Ne bih rekla. A ako i da, kako se to postaje? Kako onda objasniti pojavu homo u životinjskoj vrsti?Dijana prvotno napisa
Inače, glasala sam za a).
Ali ubolo me u oči ono pod b) "pod strožijim uvjetima". Kakvi bi to bili strožiji uvjeti?
Ne bih rekla. A ako i da, kako se to postaje? Kako onda objasniti pojavu homo u životinjskoj vrsti?Dijana prvotno napisa
Inače, glasala sam za a).
Ali ubolo me u oči ono pod b) "pod strožijim uvjetima". Kakvi bi to bili strožiji uvjeti?
Pričam potencijalnoj šteti, koja po vama ne postoji, jer homo posvajanje gledate u isključivo ružičastim tonovima.Citat:
Za tvrdnje da nikakve štete po djecu nema
možda sam preskočila negdje, al o kakvoj konkretnoj šteti ti pričaš ?!
Sjećate se još kad je Luna Rocco linkala raspravu s gay.hr u svezi njenim dojenjem u javnosti? Ne sjećate se kako su porazni komentari, u većini, bili? Koliko puni gađenja prema dojenju?
A pisali su to kakti mladi, urbani, vjerojatno obrazovaniji homoseksualci, dakle profila kakvog bi vi vjerojatno poželjeli za posvojitelja. (jer ima homoseksualaca i u ruralnim područjima, gdje su ljudi možda jedva čuli za internet).
Neka jedan par iz ove priče posvoji dijete, zamisli ti sad kako će on (muško) dijete odgajati s poštovanjem prema majčinstvu. Prije bih rekla suprotno.
To sigurno ne bi iznio na razgovoru na posvojenje.
[quote="fritulica1"]Dijana prvotno napisa
I to sam već objasnila. Zašto bih uspoređivala životinje s ljudima? Ima i vrsta koje pojedu neke svoje mlade, pa zar bi to trebalo primijeniti na ljude?Ne bih rekla. A ako i da, kako se to postaje? Kako onda objasniti pojavu homo u životinjskoj vrsti?
haha, kao inače heteroseksualni mladi ljudi i babe gledaju na ženu koja doji s prepuno ljubavi![]()
Kao, homićima se sisa gadi?Ok,a heteromuškarcima bi se onda trebala gadit u svakom aseksualnom kontekstu.
Ja, Dijana, više zbilja ne kontam tvoje argumentE?
[quote="Dijana"]A kako bi ti onda argumentirala "postajanje homoseksualcem"fritulica1 prvotno napisa
i ove bih izbjegla
http://www.index.hr/xmag/clanak/star...ce/394979.aspx
Super mi je da mogućnost djeteta da ima i mamu i tatu svodite na boju omota životinjskog carstva.Osobno, izmedju heteroseksualnog i homoseksualnog para koji su identicni uopce ne bih bila u stanju racionalno odabrati 'bolji' par. Vec sama cinjenica da su identicni iskljucuje mogucnost postojanja boljega. Ne sjecam se vise tko je to rekao, ali vjerujem da bih odabrala par koji bi mi se vise svidjao, najvjerojatnije fizicki, jer je to ipak ono sto se prvo primijeti. Sve u svemu - odluka bi bila presmijesna. Bas kao u slucaju mikkinog Zivotinjskog carstva u omotu razlicite boje.
krumpiric prvotno napisa
Ali nisu tu raspravu poveli hetero ljudi kojima se to gadilo, već homo.
Ne znam šta tu ne kontaš, TAKO su ljudi pisali. I bilo je čuđenja na ovom forumu, jer se od njih nekako očekivalo više razumijevanja jer su i sami ponekad diskriminirani, ali je bilo i još više opravdavanja.
eto ja ne kužim tebe, tu idealizaciju obitelji tipa mama-tata-djeca.Što je tu tako savršeno? Nije "tako vijekovima" niti je na svim dijelovima svijeta tako...i ljudi su bili/jesu sretni?Dijana prvotno napisa
I ne samo to, na listi prioriteta prilikom odrastanja, šta je stvarno visoko nečija mogućnost da nekog zove mama il tata bez obzira na to o kakvoj se osobi radi?
BOjim se da nisi vidila svakakve heteroseksualne obitelji i svakakve životne situacije :? Kao što reko, nije život reklama za kornflejks. :/
Inače, ne kontam da zaista misliš da se isključivo homoseksualcima gadi dojenje u javnosti? Ili dojenje općenito?
Gadi se određenom broju homoseksualaca, i određenom broju heteroseksualaca.Šta je najbitnije-dojenje u javnosti gadi se i određenom broju majki.
Da, dopustila bi posvajanje pod malo strožijim uvjetima (pišem pod pretpostavkom da sam ispravno shvatila ovo "strožim").
Ne smatram da su homo parovi nešto loše, prihvaćam ljude kakvi jesu i ne smetaju mi dok ne diraju mene i moj život.
Svoje dijete, brata ili prijatelja bi prihvatila i voljela i kao homoseksualca i kao heteroseksualca. Možda bi mi trebalo neko vrijeme da si sve složim u glavi, ali znam da bi bila sretna ukoliko su i onio sretni i da bi prihvatila njihov životni izbor.
A što se okoline tiče, znam da se od nje ne može pobjeći i da često moramo živjeti prema pravilima društva koje nas okružuje.
No ne treba na društvo obraćati baš toliko pažnje.
Ljudi su znatiželjni i često zločesti, no brzo se naviknu na nešto, zaborave i traže si nove zanimljive stvari kojima će obogatiti svoj dosadni život.
Mene su znali bosti što mi je otac invalid (iako čovjek sasvim normalno funkcionira jer nema "samo" desnu šaku). Znali su me često bosti jer mi je mama crnogorka pa im se nije sviđalo što nije hrvatica. A ja sam uvijek bila ponosna na sve ono što me razliukovalo od srugih... i tako je prošlo, prestalo im je biti zanimljivo i našli su novi materijal. Slično bi valjda bilo i da sam imala dva roditelja istog spola.
Eto, malo sam odužila no sjetim se nedavnog intervjua na zagrebačkim ulicama kad su pitali prolaznike što bi učinili kada bi im dijete reklo da je homo. Jedan čovjek u pedesetima je rekao da bi ga se odrekao tog trena, a kad su ga pitali zašto odgovorio je: "Ne znam!"
Eto, pametnom dovoljno!
Ima i ljudi koji vrlo destruktivno djeluju na svoje "mlade", kako među hetero tako isto i među homo. I ti si izdvojila primjer homoseksualaca koji su se zgražali dojenju u javnosti, a onda i generalizirala. Zasigurno ima i dosta mama s foruma kojima se ne mili dojenje u javnosti, ali nećemo to uzeti kao opći stav forumašica po tom pitanju...Ima i vrsta koje pojedu neke svoje mlade, pa zar bi to trebalo primijeniti na ljude?
[quote="krumpiric"]Dijana prvotno napisa
Tako jest vjekovima, i takav je ljudski početak. Takav je difolt, i danas se u najvećem broju slučajeva dijete ostaje sa svojim roditeljima do osamostaljenja. I na kojim to dijelovima svijeta nije tako?eto ja ne kužim tebe, tu idealizaciju obitelji tipa mama-tata-djeca.Što je tu tako savršeno? Nije "tako vijekovima" niti je na svim dijelovima svijeta tako...i ljudi su bili/jesu sretni?
Na kojem to dijelu svijeta majka i otac po difoltu svoje dijete daju na posvojenje, i onda bude sasvim svejedno tko će ga posvojiti?
Stalno izvlačiš tu tezu, ko da ja ne znam da ima koma heteroparova, ali kad daješ na posvajanje, nećeš djecu dati komaparovima.BOjim se da nisi vidila svakakve heteroseksualne obitelji i svakakve životne situacije :? Kao što reko, nije život reklama za kornflejks. :/
Mislim da se tim homoseksualcima koji su pisali na toj temi gadilo dojenje općenito, zato, jer su ga vidjeli. Heteroseksualcima koji napadaju dojenje u javnosti je to prije svega neprilično, nepristojno, izazivački, kako god.Inače, ne kontam da zaista misliš da se isključivo homoseksualcima gadi dojenje u javnosti? Ili dojenje općenito?
Ali im se ne gadi sami čin dojenja.
Ajmo, u kojem smjeru je ova rasprava otisla :shock:
eto nikako dobro![]()
homićima se cike u javnosti gade fuj fuj,a heterići žbrlje u njih i i maju nepristojne misli![]()
gadi. Ja sam jednom doživila komentar tipa "to je koda ja sada izvadim k**u i popišam se nasred puta"ETO.Nije bio homoseksualac u pitanju.
Inače, možda ne želiš dati dijete na usvajanje koma parovima, al možda će ga dobit koma parovi, nije svima isto koma i dobro. Ja znam izvana divne roditelje koji sa svojom djecom nikad ne razgovaraju.Meni je to koma. Reko da je pitanje ko je dobar roditelj jako subjektivna stvar.
ma daj, zašto bi se homoseksualcima tako gadilo dojenje?
svi smo dojili dok smo bili mali pa su valjda i budući mali homoseksualci
ajd postavi pitanje na bilo kojem forumu pa da vidiš kaj će ti klinci pisati o tome
vidim... trenutno stanje u anketi je 50:50 ako gledamo crno bijelo, tj. generalno za i protiv
[
Ne mora značiti, ali već u startu znači odstupanje od difolta. (vjerujem da više voliš riječ "difolt" nego "priroda").a homoseksualnost sama po sebi znači lošiji kvalitet roditeljstva ?!
Između heteropara i samohrane mame nije velika razlika, ali bome između to dvoje i homopara jest. sad ti pitaj a zašto.?a zašto? misliš da je jedno bolje nego dvoje
Kad gledamo samo brojeve, a ti meni reci, zašto se ne bi legaliziralo da recimo troje posvoje dijete? Npr. žena i dva muškarca. Vole se, bili bi dobri roditelji, dali bi svu ljubav ovog svijeta. Da postanu dovoljno brojni, a zašto ne?
[quote]
Pa glupo i jest, jer ja vidim u homoseksualcima ljude, samo im ne bih dala da posvajaju djecu. Hteroseksualne želje za djecom su legitimnije jer se djeci pruža standardno okruženje, koje po vama ili ne postoji, ili ga strašno relativizirate na razinu omota žc-a.ovo o okolini - be the change you want to see. da uzmemo primjer ovog topica kao mikrokosmosa... kad felix koja u biti izabire opciju a) mi veli argument okoline, ja se zamislim, kad ti koja misliš da će homoseksualizam imati veliku štetu za dijete (još ne znam koju) i koja to inače smatraš neprirodnim, navodis okolinu - velim ti samo... be the change... promijeni svoje mišljenje, ti il one koje kad vide dvoje homoseksualaca vide samo rupe... ne gledajte u njima samo homoseksualce i jedino to, nego prije svega ljude (toliko mi je glupo i pisati ovo), sa svojim željama i mogućnostima, ništa drugačijim od naših (po čemu su naše želje za roditeljstvom vrijednije i bolje nego njihove ? jer jedan homoseksualac lošije voli i grli dijete nego moj suprug ?), pa će i tom njihovom posvojenom djetetu biti ugodnije u okolini koju i vi činite, recimo za početak ovom mikrokosmosu.
Čini mi se da ti Hrvatska baš i nije draga, ali čini mi se da nije ni Švicarska. Mislim, cijeli narod okarakterizirati kao licemjeran...svaštail se mogu pretvarati da su u hetereseksualnom braku, a u biti nisu. al to je opet toliko tipično za hrvatsku: licemjerstvo, bitno je da izvana sve štima, da je tu tata, mama i dvoje djece, a to što je tata u biti gej... samo nek to zadrži za sebe.
[quote="krumpiric"]gadi. Ja sam jednom doživila komentar tipa "to je koda ja sada izvadim k**u i popišam se nasred puta"ETO.Nije bio homoseksualac u pitanju.
Pa to ti i velim, to što ti pišeš jest da je dotični to smatrao nepriličnim, ali mu se nije gadilo. Ti ljudi su pisali o dojenju sa iskrenim gađenjem.
sofke, ne znam ja zašto bi im se gadilo, tako su pisali.
Pitala MM-a, odusevio me :D Kaze da nema nista protiv da homo par usvoji dijete, i jedini razlog zbog kojeg bi (eventualno) bio protiv jest, naravno, okolina. Medutim, obzirom da ima oca i zenu sa fizickom "manom" svjestan je da se ruganje i zgrazanje ne moze izbjeci, i koliko je sve to jadno i bijedno...
O homoseklsualcima i dojenju - odudarati se od prosjeka po bilo cemu ne znaci da automatski prihvacas sve ostale anomalije![]()
Pitanje za sve one koji misle da se homoseksualnost stice ajmorec "kasnije" a ne da se takav rodis - na koji bi nacin dijete u gay obitelji postalo gay?
Ajme, fakat, koji argumenti...![]()
Pa nitko automatski ne dobiva dijete.
Ti mladi urbani... sta god... ne bi se (gotovo sam 100% sigurna) niti prijavili za posvajanje.
A i da bi, ne znam bas koliko bi imali sansi dobiti dijete, jer, iako dosta puta sumnjam u hrpu nasih birokratskih insitucija, u nesto ipak covjek mora imati povjerenja.
Svatko prolazi kroz razne provjere.
Izmedu dati na usvajanje ili ne, MM odabire, na kraju, DA.
rodiš se kao:
a)heteroseksualac
b)homoseksualac
c)bisseksualac
kod a) i b) je sasvim svejedno tko te odgaja
meni je kompleks bio što je moja mater bila ljepotica krupnih plavih očiju, crne kose, normalne visine, velikih sisa... a ja - male oči, previsoka, male sise ...
kod c) će oblik roditeljske zajednice imati veliki utjecaj koju stranu sebe će više preferirati (na homo ili hetero stranu)
no opet, ovi pod c) su također pod utjecajem npr. školovanja u jednospolnim internatima, sjemeništima....
- i okoline tj. da li će biti buntovnici pa će kontrirati ustaljenom ili će se uklapati
:shock: :shock: pa tko je onda sa mnom pio kavu????ne zezaj.MGrubi prvotno napisa
Da, inače sumnjaš u institucije, ali u ovom slučaju vjeruješ u njih.Mony prvotno napisa
Ne znam kako možeš biti skoro 100% sigurna u to, da se neki od spomenutih ne bi prijavili za posvajanje.
A evo i mogućeg razloga zašto su američka istraživanja tako pro-homo kao je u pitanju posvajanje.
There are about 520,000 children in foster care, according to the North American Council on Adoptable Children in St. Paul. Of those, 120,000 are available for adoption, but only 50,000 find permanent homes each year.
"The child welfare system is already in crisis," said Rob Woronoff of the CWLA. "We don't have enough families as it is."
Naravno, bolje ikakvi posvojitelji nego nikakvi, a država će sve učiniti da si smanji trošak skrbi o toj djeci.
vrijeđanje :/Naravno, bolje ikakvi posvojitelji nego nikakvi, a država će sve učiniti da si smanji trošak skrbi o toj djeci.
[/quote]
:shock: :shock: pa tko je onda sa mnom pio kavu????ne zezaj.[/quote]
sise narasle![]()
Ispada da ovdje samo ja to mislim. Toliko o utapanju u masi, i povođenju za masovnim mišljenjem.Pitanje za sve one koji misle da se homoseksualnost stice ajmorec "kasnije" a ne da se takav rodis - na koji bi nacin dijete u gay obitelji postalo gay?
Ovisi kako ga se odgaja, ako ga se odgaja s gađenjem prema ženskom rodu-za muško dijete (što je po vama apsolutno nemoguće) nije isključeno da postane gay.
"However, it must be addressed that, to a large extent, this is an unknown area because the baby boom is still very young. There aren't enough same-sex adoptions to be a representative sample.
ovakav odgoj sam nabasala kod tradicionalnog zadrtog šibenskog zaleđaDijana prvotno napisa
žensko = samo šteta, i krava je bolja, al ne može ti sina roditi :/
nije stvar čega se gadiš, nego šta te privlači
MJ, kako god bilo licemjerno pozivati se na okolinu, štiti svoje dijete od njene diskriminacije, a pri tome odustajati od svojih načela pa čak i identiteta - toliko je i licemjerno pričati o tome dok to nisi iskusio na svojoj koži. i ne govorim o diskriminaciji zbog debljine, klempavih ušiju, naočala i sl. razumijem mariu71, mislim da u našoj novijoj povijesti smo bili svjedokom prave diskriminacije (iako ne zakonske¸, ali podržavane od strane najviših vrhova vlasti) kad su ljudi ostajali zbog posla, a u pojedinim dijelovima hrvatske i bez života zbog krive nacionalnosti. ipak je to drugo od kojeg kilograma viška, kad takva diskriminacija ima uporište u najmoćnijem sloju vlasti. kad se nemaš kome žaliti. i kad ti nikakva samosvjest ne pomaže. strah je ipak jači od samosvjesti.
Dijana, jasan mi je ovaj tvoj argument kako se homoseksualcem ne rađa nego postaje, ali ne čini ti se da se kosi s idejom da je za to zaslužna seksualna orijentacija roditelja?
još nešto - koliko znam, većini homoseksualaca najteže pada priznanje svoje seksualne orijentacije roditeljima. zašto? pretpostavljam zato što je većina njih baš tradicionalno odgajana, u tradicionalnoj obitelji koja poštuje tradicionalne vrijednosti i definicije. da nije tako, mislim da ne bi imali toliko problema s coming out-om.
Kakvo vrijeđanje, pa i neki zagovornici su navodili da je bolje da dijete posvoji homopar, da osjeti toplinu doma, nego da odraste u instituciji.krumpiric prvotno napisa
Što je to nego "second -best" rješenje. Ali neće to izravno reći.
Je, samo ja ne pričam o zadrtom šibenskom zaleđu kako ga ti nazivaš, pričam o reakcijama mladih urbanih homoseksualaca.MGrubi prvotno napisa
Zar se niko ne sjeća ovog linka?
Dijana, ja samo napominjem da nije "gađenje prema ženskom slabom rodu" isključivo muškog homoseksualnog podrijetla
kad muši homo kaže : bljak , na ženu
to mi je jednako normalno kao kad hetero muško kaže : bljak , na muškarca
valjda države?klia prvotno napisa
normal no je da će država učiniti ama baš sve da smanji trošak
dobrodošli u kapitalizam
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...63fb933a8477c3
Evo, to je ta tema.
Dijana prvotno napisa
Nisam rekla da inace sumnjam, vec da cesto sumnjam.
A da sam gotovo 100% sigurna - jesam --> zasto: sumnjam da su ljudi koji na takvoj razini raspravljaju, dovoljno spremni ili bolje reci voljni imati dijete kao dio svog zivota. Oni koji zele dijete rade to zato jer im nedostaje jedan aspekt ljubavi zajednickog zivota
Stvarno ne vidim razloga zasto bi se netko kome se dojenje gadi ili 'gadi' uopce javio za posvojitelja. Kad bi imao neki poremeceni razlog, vjerujem da bi ga sluzbe zaduzene za selekciju odbile. Na isti nacin na koji bi odbile heteroseksualni par, ili, da malo karikiram, Josipa i Mariju, da odluce posvojiti dijete, a da ne ispunjavaju uvjete.
Isto tako, vjerujem da se homoseksualcima ne gadi suprotni spol. Samo ih ne zanima u seksualnom smislu.
Može li seksualno nasilje nad djetetom utjecati na kasniju orijentaciju?
klia prvotno napisa
Pa definitivno, al to ne spada pod ovu temu
Naravno da ne moze, osim ako je rijec o nasilju gdje otac i otac ne daju djetetu Playboy, vec ga tjeraju na sudjeljuje u orgijama i gura krive stvari u krive rupe.klia prvotno napisa
[/sarkazam]
Valjda polako postajem agresivna jer jos niti jedno od pitanja koje me 'muci' nije odgovoreno. Sve samo argumenti bez konkretnih cinjenica. =/
[quote][quote="MGrubi"]klia prvotno napisa
Ne države, već homozajednice. Samo klia je to rekla izravno, a drugi to zamumulje.valjda države?
mislim da je tom djetetu najmanji problem kasnija seksualna orijentacijaklia prvotno napisa
Imate li mišljenje o ovome? Ima li za vas uopće ograničenja broja posvojitelja? Ima li uopće ikakvih ograničenja "sve dok ima ljubavi"?Kad gledamo samo brojeve, a ti meni reci, zašto se ne bi legaliziralo da recimo troje posvoje dijete? Npr. žena i dva muškarca. Vole se, bili bi dobri roditelji, dali bi svu ljubav ovog svijeta. Da postanu dovoljno brojni, a zašto ne? Ili tri muškarca?