-
Bakterije u urinu
Drage mame, opet mi treba nečiji savjet. Od početka trudnoće imam veoma visok nivo leukocita (14), a nedavno su mi u nalazima pronađene bakterije i nekakav epitel. Nalaz urinokulture pokazao je da imam neku bakteriju koja se zove klebsiella pneumoniae. Zna li neko šta je to i koliko štetne mogu biti te bakterije? Trenutno se kljukam nekim antibiotikom koji mi je dr. preporučila svakih 6 sati i nastojim da popijem po preporuci 2L čaja od brusnice koju mrzim i od koje imam užasnu žgaravicu?
-
-
Draga Zhabice, malo se gubim jer sam prvi put uključena na neki forum. Uglavnom, trudna sam 24 tjedna i od kada sam otkrila Rodu neznam šta prije da pročitam jer me sve zanima. Hvala na pomoći u svakom slučaju. Inače prva mi je trudnoća pa je svaki savjet dobro došao
-
mama mumi,
Dobrodošla.
U trudnoći su dosta česte urinarne infekcije i bez prisutnih simptoma, no moraju se liječiti. Povišena razina leukocita u krvi može biti zbog trudnoće, ali i uroinfekcije.
Uz antibiotik trebala bi uzimati barem još dvije litre neke tekućine- vode i/ili nekog čaja to ovisi o tebi. Čaj od brusnice je dobar, no za urinarnu infekciju uzima se čaj od lista brusnice, a ne od ploda brusnice. Na žalost ne preporuča se u trudnica pa je najbolje da odabereš nešto što ti odgovara da možeš popiti veću količinu. Voćni sokovi nisu dobar izvor tekućine jer su jako koncentrirani.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma