Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Pravo na regres

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Pravo na regres

Zanima me kako je zakonom regulirano pravo na regres za vrijeme porodiljnog dopusta. Ja ga ni 2004 ni sada na porodiljnom nisam dobila-radim u državnoj firmi/bolnica.
    Moja kuma danas, kaže dobila( na porodiljnom)-isto na državnim jaslama/porezna uprava.
    U čemu je razlika, zašto jedni imaju pravo a drugi ne???
    Hvala na odgovorima.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

zakonom nije regulirano pravo na regres...sve ovisi o Kolektivnom ugovoru, Pravilniku o radu i sličnim aktima....obično je pravo na regres povezano sa korištenjem godišjeg odmora, dakle, ako koristiš godišnji dobiješ regres i obratno...negdje opet i nije tako....zašto ne nazoveš svoju administraciju, pa priupitaš zašto ne isplaćuju, na što se pozivaju pri isplati odnosno neisplati?

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Regres nam se isplačuje iz državne blagajne, zato mi nisu jasne te razlike. Recimo dok sam radila moj muž/ (državna uprava) dobije regres, ja taj isti dan dobijem pola a drugih pola sljedeći mjesec... Tako i s Božičnicom???

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

s obzirom da ti je muž u državnoj upravi stvari su riješene Kolektivnim ugovorom za državne službenike i namještenike...ali i u zdravstvu imate Kolektivni ugovor, tu bi stvari trebale biti pojašnjene....imate nekog sindikalnog povjerenika....

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Bit će da je onda stvar u kolektivnom...

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Morat ću ga proučiti.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

kolektivni ugovor za državne službenike i namještenike predviđa regres i on se isplaćuje svim državnim zaposlenicima u iznosu utvrđenim za tekuću godinu.
    ako si na porodiljnom, pravo na regres imaš samo u slučaju da koristiš godišnji, regres je isključivo vezan uz korištenje godišnjeg odmora, a ne uz pravo na godišnji. dakle ako ga nisi koristila jer si na porodiljnom onda ga ne trebaš niti dobiti, ali ako ćeš ga slučano iskoristiti nakon završetka porodiljnog moraju ti ga isplatiti prije početka korištenja.

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj božana prvotno napisa
    kolektivni ugovor za državne službenike i namještenike predviđa regres i on se isplaćuje svim državnim zaposlenicima u iznosu utvrđenim za tekuću godinu.
    ako si na porodiljnom, pravo na regres imaš samo u slučaju da koristiš godišnji, regres je isključivo vezan uz korištenje godišnjeg odmora, a ne uz pravo na godišnji. dakle ako ga nisi koristila jer si na porodiljnom onda ga ne trebaš niti dobiti, ali ako ćeš ga slučano iskoristiti nakon završetka porodiljnog moraju ti ga isplatiti prije početka korištenja.
    KOntala sam do sada da je tako, ali kako ga je onda dobila moja kuma koja je rodila mjesec dana prije mene (ne, nije koristila godišnji).

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

šta da kažem osim da je imala sreće da joj u knjigovodstvu rade službenici kojima je ovo promaklo ili im je bilo svejedno.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj božana prvotno napisa
    Točno.
    Nisam ga ni ja imala.

Datum pristupanja
    Oct 2007
    56

Početno

na pd-u sam od 11mj.2007, rodila u 01mj.2008. znači vraćam se na posao tek u siječnju 2009.imam li pravo na go za 2008 godinu? regres sam dobila, nekim čudom...

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj fatmama prvotno napisa
    na pd-u sam od 11mj.2007, rodila u 01mj.2008. znači vraćam se na posao tek u siječnju 2009.imam li pravo na go za 2008 godinu? regres sam dobila, nekim čudom...
    U siječnju 2009 kada se vraćaš na posao nemaš pravo na lanjski godišnji, ali možeš ranije prekinuti porodiljni, jer ako se sa porodiljnog vraćaš u 2008. imaš za tu godinu pravo na cijeli godišnji, sa time da 12 dana moraš iskoristiti u 2008, a ostatak možeš prebaciti u 2009-tu.
    (Dakle, prekineš porodiljni sa npr. 11.12.2008. i kreneš na godišnji. Iskoristiš 12 radnih dana do kraja prosinca - ako ti se ne broje subote i nastaviš koristiti u siječnju ostatak. Ne znam koliko dana g.o. imaš, ali vraćaš se na posao otprilike kada bi ti i inače završio porodiljni, a već ćeš dobiti bar jednu plaću. Ukoliko ti poslodavac dopusti, možeš nastaviti koristiti i nešto godišnjeg za 2009-tu)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •