Citiraj apricot prvotno napisa
nema kod nas ništa
Mogu potpisati Apricot, imam brsljan koji mi raste s unutarnje strane vrtne ograde (zidane, "prizme") i tako zakriljuje pogled prema nasem vlastitom parkiralistu. Nikad nijedan plod nisam vidjela. A imam ga 15 godina.

Brzo raste i siri se, jedina obveza ti je povremeno ga podsisati jer mu ne treba puno vode i raste ludjackom brzinom. Moj je onaj koji nije saren, vecih listova (nemam pojma koji tip Hedere ).

Ako neces brsljan, preporucila bih ti roletu od bambusa, zakacis ju na gornji dio balkona i mozes ju spustiti sve do poda. Imas razlicitih dimenzija, ne kostaju puno, a prirodni je materijal i balkon ti "dise".

Dosta gusto ti raste i cvijece u obliku trubica (kako se sad pak to zove ), lisce se rasiri po ogradi i penje se, a imas i lijepi cvat od proljeca do jeseni. Manjak je to sto je biljka jednogodisnja. To sam imala u staroj kuci u Italiji, penjale su mi se po zicanoj ogradi okrenutoj prema susjedima i stvarno su bile guste. Ove 'moje' trubice su bile roza, makar imas i sarenih. Za njegu im ne treba puno, samo dobra zemlja (moze i u pitaru) i malo vode.
"Botanicarke" na forumu ce ti sigurno znati reci kako se zovu...