Stranica 28 od 65 PrviPrvi ... 18262728293038 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,351 do 1,400 od 3229

Tema: inseminacija

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Hm na nalazu pod tsh piše 0.77 fT3 4.98 fT4 15.01, a u povijesti bolesti nije posebno spomenut. Ref. vrijednosti isto nema. Ok?

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Malo proguglala fT3 i fT4 odn. T3 i T4 su hormoni štitnjače i koliko vidim unutar ref vrijednosti su, kao i tsh

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj ježić prvotno napisa Vidi poruku
    A kakav ti je TSH? Meni je bio 2.88. prije nego što smo krenuli u postupke. Navodno bi trebao biti ispod 2.
    Ne znam kakva je sad situacija i hoće li me doktorica ponovno slati na hormone.
    Reci mi, to za TSH, jesu li ti mjere u mIU/L? Jer meni je TSH po tim mjerama bio u 10.mj. prošle godine 1,11, onda u 12.mj. 2,68 i u 3.mj.ove godine 2,59. Znaš li zašto mi je narastao i je li to previsoko? Hvala na prijašnjim odgovorima.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

maca papucarica, mislim da su svi OK. Međutim kod usporedbe treba uvijek pratiti i referentne vrijednosti pojedinog labosa. Nemaju svi labosi iste mjerne uređaje i ne koriste svi iste mjerne metode, pa prema tome ni referentne vrijednosti ne mogu biti iste svugdje. U mojim nalazima koristili su metode ECLIA i MEIA. Ja nisam vadila fT3, fT4, nego samo TSH, LH, FSH i estradiol. Svi su mi u referentnim vrijednostima osim TSH. Kod mene piše 0,27-4,2.
    A inače, ja nemam nikakve vanjske ni hormonske naznake za PCO, lh:fsh mi je ok, testosteron također, nemam viška kilograma ni akne..., a svejedno imam PCO.
    Jedino mi je progesteron katastrofa.
    Zadnje vrijeme razmišljam o tom TSH, jer je navodno on jako bitan za uspješno začeće. Imam prijateljicu koja ima strašnih problema baš sa TSH i doktor joj je rekao da mu uopće ne dolazi u postupak dok ne sredi taj hormon.

martinstoss, da, mjerna jedinica je mIU/L. A TSH ti vjerojatno raste zbog stimulacije. Zato ja mislim da će me nakon ovog postupka doktorica ponovno slati na vađenje.

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

TSH mi je skočio u 12.mjesecu prije ulaska u postupak...

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

martinstoss, ne znam. Štitnjača nije baš jednostavan organ, a ja ipak nisam liječnik. Primala si očito neku terapiju za snižavanje prolaktina. Lijekovi ti često mogu liječiti jedan hormon, a poremetiti drugi. Vremenski razmak od terapije do vađenja hormona također može imati značajnu ulogu. Najbolje je da pitaš svog doktora ili nekog endokrinologa, a po potrebi hormone treba opetovano ponavljati.

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj martinstoss prvotno napisa Vidi poruku
    Ježić, ti si hodajuća enciklopedija! Pa, dobro zašto nas onda ne prate na UZV na sam dan AIHa? I kako zna dr. da mi je dao štopericu u pravo vrijeme i kako može znat je li na nekih tamo 18 mm dobra kvaliteta js?
    ..ja sam imala uzv na dan AIH.a i taman par sati prije mi je prnuo folikul....a štopericu....na 11 dc mi je folikul bio 18,9 i pratila sam se dalje trakicama....bila pozitivna ujutro na 12 dc i tek onda sam i tu večer dala štopericu....i aih na 14 dc...

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Počela sam pit Bromergon, ali tek polovicom 2. mjeseca. Ma, neću vas više gnjavit, moram doktora sve detaljno ispitat. Hvala, cure, na odgovorima!

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Imaš na ovom podforumu dosta o hormonima, pa možeš malo pogledati
    http://forum.roda.hr/threads/29465-s...-nalaz-hormona....

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj tina2701 prvotno napisa Vidi poruku
    ..ja sam imala uzv na dan AIH.a i taman par sati prije mi je prnuo folikul....a štopericu....na 11 dc mi je folikul bio 18,9 i pratila sam se dalje trakicama....bila pozitivna ujutro na 12 dc i tek onda sam i tu večer dala štopericu....i aih na 14 dc...
    Koja je korist od štoperice nakon što je lh skok već započeo? Meni je dr rekao da se mogu testirati sa lh trakicama prije nego si dam štopericu i ukoliko je lh test pozitivan, da nema potrebe trošiti štopericu jer je ovulacija sama krenula. Neki drugačiji pristup izgleda.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Da, kad poraste LH, znači da će krenuti i ovulacija negdje u roku 24 do 36 sati. Ne znam ni ja koja je svrha štoperice tada.
    tina, je li ti doktor rekao tako napraviti ili si ti sama tako tempirala?

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Da, kad poraste LH, znači da će krenuti i ovulacija negdje u roku 24 do 36 sati. Ne znam ni ja koja je svrha štoperice tada.
    Da, i meni je tako dr.rekao za ovaj ciklus, da će bit možda štoperica, a možda i ne ako lh bude pozitivan prije.

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

E, pa ja sam ipak odlučila pričekat s testom do ponedjeljka ili pričekat vješticu. Nekako mi je samo to vađenje krvi postalo stresno, a tek negativan rezultat crno na bijelo, kao da sam dobila neku diplomu za neuspjeh . Tako ne trošite svoje vibrice danas za mene. Netko je rekao radit test sutra, ali se više ne mogu sjetit tko, pa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za veliki plus ili dvije debele crtice. Maca papučarica, hvala ti na pp, nisam to prije znala.

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Aha, evo sam se vratila malo unazad, pa sam vidjela da artisan radi sutra test, a preksutra vadi betu. Puno ~~~~~~~~~~~~ za tebe, artisan!

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

hvala draga, ali nekako imam osjećaj da neće bit ništa ovaj put, ne znam, mislim da betu neću ni vadit, sutra radim test pa ćemo vidjet

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

E, pa ja sam ipak odlučila pričekat s testom do ponedjeljka ili pričekat vješticu. Nekako mi je samo to vađenje krvi postalo stresno, a tek negativan rezultat crno na bijelo, kao da sam dobila neku diplomu za neuspjeh . Tako ne trošite svoje vibrice danas za mene. Netko je rekao radit test sutra, ali se više ne mogu sjetit tko, pa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za veliki plus ili dvije debele crtice. Maca papučarica, hvala ti na pp, nisam to prije znala.
    Potpisujem! I ja jučer odlučila više ne vaditi betu jer me ta 2 sata čekanja nalaza izlude. Lijepo ću si naručiti on ebay testove, super osjetljive pa ću bar tugovati u privatnosti svoga doma...

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

..tako mi je dr rekao...trakica mi bila tek jedva vidljiva kad mi je rekao da si mogu dat štopericu...jer smo se svakodnevno čuli ...

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

tina, valjda je nekakav drugačiji pristup koji ja ne razumijem

MASLINA1973 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Da malo s vama podijelim svoju nevjericu i strah... Nakon prvoga AIH-a jedan smo mjesec pauzirali (sve sam ovo opisala, ali otada je prošlo puno vremena i prema zadnjem dogovoru s dr.B. u travnju nam slijedi drugi pokušaj. Sve to, naravno, dok čekamo lijekove. Međutim, vidim da ciklus ovaj mjesec ipak ne počinje 13. kao što je trebalo (uredno sve dosad po 28 dana), nego očito 10. (vidim već sve naznake sutrašnjega početka) i to me potpuno šokiralo jer me opet kači vikend, ali ovoga puta ne bilokakav, nego Uskrs i Uskrsni ponedjeljak. Dr. nije dežuran što znači da će AIH biti u petak 22. 4. S obzirom na ovu neočekivanu promjenu, sve se mijenja... Naravno da ću ovaj put tražiti UZV prije samoga zahvata, ali me zanima na koje ste sve načine provjeravale ovulaciju? Temperatura? Možda neki od testova?
    A možda netko ima iskustva s inseminacijom i preko blagdana?
    E, ne znam je li mi ovo sve trebalo ili baš ovako mora biti? Per aspera ad astra...

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Maslina, mislim da ne moraš brinuti oko termina AIH. Bolnica radi neovisno o blagdanima i vikendima. Možda ti AIH neće obaviti tvoja dr., ali netko će sigurno biti dežuran.
    Što se tiče praćenja ovulacije, možeš probati praćenjem sluzi i temperature ili nekim od testova. Ja sam u par ciklusa koristila trakice (test Prima Tima), ali sam s vremenom odustala od svega toga, jer ili uopće nisam dobila pozitivan rezultat, ili mi svejedno nije upalilo, bez obzira na pozitivan rezultat.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Jučer obavljena 2 aih sve je prošlo super čak me iznenadilo što je bila i moja dr svaka joj čast prezadovoljna sam s njom. Sada nedostaje samo da bude pozitivna ß koju trebam vaditi na veliku subotu 23.04. iako se moram raspitati dali u Os rade vikendima.
    Svima kojima su potrebne vibrice~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ja sam danas napravila test i negativan je, nažalost.
    slijedi jedan mjesec pauze (zbog financija), a onda dalje u napad
    Posljednje uređivanje od artisan : 10.04.2011. at 10:55

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Artisan, žao mi je, ali možda još ima nade možda ß pokaže nešto drugo.
    Drži se!!

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

artisan, baš mi je žao! Koji ti je dc bio, možda je prerano, da ipak odeš sutra vadit betu, za svaki slučaj?

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

artisan, zaboravila sam te pitat koju dijagnozu imate ti i tm? pitam, jer si napisala kako ćete pauzirat zbog financija, pa se mislim da pokušate prirodno, ali ne znam koja je situacija s vama...

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

hvala cure, danas mi je 37 dc, 16 dan poslje inseminacije, tako da mislim da nije prerano. neću ići vaditi betu, od danas sam prestala i sa utogestanom i estrofemom, u dogovoru s doktorom naravno.
    martinstoss naravno da ćemo ovaj mjesec probat prirodno, kod mm-a je sve ok, a ja imam anovulatorne cikluse, koji su doduše zadnjih par mjeseci bili ipak ovulatorni (neki), tako da ćemo se potrudit
    A i doktor mi je rekao da je dobro da napravimo pauzu ovaj mjesec

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

artisan, žao mi je zbog testa.
    Ali nije mi jasno zbog čega bi radila pauzu?

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

hvala draga, nije nužno, ali je rekao dr. da ne bi bilo loše napravit pauzu (nakon što sam je ja predložila - zbog financija)

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ako su financije u pitanju, to je onda druga stvar.

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

artisan, pretpostavljam da ako imaš anovulatorne cikluse da si bila na Klomifenu ili nečemu sličnom, pa da opet uzmeš to idući ciklus i probaš ić na ciljane uz folikulometriju, to nije skupo, a moglo bi upalit s obzirom da ti je mužić ok. Joj, želim ti svu sreću ovoga svijeta!

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

maslina, ja sam ovulaciju pratila mjerenjem bazalne temperature, promatranjem cervikalne sluzi, promatranjem položaja, otvorenosti i strukture cerviksa i na kraju LH trakicama, a meni je još jedan pokazatelj za to ( i to mi je 1. pokazatelj ) to što mi se u to vrijeme strašno rade one stvari. bweheheh! Meni je moj mpo rekao da može AIH bit i koji dan prije, jer spermići mogu živit unutra 3 dana, zato, ne brini, a vjerojatno postoji dežurstvo u bolnici. Sretno!

MASLINA1973 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ježić i Martinstoss, hvala Pokušat ću se opskrbiti trakicma pa ćemo vidjeti. Nadam se da će AIH htjeti napraviti i na Uskrs iako je dr. u razgovoru bio gotovo decidiran da ništa od nedjelje i ponedjeljka. Naravno, to je bilo još u vrijeme kad smo mislili da će ciklus početi 13., a ne ovako ranije...

MASLINA1973 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Artisan, žao mi je. A možda se baš sad posreći... Proljeće je, sve se budi pa nek se i u nama probude željena bića. Sretno!!!

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

E, pa sve sam očekivala od nalaza bete, i pozitivno i negativno, ali ovo nisam. Beta mi je 10.0, moram je ponovit za 2 dana ako ne procurim, u protivnom izgleda da je biokemijska. Ajde, bar nešto Odlučila sam ipak vadit betu, jer mi je kućni test bio negativan.
    Posljednje uređivanje od martinstoss : 11.04.2011. at 12:48

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Joj martinstoss, držim fige da je bila kasnija implantacija i ta će se teta beta duplirati... ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Ako i ne, nemoj se žalostiti, bar znaš da ste na pravom putu i da će uskoro biti bebač!

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Hvala ti, maca papučarica! Ja se nekako nadam da ni do oplodnje nije došlo na dan AIHa, nego par dana kasnije u kućnoj radinosti ( pokrili smo prirodno period od 9. do 15.dc ), pa da je i implantacija bila kasnije. Svakako, bolje je nego prije, bar su se ovoga puta jajšce i spermić sreli

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Pljesak za jajašce i spermića, konačno se odlučili podružiti!
    Držim fige da je i mrvica odlučila zakačiti se za svoju mamicu i nagraditi ju za sav trud!
    Jel ti ovo bio aih (odmah) nakon hsg-a?

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Da, točno 4 dana iza HSGa, zašto pitaš?
    Posljednje uređivanje od martinstoss : 11.04.2011. at 17:47

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Zato što sam se naručila za hsg sljedeći pon pa mi se sviđa tvoje iskustvo...
    Možeš li mi poslati cijenu na pp?

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

martinstoss super za betu!
    ~~~~~~~~~~~~~~ da se lijepo dupla
    svim ostalim curama sretno!

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Kitty, hvala ti na željama, iako to baš i nije neka beta, prije da je biokemijska, ali ja se još uvijek nadam. Zašto radiš pauzu do sljedećeg AIH?

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

zato što nisam reagirala na klomifen pa je onda dr uveo u th metformin na koji sam dobila folikul. onda mi je rekao da s obzirom da sam dobro reagirala na metformin da ga nastavim i dalje uzimati pa da 2 mjeseca pokušavamo prirodno.

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Evo, i meni moj dr. predlaže pauzu ako se ispostavi da je ovo biokemijska, ali ne znam zašto, jer sam se ja skinula s hormona. Moram detaljno popričat s njim, to mi je samo danas u žurbi rekao preko telefona. Tebi i tm želim puno sreće!

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

E, pa sve sam očekivala od nalaza bete, i pozitivno i negativno, ali ovo nisam. Beta mi je 10.0, moram je ponovit za 2 dana ako ne procurim, u protivnom izgleda da je biokemijska. Ajde, bar nešto Odlučila sam ipak vadit betu, jer mi je kućni test bio negativan.
    ..nadam se da je kasnija implantacija....da se beta u srijedu podupla....

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj tina2701 prvotno napisa Vidi poruku
    ..nadam se da je kasnija implantacija....da se beta u srijedu podupla....
    X

a ako slučajno ispadne da je biokemijska i to je bolje nego 0!

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Evo, i meni moj dr. predlaže pauzu ako se ispostavi da je ovo biokemijska, ali ne znam zašto, jer sam se ja skinula s hormona. Moram detaljno popričat s njim, to mi je samo danas u žurbi rekao preko telefona. Tebi i tm želim puno sreće!
    Martinstoss, možda ti predlaže pauzu da se potrudite u kućnoj radinosti zbog poboljšanja dijag. TM, činjenice da imaš O i bez stimulacije i zato što si ostala trudna ovaj mjesec, pa misli da vam inseminacija niti ne treba

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Martinstoss, možda ti je predložio pauzu da se potrudite u kućnoj radinosti zbog poboljšanja dijag. TM, činjenice da imaš O i bez stimulacije i zato što si ostala trudna ovaj mjesec, pa misli da vam inseminacija niti ne treba

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ispričavam se zbog dupliranja, nešto mi bloksa roda danas

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Meni isto nešto sporo učitava danas, ne znam koji je vrag. Joj, sutra me opet čeka trtanje od 8 do 12. Želim da se duplira, želim da se duplira, želim da se duplira! Jel se ono beta duplira svakih 48 sati?

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Kao, po pravilu bi trebala.
    I ja želim da se duplira!!! ~~~~~~~~~~~~~~ za sutra i za betu bar 20!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •