Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 345
Pokazuje rezultate 201 do 237 od 237

Tema: Topic za male alergičare

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

http://croatia.calivita.com/articles...07alergijesos/
    Ovdje su neki prirodni pripravci, muči muža i izgleda da se sa mlađim nešto događa pa sam našla.
    Imaju i telefonsko savjetovalište možda da se pita da li je nešto od toga i za djecu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Štrumpf,e sad mene zanima kaj oni smatraju koštuničavo voće jer po meni u to spada svo voće ( i jabuke, kruške,naranđe, breskve , sljive i marelice), ili se to odnosi samo na breskve i marelice.

dali su radili i rasteve iz krvi kod mojih klinaca je taj test mjerodavniji

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja sam mislila da misle na breskvu, marelicu i sl., ali oni misle na orašaste plodove (orah, lješnjak, badem, pistaci,...).
    Nisam radila RAST, gdje si im to radila?
    Mi smo na jugu i ovdje nisam nigdje to pronašla, sad tražim privatni laboratorij,a razmišljam i o ZG.
    Radili smo samo taj prick,a u tu skupinu oni ubrajaju i orah i lješnjak i badem i pistaci, ali to je tako široka skupina.
    Da ynam na koji je točno alergičan bilo bi mi lakše.
    Zar je moguće da je alergičan na neku od tih namirnica,a da se to nije nikad manifestiralo jer on obožava orašaste plodove,
    zapravo je to jedino voće koje jede.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

najgori je kikiriki ( i smoki), pa orah, pa lješnjak, zakaj misliš da ne bi malom mogla to oduzet, hrana ko hrana,
    Mi radimo iz krvi u labosu u Klaićevoj ili na Svetom duhu, vidim da puno cura šalju na sveti duh, raspitaj se kak treba bit spakirana krv.

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ma ne mislim da mu ne bih mogla oduzet, već sam mu izbacila nego mi nije jasno ako je alergičan na to
    zar ja to ne bih dosada primijetila ili postoji mogućnost da je sve normalno dok to jede,ali jednom bi mu se
    moglo nešto dogodit, ako me razumiješ?
    A taj RAST test, pošalje se krv i oni odrede specifični IgE iz alergena koje ti odabereš?
    Negdje sam pročitala da se može odredit na najviše 4 alergena u jednom testiranju?

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pa događa mu se već- ima opstruktivni bronhitis. Ne mora se alergija uvijek manifestirati isto. Blaži oblici alergije na više stvari se mogu upravo ovako neprimjećeni vući dugo vremena i stvoriti kronične tegobe, dobra strana je da ima manje naglih burnih reakcija, no to ne znači da te alergene ne treba ukloniti iz kontakta i prehrane. Koliko djece ima upravo upale uha, cjevčice, operirane mandule a da se nikad nije dosljedno sprovelo alergijsko testiranje i liječenje ako treba to je kod nas još uvijek prečesta pojava
    Posljednje uređivanje od pikula : 07.04.2012. at 13:29

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

glej, ja nisam isto mislila da mi je klinac alergičan na krumpir, lepo jeo ( a ja još više), cijelo vrijeme od rođenja imal atopiski, nikakve teže promjene na koži nije imal, i kad su mi cure iz labosa rekle da je krumpir, pale mi roletne na oči, evo i to smo izbacili, i mali posle 6mj. ima kožu kakvu nikad nije imo, istina atopisjki je još tu, ali sad je u zonama, a ne po cijelom tijelu.

Oni ti rješe sve kaj ti piše na uputnici ( ak imaju) recimo mi testiramo do cca 15kom. uvijek se nađe neki koji nema. Sad iz sve priče tebi bi oni tvoji trebali reč na kaj da testiraš i da tražiš uputnicu, ili ak si jaaako dobra s onim koji piše uputnice ( a ja nisam) možeš reč kaj ti hoćeš, ak znaš o ćem.

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Hvala...nazvat ću laboratorije u okolici i pitat šalje li netko za ZG.

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Pikula koliko sam ja skužila pedijatricu opstruktivni je od inhalacionih alergena, a nutritivni se manifestiraju
    osipom i gušenjem (na to sam mislila kad sam rekla da nije imao).
    Zar nutritivni alergeni onda mogu uzrokovati opstrukcije?
    Oprostite što pitam 100 puta, ali ovo mi je potpuno nepoznato područje odvela sam ga testirati na inhalacione,
    na nutritivne nisam ni promislila,a sad od peludi ne mogu pobjeći, a ovo nisam ni sanjala.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nisam doktor, ali iz iskustva druženja s kolegama alergičarima znam da blaže alergije koej se dugo vuku neprepoznate znaju stvarati sjajne podloge za razne ponovljene infekte pa onda i kronične slike, nekom uho, nekom grlo, nekom sinusi,nekom samo probava i napredovanje -ovisno o konstituciji...

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    nisam doktor, ali iz iskustva druženja s kolegama alergičarima znam da blaže alergije koej se dugo vuku neprepoznate znaju stvarati sjajne podloge za razne ponovljene infekte pa onda i kronične slike, nekom uho, nekom grlo, nekom sinusi,nekom samo probava i napredovanje -ovisno o konstituciji...
    Ja sam cesto cula i obrnuto - da cim dete ima neku infekciju, pad imuniteta i sl. nesto sto je bilo skrivena, neprepoznata alergija odjednom postaje izrazenije i teza je reakcija. To sam i kod mog primetila i uvek kad je bolestan ishranu svodim neko vreme samo na ono sto mu 100% ne smeta i ne uvodim neko vreme nista novo

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Imam jedno pitanje, verovatno ovde ima mama sa iskustvom: Da li je vazno da se pre testiranja iz krvi ne konzumira namirnica na koju se sumnja? Zvala sam lab, kazu da nije vazno, ali u pitanju je privatna, a sa njima se nikad ne zna. A dete je danas probalo belance, ima samo iritaciju oko usta gde je dohvatilo kozu, a sutra imamo zakazan test.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Lady ma zašto, ne, izbjegavaju se samo kortikosteroidi i lijekovi
    koji bi možda utjecali na rezultat.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

naravno da je dobro da proba, ali ako je djete dojeno i jaaako osjetljivo moglo je i prek mlijeka probati jajce.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Hvala
    Dr je rekla da jos jednom probam da dam pa ako nisam sigruna ili ima reakcije da radi test. On nema nista danas samo to sto oko usta kao na dodir pocrveni tamo gde je bio musav od hrane, pa ne znam jel to reakcija ili ne i radila bih test sutra
    Posljednje uređivanje od lady.x : 11.04.2012. at 13:50

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

napravi ti test pa nam javi rezultat.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Zakazala za sutra. Javljam cim bude.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Stigao rezultat - IgE 0.2 Nema ni jedinice ni eferentne vrednosti, zna li neko jel to puno, malo...? Za tri dana nosimo to kod pedijatra.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

granica je 0.35 ( ak je to bio pojedinačni na jaje), a ukupni oko 20 ( moram pogledat , ali ovisi o dobi djeteta) po ovome znači da nije alergija, ali možda ipak intolerira, napose ako crveni nakon jela, ja mu ne bi davala, a za cjepljenje bi ili ga odvela u bolnicu da ga tam cijepe, ili čekala dok normalno pojede jaje bez osipa.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    granica je 0.35 ( ak je to bio pojedinačni na jaje), a ukupni oko 20 ( moram pogledat , ali ovisi o dobi djeteta) po ovome znači da nije alergija, ali možda ipak intolerira, napose ako crveni nakon jela, ja mu ne bi davala, a za cjepljenje bi ili ga odvela u bolnicu da ga tam cijepe, ili čekala dok normalno pojede jaje bez osipa.
    Ukupni nisam dobila u rezultatu. Jel trebalo?
    Inace mi je cudno sto tu reakciju ima samo ako bas celo jaje pojede. Ako pojede pola i slicno, ne. A ionako sam a jeeeedva naterala da pojede celo jer ne voli.
    Jel mogu ovi tstovi uopste biti lazno negativni?
    Posljednje uređivanje od lady.x : 23.04.2012. at 19:48

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

po ovome nije alergija, sad ja ne znam dal si trebala dobit i cjelokupni, zavisi kaj je pisalo na uputnici,

a kaj se tiče koiličina moja mala je tek nedavno počela jest mliječne proizvode ( ima 6 god) , od mlijeka dobi osip oko usna, ali kad pojede max. pol jogurta ne, kad pojede žlicu više od pol da.

U toj priči ona dobi dozirano kolko može pojesti bez posljedica.
    Neki klinci ne smiju ni čiste proizvode jest, neko smučkane uz nekaj, recimo u kolaču , palačinkama pohancu ili kruhu. Tak da daj ak hoćeš taj pola, niše mu ni ne treba, smanji koncentacije dodavajući drugu hranu uz to.

I moj savjet je da ipak pričekaš s cjepljenjem, neće nikud pobjeć.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da li je nečije dijete alergično na grinje? Ako jest, kako se to manifestira?
    Moje dijete se svaku noć grebe, ovu noć gotovo i nismo spavali, a po leđima i trbuhu ima crvene mrlje veličine kovanice i u sredini kao maleni ubod.
    Počela sam sumnjati na grinje, ne znam što bih drugo.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

po ovome nije alergija, sad ja ne znam dal si trebala dobit i cjelokupni, zavisi kaj je pisalo na uputnici,

a kaj se tiče koiličina moja mala je tek nedavno počela jest mliječne proizvode ( ima 6 god) , od mlijeka dobi osip oko usna, ali kad pojede max. pol jogurta ne, kad pojede žlicu više od pol da.

U toj priči ona dobi dozirano kolko može pojesti bez posljedica.
    Neki klinci ne smiju ni čiste proizvode jest, neko smučkane uz nekaj, recimo u kolaču , palačinkama pohancu ili kruhu. Tak da daj ak hoćeš taj pola, niše mu ni ne treba, smanji koncentacije dodavajući drugu hranu uz to.

I moj savjet je da ipak pričekaš s cjepljenjem, neće nikud pobjeć.
    E, u tome je caka. Meni ishrana nije problem - iskljucim jaje i to je to. Nego, on je odbijen za vrtic jer nije primio mmr, kod nas je epidemija zauski bila nedavno. Pedijatar zato insistira na cepljenju i trazi ako ne zelimo da ga cepimo papir da je alergican. Ja se uzdala u ovo - kad - negativno. Medjutim, sad izgooglah da moze da se desi da je IgE negativan, a da kozne probe nisu (njih nismo radili). Ne znam u kojim slucajevima se desi da je lazno negativan nalaz, jer toga se najvise bojim - da je lazno neativan a pedijatar nam da mmr vakcinu.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa Vidi poruku
    Moje dijete se svaku noć grebe, ovu noć gotovo i nismo spavali, a po leđima i trbuhu ima crvene mrlje veličine kovanice i u sredini kao maleni ubod.
    Ja mislim da na grinje ne ide preko koze, pre kijanjem, suzenje ociju... Ovo moze biti i bilo koja alergija na hranu, deterdzent...
    Posljednje uređivanje od lady.x : 24.04.2012. at 08:11

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ali ima i ubod, ja bi prvo maknula svu posteljinu dubinski
    očistla..i onda vidjela.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Grinje su toliko sitne da se ubod ne moze videti. A alergiju ni ne izaziva sam ubod vec izmet grinja prilikom udisanja.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hm, ovo što kažeš, Lady.x, zvoni mi negdje o tome u glavi. Mislim da si u pravu. Ali ŠTO JE ONDA?? Jedino ako je na mene alergičan...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa Vidi poruku
    mioj je alergičan i na grinje alio i na masu tog sa strane, grebe se
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 24.04.2012. at 12:06

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj lady.x prvotno napisa Vidi poruku
    E, u tome je caka. Meni ishrana nije problem - iskljucim jaje i to je to. Nego, on je odbijen za vrtic jer nije primio mmr, kod nas je epidemija zauski bila nedavno. Pedijatar zato insistira na cepljenju i trazi ako ne zelimo da ga cepimo papir da je alergican. Ja se uzdala u ovo - kad - negativno. Medjutim, sad izgooglah da moze da se desi da je IgE negativan, a da kozne probe nisu (njih nismo radili). Ne znam u kojim slucajevima se desi da je lazno negativan nalaz, jer toga se najvise bojim - da je lazno neativan a pedijatar nam da mmr vakcinu.
    i ja sam mmislila da je moparu obavezan za vrtić, i kolko čitam neke cure deca su uredno u vrtiću,a nisu cjepljena.

ak se baš mora cjepit traži da se cijepi u bolnici po nadzorom, možec se cijepit i pojedinačno, čini mi se da ruibeola je ta koja je promlem jer je na jajetu

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

i ja sam mmislila da je moparu obavezan za vrtić, i kolko čitam neke cure deca su uredno u vrtiću,a nisu cjepljena.

ak se baš mora cjepit traži da se cijepi u bolnici po nadzorom, možec se cijepit i pojedinačno, čini mi se da ruibeola je ta koja je promlem jer je na jajetu
    E, ovo je bas korisna informacija, jer kod nas se pojavila epidemija zauski pa zato i pedijatar ne da dozvolu da krene u vrtic. Ako moze to pojedinacno da primi bilo bi super.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moj najstariji je primal pojedinačno jer je imal papir od neuropedijatra koji nije dozvoljaval da se cjepi 3 u 1. Rubeolu se zadnje cjepil.
    klinka se cijepila u bolnici jer doktorica je nije htjela cjepit u dz, zbog alergije, prošlo u polsata bez reakcija, ali ona je već tad počela jestjaja bez problema i bila je negativan na jaja.

jedan klinac iz kvarta gdi smo prije stanovali , bil je alergičan na sve i sva , na jaja jaaako, ali je išal u bolnicu i tam se cjepio , on je moral ostat prek noći, jer je dobil osip.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj freya7 prvotno napisa Vidi poruku
    nalaz stigao :

f14 soja conc manje od 0,35kUA/l , class 0
    f2 Km conc manje od 0,35UA/l, class 0

totaln IgE conc: 3,84kU/l

po meni ovo nije alergija ? kaj ne?
    Evo jučer bili kod dr.Mišak, sve ok....kako sam i sama zaključila....pa nas sad naručila 18.5. na opterećenje s KM u dnevnu bolnicu.
    I valjda je to to....
    kako to sve sporo ide...........

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Samo da javim - primio MMR bez ikakvih problema u Domu zdravlja

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ok onda pravac u vrtić!

boška avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

evo i mene k vama
    i ja imam alergičara sad je star 10g,a otkrilo se sa njegovih navršenih 5g
    alergičan je na sve orašaste plodove(kikiriki,orah,lješnjak,badem),na sve vrste gljiva,na koštuničavo voće prve skupine(maline,jagode,ribizl,grožđe,lubenicu,din ju,višnju,trešnju,marelicu,breskvu),indijski čaj i meni ono najgore na sve vrste brašna,točnije žitarice,smije samo rižu
    za mene je to bio ogroman šok,jer nitko u obitelji i užoj familiji nije alergičan na nešt od toga,al to nema veze
    za mene je to bilo nešt novo,nisam imala koga pitati za savjet
    promjenili smo totalno iz korijena našu prehranu
    izbacili sve ono kaj mali nesmije,jer su njegove reakcije bile grozne,nekoloko puta smo završili u bolnici
    sad nakon 5g mi je to normalno,učiteljica u školi se dobro prilagodila
    a ono najvažnije - kako djetetu od 5g objasniti da više nesmije klipić,pecivo s hrenovkom,kruh,tjesteninu,grickalice,voće,smoki itd.....on je to hrabro prihvatio i nikad ali baš nikad ništ od toga kaj nesmije nije stavio u usta a da prije nije pitao dal smije
    mi smo se prilagođavali mjesecima,u dučanu čitali deklaracije i sastav i kaj sve čovjek novoga nauči
    evo sad muku mučimo kako će primiti hostiju na prvoj pričesti,imamo dogovore sa župnikom i časnom sestrom itd...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

za hostiju, može se kupiti bezgluteinske u Celiko centru, dosta su skupe, ali pošto su skoro pa trajne isplati se ( ove kupljene mogli bi čuvat doma, a po jednu nosit kad bi djete išlo na pričest, s time da unapred mu da), ali u toj priči treba župnika zamolit da posebno na pliticu stavi njegovu hostiju, i da ga možda na početku pričesti, možda da i pobriše ruke ( mada ih i briše).

Zanima me dal on jede u školi ako da štoza užinu, a što za ručak?Hvala!

boška avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

za hostiju, može se kupiti bezgluteinske u Celiko centru, dosta su skupe, ali pošto su skoro pa trajne isplati se ( ove kupljene mogli bi čuvat doma, a po jednu nosit kad bi djete išlo na pričest, s time da unapred mu da), ali u toj priči treba župnika zamolit da posebno na pliticu stavi njegovu hostiju, i da ga možda na početku pričesti, možda da i pobriše ruke ( mada ih i briše).

Zanima me dal on jede u školi ako da štoza užinu, a što za ručak?Hvala!
    on se ne hrani u školi,hranu mu ja slažem doma,sendviće od rižinog kruha,salama,sir,nosi il jogurt il nesqvik,neki put mu ispečem palačinke,il danas sam mu pohala tikvice,sve radim s rižinim brašnom
    on ne ostaje na boravku u školi jer sam ja doma,pa doma ruča,samo nosi užinu sa sobom

ja sam iz Varaždina,dal te hostije ima gdi tu kod mene za kupit
    jučer smo dogovorili sa svečenikom oko hostije,već su ih naručili,al samo za prvu pričest,a kako će bit dalje neznam

Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 345

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •