Evo ja imam prilicno losha iskustva sa shesiricima.
kako imam skroz uvucene bradavice jos u bolnici su mi savjetovali da uzmem te shesirice jer kao imam male sanse da dojim, a bez njih skoro nikakve. Kak je meni bilo jako stalo da dojim kupila sam ih to je prilicno dobro funkcioniralo prvih mjesec dana. Malac je klopal preko toga i dobio je u prvih mjesec dana 750 g.
Medjutim pocetkom drugog mjeseca poceli su problemi s izuzetno jakim grcevima... konstantan plac, klopanje svakih sat, sat i pol (do tada svaka dva do tri sata), konstantno podrigivanje, bljuckanje... sve u svemu koma. Otisli smo kod pedijatra i ona njega na vagu, a on dobio u dva i pol tjedna samo 50 g. :shock: Do tad je mene dragi stalno ispitival da kaj mali ne vuce prek toga puno zraka, da se njemu cini da on vuce puno zraka i tak. I pedijatrica kad ga je poslusala veli da su njemu crijeva puna zraka i da se muci jadan, al veli nemojte nikakvu nadohranu samo vi i dalje dojite pa dodjite za tjedan dana na vaganje pa bumo vidli. Jos sam ja nju pitala jel to moze bit od shesirica, a ona veli mozda...
Od tog dana smo mi izbacili shesirice i to je cak proslo prilicno jednostavno, ali sljedecih 4-5 dana nije bilo dovoljno mlijeka tak da je malac provodio doslovce sate i sate na prsima, bradavice su bolile za poludit, al grcevi su prestali, a on je u sljedecih tjedan dana dobil 200 g.
Proizvodnja mlijeka se njegovim ucestalnim cicanjem povecala i sad ima tri mjeseca, klopa svaka dva do tri sata (po noci ne) i dobil je u mjesec dana kilu.
Eto to su nasa iskustva...