-
TTiinnaa, oprosti ako nisam dobro čitala prijašnje postove, ali koliko ti je beba stara? Kad si počela koristiti šeširiće, u rodilištu ili kod kuće? Da li je beba htjel prihvatiti dojku?
Ako imaš probleme s ranama na bradavicama, šeširići samo po sebi ne mogu pomoći ako položaj na dojci nije dobar, jer je vjerojatno krivi položaj uzrok tome što su nastale ranice. Znači, najvažnije ti je korigirati položaj-beba mora imati većinu areole u ustima, a kad sisa, onda se čuje ravnomjerno guranje, a ne coktanje isl.
Problem je kod šeširića u tome što beba preko njega ipak sisa drugačije i kad jednom makneš šeširić, bradavica joj je drugačija i to bebu zbunjuje. A drugi problem je u tome što preko šeširića ne može sisati jednako efikasno kao bez njega, pa teže dođe do otpuštanja mlijeka, beba neka d ne može jednako dobro "povući" pa teže isprazni dojku do kraja. A to onda može utjecati na smanjenje proizvodnje. I osim toga moraš paziti da ih dobro steriliziraš i osušiš, pogotovo kad imaš ranice.
S obzirom da su ti bradavice uvučene, probaj prije podoja malo izvući bradavicu prstima, i istisnuti malo mlijeka. Tako će se bradavica izvući, beba je lakše prihvati, a i inače će lakše prihvatiti kad osjeti poznati miris mlijeka. Pokušaj, verojatno će upaliti. Uostalom, kad beba dobro nauči dojiti, napravit će sisanjem dovoljno veliki podtlak da izvuče bradavicu, a osim toga, najbitnije je da u ustima ima veći dio areole, a ne samu bradavicu. A bradavice možeš između podoja namazati s malo svog mlijeka, ili s čistom lanolinskom kremom, i što više ih luftati na zraku.
Ja moram priznati da sam s Paulom isto par dana koristila šeširiće, jer sam imala ragade. Dojenje je boljelo jednako, ali se ranice nisu pogoršavale, a kad su se malo smanjile, izbacila sam šeširiće, i vidjela da nam i bez njih dobro ide. A kad se položaj popravio i kad smo obje naučile dojiti, više nije bilo ranica ni potrebe za šeširićima. Samo hrabro, i vidjet ćeš da možeš i bez šeširića! Sretno!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma