[QUOTE=ilay;2014041]elsa

ASCUS (Atypical Squamous Cells of Undetermined Significance) je oznaka za nalaz atipičnih stanica pločastog epitela vrata maternice neodređenog značenja. To znači da se u PAPA razmazu prilikom citološkog pregleda uočavaju iregularne stanice, čemu uzrok može biti višestruke naravi. Najčešći razlog javljanja ovih promjena su prolazne infekcije ili iritacija, a nerijetko i hormonalne promjene, kao i uporaba različitih lijekova. Mogu biti i rani znak HPV infekcije. Promjene u smislu ASCUS-a nestaju s otklanjanjem uzroka, a to je u najvećem broju slučajeva liječenje infekcije.
S obzirom na jaka krvarenja i vasu ranicu lako je moguce da je uzrok askusa upravo upala oko te ranice, ili iritacija prilikom krvarenja (niste rekli da imate potvrdenu HPV infekciju) Što se tice same ranice priznajem da neznam puno o tome ali vjerovala bih ginekologu ako kaze da je posve bezopasno

Nemam potvrdjenu HPV infekciju, bar zasad ne. Hormonski poremecaj sam imala ( sad sam pod terapijom ), a i preosjetljiva sam na prehlade i upale..tako da mogu povezati s tim ovo sto ste napisali za ASCUS.
Hvala mnogo na odgovoru