-
otežano disanje u 37.sed.
ne znam da li je to zbog vremena, ali stvarno imam problema sa disanjem. pravo me guši, srce mi počne lupat i dobijem napad panike. šta da radim
-
Za početak pokušaj se smiriti, legni na krevet, podloži se sa par jastuka, ako imaš kod kuće tlakomjer izmjeri si tlak, moguće je da ti je zbog vremena naglo pao tlak, a i inače ti je u ovoj fazi trudnoće normalno malo otežano disanje zbog pritiska ploda na dijafragmu-
Ako si možda i obilnije nesto ručala i to ti može biti razlog, bar meni tako bude. A ko šta kažeš možda je samo i mali napadaj panike, pogotovo ako si sama kuci, stoga kazem ti, legni na lijevi bok, duboko diši i vjerujem da ce ti to pomoć za svaki od ovih razloga!
-
-
Osoblje foruma
I meni se dogadja, bas sad u 37. tj. samo bez napadaja panike. Ali pocnem gubiti dah (i to ne nakon veceg posla, nego, npr. dignem se od stola uzeti si casu vode i moram zastati, zadrzati se na mjestu dok ne prodje). Tlak mi je normalan.
Ja sam to pripisala vrucini i pritisku bebe.
-
Slazem se sa svime sto su cure gore napisale. Kombinacija niskog tlaka i visoke trudnoce, pogotovo po ovakvom vremenu, izaziva kojekakve probleme, nazalost znam i iz vlastitog iskustva.
Ali pada mi na pamet jos jedna mogucnost. Mozda hiperventiliras (vrag ce ga znat zasto) - gubitak daha, i osjecaj napadaja panike su takodjer simptomi hiperventilacije. Mozes jednom kad ti se to desi probat disat u vrecicu pa vidjet hoce li ti biti bolje. Ako ti ne bude, nemoj previse inzistirat na toj metodi
-
I meni se isto dešavalo, nisam mogla doći do daha i srce mi je lupalo kao ludo i to u drugoj trudnoći. Kao napadaji panike. Nemam ti baš puno za savjetovati osim 'take is easy'.
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma