Mene zanima da li se menga moze dobit pod terapijom Utrogestana?
Mene zanima da li se menga moze dobit pod terapijom Utrogestana?
Kiara, žao mi je .... Al glavu gore, idemo dalje !!!!
Lastavice, dokkoristiš utrogestan, nema menge
špelkica jesi ti vadila betu dans? Kiara zao mi je jako,al nemoj odustat mali odmor pa opet kad skupis snage
Neke cure znaju procuriti pod utrićima, ali mislim da je to više rijetkost.
kiara, žao mi je, bit će slijedeći put!
ja zadnji put prokrvarila s utricima i to posteno (bio spontani)...
Ja danas isla do sad piskit barem 15 puta stalno imam neki pritisak,a popiskim 4 kapljice vec imam šiziku od toga
Svaka čast lastavice..
Ja bih već davno popiškila test....
sutra idem vadit betu,strah me svega,al nekako sam skulirana sta bude bit ce...nebi voljela previse ocekivat da se previse ne razocaram
mozda je to piskenje pred mengu ko bi ga znao sutra cu vidjet
Kiara, žao mi je. Ali sutra je novi dan......
Lastavice, ma znam, grozno je to očekivanje, držim fige sutra!
Lastavice, žao mi je! Naravno, u nove pobjede !!!!
Ja sam vadila krv, ali je nalaz tek iza 15 h. Al mislim da će biti isti![]()
Nemoj negativno mislit ti si nam jedina ostala da nas razveselis.....
lastavice,draga...žao mi je..
špelkice...ne tak razmišljati..cccc..biti će lijepa beta...
Cure, koja beta !!! Čak 0,78, više nego prošli put! Za možda 20 godina naraste na 50 čak!
Više ne mislim ići na AIH, mislim da nema smisla
hahaha moram se smijat sory sva sam jadna danas,al si me sad lijepo nasmijala...Moja beta je o,1. Ja cu isto dr reci da neidem na AIH to je samo gubljenje vremena.
špelkice draga,jbg...baš mi je žao...
pa kad je već tak onda sam ja najgora...moja beta je molim lijepo 0,0...pa vi izračunajte koliko će tek meni trebati da dođe na 20...hmmmm...teška matematika...ili očito nikad..
Jeste se dogovorile za dalje? Ja još nisam, a vjerujem da brzo ne budem došla na red s obzirom na godišnje i cjelokupnu situaciju na VV i još moram tražit posao.... Imam ja kaj raditi. Al dolazi ljeto pa ćemo malo prirodnjaka pokušavat
hahaha tak je mm rekao ma kaj ce oni nama sad cemo mi poslije menge sami jer vec smo jednom uspijeli pa eto nadamo se da ce nam kucna radinost donijet srecu dok cekamo 9 mjesec. Ja sam od danas na dijeti i sve tablete sam izbacila osim eutiroxa da mi se malo organizam ocisti.Samo sam na vocu i povrcu i vodici hladnoj. U 9 mjesecu opet AIH ako nebude nasa kucna sreca nas posrecila. Ja sam mogla sad u 6 opet al su me zaribali idu na kongres bas kad bi imala postupak tako da radim pauzu
Imam pitanje jer sam malo nestrpljiva.
Ginekolog me naručio da dođem pri kraju 8. mj. na Hsg i folikulometriju (za što sam uvjerena da je sve OK) pa da bi on pokušao sa AIH jer smo "granični slučaj AIH-IVF". Da li je praksa da se u istom ciklusu napravi i inseminacija ili ću morati čekati ciklus u 9.mj.? Kakvi lijekovi se ženi daju prije inseminacije? ili može i prirodno?
a sto se tice aih....neke zene dobivaju klomifen a neke femaru ,a neke i gonal inekcije, moze i u prirodnom ciklusu....sve ovisi....
ne znam jesi ti radila folikulometrije i ciljane odnose,mozda gin. na to misli pa ces to prije inseminacije ....sve to ide prije ivf....
npr. ja sam ovako : ciljani odnosi sa klomifenom 3mj.
hsg.....pa onda 6mj. cekanja pa na laparo, na koji nisam isla jer je mm los spermiogram bio.....preporucen icsi....pa onda ipak
3x inseminacije
ivf
Venera21 nisam ni vidila tvoj odgovor. A možda će onda i meni tako biti. Damo mi je rekao da će pokušati sa 3 inseminacije pa ako ne ide, onda idemo dalje. Ti si vidim uspijela-čestitam!
Ocudite, meni je dr. radio 8-i dan hsg rtg i za par dana sam morala doći na UZV i potrefilo mi se da je bio folikul i odmah inseminacija. Nakon hsg-a sam imala nekoliko dana smečkasti iscjedak, čak i nakon inseminacije, ali sve je to ok! Ja sam probala inseminacije prirodno, a i sa klomifenom.
malo mi nije jasno.....ako ces radit hsg onda bi trebala izvaditi neke nalaze kao npr. briseve i krvnu sliku da se vidi da je sve ok....i hsg se radi poslije menge, ako bude sve ok onda se ceka bar 6mj. ( i tad znaju zene ostat trudne , jer su jajovodi propuhani , ali samo ako su zdravi i citavi,) e onda moze inseminacija......moje iskustvo i misljenje.....ili mozda i ranije ali nikako isti ciklus.......pozzz
Ja sam briseve, hormone, papu, UZV i kolor dopler odradila i sve je OK. Pratila sam bazalnu temp. godinu dana i uvijek imama ovulaciju (školski grafovi) pa smo ciljali odnose, ali nije išlo. Za sad se zna da je mm-ov nalaz loš (olgo-konc:cca 4 mil/ml-11 mil/ml). Znači nakon Hsg-a 6 mj.!?! Uf...a godine idu...
Nakon HSG i laparo moj dr nije čekao nikakvih 6 mjeseci (iako je sve ok) već smo odmah išli na AIH nažalost nije uspjelo ali uspjet će![]()
Koliko čujem od cura, inseminacije baš nemaju dobar postotak. Nekima uspije od prve, nama je uspjelo iz 5-og pokušaja i to smo išli iz mjeseca u mjesec. Prije ovog dobitnog 5-og, dr. mi je rekao da više nemaju smisla te inseminacije, da ćemo u 9-om mj. na IVF, ali evo posrećilo nam se!
Uspjet će cure, vidjet ćete!
Ovaj mjesec idemo prvi put na insemin.
Počinjem sa klomifenima (ako ih uspijem nabaviti jer se ne proizvode u zadnje vrijeme) pa sve dalje kako slijedi. Ako netko ima savjete molim da piše. Inseminacija će mi biti obavljena u općoj bolnici pa me zanimaju i troškovi jer volim biti pripremljena. Znam za sad da se klomifen plaća od 150-200 kn (nemam dobunsko), a za ostalo ništa ne znam. Nova sam -pomozite![]()
Klomifen se ne placa akop ide preko recepta nista. Moras se samo opustit nista ne boli kao da ti uzma papa test,poslije lezis 20 minuta kao eto nagnute glave prema dolje noge su povisene,to je meni bilo malo tesko jer si prvo tam sam pa ti je dosadno drugo nije ti bas zgodno na gin stolu bit 20 minuta cini ti se ko pol godine,ja sam se malo prije digla.Navecer s muzem u akciju to ce ti i biolog reci,barem je nama u vinogradskoj.Nakon akcije opet digni noge gore ko da radis svijecu ,zelim ti sve najbolje i da ti od prve uspije
occudite držim fige i vibram od srca ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hvala vam cure! Nabavila sam recept za klomifen. Želim biti pozitivna i vjerovati da će uspijeti u ova 3 pokušaja, a ako i ne uspije IDEMO DALJE!
Ako koja od vas ide ovaj mjesec na AIH nek se javi pa da zajedno brojimo dane.
Imam jedno (vjerovatno glupo pitanje): kad se daje muški uzorak koliko treba proći vrimena od ejakulacije do predaje dr.-u? Ima li ikakve šanse da se "to" obavi 2 puta u pola sata (da ih bude više) ili su u tom slučaju plivači iz prve ejakul. propali?
Znam da je blesavo, ali čisto da pitam...
kad dođete na AIH predate uputnicu TM dobije kutijicu,obavi i nosi kod biologatj.tehničarke,bar je tako na SD...
hmmmm,a ovo o dva puta...nema potrebe--ako je pravi dovoljan je samo jedan...
sretno.
Evo, ja se prijavljujem da idem na aih i to u petak. To mi je prvi nakon trudnoće koju sam ostvarila iz 4. aih postupka, sada idemo po bracu ili seku!
Potočnice poslala sam ti privatnu poruku.. Sretno u petak!!!!!!!
Potočnice ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ !!
Posljednje uređivanje od mravak : 22.09.2010. at 10:10
Hvala cure, malo me frka (iako sam to sve već prošla) vratiti se na taj put. Znam što me čeka i sve je ok, samo se osjećam kao da idem prvi put. Super sam reagirala na klomifen i gonal(čak sam si to sama dala) i ima folikulića kao u priči, svih dimenzija. Valjda će jedan biti moja mala mrvica...
Evo da javim: 12 DC imala 2 folikula (22 i 18 mm), endometrij 7,5 i navečer LH test +. 13 DC obavljen naš 1. AIH i sad čekamo...Nisam dobila štopericu jer "nije bilo potrebe" . Utrići 3 x 1 dok ne procurim ili NEprocurim. Nadam se ovom drugom. S prvom trudnoćom sam imala učestalo mokrenje odmah nakon par dana od ovulacije pa se nadam istom simptomu i čekam, čekam, čekam...
ocudite,sretno..za veliku betu..~~~~~~~~~~
hey iskusne...
evo nas pred provom inseminacijom u prirodnom ciklusu.
folikel raste suvise brzo. na 5dc je bio 15mm, danas na 7dc 19mm!!!!
na 5dc
Estradiol (E2) 74
Progesteron 0.3
LH 2.1
FSH 5.9
Prolaktin 22.9
na 7dc
Estradiol (E2) 132 Progesteron 0.4
LH 3.3
FSH nisu radili
ova vrijednost estradiola od 132 ali i velicina folikla govori da sam skoro u preovulatornoj fazi, mada mi je LH nizak, no MPO-vac mi hoce raditi u petak, dakle na 9dc inseminaciju.
nekako ne vjerujem da ce se raditi o kvalitetnoj ovulaciji....a pitala sam ga o inseminaciji u stimuliranom ciklusu, no on to ne zeli raditi. ako stimulirano, onda IVF.
e..totalna zbunjola.
pitala sam u ordinaciji o postupku, kazu mi da se nakon uspricavanje lezi pet minuta. PET MINUTA...!!??
kakva su vasa iskustva?
Posljednje uređivanje od spodoba : 06.10.2010. at 16:10
Evo iskustava, spodobo.
Prebrzo raste folikul, možda je takav ciklus, a možda je i zbog godina - po meni, čim prije na IVF. Potpuno se slažem s tvojim dr-om - ako stimulacija, s obzirom na dob i anamnezu - onda IVF.
Inseminacija i ležanje - više se niti nakon IVF-a u nekim klinikama ne leži jer uopće nije znanstveno dokazano da to ičemu koristi - neće embrij ispast iz maternice, žene prirodno začinju bez da leže itd.
Trust the doc i čim prije se penjite po hijerarhiji MPO postupaka (IVF). I nek' ti idući put naprave FSH, just in case.
Sretno!
hvala!
uzimam dhea 7 keto 3x25...vragca ti, da nije od njega? dhea-s stimulira spolne zlijezde na lucenje hormona..., da mi nije doza prevelika ?
imala sam i prije uranjene cikluse, ali po hormonskoj slici je estradiol bio nizak (negdje oko pedeset oko O), FSH isto, tako da se to nije mogla nazvati ovulacija..ovaj put me estradiol iznenadio.
to s lezanjem - embrij ne moze ispasti, ali spermici mogu iscuriti..ili?
Posljednje uređivanje od spodoba : 06.10.2010. at 16:29
A najključnija stvar je da ti u glavi posložiš čim prije IVF.
Da, upravo zato! Ako dođe do iznenađenja - super. Vjerujem da je to tebi u glavi teže prelomit s obzirom da je sekundarni sterelitet. Puno nas IVF-mama isto zabrije da će sad druga trtudnoća piece of cake i to prirodno, to ostaje kao ultimate fantasy... nekima se i ostvari. Ajde, samo hrabro i veselo i uz dozu humora
!
Ako su dovoljno dobri za inseminaciju, onda su dovoljno dobri da plivaju naprijed, a da iz maternice ne cure u vaginu pa vani. Ako imaš želje za ležanjem - zamoli onda da ležih pola sata (mislim da ti je sve to... ono, sporedna stvar).
Dhea - to ti kod nas nema baš puno iskustva, tj. to piju cure relativno na svoju ruku, i to one koje imaju visok FSH, to će ti više znat tvoje Nijemice ili jedan srpski forum - imaju pdf Visok FSH - guglaj Kutak za društvance i nabla, iskočit će ti.
spermio je radio dragi dva puta i bio je normo
meni je dhea bio prenizak i zato smo poceli s 25mg. prije 10 dana sam opet cekirala dhea i bio je ok, ali bi po misljenju gicina bi bilo opetimalno da je jos visi i stoga i dizanje kolicine.
a moj FSH kao u curice...na 5dc 5.9..nemam se sto buniti.
jos jedno pitanje - ovdje preporucuju dva dana nakon inseminacije uzimanje utrica i to dvije kapsule nevecer. ja pak znam za uzimanje ujutro i navecer 10 dana. kako je bilo kod tebe?
trta me i nakon 10 dana prestati uzimati, sto kao je doslo do oplodnje a zafali progesterona? priznajem, pitanja su laicka
eh vidjet cemo..nije u mojim rukama.