Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: pomoc za drugaricu... plz

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno pomoc za drugaricu... plz

rodila je pre 7 dana, sina, rodjen uz pomoc dripa i vakuma sa 3750, izasao iz bolnice sa 3600 pre tri dana, nije imao zuticu niti je sada ima... iako je bila u baby friendly odeljenju, nije uspela da pocne sa dojenjem, bebac je uglavnom spavao verovatno zbog teskog porodjaja, i hranjen je adaptiranim na casicu... uglavnom i u porodilistu a i od patronaze je dobijala oprecne i zbunjujuce savete u vezi dojenja te je dosla do toga da je izdajanjem nabildala ponudu i ima dosta mleka... trenutno funkcionisu tako da se ona izdoji i da mu da to popije na bocicu... na taj nacin mali popije i do 60ml njenog mleka i onda spava i po 2-3 sata... drugarica mi je ocajna i zbunjena, da ne pominjem da je preumorna i ne zna sta da radi...

danas sam bila kod nje, grudi su joj ok, na nekim mestima tvrde, ali nema zacepljenja... bebac hoce da sisa, ja sam ga podojila par puta na kratko, cisto da vidimo hoce li uopste sisati... onda sam ga stavljala njoj na dojku u polozaju kolevke sa unakrsnim hvatom, da bi bolje kontrolisali polozaj i on lepo uhvati i vuce, ali posle par pokusaja pocne jako da place, pusta dojku i tesko ga je vratiti dok se ne umiri... koliko sam uspela da vidim nema soor... broj popisanih i pokakanih pelena nisam mogla da ustanovim jer mali nosi jednokratne, pa sam joj predlozila da narednih dana koristi platnene i belezi... dudu ne koristi...

sve u svemu, meni izgleda da je jedini problem u tome sto ona ima previse mleka i da se bebac verovatno zagrcava dok pokusava da sisa, tj. da je preteranim izdajanjem poremecena ponuda-potraznja...

savetovala sam je da legne zajedno sa njim, da se malo izdoji pre podoja i da mu nudi sisu sto cesce, da pazi kako bebac hvata dojku, a kad se on bas uznemiri da ga probaju prvo smiriti nosanjem i na sve druge nacine i da ga opet vraca na sisu, a tek kao poslednju opciju da mu da da popije izdojeno mleko na bocicu... u medjuvremenu da stavlja hladne obloge na grudi i da izdaja tek toliko da joj popusti pritisak i da ne dodje do zastoja... i da obavezno nazove sos telefon jer su savetnice po pitanju dojenja mnogo iskusnije i merodavnije...

jesam li je dobro savetovala i jesam li mozda nesto propustila? ona ima jaku zelju da doji, pa bih zaista da joj pomognem jer osim njm nema u svojoj blizoj okolini nikoga na koga bi se oslonila...

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

bas lipo sta se brines za njih

meni se cini da si je sve dobro savjetovala.

pozeli joj srecu od mene!

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

miljice, hvala ti sto si otvorila topik , i sto si otisla uopce do nje. sad mi je bas krivo da sam u zg a ne tamo da ja odem, jer sam joj dosta blizu i mogla bi svaki dan do nje da joj dam podrsku .

ja se redovito s njom cujem, ali tesko mi je skuziti preko tel. sta ne valja. rekla sam joj da ne izdaja previse nego samo dok popusti. da ga stavlja na cicu dok je miran, znaci nek mu prvo da malo izdojenog pa onda nek proba s cicom. ako je problem u prejakom let downu, ona to vjerojatno ne zna prepoznati :/

mislim da je toliko u depri i umorna da je pred odustajanjem, i toliko mi je zao zbog toga , jos ako nema podrsku doma (kod njenih staraca je trenutno), patronazna joj malo trkelja gluposti.. kad bi barem nazvala taj sos. meni je vec malo glupo da ju stalno nazivam, bojim se da joj ne dosadim :/

btw, nema internet doma, da bar ima pa da vidi na webu koliko nas je proslo slicne situacije i da se sve moze rijesiti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •