Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: endokrinološka obrada_molim pomoć gdje otići

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno endokrinološka obrada_molim pomoć gdje otići

Cure,

rečeno mi je da moram obaviti sljedeće pretrage: TSH, Prolaktin, LH i FSH.

Prvo što me muči moja doktorica mi je sve stavila na jednu uputnicu.
    Jel TSH ide na uputnicu s ovih ostalo troje? imala sam s njom već nekih situacija pa pušem na hladno.

Drugo, rekla mi je da se na pretrage hormona čeka mjesecima, jel to moguće? meni zbog određenog roka za Maribor trebaju ovi nalazi do konca ljeta. Jel me možete uputiti negdje preko socijalnog gdje se ne čeka tako duuugo? (ovo uopće ne vjerujem) ili ću ipak morati otići privatno u neki lab?

Treće, užasno me frka kad vidim da neki od ovih odražavaju stres kojem je izložen organizam a meni je na poslu u zadnje vrijeme ludnica. i by the way nikad me nitko nije uputio na ovakvu pretragu otkako sam u postupcima :? . koji glupi osjećaj da sami naneki način trebamo kontrolirati svoje hormone štitnjače i spolne hormone. Hvala vam na odgovorima.

P.S.
    probala sma preko pretražnika ali nisam uspjela naći ove informacije koje mi trebaju.

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja sve sto si navela obavila u labosu na Svetom duhu, sa jednom uputnicom, nalazi gotovi za 7 dana

fjora avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

odi na Rebro, ali 3. dan ciklusa

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

zadnja informacija koju ja imam je da se na Rebro naručuje i čeka mjesecima, najprije za narudžbu, a onda i nalazi....ima ovdje negdje topic o naručivanju, probat ću naći...ne znam što je sa Vinogradskom, prije se nije trebalo naručivati, ali mislim da se sad i kod njih naručuje....
    ne znam od kud si, ali u Karlovcu u bolnici se sve začas obavlja...išla mi frendica nedavno....

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Cure,
    hvala vam što ste tako brze u odgovorima, ali je li znate jel brže ide u Petrovoj ili na VV?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Spolne sam vadila na Sv. Duhu, nije bilo nikad problema - gotovo unutar jednog tjedna, jedino se pripremi na buljuk ljudi i čekanje od nekih sat vremena.

TSH - s njim ti je problem jer se često vadi na endokrino odjelima bolnica, treba se naručivat mjesecima unaprijed i sl. S druge strane, odeš privatno, platiš 120 kn, nalaz mailom isti dan u 14 h.

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pitanje je za kuda ti trebaju jer na VV-u su mi rekli da oni samo primaju iz njihovog laba i da se nalaz dosta čeka. da mogu u Pž to obaviti, bilo bi za 2 dana gotovo!!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

evo curke da se i ja uključim.. dugo već pratim ali sad bi malo i pomogla :D
    za hormone odeš samo u petrovu dan ciklusa koji ti je doktor odredio i tamo češ sve obaviti i nalaz ti je gotov drugi dan. TSH moraš vaditi u nekoj drugoj bolnici ja sam prošle godine na sv. duhu i čekaš tjedan dana. mislim da ti je za to bolje otići privatno, nije tako skupo a i ne moraš obilaziti bolnice. .. i da ne zaboravim nek ti dr. ako već nije obavezno stavi na uputnicu oznaku N97 da niš ne platiš.ja se sad spremam vadit sve nalaze ponovno friške ali ću jedino TSH,T3,T4 ići privatno to je 180 kn i gotovo isti dan neću obilaziti bolnice. nadam se da sam ti pomogla .

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ovo nije za mene odgovor :/

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja bih čak rekla da tu dosta toga i nedostaje.

Moja dr je napisala još i E2, testosteron, FT3, FT4, DHEAS, SHBG

Sve te hormone sam vadila 3.dc na nuklearnoj medicini u Osijeku. Nalaze šalju poštom na kućnu adresu u roku od 7 dana.

Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam ti sve te hormone u Vinogradskoj vadila. Nalazi su gotovi za 5-7 dana, nikada duže. Guzve su stravične.
    E sad, jedino mi se čini, ako me sjećanje ne vara, da sam po uputnicu za TSH išla kod dr. opće prakse, a za sve ostalo primarnom ginekologu. Nekak mi se tako čini, ali ne bih stavila ruku u vatru.

