Vidi rezultate ankete: Jeste li za to da homoseksualni parovi u Hrvatskoj mogu posvojiti dijete?

Glasači
404. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • a) da, pod istim uvjetima kao heteroseksualni parovi

138 34.16%
  • b) da, pod strožim uvjetima nego heteroseksualni parovi

39 9.65%
  • c) ne

227 56.19%
Stranica 29 od 39 PrviPrvi ... 192728293031 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,401 do 1,450 od 1939

Tema: Homoseksualni par i posvajanje djece

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

onda dobro da ja nisam sudac 8) To ti je moje osobno mišljenje oblikovano mnogim faktorima i moje želje, moji snovi . Da sam predsjednik ustavnog suda sigurno bih imala sasvim drugačije argumente. ovako su moja nesviđanja nešto na što svakako imam pravo. A ove teze o ustašoidnosti hrvata mi već lagano idu na živce .
    Malo olako izvlačite Pavelića, a i BBB nisu paravojna formacija - tu ima svakakvih dečki. kao što netko puši travu ili ide na hevi metal koncerte u nekoj fazi, tako je netko i malo žešći navijač, pa odraste u normalnog geodeta koji ne zna rezultat utakmice jer mu se rodila beba. Oni kojima najviše smetaju šovinisti baš se najlakše nabacuju ovakvim vrlo uvredljivim formulacijama. A mene se proziva polu- imputaciju u šali. Dajte si malo izjednačite kriterije.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

jel ovaj topik rekorder foruma po broju stranica ili ima neki jači?

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Pikula, naravno da imaš pravo na svoje mišljenje...to sam i rekla

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    a valjda će ga jednom više zaključati

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa
    A ove teze o ustašoidnosti hrvata mi već lagano idu na živce .
    Malo olako izvlačite Pavelića, a i BBB nisu paravojna formacija - tu ima svakakvih dečki. kao što netko puši travu ili ide na hevi metal koncerte u nekoj fazi, tako je netko i malo žešći navijač, pa odraste u normalnog geodeta koji ne zna rezultat utakmice jer mu se rodila beba. Oni kojima najviše smetaju šovinisti baš se najlakše nabacuju ovakvim vrlo uvredljivim formulacijama.... Dajte si malo izjednačite kriterije.
    Potpis na svako kvotirano slovo!

A ovo

Citiraj Ninči prvotno napisa
    Ne znam, muči mi se čitati više jedno te isto! Kad netko kaže valjan razlog zašto je protiv ovog zakona, onda ću mu skinuti kapu! Do tad je moje mišljenje da je jedini razlog protiv ovakvog zakona to što vam se homoseksualci gade, a sramota vas je to izgovoriti.
    je jednostavno uvredljivo. Čudim ti se , Ninči, da si se ovako nisko spustila...pod paravanom "moje mišljenje".

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kad netko kaže valjan razlog

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

To je većina. Većina koja je primitivna, koja diskriminira, koja se ne boji govoriti glasno protiv svega što joj ne odgovara, protiv svega što je različito, protiv boje kože, protiv načina oblačenja, protiv drugih vjera, nacija, koja bi s veseljem dočekala novog Hitlera i novog Pavelića da uvedu malo reda.
    većina ni svojevremeno nije s veseljem dočekala pavelića, a da smatram da bi sada - iselila bi se istog trena iz ove države.

Malo olako izvlačite Pavelića,
    tko je to osim pomikaki spomenuo pavelića ?!?

Što se tiče prvog razloga- okoline, već je dokazano i pticama na grani da on NE stoji i da bismo po tom principu diskriminirali sve druge koji su različiti od nas.
    potpis.

i molila bih milorada iz mog primjera da se olako ne navuče na "prve tri su najvažnije"

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    a valjda će ga jednom više zaključati
    šišaju vas sličice životinjsko carstvo
    i montignac. vidi se što u srce dira

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Upravo jednim uhom slušam vijesti na RTL-u, pa čujem Kristijana Grđana iz Iskoraka kako nabraja poraznu statistiku nasilja nad gay osobama, između ostalog navodeći kako je najviše nasilnika među maloljetnicima. Jasno je otkud vjetar puše, i gdje su mogli naučiti takav stav.
    (sad samo čekam da se netko sjeti i mene utrpati u kategoriju roditelja potencijalnog nasilnika)
    To je društvo čiji će predstavnici u Saboru donijeti zakon koji će omogućiti usvajanje? Never gonna happen. Ali i to smo već prožvakali...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa
    Upravo jednim uhom slušam vijesti na RTL-u, pa čujem Kristijana Grđana iz Iskoraka kako nabraja poraznu statistiku nasilja nad gay osobama, između ostalog navodeći kako je najviše nasilnika među maloljetnicima. Jasno je otkud vjetar puše, i gdje su mogli naučiti takav stav.
    o tome i ja pričam...

MC, nisi ti već iselila? Čini mi se da spominješ Švicarsku.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

...
    To je društvo čiji će predstavnici u Saboru donijeti zakon koji će omogućiti usvajanje? Never gonna happen. Ali i to smo već prožvakali...
    već sam rekla, nema toga što Sabor neće izglasati pod pritiskom EU.

ali naravno to nema veze s nasiljem zbog različitosti. trpe to i drugi različiti, ne samo homoseksualci. nasilje uvijek treba osuđivati, koji god stav podržavali.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A ove teze o ustašoidnosti hrvata mi već lagano idu na živce .
    Malo olako izvlačite Pavelića, a i BBB nisu paravojna formacija - tu ima svakakvih dečki. kao što netko puši travu ili ide na hevi metal koncerte u nekoj fazi, tako je netko i malo žešći navijač, pa odraste u normalnog geodeta koji ne zna rezultat utakmice jer mu se rodila beba. Oni kojima najviše smetaju šovinisti baš se najlakše nabacuju ovakvim vrlo uvredljivim formulacijama. A mene se proziva polu- imputaciju u šali. Dajte si malo izjednačite kriterije.
    Istina, jedan moj prijatelj, danas obiteljski čovjek s diplomom, također je bivši navijač i BBB-ovac. Ne znam što je radio u tim danima, ali danas je jako simpatičan momak. Možda čak ni nije sudjelovao u tučama 10 na 1.
    Ali to nije utjeha drugom mom prijatelju, kojeg sam spomenula ranije, koji je krenuo na izlet u zg baš kad je slučajno bila utakmica, i navečer je ljiepo šetao centrom grada s prijateljicom kad su ga napali heroji ulice. Prisjeo mu je izlet i Zagreb.

Što se tiče teze o ustašoidnosti Hrvata, nažalost nismo jedini s monopolom ne te mračne teme. No ja se bojim da bi danas ljudi (ne samo Hrvati, imamo primjer Amera koji su okrenuli kormilo tek kad ih je kriza opalila po džepu) još pasivnije reagirali na dolazak novih fašista... "Najboljima manjka svako uvjerenje, a najgori su puni intenzivne strasti", reče pjesnik... da ne rasčlanjujem ovu temu dalje, jer je zbilja precrna.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zakon treba biti rigorozan, jer bolje je tome dijetetu da odraste u domu nego da jadno završi u nekoj obitelji koja će ga možda maltretirat
    a gle ovo...
    stvarno mi je ružno i tužno gledati i čitati kako sve vadiš iz konteksta i izvrčeš i stavljaš u kontekst koji to nije......u tome sam mislila da je dijetetu bolje odrasti u domu nego u nekoj obitelji u kojoj bi ga možda maltretirali, ali s tim nisam mislila ni na gay ni na hetero obitelji, već na sve one koji su u mogućnosti posvajati, a to rade iz nekih tko zna kakvih razloga....ili na djecu koja su već živjela u svojim obiteljima i trpjela zlo....mislila sam općenito na posvanje....sjetila sam se jedne Ruske curice bebe koju je posvojio Američki pedofil, to mi je svjedočanstvo slomilo srce, dušu i um ( bilo je na Oprah) i zato sam mislila možda je ponekad bolje ostati u domu, nego da te netko takav usvoji, a time nisam mislila reći da bi gay parovi maltretirali djecu, ako si čitala moje postove prije mogla si to i sam zaključiti a ne da se moram stalno objašnjavati

Ružno je kako hoćeš ovdje napraviti svađu i iskrenih riječi ljudi vadeči ih iz konteksta dokazati neku diskriminaciju....da mislim drugačije, drugačije bi se i izjasnila, nikog se na forumu ne bojim i zato ne stavljaj mi u usta riječi koje nisam rekla ni mislila poručit i ne vadi mi rečenice iz kontesta.
    Hvala!!!! 8)

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ivana, lakše malo
    ne vidim da pomikaki započinje ikakvu svađu

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

A ovo

Ne znam, muči mi se čitati više jedno te isto! Kad netko kaže valjan razlog zašto je protiv ovog zakona, onda ću mu skinuti kapu! Do tad je moje mišljenje da je jedini razlog protiv ovakvog zakona to što vam se homoseksualci gade, a sramota vas je to izgovoriti.
    je jednostavno uvredljivo. Čudim ti se , Ninči, da si se ovako nisko spustila...pod paravanom "moje mišljenje".
    Po čemu sam ja tebe tu uvrijedila?! :shock: Po tome što sam napisala da je najvjerojatnije razlog nepodržavanju ovakvog zakona to što vam se homoseksualci gade?! Izvini, Svimbalo, ali to je uvrijedilo jedino tebe koja si malo na jednoj, malo na drugoj strani :/

A s ovom izjavom da sam se "nisko spustila" si ti mene uvrijedila, a bez ikakve veze. Eto, hvala. Sad se osjećam uvrijeđenom od tebe kao i homoseksualci na ovom topicu

Adio Mare, šta je u onom kvotanom dijelu smiješno?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Malo olako izvlačite Pavelića, a i BBB nisu paravojna formacija - tu ima svakakvih dečki. kao što netko puši travu ili ide na hevi metal koncerte u nekoj fazi, tako je netko i malo žešći navijač, pa odraste u normalnog geodeta koji ne zna rezultat utakmice jer mu se rodila beba.
    sve to stoji, ali usporedivati nekoga tko brije na hevi metal i pusi travu i nekoga tko brije na pavelica i ustastvo, ustvari na nasilje.. :/ hm.

inace se slazem s pomikaki i anamar po ovome sto sam procitala.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ovaj topic je postao vrlo netolerantno mjesto, čim se protiv da gayevi posvajaju odmah si i ustašoidan i ne znam ti ja šta sve ne. :/
    pomikaki, ti tako olako bacaš generalizacije da je to strašno. čim je neko bbb-ovac odmah je i pijani nasilnik? To nije razina na kojoj želim komunicirati, ostavljam onima koji žele.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

A ovo

Po čemu sam ja tebe tu uvrijedila?! :shock: Po tome što sam napisala da je najvjerojatnije razlog nepodržavanju ovakvog zakona to što vam se homoseksualci gade?! Izvini, Svimbalo, ali to je uvrijedilo jedino tebe koja si malo na jednoj, malo na drugoj strani :/

A s ovom izjavom da sam se "nisko spustila" si ti mene uvrijedila, a bez ikakve veze. Eto, hvala. Sad se osjećam uvrijeđenom od tebe kao i homoseksualci na ovom topicu
    Da, baš time.
    A o ovome da sam malo na jednoj, malo na drugoj strani-nadala sam se da sam pojasnila svoje razloge, ali kako ti te razloge ne smatraš valjanima, tvoje je pravo da to interpretiraš na taj način. Iako mislim da je uvredljivije nekome imputirati da mu se homoseksualci gade, nego smatrati da se takvom izjavom netko nisko spušta. Akcija-reakcija.
    Ali, kao što sam rekla prije par postova-so be it.
    Obje smo dakle uvrijedile jedna drugu.
    A kako ipak ne bih htjela da budemo međusobno uvrijeđene, ja ti se ispričavam za svoju uvredu.

Ali slažem se s Dijanom kako smo previše zabrazdili u generalizacije.
    Zasad idem i ja. Žao mi je ako sam još koga uvrijedila svojim razmišljanjima.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa
    pomikaki, ti tako olako bacaš generalizacije da je to strašno. čim je neko bbb-ovac odmah je i pijani nasilnik?
    jedan moj prijatelj, danas obiteljski čovjek s diplomom, također je bivši navijač i BBB-ovac.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ivana zg, ispričavam se što sam ti rečenicu citirala van posta, ali tko bi citirao cijeli onaj post?
    Što se tiče mogućeg nasilja nad posvojenom djecom, ako ništa drugo, Hrvatska ima kontrolu nad posvajateljima (nisam bila u postupku za posvajanje pa me oni koji jesu slobodno mogu ispraviti ili dopuniti) Kontrola je potrebna (samo bi trebalo malo manje birokracije a više učinkovitosti), i ja sam za to da je bude za sve posvajatelje. Ali je zbilja (gruba rič ) reći da je djeci bolje u domu u tom kontekstu, kad imamo slučajeve zlostavljanja domske djece, nebrojene slučajeve zlostavljanja vlastite djece, a ja ni za jedan slučaj zlostavljanja posvojene djece u RH nisam čula (tko je čuo, slobodno...). Slučaj koji si navela nije mjerodavan u našim uvjetima, gdje se djeca posvajaju unutar iste države uz stalan nadzor posvajatelja.

Svimbalo, spomenula si nasilje nad gay popolacijom. Još potraznija je statistika nasilja nad djecom, na koju se neki pozivaju kao na argument kontra.
    Koje je riješenje? Edukacija djece o nenasilju može pomoći. Ali još više i suživot s različitima. Npr. puno je primjera djece koja su pohađala nastavu s djecom s poteškoćama u razvoju, te ih je to iskustvo učinilo tolerantnijim osobama. Želim reći da nasilje među djecom nećemo riješiti tako da ih izoliramo u grupice gdje će biti samo među sebi sličnima, već upravo suprotno. Ne možemo ni baciti samo tako djecu na usvajanje gay osobama i reći im sad se sami snalazite, naravno. Potrebno je puno truda i rada s nasilnom djecom, ali dok oni samo u teoriji uče kako je to biti nenasilan prema drugačijima od sebe neće im se puno od toga primiti.

Nadam se da je jasno što hoću reći. I za kraj, gdje ima volje ima i načina. U našem društvu ima puno toga za promijeniti, a promjena se neće dogoditi dok čekamo.

Ako sam koga povrijedila, ispričavam se. Nemate se zašto ljutiti, ni ja se ne ljutim. Za sad toliko, možete slobodno pričati što vas volja ostatak dana jer neću imati pristup kompjutoru.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Hm, da, u pravu si... Još ćete i mene preobratiti

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hehe, nisi izdržala da ne pogledaš?

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

A i ti očito još imaš pristup kompjuteru

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A i ti očito još imaš pristup kompjuteru
    još malo
    još samo maaalo...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa
    Ovaj topic je postao vrlo netolerantno mjesto, čim se protiv da gayevi posvajaju odmah si i ustašoidan i ne znam ti ja šta sve ne. :/
    pogledaj rezultate glasanja i odmah ce ti biti jasno koliko je tolerantan ovaj topik

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    Malo olako izvlačite Pavelića, a i BBB nisu paravojna formacija - tu ima svakakvih dečki. kao što netko puši travu ili ide na hevi metal koncerte u nekoj fazi, tako je netko i malo žešći navijač, pa odraste u normalnog geodeta koji ne zna rezultat utakmice jer mu se rodila beba.
    sve to stoji, ali usporedivati nekoga tko brije na hevi metal i pusi travu i nekoga tko brije na pavelica i ustastvo, ustvari na nasilje.. :/ hm.
    Tko uspoređuje brijanje na Pavelića i hevi metal? Ja sam usporedila BBB i hevi metal. Da. i stojim iz toga. BBB je manje proustaška gomila od mnogih curica šminkerica koje na svadbama zagrljene s očevima i rođacima u skupim odjelima njišu na ustaške pjesme. Što je inače kazneno djelo u RH i trbalao bi biti sankcionirano bez obzira tko je na toj svadbi.
    No ne želim o tome više. Ja se isto mičem s ovog netolerantnog topica. Ne znam zašto ljudi koje netko povrijedi onda uzmu pravo sebi da vraćaju sveudilj isto mjerom.
    Zar vi ne razumijete, da ako su njima svi gayevi isti i odrekli bi se djeteta zbog toga, a vama svi BBB isti i nešto zbog čeg bi se vi odrekli djeteta - to je isto rezoniranje. Nema razlike i nema se o čemu razgovarati.
    Do viđenja

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

potpisat ću ovo
    ....
    gdje ima volje ima i načina. U našem društvu ima puno toga za promijeniti, a promjena se neće dogoditi dok čekamo.
    ali i ovo
    Zar vi ne razumijete, da ako su njima svi gayevi isti i odrekli bi se djeteta zbog toga, a vama svi BBB isti i nešto zbog čeg bi se vi odrekli djeteta - to je isto rezoniranje.
    zato hajmo u ovom društvu prvo raščistit to s nasiljem nad djecom, među djecom, ali i među odraslima, bili oni straith ili gay. vjerujem da se tu svi slažemo.
    usporedo ćemo omogućavati jednaka prava svim građanima ove zemlje ne omalovažavajući bilo koju skupinu.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne znam zašto ljudi koje netko povrijedi onda uzmu pravo sebi da vraćaju sveudilj isto mjerom.
    ne kuzim ovo, tko si uzima sta za pravo, nisam skuzila?

Zar vi ne razumijete, da ako su njima svi gayevi isti i odrekli bi se djeteta zbog toga, a vama svi BBB isti i nešto zbog čeg bi se vi odrekli djeteta - to je isto rezoniranje.
    ni ovo nisam skuzila, tko se koga odrice? stvarno, procitala sam post barem 5 puta i nis ne kuzim

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

glupo mi je uskakat, ali mislim da je pikula (za ovo drugo koje sam citirala i ja) htjela reći da je gnušanje jednih nad gay populacijom do te mjere da bi se odrekli i svodje djece kad bi kojim slučajem bili homoseksualci, isto kao i gnušanje drugih nad primjerice BBB-ima, koje se kao skupinu isto ne treba etiketirati i generalno govoriti o njima kao huliganima.

bar sam ja to tako shvatila. i zato sam ju i potpisala.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

mikka potpis ti je mrak. čujem maljički od idola ... 8)

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

a rekla sam da se više neću uključivati 8)

ono što mene zanima (i zaista to ne mislim kao nikakvu provokaciju) je tko ima interesa za ovim zakonom. Mislim na točan broj gay parova u Hrvatskoj koji žele posvojiti i imaju neke osnovne uvijete (koje moraju ispuniti i hetero parovi). Znači ne procjena u smislu "procjenjuje se da u RH ima 300 tisuća homoseksualnih parova od kojih je 65% zainteresirano za usvajanje" - (ovo karikiram da se netko ne uhvati za brojke).
    Nisam upoznata, no pretpostavljam da kod usvajanja postoji lista zainteresiranih roditelja koji se prijave pa čekaju (tako je barem u filmovima). Jer nije isto radi li se o deset tisuća parova ili njih tri.
    Pa bi to trebalo možda i primjeniti.
    Jer možda u RH nema zainteresiranih pa mi džabe vodimo raspravu unedogled.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Jer možda u RH nema zainteresiranih pa mi džabe vodimo raspravu unedogled.
    radi se o principu i o poštivanju - koje bi se na ovaj način moglo izraziti prema ljudima i time donekle skinuti stigmu s njih (nemojte se zavaravati da zakon o istospolnim zajednicama to već nudi. tko god je pročitao taj zakon, zna koji je to mućak), kao zakonodavac dati pozitivan primjer i odrediti norme ponašanja, koje će vremenom zaživjeti i u društvu (kao npr i sa AS) . lako je moguće da sada u rh nema zainteresiranih, da ih neće biti još koju godinu-deceniju (jer će i homoseksualni parovi čekati "povoljniju" društvenu klimu), da iako ih jednom bude, da će proći još koja godina dok u praksi uistinu homoseksualni par ne prevagne nad heteroseksualnim u konkretnom slučaju pred centrom. no, to sve nije razlog da već danas ne poštujemo te ljude, priznavajući im prava koja smatramo da i nama pripadaju.

a o pravima djeteta... zar dijete nema pravo dobiti najbolju moguću obitelj ? jel to u konkretnom slučaju heteroseksualna ili homoseksualna nikad nećemo znati dok ih na konkretnom slučaju ne usporedimo. a u tom konkretnom slučaju možda okolina i ne igra toliku ulogu.

jer možda u rh nema zainteresiranih da crnački par posvoji dijete iz nazorove, pa opet ta mogućnost prema današnjem zakonu postoji.

al možda itekako već danas postoji potreba za posvojenjem biološke djece partnera/partnerice.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mc, super post

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Evo me opet 8)
    MC; sad upravo (tek sad ) pročitah Zakon o istospolnim zajednicama, pa te molim za komentar istog, tj. pojašnjenje tvrdnje da je mućak.
    Ja sam se već dokazala kao osoba kojoj na prvu neke stvari ne upadnu u oko, pa da me prosvijetliš
    Spornim mi se čini ovaj članak:

IV. ZABRANA DISKRIMINACIJE

Članak 21.

(1) Zabranjuje se svaka diskriminacija, izravna i neizravna na osnovi istospolne zajednice kao i činjenice homoseksualne orijentacije.

(2) Poticanje druge osobe na diskriminaciju smatra se diskriminacijom u smislu stavka 1. ovoga članka.

(3) Izravna diskriminacija znači svako postupanje kojim se osoba koja je član istospolne zajednice stavlja ili je bila stavljena u nepovoljniji položaj od druge osobe u usporedivoj situaciji na temelju činjenice da je član istospolne zajednice.

(4) Neizravna diskriminacija postoji kada određena naizgled neutralna odredba, kriterij ili praksa osobu koja je član istospolne zajednice na temelju te činjenice stavlja ili bi stavila u nepovoljniji položaj u odnosu na druge osobe.

utoliko što ne propisuje nikakvu sankciju za diskriminiranje, ali tako je i u već spomenutom slučaju Obiteljskog zakona i svačije obveze da prijavi nasilje nad djecom.
    Primijenjuju li se u tom slučaju odredbe Kaznenog zakona o zločinu iz mržnje?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Kanga prvotno napisa
    mc, super post
    slažem se

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

:bu:
    ipak sam se malo vratila

Citiraj anamar prvotno napisa
    glupo mi je uskakat, ali mislim da je pikula (za ovo drugo koje sam citirala i ja) htjela reći da je gnušanje jednih nad gay populacijom do te mjere da bi se odrekli i svodje djece kad bi kojim slučajem bili homoseksualci, isto kao i gnušanje drugih nad primjerice BBB-ima, koje se kao skupinu isto ne treba etiketirati i generalno govoriti o njima kao huliganima.

bar sam ja to tako shvatila. i zato sam ju i potpisala.
    ni meni, moram priznati, nije bio jasan taj dio pikulinig posta, pa ajde citiram tebe u nadi da sam tu shvatila poantu

Dakle, ovdje se jedino mene može prozvati za generalizaciju BBB-ovaca, pretpostavljam, jer ih ostali, čini mi se, nisu spominjali osim u komentarima mojih postova.

Nigdje nisam generalizirala BBB-ovce ni ostale navijačke skupine.
    Navela sam primjer prijatelja bivšeg BBB navijača, rekla sam da je obiteljski čovjek s diplomom, pametan, simpatičan, što god hoćete.
    Evo i moj šogor je član jedne druge navijačke skupine. I ide na utakmice ali vjerujem, zapravo sigurna sam, da ne sudjeluje u nikakvim tučama, a još manje onima tipa 10 na jednoga.
    I gdje sam to, molim vas, rekla da bih se odrekla vlastitog djeteta kad bi postao član BBB-a?

Ali.
    To što su neki, ili mnogi, ili skoro svi navijači (ne znam za postotke) dobri i pristojni momci, ili će možda jednom takvi postati, ne umanjuje činjenicu da su grupe navijača (ne samo BBB) koje divljaju po gradu u vrijeme utakmica, ozbiljna prijetnja društvu. Da čovjek može gadno stradati, možda čak i smrtno, ako grupa pijanih navijača pomisli za njega da je peder, da je navijač protivničkog kluba, stranac, ili im se jednostavno nađe na putu normalno šećući gradom baš kad požele nekoga prebiti.

Da se razumijemo, nisu to uvijek navijači, nego kao u nedavnim tragičnim događajima, samo klinci koji za novine izjavljuju kako tuku one koji im idu na živce po stilu oblačenja, jer znaju da im nitko ništa ne može dok nisu punoljetni.

To divljanje i dovođenje u opasnost tuđih života i imovine se kod nas tolerira, tj. ne kažnjava se nikako ili jedva.

Njih sam navela kao ekstreman (ali ne i jedini) primjer nasilja kojim okolina djeluje na one koji su različiti, nasilja koje se tolerira, od društva općenito, pa čak i od strane policije.
    I to navela sam ovako:
    To su Bed Blu Bojsi koji su prebili mog frenda jer su ga čuli da govori s naglaskom.
    To je desetogodišnje dijete na Trgu bana Jelačića nakon utakmice koje viče Srbe na vrbe.
    Ne radi se o generalizaciji, nego o primjerima koje sam vidjela svojim očima.

Dakle ne smetaju me navijači, nego nasilje i diskriminacija.

Oprostite na boldanju, ne vičem, nego samo pokušavam učiniti post razumljivim obzirom da me neki, izgleda, slabo razumiju

U zakone se neću petljati jer se u to slabo razumijem. Slobodno nastavite.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

U tu će i kamenje poletjeti (samo da kažem da ne volim plavu boju).
    Šala.
    Što se tiče topica. Apsolutno sam protiv. Inače nisam homofob, i imam dobrog bivšeg kolegu (danas prijatelja) kojeg jako cjenim i volim, ali ne bih im to dozvolila. I on isto tako misli i kad čijem njegove argumente mislim da je potpuni u pravu.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

A ovo

Da, baš time.
    A o ovome da sam malo na jednoj, malo na drugoj strani-nadala sam se da sam pojasnila svoje razloge, ali kako ti te razloge ne smatraš valjanima, tvoje je pravo da to interpretiraš na taj način. Iako mislim da je uvredljivije nekome imputirati da mu se homoseksualci gade, nego smatrati da se takvom izjavom netko nisko spušta. Akcija-reakcija.
    Ali, kao što sam rekla prije par postova-so be it.
    Obje smo dakle uvrijedile jedna drugu.
    A kako ipak ne bih htjela da budemo međusobno uvrijeđene, ja ti se ispričavam za svoju uvredu.

Ali slažem se s Dijanom kako smo previše zabrazdili u generalizacije.
    Zasad idem i ja. Žao mi je ako sam još koga uvrijedila svojim razmišljanjima.
    Stvarno ne vidim ništa uvredljivo u tome što sam rekla :/ Niti mi je na kraj pameti bilo da ću nekoga time uvrijediti! Kako bi ti nekoga uvrijedila da mu npr. kažeš: "Ti misliš ustvari da je xy glup/glupa."? Isto kao i: "Vama se homoseksualci gade." Ne vidim čime to vrijeđa ikoga osim eventualno homoseksualaca :/

I ne, ne bi nam ova rasprava sigurno kreirala odnose! To je samo rasprava i ja to tako shvaćam. Nikoga niti vrijeđam niti se nalazim uvrijeđenom (samo sam zaključila da je prije ona tvoja izjava uvreda, nego ona moja )

Eto, da ti ne ostanem dužna- ispričavam se i ja tebi ako sam te ičime uvrijedila. Nije mi bila namjera niti će mi ikada biti.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ninči, i tebe volim
    Oops, krivi topic
    U svakom slučaju, mir mir mir, nitko nije kriv, ava ava ava, nitko nije krava

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

MC?

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj nenaa prvotno napisa
    Što se tiče topica. Apsolutno sam protiv. Inače nisam homofob, i imam dobrog bivšeg kolegu (danas prijatelja) kojeg jako cjenim i volim, ali ne bih im to dozvolila. I on isto tako misli i kad čijem njegove argumente mislim da je potpuni u pravu.
    pa šta si stala, zanimaju nas tvoji argumenti...a i njegovi.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i ja volim čuti argumente, pogotovo (konačno) od nekog koga se to tiče

premda mi je s druge strane prilično tužna ova tema.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

On tvrdi da bi volio imati dijete sa tipom kojeg voli, i da mu je to super zamisao, ali sa druge strane isto kaže da se je cijeli život sramio što je drugačiji. Patnju i posljedice te sramote osjeća i danas. Ne srami se on toga što je gay nego taj osjećaj koji osjeti zbog pogleda ljudi i svijeta u kojem živimo. Rekao je da svijet još nije spreman takvu djecu ne osuđivati i pružiti mu sigurno i mirno djetinjstvo. Možda za nekih 100 godina kaže moj R. Poslat ću ga da vidi topic.
    Iz ovih razloga smatra da je sebično sa njegove (njihove) strane trenutno ostvariti želju i imati dijete, jer dijete mora postojati da bi bilo usrećeno i da bi odraslo u veliku sretnu potpunu osobu, a stavimo ruku na srce i recimo kolliko bi ta djeca i ti roditelji bili izloženi porugi i raznim užasnim situacijama.
    Cijela kugla zemaljska, ne samo Hrvatska za to još nije spremna. I ja bih nesvjesno pogledala dva tate na blagajni u marketu, i vi bi...
    Nema veze da li bih se nasmješila ili pogledala sa velikim FUJ u očima, činjenica je da bih pogledom pridala važnost njihovoj prisutnosti kao takvoj, a to ne radimo kad vidimo mamu, tatu i dijete negdje. Prođemo kao neznanci.
    Još smo daleko od toga.
    I dok sam ga slušala i ja sam ustvari shvatila da je to ono sa čime se ja ne slažem.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

je bih pogledala i crnca da ga vidim u marketu
    nisam rasista
    pogledala bih i indijca, aboriđina ...
    zašto?
    jer su rjetkost, jer ih tu nema

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Meni je to slično, nije mi isto. Ja ga razumjem i ovo je nešto skroz drugačije. Pričamo o djeci.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

biti označen kao "dijete iz Doma" ili kao "djete homića"

promjene se neće desiti bez mogućnosti
    prije crnci nisu smjeli sjediti u prednjem djelu autobusa
    šta misliš da se to promjenilo jer su bjelci odjednom pomislili: " ej, ajde neka i oni sjedu sa nama"

ako malog crnca usvoji hetero par iz zabitih djelova RH, misliš će ih dočekati raširenih ruku?

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    biti označen kao "dijete iz Doma" ili kao "djete homića"

promjene se neće desiti bez mogućnosti
    prije crnci nisu smjeli sjediti u prednjem djelu autobusa
    šta misliš da se to promjenilo jer su bjelci odjednom pomislili: " ej, ajde neka i oni sjedu sa nama"

ako malog crnca usvoji hetero par iz zabitih djelova RH, misliš će ih dočekati raširenih ruku?
    Uopće me ne razumješ. Ja to kužim i potpuno si u pravu i ja tako mislim. Samo sam navela argumente mojeg jako dobrog i dragog gay prijatelja, pa valjda on ima pravo odlučiti da li on bi ili ne i imati argumente, bez obzira šta ja ili ti ili bilo tko mislio o tome. Netko svakako treba pokrenuti tu nazovem je revoluciju, ali on ne smatra da je on taj. Ja ga podržavam i prihvaćam njegove argumente kao svoje. Ta djeca koja god budu probijala led će patiti. I to je neosporno. Nakon generacija onih koja će na ulici dobivati batine i kupiti sramotu (kao crnci u busu) nešto će krenuti na bolje. Ja samo tvrdim da smo daleko od tog konačnog rezultata.

Ja ne odobravam njihove gay pride-ove i neke načine na koje se bore za svoja prava, ali zato što nisam istomišljenik, nikoga nikada nebih prebila, vikala za njim ili mu nanijela bilo kakvo zlo. To i jest bit ne moram se sa nečim slagati, ali trebam dozvoliti da postoje i druga mišljenja i

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ode post sam samcat...

...i znači pustiti druge da žive na miru.

Jednom dok je moj prijatelj imao dečka u Itl. i tamo živio doživio je prometnu. Prelom koljena i ostao u bolnici na slikanju. Njih dvoje su i živjeli zajedno. I dođe mu dečko u bolnicu, najnormalnije, kao šta bni ja došla MM, i pita ga sestra što ste mu vi. On kaže mi živimo zajedno, a ona će njemu "samo rodbina ili zaručnica". U Itl se općenito za curu ili dečka kaže zaručnik/ica. I on kaže pa ja sam taj, ali nije ga pustila.
    Greška, i sa te strane ih kužim. Vole se briu jedan o drugom i naravno da je grozno što netko drugi određuje da li postojiš ili ne.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ili moj primjer iz glave. Dva dečka se zaljube i vole. Jedan radi jedan je domaćica. Zaposleni kupi stan na kredit na svoje ime. Kao i u našim hetero vezama-brakovima. I nakon tko zna koliko godina veza se raspadne.
    I sada ide ono zašto se oni bore za jednaka prava homo i heterospolnih zajednica. Zajedno su godinama (kao i ja i MM) ulagali u taj stan. Otplaćivali rate, stjecali zajedničku imovinu. Pa i oni moraju imati zakone po kojima će to djeliti. Ali ako te zakon gleda kao cimera i nemaš mogućnsti biti priznat kao zakonski partner nemaš pravo niti ostvariti svoja prava. I zato bih svakako dozvolila i da se žana i da im se priznaju vanbračne zajednice, jer i oni su osobe i imaju osjećaje kao i mi. I treba im zakon da ih štiti.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ali tvoj prijatelj nema pravo izbora
    tj. on nemože usvojiti dijete bez obzira htio on to ili ne

nema izbora,nema mogućnosti
    to što njemu to ne treba ne znači da nemaonih koji žele biti roditelji
    pa i gay pingvini su se pokazali dobri roditelji usvojenom jaju

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor