Stranica 10 od 65 PrviPrvi ... 891011122060 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 3229

Tema: inseminacija

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja idem sutra ujutro vadit,trebala sam danas,al mm je trebao auto...dobro dan dva nece nista promijenit il je il nije,al bojim se da ovog pute nije.Samo mi je cudno imala sam jednu prirodnu biokemijsku trudnocu,a sad kad je jos potpomognuto jer plivac nije morao prolazit nikakav put ne uspije nemogu vjerovat

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Spelkica,Kiara sretno i vama vibram za veliku betu

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Mene zanima da li se menga moze dobit pod terapijom Utrogestana?

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

moja beta 0...

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Kiara, žao mi je .... Al glavu gore, idemo dalje !!!!
    Lastavice, dokkoristiš utrogestan, nema menge

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

špelkica jesi ti vadila betu dans? Kiara zao mi je jako,al nemoj odustat mali odmor pa opet kad skupis snage

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Neke cure znaju procuriti pod utrićima, ali mislim da je to više rijetkost.
    kiara, žao mi je, bit će slijedeći put!

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ja zadnji put prokrvarila s utricima i to posteno (bio spontani)...

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

aaaa bas mi je zao aleksandraj

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ja danas isla do sad piskit barem 15 puta stalno imam neki pritisak,a popiskim 4 kapljice vec imam šiziku od toga

mia74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Svaka čast lastavice..
    Ja bih već davno popiškila test....

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

sutra idem vadit betu,strah me svega,al nekako sam skulirana sta bude bit ce...nebi voljela previse ocekivat da se previse ne razocaram

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

mozda je to piskenje pred mengu ko bi ga znao sutra cu vidjet

venera21 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Kiara, žao mi je. Ali sutra je novi dan......

Lastavice, ma znam, grozno je to očekivanje, držim fige sutra!

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

haj evo javljam da je moja beta o,idemo dalje u nove pobjede

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Lastavice, žao mi je ! Naravno, u nove pobjede !!!!
    Ja sam vadila krv, ali je nalaz tek iza 15 h. Al mislim da će biti isti

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Nemoj negativno mislit ti si nam jedina ostala da nas razveselis.....

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

lastavice,draga...žao mi je..
    špelkice...ne tak razmišljati..cccc..biti će lijepa beta...

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Cure, koja beta !!! Čak 0,78, više nego prošli put! Za možda 20 godina naraste na 50 čak!
    Više ne mislim ići na AIH, mislim da nema smisla

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

hahaha moram se smijat sory sva sam jadna danas,al si me sad lijepo nasmijala...Moja beta je o,1. Ja cu isto dr reci da neidem na AIH to je samo gubljenje vremena.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

špelkice draga,jbg...baš mi je žao...
    pa kad je već tak onda sam ja najgora...moja beta je molim lijepo 0,0...pa vi izračunajte koliko će tek meni trebati da dođe na 20...hmmmm...teška matematika...ili očito nikad..

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Jeste se dogovorile za dalje? Ja još nisam, a vjerujem da brzo ne budem došla na red s obzirom na godišnje i cjelokupnu situaciju na VV i još moram tražit posao.... Imam ja kaj raditi. Al dolazi ljeto pa ćemo malo prirodnjaka pokušavat

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

hahaha tak je mm rekao ma kaj ce oni nama sad cemo mi poslije menge sami jer vec smo jednom uspijeli pa eto nadamo se da ce nam kucna radinost donijet srecu dok cekamo 9 mjesec. Ja sam od danas na dijeti i sve tablete sam izbacila osim eutiroxa da mi se malo organizam ocisti.Samo sam na vocu i povrcu i vodici hladnoj. U 9 mjesecu opet AIH ako nebude nasa kucna sreca nas posrecila. Ja sam mogla sad u 6 opet al su me zaribali idu na kongres bas kad bi imala postupak tako da radim pauzu

OCUDITE avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Imam pitanje jer sam malo nestrpljiva .
    Ginekolog me naručio da dođem pri kraju 8. mj. na Hsg i folikulometriju (za što sam uvjerena da je sve OK) pa da bi on pokušao sa AIH jer smo "granični slučaj AIH-IVF". Da li je praksa da se u istom ciklusu napravi i inseminacija ili ću morati čekati ciklus u 9.mj.? Kakvi lijekovi se ženi daju prije inseminacije? ili može i prirodno?

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

malo mi nije jasno.....ako ces radit hsg onda bi trebala izvaditi neke nalaze kao npr. briseve i krvnu sliku da se vidi da je sve ok....i hsg se radi poslije menge, ako bude sve ok onda se ceka bar 6mj. ( i tad znaju zene ostat trudne , jer su jajovodi propuhani , ali samo ako su zdravi i citavi,) e onda moze inseminacija......moje iskustvo i misljenje.....ili mozda i ranije ali nikako isti ciklus.......pozzz

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

a sto se tice aih....neke zene dobivaju klomifen a neke femaru ,a neke i gonal inekcije, moze i u prirodnom ciklusu....sve ovisi....
    ne znam jesi ti radila folikulometrije i ciljane odnose,mozda gin. na to misli pa ces to prije inseminacije ....sve to ide prije ivf....
    npr. ja sam ovako : ciljani odnosi sa klomifenom 3mj.
    hsg.....pa onda 6mj. cekanja pa na laparo, na koji nisam isla jer je mm los spermiogram bio.....preporucen icsi....pa onda ipak
    3x inseminacije
    ivf

venera21 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj OCUDITE prvotno napisa Vidi poruku
    Imam pitanje jer sam malo nestrpljiva .
    Ginekolog me naručio da dođem pri kraju 8. mj. na Hsg i folikulometriju (za što sam uvjerena da je sve OK) pa da bi on pokušao sa AIH jer smo "granični slučaj AIH-IVF". Da li je praksa da se u istom ciklusu napravi i inseminacija ili ću morati čekati ciklus u 9.mj.? Kakvi lijekovi se ženi daju prije inseminacije? ili može i prirodno?
    Ocudite, meni je dr. radio 8-i dan hsg rtg i za par dana sam morala doći na UZV i potrefilo mi se da je bio folikul i odmah inseminacija. Nakon hsg-a sam imala nekoliko dana smečkasti iscjedak, čak i nakon inseminacije, ali sve je to ok! Ja sam probala inseminacije prirodno, a i sa klomifenom.

OCUDITE avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ja sam briseve, hormone, papu, UZV i kolor dopler odradila i sve je OK. Pratila sam bazalnu temp. godinu dana i uvijek imama ovulaciju (školski grafovi) pa smo ciljali odnose, ali nije išlo. Za sad se zna da je mm-ov nalaz loš (olgo-konc:cca 4 mil/ml-11 mil/ml). Znači nakon Hsg-a 6 mj.!?! Uf...a godine idu...

OCUDITE avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Venera21 nisam ni vidila tvoj odgovor. A možda će onda i meni tako biti. Damo mi je rekao da će pokušati sa 3 inseminacije pa ako ne ide, onda idemo dalje. Ti si vidim uspijela-čestitam!

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Nakon HSG i laparo moj dr nije čekao nikakvih 6 mjeseci (iako je sve ok) već smo odmah išli na AIH nažalost nije uspjelo ali uspjet će

venera21 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Koliko čujem od cura, inseminacije baš nemaju dobar postotak. Nekima uspije od prve, nama je uspjelo iz 5-og pokušaja i to smo išli iz mjeseca u mjesec. Prije ovog dobitnog 5-og, dr. mi je rekao da više nemaju smisla te inseminacije, da ćemo u 9-om mj. na IVF, ali evo posrećilo nam se!

Uspjet će cure, vidjet ćete!

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj OCUDITE prvotno napisa Vidi poruku
    Venera21 nisam ni vidila tvoj odgovor. A možda će onda i meni tako biti. Damo mi je rekao da će pokušati sa 3 inseminacije pa ako ne ide, onda idemo dalje. Ti si vidim uspijela-čestitam!
    a valjda ce i tebi onda isto tako.....nisam znala da se tako moze....sve ovisi od dr. do dr. ......sretno tebi draga ..

OCUDITE avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ovaj mjesec idemo prvi put na insemin.
    Počinjem sa klomifenima (ako ih uspijem nabaviti jer se ne proizvode u zadnje vrijeme) pa sve dalje kako slijedi. Ako netko ima savjete molim da piše. Inseminacija će mi biti obavljena u općoj bolnici pa me zanimaju i troškovi jer volim biti pripremljena. Znam za sad da se klomifen plaća od 150-200 kn (nemam dobunsko), a za ostalo ništa ne znam. Nova sam -pomozite

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Klomifen se ne placa akop ide preko recepta nista. Moras se samo opustit nista ne boli kao da ti uzma papa test,poslije lezis 20 minuta kao eto nagnute glave prema dolje noge su povisene,to je meni bilo malo tesko jer si prvo tam sam pa ti je dosadno drugo nije ti bas zgodno na gin stolu bit 20 minuta cini ti se ko pol godine,ja sam se malo prije digla.Navecer s muzem u akciju to ce ti i biolog reci,barem je nama u vinogradskoj.Nakon akcije opet digni noge gore ko da radis svijecu ,zelim ti sve najbolje i da ti od prve uspije

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

occudite držim fige i vibram od srca ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

OCUDITE avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Hvala vam cure! Nabavila sam recept za klomifen. Želim biti pozitivna i vjerovati da će uspijeti u ova 3 pokušaja, a ako i ne uspije IDEMO DALJE!

OCUDITE avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ako koja od vas ide ovaj mjesec na AIH nek se javi pa da zajedno brojimo dane.
    Imam jedno (vjerovatno glupo pitanje): kad se daje muški uzorak koliko treba proći vrimena od ejakulacije do predaje dr.-u? Ima li ikakve šanse da se "to" obavi 2 puta u pola sata (da ih bude više) ili su u tom slučaju plivači iz prve ejakul. propali?
    Znam da je blesavo, ali čisto da pitam...

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

kad dođete na AIH predate uputnicu TM dobije kutijicu,obavi i nosi kod biologatj.tehničarke,bar je tako na SD...
    hmmmm,a ovo o dva puta...nema potrebe--ako je pravi dovoljan je samo jedan...
    sretno.

potočnica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Evo, ja se prijavljujem da idem na aih i to u petak. To mi je prvi nakon trudnoće koju sam ostvarila iz 4. aih postupka, sada idemo po bracu ili seku!

OCUDITE avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Potočnice poslala sam ti privatnu poruku.. Sretno u petak!!!!!!!

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Potočnice ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ !!
    Posljednje uređivanje od mravak : 22.09.2010. at 09:10

potočnica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Hvala cure, malo me frka (iako sam to sve već prošla) vratiti se na taj put. Znam što me čeka i sve je ok, samo se osjećam kao da idem prvi put. Super sam reagirala na klomifen i gonal(čak sam si to sama dala) i ima folikulića kao u priči, svih dimenzija. Valjda će jedan biti moja mala mrvica...

OCUDITE avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Evo da javim: 12 DC imala 2 folikula (22 i 18 mm), endometrij 7,5 i navečer LH test +. 13 DC obavljen naš 1. AIH i sad čekamo...Nisam dobila štopericu jer "nije bilo potrebe" . Utrići 3 x 1 dok ne procurim ili NEprocurim. Nadam se ovom drugom. S prvom trudnoćom sam imala učestalo mokrenje odmah nakon par dana od ovulacije pa se nadam istom simptomu i čekam, čekam, čekam...

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ocudite,sretno..za veliku betu..~~~~~~~~~~

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

hey iskusne...
    evo nas pred provom inseminacijom u prirodnom ciklusu.
    folikel raste suvise brzo. na 5dc je bio 15mm, danas na 7dc 19mm!!!!

na 5dc
    Estradiol (E2) 74
    Progesteron 0.3
    LH 2.1
    FSH 5.9
    Prolaktin 22.9

na 7dc

Estradiol (E2) 132 Progesteron 0.4
    LH 3.3
    FSH nisu radili

ova vrijednost estradiola od 132 ali i velicina folikla govori da sam skoro u preovulatornoj fazi, mada mi je LH nizak, no MPO-vac mi hoce raditi u petak, dakle na 9dc inseminaciju.
    nekako ne vjerujem da ce se raditi o kvalitetnoj ovulaciji....a pitala sam ga o inseminaciji u stimuliranom ciklusu, no on to ne zeli raditi. ako stimulirano, onda IVF.
    e..totalna zbunjola.
    pitala sam u ordinaciji o postupku, kazu mi da se nakon uspricavanje lezi pet minuta. PET MINUTA...!!??
    kakva su vasa iskustva?
    Posljednje uređivanje od spodoba : 06.10.2010. at 15:10

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo iskustava, spodobo .

Prebrzo raste folikul, možda je takav ciklus, a možda je i zbog godina - po meni, čim prije na IVF. Potpuno se slažem s tvojim dr-om - ako stimulacija, s obzirom na dob i anamnezu - onda IVF.

Inseminacija i ležanje - više se niti nakon IVF-a u nekim klinikama ne leži jer uopće nije znanstveno dokazano da to ičemu koristi - neće embrij ispast iz maternice, žene prirodno začinju bez da leže itd.

Trust the doc i čim prije se penjite po hijerarhiji MPO postupaka (IVF). I nek' ti idući put naprave FSH, just in case.

Sretno!

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

hvala!
    uzimam dhea 7 keto 3x25...vragca ti, da nije od njega? dhea-s stimulira spolne zlijezde na lucenje hormona..., da mi nije doza prevelika ?
    imala sam i prije uranjene cikluse, ali po hormonskoj slici je estradiol bio nizak (negdje oko pedeset oko O), FSH isto, tako da se to nije mogla nazvati ovulacija..ovaj put me estradiol iznenadio.

to s lezanjem - embrij ne moze ispasti, ali spermici mogu iscuriti..ili?
    Posljednje uređivanje od spodoba : 06.10.2010. at 15:29

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ako su dovoljno dobri za inseminaciju, onda su dovoljno dobri da plivaju naprijed, a da iz maternice ne cure u vaginu pa vani . Ako imaš želje za ležanjem - zamoli onda da ležih pola sata (mislim da ti je sve to... ono, sporedna stvar).

Dhea - to ti kod nas nema baš puno iskustva, tj. to piju cure relativno na svoju ruku, i to one koje imaju visok FSH, to će ti više znat tvoje Nijemice ili jedan srpski forum - imaju pdf Visok FSH - guglaj Kutak za društvance i nabla, iskočit će ti.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A najključnija stvar je da ti u glavi posložiš čim prije IVF .

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ako su dovoljno dobri za inseminaciju, onda su dovoljno dobri da plivaju naprijed, a da iz maternice ne cure u vaginu pa vani . Ako imaš želje za ležanjem - zamoli onda da ležih pola sata (mislim da ti je sve to... ono, sporedna stvar).

Dhea - to ti kod nas nema baš puno iskustva, tj. to piju cure relativno na svoju ruku, i to one koje imaju visok FSH, to će ti više znat tvoje Nijemice ili jedan srpski forum - imaju pdf Visok FSH - guglaj Kutak za društvance i nabla, iskočit će ti.
    spermio je radio dragi dva puta i bio je normo
    meni je dhea bio prenizak i zato smo poceli s 25mg. prije 10 dana sam opet cekirala dhea i bio je ok, ali bi po misljenju gicina bi bilo opetimalno da je jos visi i stoga i dizanje kolicine.
    a moj FSH kao u curice...na 5dc 5.9..nemam se sto buniti.

jos jedno pitanje - ovdje preporucuju dva dana nakon inseminacije uzimanje utrica i to dvije kapsule nevecer. ja pak znam za uzimanje ujutro i navecer 10 dana. kako je bilo kod tebe?
    trta me i nakon 10 dana prestati uzimati, sto kao je doslo do oplodnje a zafali progesterona? priznajem, pitanja su laicka

eh vidjet cemo..nije u mojim rukama.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •