Citiraj srecica prvotno napisa
Mi smo se ove godine iz navedenih razloga i predvidamo velikog broja stajanja odlucili na putovanje starom cestom ... putujemo od Zagreba do Splita, pa trajekt na Vis, ali kad se dokopamo Splita biti ce kao da smo dosli

Mi smo ogledalo i obrazac ponasanja svojim klincima, treba biti odlucan kad je AS u pitanju, ili u sjedalici ili nikako ... nisu sva djeca ista, neka prihvate sjedalicu odmah a neka placu da stakla pucaju, mi spadamo u ovu drugu kategoriju i stanje se dosta poboljsalo prelaskom u sjedalicu koja gleda u smjeru voznje, ali iskustvo dugog puta nam tek predstoji.
Kad je bila mala stajala sam svako malo i vadila je van, tjesila, posebno mi je bilo tesko kad smo bile same u autu, ona iza, okrenuta suprotno, brrrr ... onda krene plac ja brojim u sebi samo da se smirim do prvog moguceg stajanja, pa stanemo sa 4 zmigavca, pa mi svi trube 'glupa babo' ... uzas ...
Sad kad smo u novoj sjedalici smo imali jedno plakanje na putu iz Brezica prema Zagrebu, isto smo bile same, ja sam pjevala na sav glas u koloni na granici da su se policajci smijali ali jedino tako nije plakala. Treba naci neki mod i olaksati im prilagodbu, a u glavi izbrisati ideju o vadenju iz sjedalice u voznji, bilo u gradu, bilo u koloni, bilo na autoputu.
X

ivana, kao što i sama kažeš svako je dijete različito pa je i svako rješenje različito, nema univerzalnih savjeta osim onih koji se tiču sigurnosti. zato sam i napisao ono što sam napisao. to su okviri kojih bi se trebalo pridržavati. na svakom je osobna odgovornost prema sebi i vlastitom djetetu i svatko će donjeti svoju procijenu, ali na forumu udruge ne može se savjetovati nešto što nije u skladu sa zakonom.
NHF