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ma Rene2 ima toga još, samo nisam napisala ...i meni uvijek ginić da uputnicu, za što god trebalo...samo mi je bezveze što mora biti baš od njih, sa VV-a!!!! A ove iz OS bolnice nije ni pogledao, ali istina je da je nalaz išaran sa korektorom -užas i sramota!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Curke,

hvala vam puno na pomoći, mislim da ću otići u Petrovu za spolne hormone a privatno za TSH. S obzirom da ste me informirale za narudžbe na Sv.Duhu izbjeći ću ga.

Puno vam hvala, od srca. Šta bih bez vas?

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Citiraj zelimo_bebu prvotno napisa
    Pitanje je za kuda ti trebaju jer na VV-u su mi rekli da oni samo primaju iz njihovog laba i da se nalaz dosta čeka. da mogu u Pž to obaviti, bilo bi za 2 dana gotovo!!
    ko ti je rekao?Pa ja sam donijela iz Mostara hormone samo spermiogram traze da je njihov.tako je kod nas bilo

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ma znaš šta laky, ja sam luda na njih i ljuta! ponijela sam hormone iz KBO i nije ni pogledao...mislim ja da ću u 10 mj ponijeti hormone iz Pž i doći 3dc na kontrolni pregled pa nek me odbije ako želi...ko će tamo dočekati nalaze??????

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Lili 75 neki dan je na TV-u objavljena vijest na se u labosu u Sv. Duhu više ne naručje za bilo kakve pretrage. Tako je bilo i ranije pa su onda na neko vrijeme uveli naručivanje. Ja bih provjerila jer ako je infomracija točna to znači da sve možeš obaviti tamo na jednom mjestu i s jednom uputnicom te da ništa ne trebaš platiti.

Nisam znala da si se odlučila za Maribor. Zar već imaš termin tamo? Ako je tako želim ti svu sreću. Baš u zadnje vrijeme oni u Mariboru imaju puno uspjeha, ali ja sam doživjela totalni fijasko. Ako te zanima više pošalji mi pp.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Lili u Poluklinici Sunce na Trnju ja u petak izvadila TSH gotov za čas i 90 kn platila, tamo je gušt otići ako treba nešto za čas.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj zelimo_bebu prvotno napisa
    Ma znaš šta laky, ja sam luda na njih i ljuta! ponijela sam hormone iz KBO i nije ni pogledao...mislim ja da ću u 10 mj ponijeti hormone iz Pž i doći 3dc na kontrolni pregled pa nek me odbije ako želi...ko će tamo dočekati nalaze??????
    stvarno neznam u čemu je bio problem da ih neprime.Ja sam kod Lučija i nije problem samo spermiogram traži s VV

Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da, svatko traži svoj spermiogram. Valjda imaju neki razlog. Ali mislim da za hormone to nije bitno. Nitko na tome nije inzistirao.

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni je dr. A!!! Donijela mu iz OS bolnice komplet nalaze i iz Pž laba. Ovaj OS istina je da je dosta ne čitak jer su na dosta mjesta korektorom brisali ref. vrijednosti! Ali je tu i ako želiš imaš podatke. Kao da je meni samo tako u Zg i nazad...nije ni to problem, nego samo izgleda da odgodi...jel bi mi vrijedilo nazvati sestre pa pitati da one pitaju doktora može li iz nekog dr. laba????

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

jeste meni nije jasno da traze sad s VV.ao nije bilo nekih promjena

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

cure još samo jedno pitanjce: za FSH, LH i PRL mi piše radit 2. do 5. dan ciklusa, e sad možda postavljam full banalno pitanje ali ima li neki dan kad se treba vadit TSH ili je to svejedno koji dio ciklusa? :?

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja vadila TSH sa svim ostalim 3 dc...mislim da nije bitno...

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

I ja mislim da nije bitno - vadila sam ga također 3dc.
    Inače sam sve hormone vadila u Breyeru. Nema gužvi, čekanja, nalazi su gotovi isti dan.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •