Results 1 to 4 of 4

Thread: Mirena i oad libida -osobna iskustva

Default Mirena i oad libida -osobna iskustva

Ne znam da li je netko otvarao vec ovakav topic ali uistinu bih voljela da svi koji su koristili Mirenu ili je trenutno koriste napisu svoja iskustva s tim proizvodom. Naime, prije 6 mjeseci (2 mjeseca nakon poroda) sam je ugradila i osim ucestalih tockastih krvarenja i neurednih ciklusa prvih par mjeseci (što su uobicajene nuspojave) nisam imala drugih negativnih nuspojava. Medjutim kroz cijelo to razdoblje primijetila sam znacajan pad libida sto u mom slucaju nije uzrokovano nekim prevelikim umorom ili drugim psiholoskim faktorima. Takodjer imam velikih problema s postizanjem orgazma a i kad ga postignem sam osjecaj orgazma je puno povrsniji i slabiji nego prije, sto me navodi na zakljucak da je to ipak vjerojatno utjecaj hormona koji se otpustaju iz Mirene. Prije nikad nisam koristila bilo kakvu oralnu kontacepciju jer ju ne podnosim zbog bilirubina tako da ne znam da li i hormoni iz oralnih kontraceptiva i inace utjecu na libido ili ne. Ginekologica mi je rekla da to ne bi trebalo biti povezano s tim, ali sam u uputstvima nasla navedenu i tu nuspojavu tako da joj bas i ne vjerujem.
    Pa eto ako neko ima istih problema kao i ja, neka se javi.
    U svakom slucaju, cekat cu do jeseni, a onda je vadim ako se stanje ne popravi.

ina33's Avatar

Default Re: Mirena i oad libida -osobna iskustva

Quote Originally Posted by Kate7
    Ne znam da li je netko otvarao vec ovakav topic ali uistinu bih voljela da svi koji su koristili Mirenu ili je trenutno koriste napisu svoja iskustva s tim proizvodom. Naime, prije 6 mjeseci (2 mjeseca nakon poroda) sam je ugradila i osim ucestalih tockastih krvarenja i neurednih ciklusa prvih par mjeseci (što su uobicajene nuspojave) nisam imala drugih negativnih nuspojava. Medjutim kroz cijelo to razdoblje primijetila sam znacajan pad libida sto u mom slucaju nije uzrokovano nekim prevelikim umorom ili drugim psiholoskim faktorima. Takodjer imam velikih problema s postizanjem orgazma a i kad ga postignem sam osjecaj orgazma je puno povrsniji i slabiji nego prije, sto me navodi na zakljucak da je to ipak vjerojatno utjecaj hormona koji se otpustaju iz Mirene. Prije nikad nisam koristila bilo kakvu oralnu kontacepciju jer ju ne podnosim zbog bilirubina tako da ne znam da li i hormoni iz oralnih kontraceptiva i inace utjecu na libido ili ne. Ginekologica mi je rekla da to ne bi trebalo biti povezano s tim, ali sam u uputstvima nasla navedenu i tu nuspojavu tako da joj bas i ne vjerujem.
    Pa eto ako neko ima istih problema kao i ja, neka se javi.
    U svakom slucaju, cekat cu do jeseni, a onda je vadim ako se stanje ne popravi.
    Dojiš li? Koliko sam čitala, dojenje može izazvat suhoću rodnice pa je možda to problem koji bi se mogao jednostavno riješiti lubrikantom?

Nemam iskustva s Mirenom, ali da ti odgovorim na pitanje o oralnim kontraceptivima i utjecaju na libido - utječu, of kors, ja sam u sklopu pripreme za IVF postupak pila antibebi yasmine (to mi je bilo prvi put u životu na antibebi) i ušokirala sam se - kao da mi je neko zatvorio pipu seksa u glavi - nula želje, katastrofa. Poslije se tu na zdravlju odraslih otvorio topic o yasmine i neke žene su se žalile na isto - totalni nedostatak libida, tako da su hormoni uvijek hormoni - nekome je super, podnosi ih fantastično, nekome je koma.

Joe's Avatar

meni se čini da mi se malo smanjio libido od mirene, a kad sam ju tek stavila jedno vrijeme mi je sve smrdilo, fuj, ništa nisam mogla jesti, vjerujem isto od mirene.

Quote Originally Posted by Joe
    meni se čini da mi se malo smanjio libido od mirene, a kad sam ju tek stavila jedno vrijeme mi je sve smrdilo, fuj, ništa nisam mogla jesti, vjerujem isto od mirene.
    Na str. http://www.medications.com/se/mirena moze se procitati dosta iskustava o negativnim ucincima Mirene. Kad sam procitala sve ovo, shvatila sam da Mirena vjerojatno ima svoje prste i u mojim cestim glavoboljama i pretjeranom gubitku tezine. NIkad u zivotu nisam imala ispod 58kg, sada sam pala na 54kg (visoka sam 174) samo 8mj. nakon poroda i nemam uopce apetita. Seksualni zivot mi je katastrofa, cesti napadi depresije i agresivnosti. Uzas. Najvise me od svega smeta sto nasi doktori znaju izgleda citati samo reklame koje im u ordinacije posalju farmaceutske firme. Mogli bi se i oni sami malo raspitati o proizvodima koje ugradjuju pa da te barem upozore unaprijed.