Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 237

Tema: Topic za male alergičare

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Topic za male alergičare

Ja bih, ako se mod.slaže, otvorila topic za djecu alergičnu na km, jaja i druge "napasti". Voljela bih da na topicu mame koje već imaju iskustva u tome kažu šta koriste kao zamjenu za svoj alergen, gdje ga kupe, kako prave neka jela, slastice, a da i mališe mogu gricnuti...

Sad pregledavam forum, vidim puno toga, ali razbacano...zato, ako je ok, pišite mame. Mi smo novi, zapravo stari, ali sad potvrđeni ( ) alergičari na km koji se moraju normalno hraniti bez km.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Re: Topic za male alergičare

mi slatkiše kupujemo u bio & bio , a neke stvari radim i sama. Npr. često radim jedan jednostavan kolač pa ak nekog zanima nek pročita:

Dobro promješam prah od 1 šalice brašna, 1 griza, 1 šečera ( može i više samo je bitno da je istog omjera ). Na dno posude stavim margarin na tanke listiće narezan i jedan do drugog( djeca sa vrlo visokim razredom alergije ne smiju margarin ) ili biljnu mast, na to čašu praha pa na to deblje ( npr. 2 cm ) narezane kriške jabuke i npr. kruške ( bilo koje voće) i prek toga ponovo prah, pa voće i završavam sa prahom. Na to tanko narezan margarin ( obavezno prekriven cijeli kolač- tak da se može zapeč inače će biti suh i neukusan ). To se peče cca 20 min na 180 C. Ja nekad znam na voće staviti i malo kompota da bude saftnije.
    Brzo i jednostavno!

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Re: Topic za male alergičare

a joj, zaboravila sam dau prah ide i 1 prašak za pecivo. Sorry

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

evo nas ovdje
    Ali je alergičan na KM i jaja..ima 18mj
    za sada ne jede slatkiše uopće.. ne znam što bi mu iskreno i dala a da nema jaja ili mlijeka :/
    dugo smo se borili sa klopom ali sad je napokon počeo fino jesti...
    povrće, variva, meso i sve fine delicije super jede
    jedino me muči doručak.. ne znam što bi mu dala za doručak jer pahuljice u rižinom mlijeku neće jest
    kruh ne smije biti namazan sa ničim, dakle samo kruh ili kifla dolaze u obzir
    ja se iskreno nadam da će mu alergije jer je ovo koma...
    koliko su vaši klinci stari?
    e da.. ja još dojim pa ni ja ne jedem ništa od finih stvarčica...
    ubija me što ne smijem mlijeko.. rižino mi je bljak

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

stariji 3g., mlađa 1,5 g. ( kod mlađe se pokazalo da nema alergiju na KM, druge alergene ne smije jer je stariji alergičan pa doktori kažu da je možda i ona, ali da ju do 3g. ne budu testirali jer i tako ne preporučaju do 3g. jesti poznate alergene )).
    Za doručak: čokolino s alfareom ili 7 žitarica sa alfareom
    Na kruh možeš namazati pekmez, ili staviti puris tost šunku. Kod salama moraš čitati deklaracije jer mogu sadržavati protein mlijeka ili onaj kazein ( ne znam točno kak se zove ). Inače u bio & bio ima hrpa stvari koje alergičari smiju jesti, ak nemaš vremena kopat pitaš prodavača ( i naravno provjeriš deklaraciju ).

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Eva ima uskoro tri godine a od prve potvrđenu alergiju na KM, jaja, lješnjake i kikiriki.
    Za pripremu jela koristim sojino vrhnje, umjesto kravljeg sojino, rižino i zobeno mlijeko.
    Iako je alergična na jaja bez posljedica jede tijesto s jajima i ostala jela u koja se stavljaju jaja. Umjesto slatkiša jede rižine pahuljice, sojine pudinge, sušeno voće, kompote i musli pločice.

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

MBee a koji razred je alergija na jaja?
    A. je razred 4 pa mi je doktorica preporučila da mu ne dajem ništa sa jajima jer je to dosta jako

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Moram pogledati doma ali mislim da nam je sa 4 pao na 3 a da smo KM 4. Ni meni nije jasno kako nema reakciju na nešto s jajima a na KM odmah dobije plikove.

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Adrian je alergičan na km i jaja...dokazano testom
    na kikiriki, razne aditive isto reagira...dokazala ja

doručak je obično griz (bijeli ili integralni) ili palenta na rižinom mlijeku, ponekad kruh s marmeladom (domaćom od šljiva)...
    salame se ne usudim davati zbog raznih aditiva :/

ručak...hmmmm...najčešće ništa
    uopće neće jesti povrće, tek poneku maneštru i to ako mu je dobar dan...

večera je isto ko i doručak....

ja stvarno ne znam šta da dam tom djetetu jesti

za međuobrok je neko voće ili sojino mlijeko s okusom vanilije, ponekad spečem kiflice bez jaja ili palačinke bez jaja pa mu namažem s marmeladom, dam mu jesti kupljene grisine...

tajchi probat ću tvoj recept za kolač

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj disciplina prvotno napisa
    evo nas ovdje
    Ali je alergičan na KM i jaja..ima 18mj
    za sada ne jede slatkiše uopće.. ne znam što bi mu iskreno i dala a da nema jaja ili mlijeka :/
    dugo smo se borili sa klopom ali sad je napokon počeo fino jesti...
    povrće, variva, meso i sve fine delicije super jede
    jedino me muči doručak.. ne znam što bi mu dala za doručak jer pahuljice u rižinom mlijeku neće jest
    kruh ne smije biti namazan sa ničim, dakle samo kruh ili kifla dolaze u obzir
    ja se iskreno nadam da će mu alergije jer je ovo koma...
    koliko su vaši klinci stari?
    e da.. ja još dojim pa ni ja ne jedem ništa od finih stvarčica...ubija me što ne smijem mlijeko.. rižino mi je bljak
    Meni doktorica nije rekla da ja ne smijem ništa. :/ Inače, kad ja jedem npr.čokoladu, mišica nema nikakve reakcije. :?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I da, šta može zamijeniti margarin ili maslac??? Jel postoji neki 100 % biljni??? Ili neko biljno vrhnje za šlag? Skužila sam da će mišica napokon moći papati kolačić uz zobeno i rižino mlijeko, ali šlag? Planiram da se svi prešaltamo na novi način prehrane.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi na tortu stavljamo Hole biljno vrhnje za šlag, Eva ga obožava.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj MBee prvotno napisa
    Mi na tortu stavljamo Hole biljno vrhnje za šlag, Eva ga obožava.

Mišici se od Hola isto prosulo oko usta, neki dan sam vidjela, na rođendanu.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

evo, i nas u klubu..

moj mišić isto ima alergiju na km ( razred 5 ) i na jaje (razred 4).tako da tome niti blizu.. :shock: mi imamo i povišeni ige na krumpir.. i blagu unakrsnu reakciju na piletinu.. (piletina-jaje)
    alergologica nam je rekla da bolje da niti ne pije hipoalerg.mlijeko.ništa mliječnoga....neka jede sve ostalo..
    što se tiče prehrane bili smo u velikim problemima..ali, sad se to sve manje više posložilo..počeo je svašta jesti..i isprobavati..

npr..ujutro griz, ili žganci, izmješani s rižolinom..
    međuobrok kruh i voće.. bilo banana, kruška, jabuka, sokovi voćni hipovi, marelica,..
    ručak, obavezno svaki dan juhica, umjesto rezanca ja njemu smrvim unutra puno povrća, po 3 mrkvice, brokulice, tikvice, mahune..bilo što..i to si stvarno sve pojede..i kuhano meso..svinjetina, zečetina, janjetina..
    onda ide spavati..
    kad se probudi oko 15 h..jede npr..tjesteninu bez jaja naravno s nekim umakom, nekad čiste, nekad špagetes mljevenim mesom (njemu posebno pripremam bez vegete, crvene paprike, više prrodnog povrća stavim, kao i na ostale umake), bilo riža s graškom, hajdina kaša, mlince bez jaja obožava s nekim pečenim mesom..
    onda još popodne stalno nešto jede od ovća, obožava hipovu kašicu od kruške viljamovke, neki dan sam mu dala i lubenicu..
    gricka one kuruzne smokije, one rižine kuglice s vitaminima, rižine one stiropore..ako je slučajno slabo ručao onda dobi još palačinku bez jaja i mlijeka, namaznu s kašicom od šljive..
    a, prije spavanja obavezno griz ili žgance..i to je to..e, da..voli i ciklu jesti..i svježu papriku..uglavom, baš se ono zdravo hrani..
    nema za njega nikakvih kolača, pudinga, bombona, keksa..
    ali, svejedno mi je mršavi..ima 11 kg, a 19 mj..ali, dosta je visoki..

kaj vi mislite o hipovim kašicama..kupujem one gdje piše da nije dodana limunska kiselina..(kršitelj koda)i imaju svi dodani..hipovi ne..ali, da nema baš niti malo..jer agrume ne smijemo papati..da, i ja mislim da mu aditivi dosta smetaju..tako da ih pokušavam izbjegavati..pije i čaj od kamilice..obožava ga..popije litru dnevno, i voli vodu ( mi imamo tu jako zdravu), a u zadnje vrijeme voli i ove hipove sokove najaviše marelicu..jer ju prije nije htio..

uglavnom, od kad smo izbacili flašicu i njeg.hipoal.mlijeko počeo je jesti baš ono pravu hranu..prije ga je uvijek ta flašica smotala..i nije baš bio zainter.za nešto drugo..sad stvarno voli papati..znam mu i ispeći klipiće na bez jaja na riž. mlijeku..još da može i krumpir, bilo bi super..ali, ta alegija na krumpir bude prošla..obožava tjesteninu..i onda mu u tjes.mogu stvašta uvaliti.voli krpice sa zeljem..

svašta sam naškrabala na brzinu..imate još kakvih ideja, kaj bi mogao jesti?

pusa svima..

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

a, evo onda i nas

Luka je jako alergičan na jaja, radili smo RAST test, i bome mi pedica nije rekla za nikakav razred, :? al ak se dobro sjećam vidjela sam da ima IGe tijela 92, i da je rekla da ima ogromne šanse da bude cijeli život alergičar i mi jaja ne smijemo ni pogledati, a još manje jesti. Ustvari, Luka reagira i ako je neko kraj njega jeo jaja, tak da bude veselo na jesen kad krene u vrtić. Ravnateljica veli da njemu neće davati jaja, ali da druga djeca jedu kolače i sl. i jako me strah kak će to funkcionirati

osim jaja, primjećujem da je na još neke stvari alergičan, al nikak da saznam točno na koje. evo primjer. kupim bananu u dućanu - alergija. kupim bananu na placu - sve super. kupim drugi put bananu na placu - alergija, al doma složena sa jogurtom - sve super. totalno sam zbunjena s tim. onda, kuham mu variva od raznih kombinacija povrća i to jako voli. i nekad poslije ima mrljice oko usta, nekad ne. a nekad bome tak izreagira da počne teško disati, i kašlje. sumnjam na neku namirnicu drugi put je ne skuham - opet izreagira. onda vratim tu namirnicu maknem drugu - opet izreagira...ma već sam luuuuuuda.

nažalost, trenutno smo bez auta pa nemogu ići na Srebrnjak, a ovi kod nas uVŽ-u...priča za sebe. Veli " ljubazna djelatnica" da prvo mora doći na pregled, a onda se na temelju toga šalje na testiranje. Pa nije Luka stalno osipan, samo dok nekaj pojede...mislim stvarno Valjda bi trebala tam doći sa ručkom, dati pred njom Luki da jede, pa da vidi...ma bezveze. a još rade ovaj tjedan a onda su, veli , na godišnjem do 1.09.
    Do onda ćemo tapkati u mraku i nagađati na kaj je još alergičan. A najviše me strah vrtića
    Sorry ak vas udavih. Eto to je naša priča.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

happyness- moj ima ige preko 400 i specijalistica mi je rekla da je to normalno jer da se kod alergičara to s godinama povečava ( sad ima 3 g.). što se tiče ovog što ne možeš odgonetnuti na što je alergičan moj ti je savjet da izbaciš ( zaboravila sam pogledati koliko ti je dijete staro ) sve osim npr. 5 namirnica za koje si 100 % ziher da može jesti, npr. od voća jabuku i krušku, od povrća mrkvu i tikvicu, od mesa piletinu, nek to jede 2-3 dana i ak ne reagira počni unosit druge namirnice ( 1-2 namirnice po 3 dana, pa opet nove ). Pazi i sa začinima. Ak misliš da je na nešto reagirao nemoj unjet ništa novog, izbaci to na što sumnjaš i nakon cca 10-tak dana probaj ponovo. Djeluje komplicirano ali ako ti je dijete malo to ne bi trebao biti problem. Inače, na alergološki test te može uputiti pulmolog, dermatolog, gastroenterolog ( nas su svi oni u datom trenutku upućivali ), tak da ak neda jedan a ti odi drugom.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sorry, da ne misliš da pametujem, to za hranu sam napisala jer mi je čudno da bi npr. danas reagirao na bananu a sutra ne, sklonija sam mišljenju da je pojeo nešto na što možda ne obraćaš pažnju ( npr. neki štapići ti mogu sadržavati km, reakciju ti mogu izazvati i tragovi km ili jaja u nekim namirnicama ).

corny- hola, a pretpostavljam i druga biljna vrhnja za šlag kao i margarin sadrže kazein ( opet ne znam kak se to točno zove pa molim nekog s točnom informacijom da potvrdi ili opovrgne- nek neko pročita na pakiranju ), on je kod malih alergija na KM ok ali kod večih se ne smije ni on koristiti.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pa da, ja sam skužila da ima mlijeka i tu, mrvicu je probala, nemam ga sad kod sebe. Ni mi nismo svrstani u razred, kako se to uopće određuje, na osnovi reakcije na alergen (mm) ili Ige-a? Ige nam je na malo iznad gornje normale, tako da nismo puno, ili?? A na km 6 mm.

Tajchi73, Ige vam je 400?????? :shock:

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Tajchi73, Ige vam je 400?????? :shock:[/quote]

moj ima astmu i dosta alergija što nutritivnih što dišnih ( ove na hranu s godinama najčešće nestaju a ove druge se pojačavaju zato mu i raste ige ). Mislim da se razredi određuju kad se alergije ispituju putem krvi ali nisam sigurna, baš sam danas to pitala specijalisticu ali nisam dobila nikakav odgovor koji bih ja kao laik mogla skužit- niš čudnog , ko mi kriv kaj nisam završila medicinu i specijalizirala barem 20 bitnih područja .

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

evo da se i mi prijavimo,21 mjesec star od rodjena alergija na KM i jajaj. testirali u sloveniji ali tamo smo na pik testima dobili za KM ++++, a za jaja +++, i testiramo se svako pola godine jednom krvno jednom pikanje. Alergija se za sada smanjuje ali jos nista znacajno da bi mogli jesti nesto s jajima ili mlijekom.
    Prognoza je kao trebalo bi to izici do trece godine ali vidim iz vasih primjera da su trogodisnjaci jos uvijek prlicno alergicno.

Zabrinjava me dolazak drugog djeteta jer uskoro trebam roditi, pa se pitam da li ce i ono biti takoder alergicno ili to ne mora biti slucaj... kakva ste vi imali iskustava?

Sto se tice prehrane sad smo vec usavrsili meni i polako dodajemo sezonske delicije.

Ukratko:
    dorucak: zobene pahuljice s grozdjicama i jabukom na vodi, zganci s sojinim jogurtom, tofu s suncokretovim sjemenkama i ume so zacino (domaci tofu samo taj voli), biljni namazi od soje s bucinim sjemenkama, kuhane zitarice kvinoja i proso s rizinim sladom i algama. To sve obozava pa sam jede i vrtim u krug da se ne dogodi da ima svaki dan isto.

rucak: svo meso, variva s povrcem, tjesto (umake nevoli pa jede samo), krumpire, ribu (oslica sto przenog sto leso), uglavnom kao i mi odrasli samo nemam zacina s vrhnjima i slicno.

vecera:
    konfleksi zobeno mlijeko, radim pitu od ostataka soje kad pravim tofu, jogurt od soje s kruhom (domaci s sjemenkama),

medju obrok: voce i samo svjeze voce... bananu je probao prvi put prije dva mjeseca dobro ju je prihvatio, baka se usavrsila za pravljenje dizanih kolacica na pregominu bez jaja, palacinke s sojinim mlijekom, za na brzinu kad smo u pokretu uvijek dobro dodju iz bio bio one strudel od jabuke i sumskog voca,

Trgovine gdje nabavljam hranu, DM, bio buo, i kalcek Ljubljana.

I nas zanima kako ce to izgledati na jesen u vrticu, mada smo imali neko kratko iskustvo ove zime tete su se trudile glavna sestra organizirala posebne menije bez KM i jaja, ali uvijek postoi faktor roditelji koji donose cokoladu svoim klincima da se zaslade i naravno djeca su deca pa gledaju i jedu sta drugi rade.....????? Pokusavmo ga nacuti da on ima svoje mlijeko svoj jogurt i da drgo ne smije, tesko ga je nauciti da nesto ne smije jesti kad n mi to ne jedemo u obitelji.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj tajchi73 prvotno napisa
    happyness- moj ima ige preko 400 i specijalistica mi je rekla da je to normalno jer da se kod alergičara to s godinama povečava ( sad ima 3 g.). što se tiče ovog što ne možeš odgonetnuti na što je alergičan moj ti je savjet da izbaciš ( zaboravila sam pogledati koliko ti je dijete staro ) sve osim npr. 5 namirnica za koje si 100 % ziher da može jesti, npr. od voća jabuku i krušku, od povrća mrkvu i tikvicu, od mesa piletinu, nek to jede 2-3 dana i ak ne reagira počni unosit druge namirnice ( 1-2 namirnice po 3 dana, pa opet nove ). Pazi i sa začinima. Ak misliš da je na nešto reagirao nemoj unjet ništa novog, izbaci to na što sumnjaš i nakon cca 10-tak dana probaj ponovo. Djeluje komplicirano ali ako ti je dijete malo to ne bi trebao biti problem. Inače, na alergološki test te može uputiti pulmolog, dermatolog, gastroenterolog ( nas su svi oni u datom trenutku upućivali ), tak da ak neda jedan a ti odi drugom.
    a ja mislila da su Ige od Luke visoki
    gle, od voća on jede jabuke, kruške a ponekad i bananu. okej, mogu izbaciti bananu.
    od mesa i jede samo piletinu i ribu i tu je sve okej, ništ mu ne smeta.
    od povrća jede sve, i ono na kaj ja sumnjam, a zaboravila sam napisati prije, je da su u pitanju možda neke stvari s čim je to povrće tretirano kod uzgoja. Jer, velim, zna se dogoditi da kod iste namirnice nekad reagira a nekad ne.
    Slatkiše, štapiće, smokije i sl. ne jede.
    Ništ, budem probala kuhati mu prvo tri povrća zajedno, pa ak ne bude ništ dodavati još koje.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

cija- meni su prilikom drugog poroda vadili krv iz pupčane vrpce i napravili Ige. To nije dokaz da dijete neče nikad biti alergično ali je nekakav pokazatelj sklonosti. Uglavnom mala je imala jako mali Ige i za sada nema dokazanu niti jednu alergiju :D ( istina jaja, ribu, med, orašasto, jagode nije nikad ni probala niti su joj rađeni testovi, rađeno je samo na mlijeko i to je OK- s tim da sam joj ja od rođenja kad ne bi bila dovoljna cica davala isključivo alfare ). Tak da pitaj specijalistu od malog što on misli i ak se slaže s ovim gore navedenim to moraš prije poroda dogovorit u bolnici, a ne bi bilo loše odmah donjeti i npr. alfare mlijeko ( isto pitaj ) da u slučaju da hrane bebu daju to mlijeko.

[b]happyness- ribu ?, kolko je star ?, nije nužno da dijete na nešto reagira odmah nakon što to pojede, može proći i nekoliko sati ( vjerojatno kod slabije alergije i dan-dva ) i baš zato je i teško otkrit o ćemu je točno riječ. Najbolje se savjetovat oko toga sa specijalistom, ne bi htjela nešto krivo reć.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sorry , htjela sam boldat samo ime .

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

[b]happyness- ribu ?, kolko je star ?, nije nužno da dijete na nešto reagira odmah nakon što to pojede, može proći i nekoliko sati ( vjerojatno kod slabije alergije i dan-dva ) i baš zato je i teško otkrit o ćemu je točno riječ. Najbolje se savjetovat oko toga sa specijalistom, ne bi htjela nešto krivo reć.
    tajchi73, sorry kaj nisam odmah napisala koliko je Luka star, piše dolje u potpisu pa zaboravim na to . Ima skoro 21 mjesec.

čuj, on stvarno odmah regira ak je na nekaj alergičan, naime odmah se ospe oko usta ili počne teško disati i kašljati tak da tu nema zabune.
    je, budem se razgovarala sa pedijatricom pa da me uputi dalje, a ti se ne sekiraj - nisi ništ krivo rekla, sve sami super savjeti

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i kod nas je reakcija na bananu upravo takva, jednom crveno oko usta pa onda ništa...
    ma ja sam zapravo uvjerena da to ovisi o pesticidima i sl. kojim se tretiraju pojedine banane :/

vidim da vaša djeca stvarno lijepo jedu, ovaj moj ništa, baš me to žalosti

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

evo i nas ovdje.
    L. je alergična na km, kod nje se alergija pokazivala tak da je imala krvi u stolici, a alergija je utvrđena prije mjesec dana, na način da sam ja iz prehrane izbacila sve mliječno, i sve bilo super do jučer, kad se opet pojavila krv.
    Ja nisam jela ništa u čemu bi bilo km čak i u tragovima, pa mi sad nije jasno od čega bi bilo.
    baš sam u komi, već me sad strah da nije nešto gore.
    bili smo danas kod pedice i ona veli da je možda neka viroza, u subotu je povraćala, pa je i moguće.
    joj nadam se da je viroza, nosimo sutra stolicu u klaićevu pa ćemo vidjet.
    a baš sam se počela privikavat da je alergija, i evo, sad ponovno.....

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nama je IgE 341, jaja i mlijeko razred 3 i kikiriki razred 2.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mome malome je zadnji ige bio 180..(rađen prije mjesec dana), a sa 10 mj je imao ige 60..znači povećao mu se..ali, povećala mu se i alergija na mlijeko i jaja..prije je imao mlijeko 6,18 a, sad 52..a, jaje je imao 5,12 a, sad 48..i to je prije bio samo bjelanjak, a sad je i žumanjak..doduše na žumanjak je jako malo..ali, jaje nikad nije jeo..ali, kažu da je razvio alergiju u mom trbuhu ili kad sam dojila..zato sam i ukinula i hipoal.mlijeko, jer je u biti i to kravlje mlijeko, a alergija mu se ne bude smanjila ako bude konzumirao i u malim tragovima..

a, kak stojite s tim unakrsnim alergijama? jaje-piletina...km-junetina, pa čak i soja, kozje mlijeko...

jer on ima ige na piletinu 0,78..to je jaako malo..rekli su da nek slobodno jede.. mada mu ja ne dajem..radije mu dam zečetinu..da je to zbog alergije na jaja..

i da definitivno, ove reakcije s bananama imaju veze s pesticidima..

koliko vam kg imaju djeca? moj je mršavko..

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Luka je visok 86 ( kućno mjerenje ) a težak 11,8kg.

Stell, kak to misliš - unakrsne alergije? kak su povezani jaja i piletina? :?
    Bože, totalni sam seljo sad valjda al moj Luka normalno jede piletinu a jaja niti pogledati ne smije. Hm, kak je to dvoje povezano?

Je, to s bananama i pesticidima sam i ja mislila. A možda i u pojedinom povrću ima nekih pesticida ( ne možda nego sigurno ) pa nekad reagira a nekad ne.

A ove brojeve što pišete niš ne kužim ( osim ige tijela, to kužim ) Kakvi su to razredi, gdje to piše :? Pedica mi ništ nije rekla kad je došao nalaz osim " joj, Luka ima veeelike šanse da bude alergičar cijeli život." A malo objasniti? Neeee, nema se vremena Okej, malo sam OT.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Povišene vrijednosti IgE mogu se naći u atopičnom dermatitisu, sezonskoj peludnoj groznici te u nekim stanjima nasljedne imunodeficijencije, naročito u slučaju imunodeficijencije staničnog imunog sustava.
    Dakle, IgE je općenita sklonost alergijama.
    Razredi o kojima govorimo se odnose na specifični alergen. tzv. RAST.

Mi uvijek radimo ukupni IgE i RAST na KM, jaja i ostale alergene.

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj "happyness prvotno napisa

Stell, kak to misliš - unakrsne alergije? kak su povezani jaja i piletina? :?
    Bože, totalni sam seljo sad valjda al moj Luka normalno jede piletinu a jaja niti pogledati ne smije. Hm, kak je to dvoje povezano?
    pa bjelančevine koje se nalaze u jaju se mogu u manjem broju naći i u piletini...

Adrian jede piletinu rijetko (zato jer neće) ali nema reakcije na nju, isto tako je i s teletinom...
    na soju isto ne reagira, srećom...

stela postoje adaptirana mlijeka za djecu alergičnu na km koja NEMAJU mliječne proteine, npr. pregomin je na bazi soje...

Adrian je s godinu dana imao ravno 9 kg i 73 cm, nemam pojma koliko sad ima...ali definitvno spada u sitnu djecu :/

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

da, znam da postoji pregomin..i to je pio..on je na bazi sojinih proteina..samo nama je alergologica rekla da bolje da niti to ne pijemo jer oni koji su jaako alergični na km ( a to smo mi ), ubrzo razviju i alergiju na soju..sad koliko to ima sve smisla, ne znam..probat ćemo tako kako je rekla..on je već veliki 19 mj i može jesti drugu hranu..i stvarno kak smo izbacili sad tu flašicu, on je počeo super jesti..tamani sve kaj mu dođe pod ruku..stvarno ne znam kud mu to sve stane u onaj mali želudac..voli, i meso, voće, povrće..jedino baš ne voli rižino mlijeko..ali, bude se i na to naučil..inače isto je sitan..ima 19 mj, sad bude uskoro i 20 mj..a, 11 kg..rođen sa 4 kg..a, dugi je oko 88 cm..

inače, koliko sma danas čitala, ad je jako povezan s današnjim otrovima, pesticidima i svemu kaj se događa u našem organizmu..ti toksini bi se trebali izlučivati u urinu, stolici, a njima se to sve izlučuje preko kože..zato čim zdravija prehrana, bez špricanja i iz vrta..

moja sveki ima ogroman vrt s puno povrća..tako da si ja kod nje uzmem sve svježe, čak ima i kod kuće svoje brašno i kuruzno i pšenično..i vidi se razlika kad pojede nešto s dučana, a kad s domaće proizvodnje..
    ..sad mu čak kuham sve na svinjskoj masti, ne više ne uljima..jer i tu svašta dodavaju, čak sam pročitala da na nekim biljnim uljima ima skrivenog udjela kikirikija, radi arome, a da to niti ne piše..pa si ti misli onda..

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Stela2, kak to misliš da ti je sin sitan? Moj Luka ima slične mjere a ja opće nemam dojam da je sitan...hm.....

Joooj, evo to me srdi. te sve informacije i te brojeve i razrede meni pedijatrica nije uopće spomenula. Hvala Bogu na netu pa čovjek nađe neke odgovore.
    Jedamput sam joj spomenula da neću davati Luki špinat jer nemam svježi, a ovaj na placu je stariji od dva sata koliko je max. poželjno da prođe od berbe, pa skoro pa da se uvrijedila. Jer, ona je rekla da nek mu dam
    Na, za jaja mi je rekla da sve izbacim iz svoje i njegove prehrane kaj god može sadržavati i makar tragove jaja, a za piletinu niti riječi. I da sad nisam tu pročitala - pojma ne bi imala. A sumnjam da ona to ne zna. Ajde, hvala Bogu pa mu od piletine nije ništa.

Inače, mislim da su jaja kod nas bila glavni okidači AD-a, jer Luka je izgledao strašno dok nismo otkrili o čemu je riječ. Koža ko da je iz požara izašao. A sad, da pokucam, koža - ko bebina! Jedino još ta sr..a u hrani, ti pesticidi, pa još nekaj kaj ne znamo, valjda pelud...al ajde, to se manifestira ko osip, pa prođe, a onaj AD je bio prestrašni

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Zaboravih napisati, MBee, i mi smo radili taj RAST, a jedino kaj mi je pedica rekla je da je alergični na jaja i da bude alergičar cijeli život. A razredi, a Ige ( slučajno sam vidjela broj, ona mi nije ni to rekla ) ?
    Ni riječi...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

pa, sitni...ima malu glavicu, ono većina djece imaju velike široke glave, i dosta je visoki, pa mi se čini mršavi..on je unutar svoje krivulje rasta, ali bilo bi super da ima 1kg više..čisto ono rezerve..jer kad dobi rota virus, onda jadničak sav oslabi na očigled..
    ali, puno je sad poečo papati, možda se kaj zdeblja..
    kad je pio to mlijeko, imao je 1x na dan i mekšu sluzavu stolicu, a sad nema..sad ono normalno..čak po nekad tvrdu jaku..tak da očito niti zbog toga nije dobivao ono na težini puno..

moj mali još uvijek ima osipe, iza uha mu pukne koža do krvi, šakice ga svrbe..ali, puno je bolje nego je bilo npr prije mjesec dva..možda jer je ljeto, možda jer sam neke stvari izbacila..vidjet ćemo..ali, nadam se da će biti bolje..

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj happyness prvotno napisa
    Zaboravih napisati, MBee, i mi smo radili taj RAST, a jedino kaj mi je pedica rekla je da je alergični na jaja i da bude alergičar cijeli život. A razredi, a Ige ( slučajno sam vidjela broj, ona mi nije ni to rekla ) ?
    Ni riječi...

di su nalazi, kod tebe ili pedijatrice?

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

samo da se pohvalim da smo mi skoro tri god,bili alergični na konzervanse iz mlijeka i sada već 1,5mj.nije više alergična.išli smo kod homeopatice i prošlo joj je .neznam da li ima s njom kakve veze ili bi prošlo svejedno,nije mi niti bitno,glavno da više nije alergična.

nadam se da će i vaši mali alergičari uskoro to prestati biti

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj happyness prvotno napisa
    Ni riječi...

di su nalazi, kod tebe ili pedijatrice?
    kod nje :/

nedavno je imao trodnevnu virozu, vadili smo krv, hvala Bogu ja sam pogledala nalaz prije nego smo joj ga donijeli, pa znam da je sve ok, al ona ga je samo pogledala, spremila u karton i ni riječi nije rekla o nalazu
    Jep, jako sam nezadovoljna i razmišljam o promjeni

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ako ste alergični trebali bi imati alergologa a ne da vam to vodi pedijatrica. Ja uvijek fotokopiram nalaze prije nego ih predam alergologu a pedijatru nosim povijest bolesti od alergologa.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

happyness- takve nalaze bi trebala imati i ti, barem kopiju, jer ako moraš drugom doktoru ili na hitnu da možeš dat dokumentaciju ( njima o tome ne znači puno tvoja riječ ako već postoji nalaz). Sljedeći put zatraži nalaze za koje smatraš da su bitini i kopiraj ih. Ja imam sve originale, a moj pedijatar kopije ( dobro, tak on i inače radi ), ali ja kod svakog specijaliste moram dat papire od drugog tak da ne znam kaj bi da ih nemam. A na hitnoj ne razmišljam kolka je alergija nego izvadim nalaz.
    Što se tiče promjene pedijatra, i ja sam htjela mjenjat svog, al sam onda zaključila da bum dobila možda i goreg i dalje nego ovog, tak da sad lijepo pedijatra koristim za uputnice, cijepljenja i recepte a za sve ostalo hitnu ili specijaliste .

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Molim vas preporuku za nekog dobrog alergologa (moze i privatnik) jer mi je dijete neki dan imalo alergijsku reakciju na neki sastojak kreme za suncanje i zelim da netko strucan malo ispita o cemu se radi. Moze i na pp ako vam je nezgodno javno. Fala unaprijed

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Vidim da je jako puno alergičnih. Kako ljudi reagiraju na alergiju? Ja sam dosad imala zaista svakakvih reakcija- od toga da joj moram davati mlijeko da stekne imunitet na njega... do toga da izmišljam toplu vodu, pa pili smo i mi mlijeko pa ispali dobri???!!!! Strah me ostaviti negdje mišicu, odmah joj netko da nešto i onda ja kao jastreb istrgnem iz ruku.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Da se ubacim, i malo požalim oko broja namirnica na koje A. reagira alergijom: pšenica, soja, km, žutanjak, naranče, limuni, orasi, lješnjaci, kikiriki, luk, šećer, kakao. kvasac, piletina. Sve to ne jedem ni ja jer dojim. Uskoro će imati prvi ročkas, a onda ću polaako pokušati prvo sebi neke stvari vratiti u jelovnik, jer je test rađen prije 4 mj, pa su se neke stvari i promijenile, a i ne bih željela da zaista živi pod staklenim zvonom, neku imunost na alergene bi trebao steći. Za sada živimo vrlo zdravo, papamo po mogućnosti domaće, kruh pečem sama, a unatoč velikom briju zabranjenih jnamirnica, uspijevam speći i kolač koji smije!
    Stela, kak skuhaš heljdinu kašu? Imam doma i heljdu, i brašno, ali ne znam .

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

NIje mi jasna veza dojenja i alergije. Moja M se ospe oko usta na nesto sto i ja jedem. A doji intenzivno. Ako samo doji, nema osipa, ali ako joj dam nesto u cemu ima KM - ospe se. Ja uredno pijem km.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa
    NIje mi jasna veza dojenja i alergije. Moja M se ospe oko usta na nesto sto i ja jedem. A doji intenzivno. Ako samo doji, nema osipa, ali ako joj dam nesto u cemu ima KM - ospe se. Ja uredno pijem km.
    a to valjda ovisi o jačini alergije i količini unosa, moj je alergičan na kravlje mlijko a nikad nije imao osip od njega ( naravno KM je dobivao u nekim proizvodima, nikad čisto mlijeko dok još nismo ni znali da je alergičan, danas više ne ). Cula sam da u Splitu ima neki laboratorij koji iz krvi napravi kompletnu sliku čak i onih namirnica koje organizam samo teže podnosi. Ne mora se ići u Split nego oni valjda kažu gdje da se izvadi krv i onda im oni to pošalju, samo navodno to košta oko 1500 Kn ak ne i više. Ak netko zna nešto više o tom nek napiše.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ima i u Zagrebu.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj MBee prvotno napisa
    letimično sam pogledala i razočarala se jer to je samo intolerancija na hranu. Mislila sam da za te novce provjere i alergije i intolerancije na hranu i još puuuuno toga ( čega ne znam :? ).

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Tnx

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ivo ima 18 mj i AD, IgE mu 380, KM i jaja su nam zabranjena, a bome ne isprobavam ni ostale alergene.
    Voli jesti sve i svašta, a ja kuham za nas kao i za njega - čušpajzi sa sojinim vrhnjem, palačinke i slatko od JB Pejić
    Za doručak obično jede pecivo ili kekse iz bio i bio , ili voće....

Mene zanima jeste li svoju djecu koja su alergična na jaja cijepili sa Priorixom ili MoPaRu-om ? jesu li reagirala i kako?

Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •