotrolirati pa je udari i bude joj (nadam se ) teško zbog toga pa nam slaže.

Voljela bih da zna da je u redu pogriješiti, da svi nekad napravimo nešto što nije dobro, ali da se trebamo ispravljati. Ne raditi stvari koje drugoga bole i koje drugi ne želi.

Dosad sam ja umjesto male govorila NE. Sad i ona priča i jasno i glasno da do znanja da nešto želi/ne želi. I da to treba poštovati.
    Nekad uspije, nekad ne.

Ahhh.....

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nisam bas uvjerena u to da se uopce 'ne smije lagati', pa mi je cudno i djecu uciti tomu.
    Tonka dosta 'laze', ali ne smeta mi to uvijek.
    Ucim je da me ne smije prevariti (npr. kad mi nesto obeca, da ne smije onda izvrdati). Prevariti i lagati mi nije skroz isto.
    Mislim da je jos premala da bi shvatila koncept 'istinoljubivosti'.

Antuna sam jednom cak instruirala da laze tonki. Ona je bila bolesna, a on je s tatom isao na bazen, pa smo se lijepo dogovorili da joj kazemo da ide na neke skolske aktivnosti.

Zoranova draga avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Nataša,Sarajevo prvotno napisa
    Neko dan raskopava mi cvijeće na balkonu a ja ga iz sobe gledam u odrazu na staklenim vratima. I kad je sve završio i ušao, pitam ga: šta si radio?
    Ništa!
    Kako ništa? Zar nisi radio nešto što mama ne dozvoljava?
    Mislim da je pogresno postavljati pitanje o necemu sto roditelj vec zna da se dogodilo, jer tako deteta gura u laz, kao sto se u citiranom primeru i dogodilo.

Po mom misljenju, mnogo je bolje bilo reci detetu:
    - Videla sam da raskopavas cvece
    ili
    Ne zelim da mi raskopavas cvece,
    na licu mesta.

Uopste, kakva je svrha da se roditelj pravi da nesto ne zna i onda ispituje dete o tome? I to je vrsta prevare i imlicitne lazi.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Laganje najčešće nije dobro jer tako možeš izgubiti puno stvari: povjerenje, prijatelja, čast, osobno dostojanstvo.
    Laganje je simptom straha i nesigurnosti, nekad i kukavičluka. - ova činjenica najbolje pali kod M.
    Ali kako je strah nekad opravdan: drastična vremena zahtijevaju drastične odluke - dakle treba dobro odvagnuti jer se pomoću laži uvijek nešto dobiva, a nešto gubi.
    Kod M jako pale primjeri iz vojne prošlosti, od antike do 2. svj. rata.
    Dosad nismo imali problema s lažima, aktuelno je prešućivanje, ali na upit odgovori istinu.
    [/b]

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

upravo to. ne treba slijediti kazna, a da nam lažu. dovoljno je da znaju da slijedi neodobravanje. juraj je isto imao fazu laganja - sad se ta faza primirila, valjda čeka pubertet da opet dođe do punog izražaja
    meni je bilo smiješno - uvijek je, uz laž, složio takvu facu da nije bilo šanse da ga ne skužiš da laže. nekako bi raširio usta. al' ne bi taj priznao - nema šanse.
    uglavnom, i ja sam koristila priču s vukom i pastirom, koju je savršeno dobro razumio. i uvijek sam mu dala do znanja da znam da laže.
    a jedno vrijeme je izmišljao cijele priče - u stilu, u vrtiću se desilo to i to - što se uopće nije desilo :shock:
    to laganje spada valjda u kategoriju mašte.
    uglavnom, ovo laganje kad je znao da je nešto gadno uprskao, uz facu kakvu sam opisala, sam gledala djelomice kao na nešto pozitivno - barem je skužio što je neprihvatljivo ponašanje.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ali...u zadnje vrijeme je L počele muljati nakon što se počupa sa sekom- kao, nije je gurnula

Kazni nema nikakvih, nema posramljivanja i sl.

Ne znam zašto bi rekla da je nije čupnula. :?
    A mala uredno prstom pokazuje na nju da ju je udarila

tako i kod nas, M. gurne ili mlatne prvi i onda kaže da je to napravio ali zato jer je T. prva njega ( nije ). Sviđa mi se tvoja teorija, još nađi neko riješenje i super ( + kak ih natjerat da se ne mlate ).

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

dodatni problem, s tonkom, mi je u tome da se meni cini da ona uopce ne shvaca u potpunosti da laze.
    Ona nesto izjavi, jer bi htjela da je tako, i pritom sama sebe uvjeri da je tako. I ne kuzi bas sasvim da je zapravo izrekla laz.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    zamisli da tebe netko prevari i laže ti... kako bi se ti osijećao?...
    ...
    da li bilo uredu dijetetu prirediti tu situaciju? kao lekciju? da se ono nađe u poziciji prevarenog?
    možda nije pedagoški ali ja ovu opciju koristim kod mlađeg sina ako nemam drugog izlaza - riješili smo tako i čupanje i griženje i slično... dobro nisam sad ih izgrizla do krvi niti sam im iščupala bus kose nego čisto onako da skuži da to boli...
    dok su manje nisu sposobni projicirat posljedice svojih postupaka pa im ponekad treba pokazat kako to izgleda...
    ovo mi je zadnja opcija ali ponekad eto...

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Ivana2 prvotno napisa
    Dosad nismo imali problema s lažima, aktuelno je prešućivanje, ali na upit odgovori istinu.
    [/b]

jel to ono nisi me to ni pitala

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

djeca vrlo dobro znaju što je ispravno a što nije, što je doma dopušteno što nije.
    djeca ponekad lažu jer imaju osjećaj da ako kažu istinu da su nešto napravili (a u startu znaju da to nisu trebali/smjeli napraviti) da će se roditelji razočarati u njih i da neće biti sretni niti zadovoljni s njihovim ponašanjem.
    neka djeca lažu jer znaju da slijedi kazna pa se boje ili ju žele izbjeći.

ja pokušavam kod laži za koje znam da su laži reći: u redu je, smiješ reći istinu. mama se ne ljuti. dogodi se, ali moramo raditi na tome da to izbjegnemo (npr kad mlatne sestru). i onda slijedi salva objašnjavanja kako postupiti u slučaju kad ti mlađa sestra nagazi mali prst maminom štiklom. i onda naša zajednička edukacija sestre da mora biti pažljiva i da je to boljelo i tako to.

za izjave za koje ne znam jesu li ili nisu laži apriori vjerujem. i takav stav mi pomaže da njemu izgradim samopouzdanje. nikad ne polazim od toga da možda laže. jer djeca to osjete.

a zašto ne lažemo? pa u principu svi lažemo ponekad. samo je pitanje granice. do kad, koliko i zašto?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mamita, naklon

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lagiš?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Mamita prvotno napisa
    djeca vrlo dobro znaju što je ispravno a što nije, što je doma dopušteno što nije.
    djeca ponekad lažu jer imaju osjećaj da ako kažu istinu da su nešto napravili (a u startu znaju da to nisu trebali/smjeli napraviti) da će se roditelji razočarati u njih i da neće biti sretni niti zadovoljni s njihovim ponašanjem.

?
    Slažem se.
    Napisala sam gore- kazne nema, posramljivanja nema.
    A sad.. iskreno- nisam zadovoljna kad ona mlati seku. I rekla sam joj to.
    Rekla sam joj otprilike riječima- da ne volim da se tuku, da sam sretna kad se lijepo igraju i slažu i dogovaraju. Ne da se tuku.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

lagiš?
    sad ne, ali da ponekad slažem, krvava sam ispod kože....

mada me što sam starija neke laži opterećuju a prije sam ih sipala ko iz rukava

sad kažem ovako, mogla bih te slagati, ali isto tako bi te moje riječi mogle povrijediti, bolje da razmislim pa da onda odgovorim....

(tako razgovaram i sa kolegama i sa učenicima i doma )

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

meni se isto čini da je bolje u glavu reć šta imaš...
    to ti je ka ono neko izađe iz bolnice i sad mu iz samilosti ili nečega triba lagat da dobro izgleda a izgleda baš ajme majko...
    ili prija obuče neku veštu u kojoj izgleda ka vlastita baba pa joj triba reć ma super ti stoji...
    ja to ne znam ( ilitiga neman takta )
    nekima to zasmeta ali oni s kojim sam dobra znaju da je to tako pa šta će - žive s tim...

ako nešto lažem, slažem promišljeno- ovbako iz rukava me ne ide baš, ali me kasnije grize ta laž ugh...
    mada me što sam starija neke laži opterećuju a prije sam ih sipala ko iz rukava
    X

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

to ti je ka ono neko izađe iz bolnice i sad mu iz samilosti ili nečega triba lagat da dobro izgleda a izgleda baš ajme majko...
    ovo je baš situacija u kojoj je ta sitna laž i poželjna - samo mu, uz sve muke, treba reći i da grozno izgleda. male laži u ovom smjeru, mogu čovjeka učiniti sretnijima. i onda će odmah i ljepše izgledati.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Da, ovo što štrigica piše (ovo o bolnici), to nam je nekakvo uvriježeno ponašanja, ali kad se bolje pogleda, zašto bi uopće komentirali kako taj izgleda? Mislim, ne moramo mu reći kako izgleda grozno, ali ne moramo ni lagati da se baš vidi kako mu je puno bolje.
    Za mene je ispravno ponašanje u takvoj situaciji ovakvo: upitati kako se dotični osjeća, saslušati ga, reći mu štogod lijepo (valjda se uvijek nešto takvo može naći), ali ga ne lagati.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

jasno mi je da je poželjna ali kao što rekoh nemam takta...

meni je normalno nekome reć da izgleda tako i tako i da se nadam da će se ubrzo oporavit i bit ona stara... ako mogu u tome pomoć, uvijek...

a nekome brljat da izgleda dobro a sam se sebe boji ujutro pogledat u ogledalo mi je glupo...
    moja prijateljica je došla po mene u bolnicu i krenula s tim rečenicama, pa smo se pogledale i prasnule se smijat... čudno su nas gledali, mene blidu, jedva na nogama i zamantanu a ona me drži i valjamo se od smijeha...
    na kraju je samo rekla znaš kako izgledaš .... ne trebam ti još ja to natrljavat na nos lažima...
    i ja točno tako mislim o tome...
    mada nije uobičajeno...

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    Ja ću ovako na brzinu napisati što je meni tata u šali rekao kada sam imala (kaže on) 4 godine.
    "Ne smije se lagati, osim kad se mora"
    .
    Apsolutno se slažem s tvojim tatom!

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

[quote]
    nisam baš sklona tom mišljenju, prošle godine je moja sveki rekla frendici kak joj za kćer govore da je k.... ( pogađate ), ova jadna nije znala kaj bi sa sobom, neugodno joj, ljuta je itd. Pitam sveki zašto je to rekla a ona: pa kad se priča, neću valjda lagat. E sad, da ta kćer ima 15 g. pa da ona nešto može napravit, ali ta žena ima 50-tak g., ima djecu, unuke i čak ako to i je njena majka tu ne može ništa osim se žalostiti- tak da ja nisam za to da je bolje reć istinu pod svaku cijenu.
    Još jedan primjer, molim sveki prije oho-ho godina da ne kaže mojoj mami da pušim jer sam punoljetna, radim i nemam namjeru prestat ( danas više ne pušim :D ), a ona će se uzrujavat i strahovat za moje zdravlje- naravno da joj je rekla i naravno da se moja mama uzrujala a ništa nije uspjela postić. Nekak se pitam da nisu osobe koje pošto poto moraju reći istinu malo i zločeste ( bez uvrede ) .

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

jedna je stvar nešto prešutiti a druga nešto slagati... ako me se nešto ne pita sama tako nešto ne bih potencirala (k*rva ili tko puši a tko ne)...
    ne tračam.
    trudim se ne lagat.
    zločesta sam i cinična (ponekad puno) i imam otrovan jezik.
    i ne sramim se ničega od toga.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ajme štrigice, kako se opisa.
    Ja ti nemam dojam da si ti išta od toga kako si se opisala.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

na forumu se moš filtrirat... ali šta je je, jezik mi je brži od pameti i to u stvarnom životu zna izgledat (zvučaj) ajme...
    šef mi zna reć - znam da sam pogriješio- ali možeš li ti mučat? digod mi ga bude žaj jer da je netko drugi odavno bih dobila otkaz...
    ako nešto ne valja, ja moram to reć, reka bi moj did /pa taman na guz*cu tebi to mora vanka.../

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

istina se može reći i sa taktom
    pogotovo ako su u pitanju takve grozne glasine

kako i na koji način je isto bitno kao i sama istina
    jer način govori o našem stavu (mišljenju) prema drugom

a po pitanju stava roditelja: lažeš, samo moram otkriti kad!
    nemojte za boga miloga, ja sam prošla kroz to, rezultat takvog pristupa je usavršavanje u laži , prešučivanje, smanjivanje komunikacije na minimum i na opće nebitne stvari

svak je nevin dok se ne dokaže suprotno
    pa tako i dijete

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

p.s. moja baba nije znala da pušim dugo, dugo (sad više ni ja ne pušim)... zato jer da je znala mozak bi mi popila... ali kad me je pitala jel pušim rekla sam istinu i nakon pola godine pristala pušit... možda sam i prije to tribala reć

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

?
    Slažem se.
    Napisala sam gore- kazne nema, posramljivanja nema.
    A sad.. iskreno- nisam zadovoljna kad ona mlati seku. I rekla sam joj to.
    Rekla sam joj otprilike riječima- da ne volim da se tuku, da sam sretna kad se lijepo igraju i slažu i dogovaraju. Ne da se tuku.
    normalno. i tvoje i njihovo ponašanje.
    s tim da kod nas postoji (kakti) kazna. ako se fizičko udaranje ponavlja onda krivca moram izolirati. ikao je skoro uvijek upitno ko je zapravo krivac.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mamita

nadam se da oni razumiju razliku između ne volim tvoje ponašanje i nisam zadovoljan s ponašanjem i nisam zadovoljan s tobom.
    Ovo zadnje je, naravno, isključeno.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja mislim da u toj dobi kod njih to sve spada pod: ne voliš me.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pa pitala sam baš zato jer mi je L u zadnje vrijeme počela muljat ida nešto nije napravila, iako dobro zna da je neće sad neka sankcija dočekati i dva, tri puta dosad je rekla da ja nju ne volim.

To mi je baš
    Ne znam jesam li ja u čemu pogriješila :/

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da nisi. sve je to dio našeg samoodgoja i njihovog odgoja koji opet dolazi od nas samih.
    ako malo bolje razmisliš nitko od nas ne želi razočarati nikoga. samo neki to proživljavaju tužno, a neki ružno npr. naljute se.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Lijepo si to rekla

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Osim prešućivanja (zaboravio sam, nisi me pitala) postoji još sistem "doziranje istine" i "friziranje istine". Nije često, ali događa se.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •