Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Zanimljiva mjesta i aktivnosti za klince u Zadru

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Zanimljiva mjesta i aktivnosti za klince u Zadru

Ajda da onda i otvorim temu kad sam vec o njoj pricao ... Poznavatelji Zadra, javite se i recite sto je zgodno pogledati u vasem gradu, gdje sto jesti, gdje parkirati, gdje su djecja igralista ...

Ono sto znam iz svoja 2-3 davna posjeta gradu je da postoje famozne morske orgulje (nisam bio otkad su ih postavili) i lijepa riva za setnju, ostaci gradskih zidina i parkic na njima (JI strana, ako se ne varam) ... i, hm, ne znam bas puno vise.

Nekad se parkiralo u luci zabadava, sad to sigurno nije slucaj, a sjecam se da se moglo parkirati i negdje na pola puta izmedju hostela i pjesackog mosta za poluotok.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Da, naravno, molim i informacija o okolici - stara crkvica u Ninu, solana, to je sve sto znam.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam svako ljeto u Zadru pa dok se ne javi neka prava Zadranka evo što ja znam:

- centru najbliži besplatni parking je na Đilu, iza košarkaške dvorane
    - od tamo se prema centru ide kroz krasan park
    (za ljubitelje prirode: pogledati stablo Wollemije u posebnom "kavezu", živi fosil iz davnih vremena - do nedavno se mislilo da su izumrle)
    - orgulje su zgodne za vidjeti, pogotovo ako sunce nije prejako
    - pogled s vrha katedrale tko se ne boji visine (mislim da ti nisi u toj kategoriji )
    - zgodan mini izlet je trajektom na Preko (manje od pola sata vožnje), ljeti se može čamcem na Škojić sa crkvicom i puno hlada ispod borova

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na poluotoku i oko mosta se plaća parkiranje. Možeš platiti mobitelom, s time da mi je frendica rekla da nisu strogi, ali mi uvijek produžimo kartu.

Ima jedno veliko parkiralište, relativno blizu centru, koje nije bilo pod naplatom. kada ti to provjerim, onda ću ti objasniti gdje je. I inače je zgodno ljeti, jer tamo uvijek imaš mjesta.

Klincima je zgodno sve oko sv Donata jer mogu hodati po iskopinama. Orgulje su super, jer se njime i vratio život na rivu.

po gradu je meni sva klopa bezveze. najbolja riba je kod Nike, al je skupo.

zgodna konoba je u Sukošanu (ne mogu se sjetiti imena), a jedna zgodna koja je bila u Diklu je zatvorena.

Mi smo zadnji put odsjeli u Funanimation hotelu na Boriku. Cijena izvan sezone je bila stvarno mala. najveći problem je bio kaj u hotelu ima zgodan bazen i igraonica za klince, pa smo ih teško vukli van iz hotela.

Ako ideš u Nin, obavezno odi u Vrse (oram i to točno pitati za upute). Mislim da bi se tebi tamo jako svidjelo - neobično za naše podneblje, više kao da si došao u englesku. I lijep je pogled na Pag. I vjerojatno ćete naletjeti na stada ovaca.

E da, na cesti prema Pagu je i farma magaraca. Sigurno nude nekaj za djecu.

meni je cijeli grad Zadar prekrasan s time da mi je favorit jugoistočni ulaz u grad (valjda nisam fulala strane svijeta). tzv Foša, možeš otuda krenuti na rivu, kao i obližnji trg pet bunara.

Ako mi još šta padne na pamet, napisati ću. Ak te posebno još kaj zanima, mogu sve pitati frendicu Zadranku - ona je nama uvijek najbolji vodič.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ailish i ja očito pišemo o istom parkingu, samo što je to meni iza škole.

Kako se prolazi kroz park, vjerojatno govorimo o istom.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

je, to je taj parking, samo što ja ne znam objasniti kako se do njega dođe

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

misliš da ja znam. Al tatek je spretan.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Cure, bas ste mi simpa sa tim prostornim objasnjenjima ...
    Dale ste mi puno informacija, hvala vam, naci cu ja sve to (kartu Zadra imam doma, jos iz 1997 kad sam zadnji put bio tamo)!

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ću ti parking ucrtati na mapi.

uvijek ga uspijem naći, a ni sama ne znam kako.

Al sada ti ionako nije frka s gužvom, napraviš par krugova gradom dok ne pogodiš pravu ulicu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Taj besplatni parking je odmah do dvorane Jazine.
    A nju se lako pronađe .

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajde još malo informacija, da ne pišemo mi koji nismo tamo doma

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Evo mene, ja sam tu doma
    Dobro su ti objasnile za parking, besplatan je na Đilu, iza dvorane Jazine na ulazu na Poluotok. Šetnjica parkom do grada...kroz Fošu...
    U centru imaš orgulje, forum je zakon ako je sunce... novo je nekakvo igralište na rivi, malo prije orgulja ( nemam klince za takvu igru pa ne znam kakav je )
    Hrana, hm, u Foši se renovirao riblji restoran Foša, super izgleda, nisam još bila, malo je skuplji kao i već spomenuti Niko na Puntamici. Na Puntamici imaš i restoran Šime ako ste za pizzu ili nešto slično :?
    Šetnjica može i na Uskoku, kavica, bacanje kamenčića u more, ima i nekakav pješčanik ( eh ta igrališta ne znam još ). Imaš i u Vruljici dobar park sa ljuljama, toboganom, zelenilo... :D
    Kavica u Marexa, ima par ljulja sastrane. Ako je kiša možete u Mercator, ima igraonica ili u gradsku knjižnicu, na dječji odjel.
    Okolica, Nin, Zaton, mi znamo otići do Sukošana, ima par restorančića, Biograd... Možete jedan dan do Krke...
    Malo je sad preko zime :/ , ima manje aktivnosti, ali uvijek se možete družiti s nama A kad je sunce je super, zna biti jako toplo, ma super šetnjica, more...

Pih, baš sam neki turistički radnik, ma ne znam kako je to sa djecom, ali ako trebaš bilo kakvu pomoć tu sam, možda vodića ( plaćaš kavu )
    Mogu ti srediti plan grada sa svim podacima, poštom, mailom... samo reci, radim u subotu pa mogu uzeti s posla
    Ako imaš još kakva pitanja ili nešto nisam odgovorila, tu sam

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam jel ko napisao, al - pet bunara, moja L. bila ocarana.
    orgulje isto, nasjedili smo se tamo za tri zivota, nikako ju odvuc
    pa stosija, donat, sv. sime, arheoloski muzej....

za igralista ne znam - mi smo bili ljeti pa ih nismo ni trazili
    parkirali smo se na ovim parkinzima koji se placaju pa ne znam za druga

ma zadar je meni predivan grad (a i neki korijeni vuuuukuuuu na tu stranu ) - stvarno se ima kaj za vidjeti

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja nadodajem:

poluotok
    Forum.... Donat (ne znam je li sad otvoren za posjete), možete se popeti na zvomik katedrale. Preko puta je Arheološki muzej koji ima zanimljivih stvari, a nisu skupe ulaznice (koliko se sjećam) i crkva i samostan benediktini gdje se čuva zlato i srebro Zadra koje se isto može pogledati.

Riva- orgulje

Trg 5 bunara - iznad njega je perivoj kraljice Jelene

parka Vladimira Nazora (valjda se tako još uvik zove)- ako se parkiraš na Đilu, prolazite do poluotoka kroz taj park..... uz spomenuto za klince je zgodno pogledati i ribnjak, mada sad za hladnijih dana i nema puno riba u njemu.

Na Puntamici imaš meteorološku postaju

Ako ćete u Preko (Ugljan) zgodno je otići na SV. Mihovil (brdo).... Ako ćete ići autom, možete napraviti tour po cijelom Ugljanu, mostom se prevesti na Pašman i s Pašmana trajektom u Biograd- jako lijep gradić... iz njega se vratite u Zadar. Netko je spomenuo Sukošan... on je na relaciji Zadar-Biograd.

Nin... nije loše obići... ima dosta arheoloških iskopina, stari dio grada je na otoku, crkvica Sv. Križa i Nikole, Grgurov kip i sl.

Ako se vraćate u ZG, ja bih radije (ovisi o vremenskim uvjetima) do Like išla starom cestom, nego autoputem. Svratite u Obrovac, vrijedi vidjeti, kanjon Zrmanje, onda na stari Masl. Most s kojeg se krasno vidi Novigradsko ždrilo i novi most, a vožnja Velebitom je prekrasna.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

pizza u Dva ribara na poluotoku

novi trajekt Juraj Dalmatinac koji vozi zadar-preko, najveci hr trajekt (ako odlucite ici nazad preko biograda javi za kavu dok cekate trajekt), samostan cokovac (jedini muski zivuci benediktinski samostan)

zrmanja, mjesta gdje je sniman legendarni winetou
    np paklenica
    kornati...doduse po zimi bas i ne znam jel ima organiziranih brodova

+ svi arheoloski spomenici zadra
    arsenal je super za pogledati

ak se jos kaj sjetim javim...

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

i ako imate vremena svratite na farmu tovara. ona se nalazi na putu za Pag, 10 min vožnje od zadra. Zove se DAR-MAR

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Vidi se da sam na porodiljnom , a na poslu honorarac ( ili još bolje padobranac )

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ubacujem se

Kamo u Zadru kad kiša pada i kad je Mercator zatvoren (blagdan)?

Mislila sam organizirati kupanje u bazenu u Falkensteineru, ali se karta za hotelski bazen plaća na mjesečnoj osnovi :? i nema mogućnosti uzeti drukčiji paket. (tu smo još tri dana)

Molim vas ideje jer ćemo svisnuti u stanu dva dana za redom...

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

U pomoć...

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Evo mene, lako je kad ne pada kiša

Kad pada nisam našla rješenje

Uglavnom, preporučujem (riblji) restoran Foša. Jakooo ukusna hrana, lijep i ugodan interijer, dobra usluga. (desert pjenica od limuna )

http://www.fosa.hr/

Jedina zamjerka je što nemaju sjedalicu za dijete (al mislim da većina naših restorana nema)

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mi smo danas išli pješice do grada, po kiši
    R. je imao kabanicu i čizmice, svaka lokva je bila njegova. V. je imao navlaku na kolicima. Mi smo kisnuli.
    Zapravo nam je baš bilo super.
    Zaključak: Moramo si i mi nabaviti kabanice i gumene čizme

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Nemojte preskočiti sladoled u "Donatu" http://donatice.hr/sladoled-film/

a i barkajoli bi vam mogli biti zanimljivi, uz sve druge zadarske atrakcije i znamenitosti

http://www.zadar.hr/Hrvatski/Atrakci...mljivosti.aspx

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa
    ubacujem se

Kamo u Zadru kad kiša pada i kad je Mercator zatvoren (blagdan)?

Mislila sam organizirati kupanje u bazenu u Falkensteineru, ali se karta za hotelski bazen plaća na mjesečnoj osnovi :? i nema mogućnosti uzeti drukčiji paket. (tu smo još tri dana)

Molim vas ideje jer ćemo svisnuti u stanu dva dana za redom...
    pa odite na kupanje u piniju ( ako imate auto )
    bazen je prekrasan i nije ( bilo ) skupo

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

i mi ćemo ovo ljeto u zadar, točnije diklo... iskoristit ću neke vaše savjete za obilazak ! :D
    a što se sladoleda u Donatu tiče, ništa posebno...
    kad bolje razmislim nigdje na moru nisam jela nešto posebno dobar sladoled....

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ogladnila od tvog linka!
    Nije Zadar , ali Krupa ( manastir i izvor) i Zrmanja su mi nezaobilazni favoriti za izlete u prirodu.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Dia prvotno napisa
    na kojoj je to adresi? u kojem trg centru ? ovo definitivno moramo vidjeti...
    dia,

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Pa na Relji. Pola ga je dovrseno , a druga polovica se tek ureduju.
    po prijasnjem postu vidim da si vec bila u Zadru , sigurno znas di je!

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

http://www.trgovinskicentar-zadar.hr/hr/1/lokacija.php
    Da se lakse snades za svaki slucaj.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •