Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: trošak adaptacije stana

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno trošak adaptacije stana

Vidim da ovdje ima onih koji su već prošli nešto slično, pa da ne duljim: planiramo kupiti stan u zgradi staroj 20-tak godina. Prije useljenja željeli bismo ga temeljito adaptirati, tako da kada jednom uselimo više nemamo brige sa majstorima i renoviranjem. Radi se o trosobnom stanu od cca 75 m2 u kojemu bi mijenjali vodovodne instalacije, pločice u kuhinji i kupaonici, brusili i lakirali parkete, mijenjali radijatore... znači kompletno sve. Ništa ekskluzivno, bez hidromasažnih kada i sl. Koliko bi otprilike mogao iznositi ukupan trošak? Bi li cifra od 15-tak tisuća eura pokrila navedeno?

Znam da bi bilo najbolje tražiti troškovnik od izvođača, ali kvaka je u tome što mi stan još nismo našli, a htjeli bismo izračunati isplati li se uopće kupiti i adaptirati stan ili je možda bolje razmisliti o novogradnji :/

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da bi trebalo biti dovoljno. obicno kazu da je cijena pune adaptacije nekih 200 eur po kvadratu, a takvo je i nase iskustvo.
    samo, da li u tih 15 keur ubrajas i namjestaj?

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Kada smo kretali u adaptaciju kuće, jedan moj prijatelj, koji ima bogato iskustvo u uređivanju , je rekao 'Uvijek dodaj min. 30% na cifru koju misliš potrošiti za uređenje, a živaca još 3 X toliko.'.
    I bio je potpuno u pravu.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Re: trošak adaptacije stana

Citiraj loptica prvotno napisa
    Vidim da ovdje ima onih koji su već prošli nešto slično, pa da ne duljim: planiramo kupiti stan u zgradi staroj 20-tak godina. Prije useljenja željeli bismo ga temeljito adaptirati, tako da kada jednom uselimo više nemamo brige sa majstorima i renoviranjem. Radi se o trosobnom stanu od cca 75 m2 u kojemu bi mijenjali vodovodne instalacije, pločice u kuhinji i kupaonici, brusili i lakirali parkete, mijenjali radijatore... znači kompletno sve. Ništa ekskluzivno, bez hidromasažnih kada i sl. Koliko bi otprilike mogao iznositi ukupan trošak? Bi li cifra od 15-tak tisuća eura pokrila navedeno?

Znam da bi bilo najbolje tražiti troškovnik od izvođača, ali kvaka je u tome što mi stan još nismo našli, a htjeli bismo izračunati isplati li se uopće kupiti i adaptirati stan ili je možda bolje razmisliti o novogradnji :/
    Jel tu ide i kakav namještaj ili? Jer sami namještaj je preko navedene cifre i to...

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Re: trošak adaptacije stana

ja sam 2003 g. u stanu adaptirala kuhinju i kupaonu, htjela sam samo promjenu pločica a ispostavilo se da sam morala promjeniti struju, vodovodne i plinske cijevi, pa popraviti zid gdje su bile cijevi od vode jer je bio u lošem stanju, izbaciti stare prozore i uglavnom na kraju smo zaključili da bi bilo bolje da smo prodali stan. S namještajem za kuhinju i sanitarijama za kupaonu ( sveukupno je to bilo oko 15.000 Kn ) mi smo skeširali cca 30.000 dm ( ne znam dal su tad bile marke ili euri ali toliko smo imali ušteđevine od prije i toliko smo potrošili) :shock: . Sada planiramo promjeniti struju u sobama i već me hvata panika kaj budu ovog puta našli da se mora renovirat :/ . Inače stari stanovi su daleko zahvalniji ali nikad ne znaš što će te dočekat ( ok, ne znaš ni kod novih ali valjda su nove instalacije dobro postavljene ). Mi da prodajemo stan sigurno ne bi naveli da imamo el.kablove iz doba prahistorije, kao ni druge trenutno nevidljive mane . Savjet: kad nađeš stan ne gledaj samo njega nego i cijelu zgradu, nekad po fasadi možeš uočiti da vodovodne cijevi pišaju, raspitaj se kad su postavljene plinske ( stare zgrade znaju plinske cijevi imati u zidovima pa ako plin curi sakuplja se u zidovima, a danas po zakonu moraju biti izbačene van zida )- eto kad nađeš stan podigni temu pa možda pomognemo savjetima.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

U ovu cifru nisam uračunala namještaj, naravno, radi se isključivo o adaptaciji. Pokušavamo doći do računice isplati li se kupiti "stari" stan, čak i uz trošak adaptacije, u odnosu na cijenu novogradnje na istoj lokaciji.

A koliko to košta živaca, znam, jer već imam iskustvo djelomične adaptacije postojećeg stana - iz tog razloga i želimo novi adaptirati prije useljenja jer ne želim ponoviti istu priču.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

bit će ti dovoljno
    samo pokušaj odmah naći jako dobre majstore, makar ih u startu platila i nešto skuplje
    nakon loših, uvijek ima popravaka i onda takve stvari povećavaju konačnu cifru

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nas je doslo cca 250 E/m2
    od novog estriha do svih prozora i vrata, parketa, plocica, kuhinje i sl

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    bit će ti dovoljno
    samo pokušaj odmah naći jako dobre majstore, makar ih u startu platila i nešto skuplje
    nakon loših, uvijek ima popravaka i onda takve stvari povećavaju konačnu cifru

potpisujem

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Super, cure, onda je to to. I sama sam pokušala izračunati koliko bi to sve moglo koštati, ali volim provjeriti sa onima koji su to prošli. Javim se kad nađemo stan, onda ću tek imati pitanja

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mi smo adaptirali cca istu kvadraturu, ista akcija, ništa fancy, otprilike 20000 eura i još nemam karniše, lustere... Nabere se toga dosta :/

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Evo i mene s pitanjima na ovu temu.

Želimo renovirati stan u kojem živimo i to u potpunosti.

Zanima me, vi koji imate iskustva, jeste li uzimali pojedinačno majstore ili ste angažirali tvrtku?

Mi imamo dobrog keramičara i vodoinstalatera, ali čeka nas puno posla.

Planiramo rušiti zid i pomicati jedan, mjenjati raspored prostorija, što znači "odvođenje" kuhinje u sadašnju sobu, te kupaonice na mjesto gdje su sada wc, ostava i hodnik. Tu treba računati na nove instalacije vode i struje, ali bismo htjeli kablirati za internet i tv (instalacije u zidu da budu), te klimatizirati. Ako sam dobro skužila klimatizirati se može cijeli stan na način da se u zidove stave instalacije za klimu, a da je sam uređaj-klima na jednom mjestu u stanu?

Molim vas (na pp) preporuke za :
    - tvrtku ili obrt za rušenje zidova
    - klimatiziranje i grijanje
    - dobrog proizvođača radijatora (rado bismo poznatu tvrtku koja daje jamstva i servis)
    - parketara

Zanimaju me i cijene, tj koliko ste plaćali uvođenje grijanja i kako se to računa (stan ima 75 m2)?
    Kako se naplaćuje postavljanje vodovodnih instalacija, od novih cijevi do sanitarija?
    I ono što nikako ne mogu naći je walk-in tuš kada, dakle one tuš kade u razini sa podom (bez da zakoračim da u nju uđem)

Evo, puno pitanja, ali vi sve znate, pa računam na vas

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi smo komplet preuređivali i moje iskustvo je da kad uzmeš jednog majstora za sve je vrlo zgodno i praktično ali jaaaako skupo pa smo mi to odlučili napraviti sami i uzeti majstore pojedinačno
    Sve u jedan - račun je bio 270.000 kn :shock: sa pdv-om
    a mi smo se stisli u nekih 15.000 eura ili ti oko 110.000 kn
    ... ako ti lova nije problem bolje je uzeti sve u komadu (puno manje problema i brže je gotovo), a ako ti je kao i nama onda ti ne preostaje ništa drugo nego jedan po jedan s time da živce odmah ostaviš negdje drugdje jer ćeš ih inaće izgubiti putem

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Da se nadovezem na ovaj topic -

jel zna netko koliko bi kostalo prosirenje sobice na balkon?

Bez dodatnih troskova za prozore (osim postavljanja istih na novo mjesto) i za parkete (osim postavljanja istih)

Hvala

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Hitno trebam dobrog soboslikara, jel ima netko nekog za preporučiti!!??

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa
    Da se nadovezem na ovaj topic -

jel zna netko koliko bi kostalo prosirenje sobice na balkon?
    mony, pa rekla sam ti...
    ovo pitanje je kao: koliko koštaju cipele?
    pa ti kažem: u Morandiju 99 kuna, kod Blahnika 800 dolara

ovisi o postojećim slojevima jedne, odnoso druge prostorije
    o tome hoće li biti staklo (stolarija/bravarija) ili zid
    hoćeš li moći izolaciju staviti odozgo ili zbog niveliranja žicati i susjeda s donjeg kata
    o kvadraturi
    vrsti završne obloge...

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Apri

Nisam ja zanemarila tvoje misljenje, samo sam mislila da ce mi mozda netko izbaciti neku cifru, onako od oka da lakse razmisljam o toj soluciji

Al izgleda da cu ipak morati dovesti par majstora doma da procijene sami.

btw. imas cipele i kod Blahnika za 100 i nesto dolara

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

takve ne priznajem

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Pa vazan je potpis

nego, ajd izbaci koju cifru, onak od oka - s najjednostavnijim radovima koji postoje i koje mozes zamislit kod prosirenja na dodatna 2 kvadrata od postojecih 5 ili 6 - nemoj sad biti pod utjecajem profesionalne deformacije

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pomičeš postojeću stolariju?

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    nas je doslo cca 250 E/m2
    od novog estriha do svih prozora i vrata, parketa, plocica, kuhinje i sl
    jeste li to uzeli neku firmu ili majstora po majstora
    naime mi smo dobili tj dobit ćemo stan u Splitu cca 39m2 u koji
    nije ulagano ništa od sedamdesetih
    pa se mislim da će mi trebati par godina dok skupimo lovu za ga srediti
    ali po tvome izlazi niti 10000eura ajde to čemo skupiti dok A ne krene
    na studij,ako krene

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    pomičeš postojeću stolariju?

Da.
    Po nasem planu bi se trebao nadodati jedan dio (oko metar) s cvrstim zidom, pomaknuti radijator i staviti stolariju na novo mjesto.
    Naravno, umjesto plocica parkete staviti.
    That's it

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

gle, ja mislim kako bi 5000 kuna trebalo biti dovoljno, ali me nemoj držati za riječ jer ne znam kako ćeš se pogađati s majstorima za tako malu kvadraturu...
    može ispasti i duplo više
    nikakva ti sad to pomoć nije, znam, ali tako mali opseg radova ne podliježe uobičajenim cijenama iz troškovnika :/

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ljubim te apri

Eto, htjela sam neku cijenu oko koje se mogu orijentirat.
    Ako je to tak, pase nam da je cifra i duplo veca.

Ja sam mislila da bi to bilo 5000E pa nikak da se usudim nekog pozvat da to vidi da me ne strefi s racunicom

Hvala ti!

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

He, he - evo mene opet -

jos jedno odokativno pitanje - ocekujem vec paljbu od apri -

no imala sam vremena prek vikenda pa razmisljala - u kupaonicu bismo rado stavili tus kadu, a plocice onda promijenili samo djelomicno -

kolko bi nas taj sport kostao? :smajlic trepce trepavicama:

otprilike

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mi smo pri kraju adaptacije koja će trajati tri mjeseca i sve bliži bankrotu. mijenjali smo sve, uključujući rušenje starih i gradnju novih zidova jer smo od dvosobnog dobili trosobni stan, smanjili hodnik, ukinuli smočnicu i povećali kupaonicu. upravo sam izračunala da će nas sve (uključujući i skoro sav namještaj) koštati oko 480 eura po kvadratu. Nismo išli na ekskluzivu, ali ni na jeftinu varijantu. čovjek ne može vjerovati kako lova curi, kao pijesak, i na to se treba pripremiti. Jedan majstor koji ima svoje kooperante nam je napravio puno toga, mi smo sami angažirali vodoinstalatera (koji je nestao i ne javlja se tri tjedna a nije završio posao) i parketara (koji je odustao tri dana prije nego što je trebao početi pa smo preko noći tražili novog, srećom uspjeli). mogli smo proći jeftinije s nekim stvarima da smo ih primjerice prije naručili, a ne u zadnji čas, ali to je tek možda oko pet posto

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •