Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: otežano disanje u 37.sed.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno otežano disanje u 37.sed.

ne znam da li je to zbog vremena, ali stvarno imam problema sa disanjem. pravo me guši, srce mi počne lupat i dobijem napad panike. šta da radim

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Za početak pokušaj se smiriti, legni na krevet, podloži se sa par jastuka, ako imaš kod kuće tlakomjer izmjeri si tlak, moguće je da ti je zbog vremena naglo pao tlak, a i inače ti je u ovoj fazi trudnoće normalno malo otežano disanje zbog pritiska ploda na dijafragmu-
    Ako si možda i obilnije nesto ručala i to ti može biti razlog, bar meni tako bude. A ko šta kažeš možda je samo i mali napadaj panike, pogotovo ako si sama kuci, stoga kazem ti, legni na lijevi bok, duboko diši i vjerujem da ce ti to pomoć za svaki od ovih razloga!

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Potpisujem Luna_lani
    Meni je tako bilo cijelu trudnoću ali zadnjih par tjedana je stvarno bilo teško disati i iz objektivnih razloga.. Samo se sjeti da ti je teško disati zbog pritiska bebe (+ kad se još i najedeš) i da nema mjesta panici..opusti se i probaj duboko disati. Ništa ti neće biti

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I meni se dogadja, bas sad u 37. tj. samo bez napadaja panike. Ali pocnem gubiti dah (i to ne nakon veceg posla, nego, npr. dignem se od stola uzeti si casu vode i moram zastati, zadrzati se na mjestu dok ne prodje). Tlak mi je normalan.
    Ja sam to pripisala vrucini i pritisku bebe.

Palagruža avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Slazem se sa svime sto su cure gore napisale. Kombinacija niskog tlaka i visoke trudnoce, pogotovo po ovakvom vremenu, izaziva kojekakve probleme, nazalost znam i iz vlastitog iskustva.
    Ali pada mi na pamet jos jedna mogucnost. Mozda hiperventiliras (vrag ce ga znat zasto) - gubitak daha, i osjecaj napadaja panike su takodjer simptomi hiperventilacije. Mozes jednom kad ti se to desi probat disat u vrecicu pa vidjet hoce li ti biti bolje. Ako ti ne bude, nemoj previse inzistirat na toj metodi

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

I meni se isto dešavalo, nisam mogla doći do daha i srce mi je lupalo kao ludo i to u drugoj trudnoći. Kao napadaji panike. Nemam ti baš puno za savjetovati osim 'take is easy'.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

evo i mene u grupu podrske - samo polako.
    kao inace poznati panicar i hipohondar vec u 32 tj kad mi se prvi put pojavilo intenzivno lupanje srca (tahikardija) i nedostatak zraka pitala sam svog doktora jel to normalno i sta da radim: predlozio mi je sve gore navedeno i ako ne bude nikako djelovalao ama bas nis onda da popijem normabel...

nisam ih ni kupila da ne dodjem u napast.
    osobno pomaze - leci u polusjedeci polozaj ili na bok, popiti prije toga casu hladne vode, polako stojeci ili sjedeci sa spustenim nogama i imati kad se malo smiri istusirati se mlakom vodom - to me opusta.
    i naravno, stalno ponavljati "sve je ok, SAMO si TRUDNA"

drzi se i smireno
    brojimo jos malo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •