Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 237

Tema: Topic za male alergičare

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Nice prvotno napisa
    Mene zanima jeste li svoju djecu koja su alergična na jaja cijepili sa Priorixom ili MoPaRu-om ? jesu li reagirala i kako?
    Ne smiješ ih cijepiti jer su to cjepiva na bazi jaja. Postoje jednokomponentna cjepiva za Mo i Ru (mislim, uglavnom za 2 od 3) koja pedijatar naruči i tim cijepiš. Tako smo mi. Sad kad više ne reagira na jaja savjetovao nam je da ju cijepimo Priorixom ali se meni ne žuri.

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Priorix je zamjena za MoPaRu - ja ga nebih cijepila sa jednokomponentnim zato jer su dva dobra a jedan je navodno loš i zna se dogoditi vrlo ružna reakcija na njega (čini mi se na parotitis)
    niste se cijepili sa trećim jer je taj na bazi jaja - tako je meni naša pedica objasnila

nemam ga namjeru cijepiti još neko duže vrijeme jer ne ide u vrtić/jaslice, pa mi se ne žuri - čisto me zanima kako ste vi ostali riješili taj problem

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Znam ja što je Priorix. Cijepili smo je s onim što nam je bilo na raspolaganju a sad kad je alergija popustila pedijatar je preporučio da ju ipak cijepimo i s njim. Čekam slijedeće testiranje pa ću odlučiti.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

tajchi, a sad si mi dala razmišljati...hm...stvarno, kaj ako naletim na goreg? joooj, stvarno, viš na to nisam ni pomislila ( valjda mi je razum pomutila ljutnja ). a ništ, imaš pravo, ajde, onda će joj ovo biti žuti karton

a bome, ovo kaj veliš za nalaze, i to je istina! ( okej, sad ispada da sam sa marsa opala, al stvarno se ne sjetim takvih stvari ) lijepo ću joj reći da mi da da si skopiram nalaze - okej, unaprijed ću se pripremiti na njeno čuđenje ) pa da ih imam kad nedaj Bože zatrebaju.

corny, joj, meni je na takve komentare prag tolerancije na podu. pa kaj ih briga, tvoje je dijete i jest će ono kaj ti misliš da je dobro za njega, i tu je kraj priče! A to da te strah, to razumijem. I mene je strah, pogotovo vrtića, al za sad Luka neće apsolutni ništ uzeti od nekoga ak mu ja ne dam iz svoje ruke, al bojim se da će i to proći, a jako je alergičan na jaja...jep, i ja sam u strahu

adriven, ja ti hajdinu kašu samo stavim kuhati sa ostalim povrćem, recimo, pa ispadne ko " rižoto" - prefino.

Đi, za te novce bi i ja malo detaljniju pretragu :/

cjepivo...kak veli MBee, s tim se ne cijepi, zbog bjelanjka. Mi smo bili nedavno na cijepljenju sa Pediacelom, jer ovo dvoje kaj si ti pitala nije smio zbog alergije.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

da, mi se isto nismo cijepili sa Priorixom,zbog alergije, a MO Pa Ru nismo htjeli, pa smo eto sad, najesen ide u vrtić, cijepljeni s tim Pediacelom.
    Nismo imali nikakvu reakciju, hvala Bogu.

MBee, ima možda neki preporučeni period kad je opet dobro ponoviti testiranje?

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nas jos ceka cjepivo Priorix s godinu dana ali cu pokusati to odgoditi dok ne utvrdim na sto je alergicna. ma nema sanse da je cijepi dok ne vidim kako reagira na zumanjak.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj happyness prvotno napisa
    MBee, ima možda neki preporučeni period kad je opet dobro ponoviti testiranje?
    Mi radimo jednom godišnje. Za alergije tipa KM i jaja kažu da većinom prođu ili oslabe do treće godine pa se nadam da će najesen rezultati biti još bolji.
    Trenutno imamo neke druge "probleme" pa nam je alergija u drugom planu.

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mbee - nisam mislila ništa uvredljivo. Nadam se da se ne ljutiš što pitam - Znači bez obzira što ste se cijepili, bilo bi dobro još jednom ? Ako sam razumjela dobro ?
    A što je pediacel ?

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ma kakva uvreda, valjda ja nisam dovoljno jasno napisala. Pedijatar je preporučio Priorix da ipak pokrijemo i tu komponentu (Pa) na koju se nismo cijepili.
    Prvo ću je najesen testirati pa cijepiti ako je alergija dovoljno pala zbog kretanja u vrtić.
    Nama je alergologica preporučila i opterećenje KM-om u bolničkim uvjetima ali sam to preskočila jer ne vidim svrhu (kao ni naš pedijatar).

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

hvala na brzom odgovoru

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Na poslu sam pa imam vremena

Datum pristupanja
    Jul 2007

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

uh ljudi.. mi nismo cijepili A. a sad ima 18 mj. a pedica nam nije rekla ništa nakon što smo donijeli povijest bolesti sa godinu dana
    valjda neće vikat na nas kad joj dođemo na kontrolu
    ionako trebamo za koji mjesec ponovno na testiranje pa ćemo vidjet kaj će nam reć :/
    A. može piletinu bez obzira na jaja i može junetinu..
    jučer sam mu ja nemajka kupila sokić u kojem ima mlijeka :shock: i dala mu da pije
    sva sreća nije puno popio i nije mu niš bilo.. ali mislim stvarno u soku da ima mlijeka

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Nice prvotno napisa
    Ivo ima 18 mj i AD, IgE mu 380, KM i jaja su nam zabranjena, a bome ne isprobavam ni ostale alergene.
    Voli jesti sve i svašta, a ja kuham za nas kao i za njega - čušpajzi sa sojinim vrhnjem, palačinke i slatko od JB Pejić
    Za doručak obično jede pecivo ili kekse iz bio i bio , ili voće....

Mene zanima jeste li svoju djecu koja su alergična na jaja cijepili sa Priorixom ili MoPaRu-om ? jesu li reagirala i kako?

mene pedijatar nije ni pitao dal mali ima kakvu alergiju a kamoli provjerio, ja sam tek naknadno saznala da se ne cijepe djeca alergična na jaja ali ona koja su doživjela anafilaktički šok od jaja. Tak mi je i on drugi put objasnio kad sam pitala. Mada moram napomenuti da svom kolegi nije cijepio djecu jer je jedno dijete alergično na kikiriki :? . Tak da :? valjda kak kome.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

inače, cijepila sam ga sa Priorixom i nije imao nikakvu reakciju

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

tajchi naša pedica ne cijepi ako je dokazana alergija na jaja od 3. razreda na više, a prije nego se cijepe trebali bi probati cijelo jaje pa se po tome vidi da li ima kakve reakcije

disciplina - ni ja nisam cijepila I. a ni neću tako skoro. Pa nema kaj vikati na vas. Nije to po zakonu obavezno a i dapaće da je preporučljivo produžiti cijepljenje kod alergičara

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

moj R. je alergičan na KM, jaja, bananu, ribu. ige mu je bio u 10.mj 875. ali nama to više nije tak strašan problem... on pije sojino mlijeko, jede sojine pudinge, čak sam vidjela nedavno (i kupila - ali nije htio probati) neki voćni jogurt na bazi soje... sojino vrhnje, biljni šlag, od namaza jede samo margo... kupujemo tjesteninu bez jaja, čitam sve moguće deklaracije i super mi je to kaj i on sam kad ga neko ponudi s nečim kaj još nije jeo, pita dal' tu ima mlijeka i ako to on smije... uglavnom, nebi čovjek vjerovao gdje sve ima tragova mlijeka (čak i u nekim štapićima)... sad prek ljeta je malo bed jer se i njemu jede sladoled a uglavnom su svi na bazi mlijeka... i u restoranima je malo teže jer za sve moram pitati dal je bez ovog ili onog, a najčešće pojma nemaju ...

unatrag možda godinu dana sam mu probala dati tjesteninu s jajima, i sve je ok. pa smo uveli i pohano meso, i to je nekak ok. dakle, zaključujem, alergija na jaja se smanjila... ali na KM je još uvijek koma. na moru sam mu dala liz mojeg sladoleda i osipao se po cijelom tijelu...

što se tiče cijepljenja, R. je na kraju ipak cijepljen s MoPaRu... doduše, kasnili smo koju godinu i pol i nakon podužih konzultacija s pedicom, cijepili ga, i sve je bilo ok...

s vrtićom isto za sad imamo dobra iskustva... izvješen je u sobi i kuhinji popis hrane koju ne smije jesti i drže se toga... kad neki klinac slavi ročkas i donese brdo slatkiša, teta obavezno gleda da nebi pojeo nekaj kaj ne smije, i kaj joj je sumnjivo da meni kad dođem po njega pa me pita za drugi put...

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bipsić- pretpostavljam da s obzirom na visoki Ige i starosnu dob mali nema samo nutritivene alergije? Jel ima i kakve respiratorne npr. grinje, breza itd.?

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj tajchi73 prvotno napisa
    Bipsić- pretpostavljam da s obzirom na visoki Ige i starosnu dob mali nema samo nutritivene alergije? Jel ima i kakve respiratorne npr. grinje, breza itd.?
    u pravu si, ima nešto sitno na korove (jaaako puno na ambroziju - to je naslijedio od mene i mm), i na četinare nešto malo... nismo išli još to raščlanjivati da se vidi na koje točno korove...

ne znam, možda će zvučati čudno, ali nekako mi se lakše boriti s nutritivnim alergijama jer znamo točno na kaj je alergičan i to ne jede, a ove trave i korove nebreš nikak izbjeći... doduše, nema on neke strašne simptome (kuckuckuc) kad to cvate: kiše i kašlje... uvijek nekak nastojimo ići na more sredinom 8 mj jer je onda ambrozija u punom jeku, pa još malo sredinom 9 mj. tak da je podnošljivo...

kad smo prošli put bili kod alergologa, rekla nam je da ima prikrivenu astmu i dobio je lijekove za ist, ali, iskreno rečeno, sad kad mi se čini da je ok, ne dajem mu ni flixotide, ni singulair... možda mi to nije baš pametno :?

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bipsić -slažem se da je puno lakše s nutritivnim alergijama, naravno kad se na njih navikneš i kad ih sve upoznaš. Moj isto ima nutritivne i respiratorne i puno me više strah respiratornih jer nikad ne znam što je mogao udahnut a da mu smeta. Što se tiče ne davanja flixotide-a mislim da to i nije najpametnija stvar ( mada na temi asmatičari ima dosta mama koje povermeno daju odnosno ne daju flixotide ), ako misliš da je lijek dan bez potrebe idi po drugo mišljenje, jer flixotide nema trenutno djelovanje, pa kako treba vremena da počne djelovat tako treba vremena i da prestane i onda se ponovo javljaju problemi koje ljudi ne povezuju s prestankom uzimanja flixotida ( jer je od njega prošlo npr. mjesec dana ). Moj je na flixotide-u konstantno 2 g., jedino što je s 2 potiska dnevno doktor smanjio na 1 potisak. Prije 3 mj. je imao Ige preko 400 ( ima 3 g. ), sljedeći tjedan radimo ponovno alergološke testove. Ono što želim reć ( a odužila sam ) je da moj M. nije više imao problema s astmom vrlo brzo ( cca mjesec dana ) nakon što je počeo uzimat flixotide, čak nema problema niti u doba cvatnje ambrozije,breze itd. ( nadam se da bu tak i ostalo ). Nisam sretna što ga uzima ali s obzirom da je premali i ne mogu provjerit da li je dijagnoza točno postavljena, jedini mi je pokazatelj da mi je dijete super, ja sam odlučila slušat doktore. Kada će biti veći cca 5 g. ako će trebat prebacit ću se na homeopatiju, do tad kak specijalist kaže.
    Na temelju čega je alergolog zaključio da ima prikrivenu astmu i gdje ideš ?
    Btw- nakon one teme o homoseksualcima i nickovima svaki put se nasmijem kad pročitam bipsić ( ja sam od onih finih kojoj je prvo na pamet pao psić iz crtića ) .

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

tajchi73 - ne znam kaj pametno reći na temu flixotide... znam da bi to trebala davati redovito obzirom na vrijeme djelovanja, ali nekak si mislim da ak mu je bolje da ga možda nebi trebala filati s tim... počela bum sad u 8.mj kad na red dođe ambrozija i nadam se da bu sve ok... ne znam, ja sam jedna od onih koje kad pročitaju nuspojave nekog lijeka zadrvene...

i ja bih najradije provjerila tu dijagnozu "prikrivene astme"... mi smo bli u čakovečkoj bolnici kod alergologa pedijatra, i kaj da ti velim... gužva prestrašna, čekaš satima na red i kad dođeš napokon na red, prije si vani nego unutra... meni isto nije baš bilo najjasnije na temelju čega je postavila tu dijagnozu, i kaj to uopće znači "prikrivena". bili smo unutra cca 5 min, od toga je ona gledala samo nalaz od tog dana, stari je oupće nisu zanimali. a i moj mali je nakon testiranja i višesatnog boravka u onoj čekaooni već bio poprilično nemiran i fakat pol toga je nisam razumjela. malo sam ostala i šokirana nakon kaj mi je spomenula tu "prikrivenu astmu" ali mi je ona rekla da je to sve ok, nek ne brinem... u biti, kad sad nakon 2 mj razmislim, nisam tam kod nje saznala baš nikaj osim rezultata testiranja... jako bih rado otišla negdje di bi mogla sjesti s alergologom i pitati ga sve kaj me zanima...

svojevremeno sam čak i svoju pedijatricu zamolila uputnicu za nekog specijalista u zg, ali me je na finjaka otpilila i rekla da i mi tu u čk imamo jako dobre stručnjake...

a gdje vi idete?

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi idemo pulmologu u Vinogradsku, al nisam ni ja baš zadovoljna, isto prije izađem nego kaj uđem, informacije na kapaljku i to na valjda latinsko-kineskom, tek toliko da nekaj kaže a da ja ne skužim i tak . Iz razloga što je malom sad dobro ja ne forsam promjenu bolnice ili specijaliste ( a možda naletim i na manje pričljivog ) nego čekam još malo- postoji šansa da ga sljedeći tjedan makne s flixotide-a :D . Inače, moj je s 9 mj. tako teško disao i to danima ( uz to je i kašljao i imao onaj piskutavi zvuk u plučima) da su me na hitnoj pitali di sam do sad ( pedijatar me uvjeravao da mu rastu zubi pa da zato kašlje, a tak diše jer se fizički napreže :shock: - 9 mj. dijete- al tad nisam znala što danas znam ), ležao je tjedan dana u bolnici i pustili su ga doma jer je psihički bio u užasnom stanju ( samo je plakao). Ista stvar se ponovila i s 13 mj. još i jače i isto je ležao u bolnici i tad su mu dali dijagnozu astme, iako ju daju navodno tek nakon trećeg napadaja. Prvo sam bila ljuta zašto dijagnoza prije trećeg napada,a onda sam skužila da je bolje da ima u krajnjem slučaju i krivu dijagnozu nego da nema nikakvu jer nas svugdje (vrtić, bolnica )doživljavaju ozbiljnjije, a lijek bi morao tak i onak koristit . Inače, maloj djeci je teško postaviti takvu dijagnozu pa ona uvelike ovisi i o prisutnosti iste u obitelji ( bar mi se tak čini) , a s obzirom da ja imam zalječenu astmu i neke alergije moja djeca su odmah dobila dijagnozu atopičari, a vjerujem da je taj podatak pomogao i za postavljanje dijagnoze astme sinu.

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Jel komu Prick test pokazao alergiju na pšenično brašno?

...mom J. nedavno u Klaićevoj na istom testu pokazana alergija na jaje, lješnjak, kikiriki i pšenično brašno :shock: , ovo zadnje me iznenadilo jer ga uredno konzumiramo i nemamo nikakve reakcije, probavnih smetnji, proljeva, urtikarije i sl.

...sad samo vadili krv na Ige i Rast na ova 4 sastojka i čekamo rezultate..doc kaže da može slobodno jesti sve što ima brašna ako nema reakcija i da nama veza sa ovim pokazateljem ali meni nije jasno zašto mu je na rukici pokazalo urtiku kad :?

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mojoj L. je Patch test pokazao alergiju na pšenično brašno, ali ja sam u to vrijeme normalno jela brašno (dojim) i ona nije imala nikakvu reakciju, pa je doc rekla da kod male djece alergološki testovi nisu pouzdani, nego da su najbolji pokazatelji upravo smetnje, odnosno izostanak istih kad se eliminira smetnja.
    kaj da ti kažem, kod L. je čak ispalo da je alergična i na podlogu od vazelina koja ide u tom testu. :/
    Tak da ja i dalje normalno jedem brašno, odnosno sve sa njim, a kod bebačice nema nikakvih znakova alergije.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

DIŽEM!!!!!
    da ne čitam ispočetka, a s obzirom da sam uvjerena da je takav slučaj barem kod jedne mame pišem:

mali sada ima 3 g., s 13 mj. je na krvnom testu pokazao alergiju na KM itd. + inhalacijske alergene. Nedavno mu je Ige bio preko 400 a jučer i danas na prick testovima nema niti jednu alergiju ni na nutritivne alergene, niti na inhalacijske. Objašnjenje dr. je da mali ima nespecifičnu alergiju ( duhanski dim, klimatske promjene itd ) , i dalje ne smije ništa alergeno jest tipa: jaja, orašasti plodovi, med itd. jer ovaj test je pokazao da na to nije alergičan ali to ne znači da prvim kontaktom s tom hranom ne bi razvio alergiju. S obzirom da do sada nije došao u kontakt niti s jednim nutritivnim alergenom osim KM, a ima visoki Ige, pretpostavljam da je dr. na temelju toga zaključio da mali ima nespecifične alergije. I dalje mora uzimati flixotide ( sada već više od 2 g. kontinuirano ) bez obzira što već dvije godine nije imao asmatični napadaj. Molim slična iskustva, mišljenja, objašnjenja. Posebno molim ako netko zna nekog dobrog privatnog dječjeg pulmologa njegov broj( može i na pp ).

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

tajchi, a sad mu nisu vadili ige?
    ima li on kakvih simptoma alergije?

to mi je glupo, ako sad nije alergičan, da ne smije jesti..onda ne smije nikad, jer "možda" bude razvio alergiju..ima 3 god. možda su mu i alergije prošle, obično se znaju povući oko 3,4 god..kak to misliš nije došao u doticaj s ostalim nutr.alergenima, osim KM?

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj stela2 prvotno napisa
    tajchi, a sad mu nisu vadili ige?
    ima li on kakvih simptoma alergije?

to mi je glupo, ako sad nije alergičan, da ne smije jesti..onda ne smije nikad, jer "možda" bude razvio alergiju..ima 3 god. možda su mu i alergije prošle, obično se znaju povući oko 3,4 god..kak to misliš nije došao u doticaj s ostalim nutr.alergenima, osim KM?
    vadili su mu Ige prije 2 mj. i bio je preko 400 ( dr. je rekla da je to normalno i da je to i očekivala pošto je asmatičar ). Jučer nije na prick testu reagirao na niti jedan nutritivni alergen ali mi je dr. rekla da se kod tako visokog Ige oni i dalje zabranjuju konzumirat. On do sada nije došao u doticaj ( na način da je pojeo ) ni s orašastim plodovima, ni jagodama, jajima, medom, ribom itd. jer to do sada nije niti jeo, iz razloga što se praktički od rođenja vodi kod gastroenterologa i dermatologa koji su to u startu zabranili konzumirat, pulmologica se kasnije na te zabrane samo nadovezala. Navodno osobe s visokim Ige-om imaju daleko veću sklonost razvit alergiju na poznate alergene, s tim da navodno to s godinama opada. Inače, on je imao alergiju na KM ( dr. je rekla da mu sad smijem davati u tragovima + Alfare- što će reći da se nije povukla skroz ali je vjerojatno jako niska)
    Po tome svemu ( visokom Ige-u, a negativnim alergološkim testovima) dr. je zaključila da ima nespecifične alergije :? ( i ona ga nema potrebu dalje testirat ).

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

pa prije 2 mj je imao visoki ige, možda sad nema toliki..to ti se mijenja..trebali su mu opet izvaditi ukupni ige..ja sam negdje pročitala da uopće ige nije pokazatelj alergije..sve ovisi o tome, da li on sad ima ikakve simptome kakve alergije, (kašalj, osipi...)..ako nema, onda ok..to je najvažnije..a, alergije budu s vremenom prošle...to je već super da je na prick testu bilo sve negativno..
    a, jednom mi je i rekla dermatologica, da svi previše gledaju taj ige..možda da ga ja sad idem vaditi imam 1000 pa niti ne znam..da su imali jeda slučaj da je jedan čovjek slučajno vadio ige, i bio je 4000, a njemu ništa..on je u biti možda bio na nešto alergičan i to jaaako, ali nikad nije doašo u doticaj s tim..
    zato je najvažnije da ti dijete nema nikakve simptome alergije, i super je da nije izreagirao na testu na ništa...a, tko zna možda sad više niti nema tak visoki ige...
    bdw, to niti nije tako visoki ige, djeca imaju i do 3000..neko s ige-om 100, može imati jače simptome alergije, nego neko s 3000..

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ige raste u kontaktu s alergenom, ali u kasnijoj dobi ako se alergija počne gubiti taj Ige počne padat. Moja svekrva ima visok Ige i isto je prije par dana bila negativna na sve nutritivne i inhalacijske alergene da bi na njezino inzistiranje radili dalje i otkrila se jaka alergija na aditive. Ona je između ostalog alergična na sastojak koji ima najlon a koji dolazi u doticaj s hranom ( npr. sirovim mesom, sirom, salamom itd. ). Samo zbog njenog inzistiranja je to napravljeno, a inače je isto svrstana u nespecifične alergije. Kad kažem za malog i svekrvu da je sve bilo negativno to podrazumijeva da je reakcija bila premala za ono što su oni očekivali ( npr. ja sam s 18 g. reagirala na sve inhalacijske alergene ali su samo neki bili zabrinjavajući- opasni za mene, i jedino su se ti alergeni i pisali ).Naravno, mali je testiran samo na dio tih alergena ( najčešćih ). Meni je super da mali nema alergije ali me brine taj Ige, jer on je porastao u zadnjih 6 mj. što znači da neki kontakt postoji, a najgore je imat alergiju a ne znat na što. Vidjet ću za 6 mj. kakav će biti Ige pa ću shodno rezultatu tražit daljnja testiranja i promjenu doktora. Kod nas postoji šansa da se Ige smanji i to i očekujem jer uz astmu mi najmanje treba još neka glupa neotkrivena alergija.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

haj, curke!
    ja stvarno nemam neki pametni komentar na ovo kaj ste vi pisale, al imam jednu zanimljivost za podijeliti. naime, evo cijeli tjedan kuham variva i jela koja sam i inače, od istog povrća, kupljenog na istom mjestu i jedino nisam stavljala dvije stvari - ribu i brokulu. na brokulu sam sumnjala, pa reko - baš da vidim. od osipa niti -o-, dakle ovo povrće kaj sad jede nije nam prijetnja, znači mogla bi biti brokula. probat ću još drugi tjedan isti postupak, pa ću biti sigurnija. a nema osipa ni nakon banane :D

a nakon tog drugog tjedna stavit ću nekamo brokulu, a kasnije malo i ribu - pa ćemo vidjeti.

joj, glupe alergije....samo imaš posla s njima
    ( znam, ima i gorih stvari... )

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne kuhaj mu stvari kojima sad nije sezona, veća je šansa da je tretirano agresivnim pesticidima ili pitaj boga čime...
    brokuli sad nije sezona...
    kuhaj mu tikvice, mahune, mladi grašak, i drugo sezonsko povrće...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Curka starija (sada 2 godine) je isto alergicarka, sa godinu dana na sve i svasta - no s obzirom da je bila jako sitna nismo radili testove! To se upravo sada spremam - od alergije je ostalo samo na svjeze KM (od prokuhanog se ne osipa - no svejedno ga ne želi piti)! Tu i tamo se osipa od nekakvog bezveze keksa....

No što se tiče cjepljenja, mi smo tu sve stopirali, tak da sa priorixom (mo-pa-ru) nije cjepljena i ne namjeravamo skoro!!!

Kod njenog brata sam prevetivno odgodila apsolutno sva cjepiva tak da on jos nije s nicim cijepljen ali neke osipe na hranu za sada ne pokazuje...al smo jako oprezni...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

napomena u vezi banana - probajte kupovati iskljucivo "bonita" banane - iz vise izvora sam nacula da bi trebale biti provjereno ok - i mi s njima nismo imali problema! Cak mi je curka one iz konzuma odbijala?!?

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

haj, curke!
    ja stvarno nemam neki pametni komentar na ovo kaj ste vi pisale, al imam jednu zanimljivost za podijeliti. naime, evo cijeli tjedan kuham variva i jela koja sam i inače, od istog povrća, kupljenog na istom mjestu i jedino nisam stavljala dvije stvari - ribu i brokulu. na brokulu sam sumnjala, pa reko - baš da vidim. od osipa niti -o-, dakle ovo povrće kaj sad jede nije nam prijetnja, znači mogla bi biti brokula. probat ću još drugi tjedan isti postupak, pa ću biti sigurnija. a nema osipa ni nakon banane :D

a nakon tog drugog tjedna stavit ću nekamo brokulu, a kasnije malo i ribu - pa ćemo vidjeti.

baš mi je drago da vam ide dobro :D ( nemrem odoljet al sklona sam mišljenju da ak bu na nekaj reagirao da bu na ribu- samo pazi imaš manje alergenu i jače samo ne znam koja je koja :/ ).

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj tajchi73 prvotno napisa
    haj, curke!

baš mi je drago da vam ide dobro :D ( nemrem odoljet al sklona sam mišljenju da ak bu na nekaj reagirao da bu na ribu- samo pazi imaš manje alergenu i jače samo ne znam koja je koja :/ ).
    hvala tajchi
    ma mi jedemo samo osliće, nažalost one smrznute, jer ipak smo daleko od mora s ostalima još nismo probali, jer nismo neki riboljupci. da, mogla bi biti riba, al moram i tu brokulu testirati da budem sigurna, pa javim kak je ispalo!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Naime, jeli smo nekaj kaj smo već tisuću puta jeli al ovaj put se prvi put pojavio osip. Kupila sam rajčicu i papriku na drugom mjestu na placu jer mi je rajčica izgledala malo više " domačije " nego tam gdje inače kupujem, i eto- ispalo je da ipak nije tak domača, odnosno možda i je al s nečim su je tretirali Jeli smo rižoto sa rajčicom, paprikom i bijelim pilećim mesom. Nikada nikakvih problema. Izgleda da ga baš te umjetne stvari smetaju....
    drugim riječima, može se kod bilo kojeg jela osipati, ako je unutra bilo koja namirnica tretirana s tim...bezveze...a to neznaš dok je ne skuhaš i daš mu jesti....

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Adrian je jučer pojeo malo paprike i odmah mu je bilo crveno oko usta, to je brzo prošlo ali je zato odmah dobio plikove oko mišića
    bemti paprike!!!!

ja ne znam, jedino rješenje vidim u tome da sama počnem uzgajati voće i povrće :/

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja A ima već 9 godina, ali svratih da vas bar malo utješim.
    S 2,5 godine potvrđene su joj alergije na KM, svo meso osim piletine, ribe, kikiriki, i neke specifične (dim, nikal, meomicin) te inhalacijske alergije na sve i svašta.

Uz pravilnu prehranu i oprez uspjeli smo suzbiti sve alergije osim onih na ribu i kivi (jer su te u najvišem razredu)
    Inhalacijske alergije obično ne prestanu jer se ne može izolirati od alergena.

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Poslid prvotno napisa
    i neke specifične (dim, nikal, meomicin)
    šta postoji alergija na dim?! :shock:
    gdje se nalazi inače nikal?
    što je to meomicin? zvuči kao neki lijek :/

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj betty boop prvotno napisa
    Citiraj Poslid prvotno napisa
    i neke specifične (dim, nikal, meomicin)
    šta postoji alergija na dim?! :shock:
    gdje se nalazi inače nikal?
    što je to meomicin? zvuči kao neki lijek :/
    Ove specifične smo radili na Šalati. Nije alergija baš na dim nego na neki sastojak koji se nalazi u dimu.
    Nikal se nalazi u nekim nakitima i špangicama, te u bešteku
    Neomicin se nalazi u nekim cjepivima.

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

može li mi netko reć šta konkretno ukupni ige 22.0 znači,jeli to puno?
    beba je testirana ma kravlje mlijeko,čokolada,kakao,soja,brašno i jaje.
    mlijeko je prvi razred,a jaje treći.
    moramo ić i u alergologa,ne znam kakve će nam tamo pretgage radit.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

to je mali ige, ja čak mislim da je normalan..nisam sigurna..ako je mlijeko prvi razred, to nije alergija..razred 3 je alergija, ali opet ništa strašno..
    pozdrav..

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Tko je vašoj djeci postavio dijagnozu(pedijatar,dermatolog,alergolog) i da li je to bilo na temelji nekih nalaza ili od oka ? :/

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Moj Do ima ove "specifične", ali hrpu njih- mi smo na srebrnjaku dobili samo popis spojeva, a onda smo detektivskim putevima saznali gdje se ti spojevi nalaze. Većinu uspijevami izbjeći, a ostalo smanjiti. Do sada je najgore od svega reagirao na cijepivo, umjetne arome, vaniliju, lavandu, katran (ima ga u dimu, ali i nekoj kozmetici i sirupima protiv kašlja). Zbog izbjegavanja alergena smo bili u kraćim ratovima s bakam i dedama, a u vrtiću imamo divnu sestru i tetu kuharicu pa sve ide zadovoljavajuće. Veći bed mi je kad neka curica donese parfem od doma i zašprica pola vrtića u trenu, a to je teško spriječiti :/ . Za sad smo dobro, jedino već malo gubi živce sa suženom prehranom,pa sam počela povremeno riskirati. Dam mu nešto što ne bi smio, a nije nam visoko na popisu reakcija, ali samo kad je samnom cijeli dan i furam claritine sa sobom.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nama je dermatologica dala dijagnozu od oka :/

Pikula, ti nažalost imaš dosta veliko iskustvo u ovome. Možeš li me savjetovati gdje bi bilo najbolje ići na dijagnostiku i k specijalisti.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja sam prošla sva razmatranja od alternativnih, Rogaške itd do dr. i zajedno s pdijatricom zaključila da je najbolje dijagnostiku odraditi po staroj školi kod stručnog liječnika, a onda eventualno dalje koristiti djelomično razne druge opcije. dr Turkalj na Srebrnjaku, dr Richter na Rebru od onog što ja znam, Naglašavam ne prednjače po ljubaznosti, užasno su prenatrpani, ali po stručnosti, da. Nama su se strpljenje i ljutnja isplatili.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala, pikula!
    Neljubaznost mogu pretrpjeti (trpim i kod našeg pedijatra), nestručnost ne!
    Moram spomenuti-nakon što sam dva tjedna, više-manje bezuspješno, Ivana mazala Linola fet kremom, probala sam nevenovu mast i izvrsno djeluje! :D

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam jako zadovoljna s dr. Richterom. Mi k njemu dolazimo iz Čakovca.
    Znam da ima puno oprečnih mišljenja o njemu, ali prema nama je stvarno uvijek bio jako ljubazan i maksimalno susretljiv.
    Iako nam se Srebrenjak kao institucija više sviđala od Rebra, ipak smo otišli tamo "za njim". Naručimo se i ne čekamo duže od pola sata (bar do sad).

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Uh, mi znamo često provesti cijeli dan na srebrnjaku. Ovo o neljubaznosti dr. Richtera se odnosilo na neki topic ovdje - neke mame nisu bile zadovoljne, a i postovi u kojima je odgovorao na netu su znali biti malo, recimo ne baš nježni, ali ja nisam imala nikakvih loših iskustava. No osstručnosti nitko nije dvojio. Kod dr.Turkalj je više stvar u kaosu u bolnici i užasnoj gužvi, pa je jednom bila ne baš pažljiva i zbrzana, a drugi put super. I oni su ljudi, nisam nikog htjela olajavati, više naglasiti kako to izgleda kad dođeš jer je meni put bilo dosta , ali kad sam se psihički pripremila, napisala sve na papir, da me ne zbune u brzini i sl. bilo je sve i više nego ok.
    Poslid, nama su rekli da kod edema možemo dati još jednu dozu claritina nakon 12h i da ne moramo svaki put na injekciju. O kakvom samoinjektoru si pisala na drugom topicu? Gdje se to može nabaviti?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo opet sezona alergija---

Zanima me dali je itko išao ili slao krv na Zavod za nuklearnu medicinu u Osijeku? Kakva je procedura, jel je tamo vade ili se šalje?

I da, kakvi su?

Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •