Curke, imate li iskustva s ovom as? Upravo je taj raspon kg, djeluje mi solidno, cijena je 1100 u Tintiliniću.![]()
Curke, imate li iskustva s ovom as? Upravo je taj raspon kg, djeluje mi solidno, cijena je 1100 u Tintiliniću.![]()
Mi već 3,5 godine imamo Chicco Key1, odličan je materijal i lagano se podiže naslon za glavu. Vjerujem da im je isti princip za sve sjedalice.
naša je ovakva
http://www.chicco.hr/ProductDetails/...ca-Key1.wshtml
ti gledaš ovu?
http://www.chicco.hr/ProductDetails/...Max-3-S.wshtml
ja ne bih za manju djecu nikad uzela stolicu koja nema nagib da dijete može udobno spavati
o samom tipu i vezanju će cure od sjedalica znati reći točnije (mislim da nema preporučljive pojaseve nego se dijete veže pojasom automobila?)
Ma sve te as do 36 kg ne mogu se malo spustiti da dijete može spavati pa mi se ova Chiccova (2. link) učinila najudobnijom s obzirom da ima dosta široke bočne zaštite za glavicu. A taj mi raspon kilograma više odgovara jer D ima 12 kg.
Ova autosjedalica nema integrirane pojaseve. Dijete kilaže manje od 15 (ili još bolje 18) kilograma ne bi se smjelo vezati samo s pojasom od automobila.klia prvotno napisa
Na tržištu imaš i autosjedalica 9-36kg s integriranim pojasevima (koji se u kasnijoj fazi korištenja skidaju).
ono što sam ja čula/čitala za Chicove sjedalice iz ove klase je da se na testovima baš i nisu pokazale briljantnima
:/
na ovom linku imaš ocjene za pojedine sjedalice
http://www.adac.de/Tests/Kindersiche...ePageID=218441
Ja znam za:
BebeConfort Trianos SafeSide
Britax Evolva Ultra
ali sigurno ih ima još.
A zašto baš 9-36?
Zašto morate uzeti novu sjedalicu? Stara (predpostavljam do 18 kg) je pokvarena?
Stara je prastara i nakon što sam joj oprala presvlaku, tkanina se stisla i sad to više ne sliči ni na što.
Htjela bih uzeti ovu od 9 do 36 da ne moram opet kupovati as kad D napuni 18kg.
Idem pogledati ove Maruškine prijedloge.
U ovu sam se zaljubila na prvi pogled, ali je pitanje ima li je na hr tržištu.
http://www.vertbaudet.fr/siege-auto-...005073015.aspx
Pošto smo mi dosta istraživali baš taj razred (kombinaciju i I i II i III razreda, dakle da ima svoje pojaseve, dok za njima postoji potreba) moslim da ti je Confortov Trianos najbolja opcija. Mogle su se nabaviti ptreko TL-a.
Postoji i ova Remerova:
http://www.britax.co.uk/index.php?op...id=8&Itemid=31
Ali ne znam koliko je dostupna, ona bi trebala biti najbolja.
Imaš je kupiti u Turbo Limaču.klia prvotno napisa
mi smo svoju kupili u TL-u (poslao bih ti link, ali im ne rade stranice :? )klia prvotno napisa
ako imaš mogućnosti, ima je u Baby centru u Sloveniji (url)
i još: mi smo od 19. srpnja u Maslenici ako te zanima 'uživo' kak izgleda i ako hoćeš isprobati je l' ti paše u tutača (istina, kod nas je trenutno bez pojaseva, ali se vidi gdje su utori i kak sjeda u auto)
provjerih (proradile stranice): u TL-u je trenutno nema, a da me kolješ ne mogu se sjetiti gdje sam ju videl neki dan :/
TL web stranica je (gruba riječ)![]()
Prije par dana sam zvala TL King Cross i rekli su mi da imaju.
tj. pola asortimana nemaju na webu htjedoh reći
cemu onda chicco 9-36 ako nema integrirane pojaseve do 18 kg
kako njihove stolice mogu dobiti certifikat?
ja sam nedavno kupovala za drugi auto i zena mi nudi tu chiccovu bez remenja, od 9 kg????
ima Graco nautilus, samo ne znam ima li ih kod nas na tržištu, mislim da je ovo novitet...Maruška prvotno napisa
http://www.gracobaby.com/catalog/pro...Number=8J00BRV
Klia, pročitaj ovaj topic o sjedalicama 9-36
kakvu sjedalicu 9-36 kupiti?
Inače, ja bih na tvom mjestu najradije kupila jednu polovnu od 9-18 kg, (ima ih ovdje na burzi jako dobrih), a kasnije kad dođe do 18 kg, onu 15-36 jer je D. još mali i za ovakve od 9-36. Sve su one više manje u uspravnom položaju, ne vjerujem da ikoja ima položaj za spavanje, npr. i prilično velike za tako malo dijete, bez obzira što on ima 12 kg. Mogu proći 2-3 godine da napuni 18.
Ova Gracova bi bila super, samo ne znam do koje visine prati dijete (osim po kilaži). Možda dođe do dućana uskoro pa ju premjerimo.![]()
od 9-29,5 kg i od 69 do 132 cm..... na ovoj stranici pod "instructions" ima link za download manuala u pdf formatuAmalthea prvotno napisa
Jedna stvar koja mi se sviđa kod ove sudalice je što ima utore da se AS prićvrsti remenom od auta kao klasična AS iz grupe 2, što nisam našla kod ostalih takvih AS
Sorry, nisam se dovoljno precizno izrazila![]()
Mislila sam do koje visine prati onaj dio s integriranim pojasevima (prije nego se miču). Ako su utori na visini kao kod "običnih" 9-18 kg, onda svejedno viša djeca moraju skidati pojas kad im počne silaziti ispod razine ramena. Ali je zbog povećane kilaže super za klince koji su kao moj nećak (koji je s dvije i pol godine mora preći u booster jer ima 20 kg, a 95 cm...)
Juroslave, hvala na ponudi, no teško da ćemo do Maslenice![]()
Hvala vam na linkovima, sad ću ih pregledati.![]()
ići ćemo mi barem 2-3 puta u Zadar, pa ako želiš probati možemo se naćiklia prvotno napisa
Izgleda da Trianosa više nema u prodaji![]()
Juroslave, hvala još jednom![]()
kako nema, pa ja sam uzeela nedavno katalog TL, i tamo ga ima. Ako ih nema u dućanu oni će povuć iz prvog najbližeg skladišta. t6ako sam ja naručila romericu, gracovu bazu i još neke stvari.klia prvotno napisa
zatraži katalog upri prstom i reci da to hoćeš.
ja sam isto u dilemi koju as 9-36 kg kupit.
L. je visoka 108 cm i ima 16 kg.
sadašnja BC Iseos TT je prerasla, odnosno u knap joj je skroz.
meni je ona još uvik premršava da idem na opciju bez integriranih pojaseva. a i ja sam sigurnija kad je vezana pojasevima od sjedalice.
ja se mislim između BC Trianosice i Recarove YS.
i na sto sam muka koju uzet.
Lory, postoji opasnost da joj i pojasevi 9-36 AS budu na knap sada odmah, i da ih budeš morala vrlo brzo skinut, jer će ih šefica brzo prešišat po visini.
evo vam za usporedbu Chicco vs Bebe confort što se tiče znojenja:
nakon 2 i pol satnog puta u lagano klimatiziranom autu iz Chicca klinka izlazi samo lagano zgužvana, a ona koja se vozila u Bebe c. ima POTPUNO MOKRA LEĐA :shock:
toliko o presvlakama
BC Trianos stiže u splitske dućane ovaj tjedan pa ćemo je probat.
već smo nekoliko puta probavali Recaro Young Sport i imam veliku zamjerku na "rast" sjedalice s djetetom.
kad se naslon izvuče u naviši položaj (ako je dite visoko 108 cm) ostaju mu svega 4-5 cm dok mu ramena dosegnu naslon za glavu. i šta onda dalje?
sjedalica je super, izgleda odlično, ali očito je prilagođena porastu kilaže, ali ne i rastu u visinu.
ako treba bit do nekih 10-ak godina starosti diteta dite jednostavno nema gdje s ramenima.