daddycool prvotno napisa
manja je šteta od urlanja nego od posljedica nesreće :/
ivana, nikakva korist od vezanja djeteta u AS ako ti nisi vezana i klećiš ili stojiš kraj djeteta u vožnji. prilikom eventualnog sudara svojom masom možeš napraviti potpuni nered u vozilu i ozljediti/ubiti ostale suputnike. svi putnici u vozilu moraju biti vezani.
što da ti kažem osim da si u pravu
ali na žalost u praksi ne ide baš sve kako si zacrtamo, moja mala počne plakat, onda lupa glavom o sjedalicu, i počne povračat i da još se pljuska-što bih ja trebala tada napraviti, a odmorišta nigdje-da pustim da mi se djete uguši povračanjem, da MM izazove sudar jer je izluđen njenim vrištanjem koje traje i traje i samo se pojačava?
Znam da je opasno biti odvezan, ali bolje da odvežem sebe nego nju-nije sve crno bijelo, a dječiji plač ja ne mogu ignorirati, a vozač pogotovo-djete ne razumije da sada ne može dobiti siku, da sada mora spavati ili jesti ili mirno sjediti u sjedalici, najlakše je osuđivati ljude a ne znati da sva djeca nisu ista
Treba se uvjek vezati i djete uvjek treba biti u sjedalici...a sada ako hoćete , mogu navesti primjer ljudi koju nisu bili vezani u autu i baš zato preživjeli sudar, dok je onaj vezani zbog toga poginuo...da je majka svojim tijelom zaštitila djete u sjedalici i tako mu spasila život, a ona i MM su pogunuli..........naravno to su iznimke...ne bi sada o sudbini......... ne bi o tome gdje su nama bile sjedalice a još smo živi..........kaže se čuvaj se i Bog će te čuvat...........sjedalica uvijek i bez iznimke, ali zašto ne otvoriti problematiku pitanja kako djete, tj. na koje načine "prisiliti" zadržati u toj sjedalici kada ono to žestoko odbija, a to se događa svakodnevno, zašto žmiriti na to, zašto ne pomoći ljudima svojim osobnim iskustvima i savjetima.najlakše je kupiti sjedalicu i hvaliti se kako si odgovoran roditelj, a što ako djete neće u nju, gdje je onda pamet i odgovornost, imamo i hiperaktivnu, autističnu itd. djecu....?????