Stranica 12 od 65 PrviPrvi ... 210111213142262 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 551 do 600 od 3229

Tema: inseminacija

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj Maybe baby prvotno napisa Vidi poruku
    Evo Jesen82 ja sam bila na inseminaciji 17.11. i čekamo betu 1.12.
    Kad si ti imala inseminaciju?
    jesi išla na betu danas?

Maybe baby avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    258

Početno

Evo mene, radila sam test i negativan je... Idemo dalje u 1. mj
    Ne znam dali ima smisla uopće vaditi betu?

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ja sam naručena 8.12. za prvu folikulometriju pa ćemo vidjeti šta će doktor reći. Ja se nadam uvijek najboljem iako će mi to biti prva inseminacija. Sam doktor mi je rekao da je uspješnost tog AIH postupka oko 10-15%, ne treba odmah polagati preveliku nadu, ali nikad se ne zna jer u medicini nije uvijek 1+1=2.
    Posljednje uređivanje od MANNY : 03.12.2010. at 21:30

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

cure moje.. s obzirom na moju negativnu betu ja odlazim s ove teme i krećem s IVF-om....vama želi sreću! i imate pravo.. pustite statistiku... nikada ne znate što život nosi i možda će te baš vi biti te koje će promijeniti postotak uspješnosti na bolje!

TOMISLAVA avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja sam danas isla na svoju drugu inseminaciju na VV-u, sad sam na cekanju

Maybe baby avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    258

Početno

Manny,Tomislava držim fige da uspijete
    Jesen82tebi držim fige da IVF iz prve upali
    A ja...imam osjećaj da budem svaki čas procurila tako da i ja idem dalje u 1. mjesecu

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Maybe baby hvala što mi držiš fige. nadam se da će biti sve ok.
    Tomislava moramo se nadati pozitivnom ishodu. Javi kako je bilo.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

drage moje...evo da se i ja pridružim...u četvrtak idem na inseminaciju (prvu) , dok kaže da se folikule super razvijaju i da će vjerojatno biti na kraju dobrih rezultata
    eto....samo mogu reći Bože pomozi!

bebach avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

MANNY držim ti fige da vam 1. inseminacija bude BIIINGOOO!!! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ do svemira i nazad!!!

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Tomislava držim fige da uspije...javi rezultate...
    Ja sam sinoć primila injekciju, a sutra ujutro idem na inseminaciju...nadam se da će biti pozitivan rezultat...

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Evo cure moje danas sam obavila prvu folikulometriju na 8 DC. Doktor kaže da je sve ok imam 8,9 malih folikula. Rekao mi je da dođem ponovno u ponedjeljak 13.12. za drugu folikulometriju. Nije mi jasno samo da li će mi odmah nešto još raditi ili ne (nije mi ništa rekao da trebadoći suprug ni ništa)?
    Bebach puno ti hvala za ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~.
    Hvala svima vama koje mislite na mene.

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj MANNY prvotno napisa Vidi poruku
    Evo cure moje danas sam obavila prvu folikulometriju na 8 DC. Doktor kaže da je sve ok imam 8,9 malih folikula. Rekao mi je da dođem ponovno u ponedjeljak 13.12. za drugu folikulometriju. Nije mi jasno samo da li će mi odmah nešto još raditi ili ne (nije mi ništa rekao da trebadoći suprug ni ništa)?
    Bebach puno ti hvala za ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~.
    Hvala svima vama koje mislite na mene.
    Bez brige, opet će te samo pogledat na UZV, a onda će ti sve reć za dalje, ovisno o tome kako ti se folikuli razvijaju.
    Sretno

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Manny imaš pp.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Drage moje cure nažalost ovaj put nisam uspjela. Moji folikuli ne rastu, na 13 DC jedan je velik svega 5mm a ostali i manji.Odustajemo od ovog postupka i čekamo idući ciklus sa jačom stimulacijom.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj MANNY prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje cure nažalost ovaj put nisam uspjela. Moji folikuli ne rastu, na 13 DC jedan je velik svega 5mm a ostali i manji.Odustajemo od ovog postupka i čekamo idući ciklus sa jačom stimulacijom.
    Žao mi je...

tikki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

cure koje imate iskustva sa AIH, mi smo naručeni u prvom mjesecu na prvi AIH sa klomifenima (ja sve ok, MM OAT/AT) ali ja nisam radila hsg, niti su nam doktori rekli da to napravimo. Jeste li vi sve napravile tu pretragu prije postupka? Totalno sam zbunjena s tim... i strah me da me ne vrate sa folikulimetrije- kao ono, što vi niste znali da se ta pretraga podrazumjeva

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

TIkki, generalno bi po meni svakako trebalo odraditi taj HSG, to ti nije neki pregled a mnogo toga razjasniti može....... koja vam je dijagnoza, jeste li prirodno već jednom ostvarili trudnoću, gdje se liječite?

SRETNO.........

tikki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Kadauna, nismo nikad imali trudnoću. Meni su svi nalazi ok (papa, CB, hormoni, prema lh trakicama BT imam O), a MM ima problema sa s-gramom (oligoasthenoterto/asthenoterato). I meni je čudno da me nisu uputili na tu pretragu (u petrovoj se liječimo). Koliko sam skužila hsg se ne radi na uputnicu nigdje, pa platiti moram ovak i onak... ni sama nisam sigurna kaj da napravim...

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

da se HSG ne radi na uputnicu, ja sam radila privatno ali sam sigurna da je bilo cura koje su išle na HSG preko uputnice, ali će se već netko javiti. Po meni bi to trebalo odraditi.................

A šta je dr. rekao, koliko bi puta išao na AIH prije daljnjih koraka?

AIH ima uspješnost od ispod 10% nažalost, što znači, čak bih rekla da možda 6 ili 7 od 100 cura uspije..............

tikki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

ma nas su zapravo odmah naručili i za IVF (u 4/2011), pa bi kao probali 1 AIH, možda ulovimo dva ako mi se tak ciklusi poklope, ali najvjerojatnije jedan. Razmišljam da nas možda zato na HSG ni nisu slali kad ćemo ubrzo na IVF.

i ja sam čitala da je AIH zapravo jako rijetko uspješan... ali nekako se nadam... ma, statistički gledano bi u nekih "n" ciklusa mi trebali ostvariti trudnoću, ali jedan od tih "n" može biti već idući mjesec, a može ne biti godinama... Tko znam, možda smo baš broj 6 od 100 pa prvi bude bingo

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Koliko znam svi doktori preporucaju HSG da se vidi prohodnost jajovoda. Tu pretragu nerado Mpo doktor obavlja jer imaju jako puno drugog posla oko drugih postupaka zato i preporucaju privano da se napravi.Ja sam imala srece prije dvije godine da sam na uputnicu napravila i bilo je kontrasta.Kad sam zvala Petrovu oni su rekli da oni uopce ne rade hsg,onda sam zvala vinogradsku i oni su mi napravili,al bila sam njihov pacijent.Vinogradska radi hsg al moras kupit sama kontrast koji dojde oko 700 kn,al ako ti mpo lijecnik napise da je potrebno a da klinika nema kontrasta da moras sama kupit mislim da ti onda hzzo vraca taj novac ,al sve moras imat napisano.Raspitaj se.Kod privatnika isto tak nekak dojde700 kn hsg

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

tikki ja sam radila hsg na uputnicu. Mislim da ga svakako trebaš napraviti, posavjetuj se sa svojim ginekologom. To ti je propuhavanje jajovoda i znam par cura koje su zatrudnile u roku od 3 mjeseca. Ako imaš nekakvih ''barijera'' /prepreka to ti propuše i onda barem znaš da su prohodni i da sve ovisi o malim plivačima pa nikad neznaš može se koji zaletiti i evo bebe.
    Posljednje uređivanje od MANNY : 14.12.2010. at 21:16

azrijelka36 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

tikki i ja mislim da trebaš prvo napraviti hsg..jer ako nešto ne štima s jajovodima, onda ti aih nema smisla. a čemu se kljukati svim tim tabletama i prolaziti sve to, ako je samo to problem.
    mi smo prirodnim putem ostvarili trudnoću, pa me je svejedno poslao dr. na uzv hsg prije AIH.

ja sam isto išla na uputnicu i obavila to u bolnici-ostala ležat 1 dan. nije me ništa bolilo, al strašno mi je bilo uvođenje katetera-jer je trajalo jako dugoo i nikako nisu mogli to nariktat.

e, da--i što se tiće uspješnosti aih-nama je od prve upalilo
    Posljednje uređivanje od azrijelka36 : 14.12.2010. at 21:27

OCUDITE avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ja bi samo komentirala da očito u HR nije svuda jednako. Ja sam u ZD radila HSG i bilo je na uputnicu (dijagnoza:neplodnost) i ništa se nije plaćalo (iako nemam dopunskog).
    Što se tiče onog da HSG pretraga propuše jajovode pa se lakše zatrudni-mislim da to jeste slučaj kod onih bez muškog faktora, tj. kad je problem u nakoj barijeri u jajovodima, ali kad je problem u plivačima mislim da to ne igra neku ulogu.
    U svakom slučaju, bez obzira na malu uspiješnost AIH-a svim curama koje se spremaju želim puuuno sreća!!!!

bebach avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

tikki ja se slažem sa curama da bi trebala to obaviti prije svega...ja sam bila u 09.mj. i to na uputnicu, ništa nisam plaćala! a sad to vjerojatno ovisi i o doktoru i o bolnici i o svačemu nečemu!
    ~~~~~~~~~~~ ti iz da vam 1 AIH bude bingooo!!! ako se slučajno usput ne desi neki home made bebolino!!!

azrijelka36 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj OCUDITE prvotno napisa Vidi poruku
    Što se tiče onog da HSG pretraga propuše jajovode pa se lakše zatrudni-mislim da to jeste slučaj kod onih bez muškog faktora, tj. kad je problem u nakoj barijeri u jajovodima, ali kad je problem u plivačima mislim da to ne igra neku ulogu.
    kako ne igra ulogu?
    AIH nema smisla ako nešto ne štima s jajovodima, ali ako je sve uredu s njima, plivači nisu toliki problem.
    Sperma se pročisti i izdvoje se najbolji, najbrži spermići koji se uštrcaju direktno u maternicu.
    tako da najvažniju ulogu tu igraju jajovodi, a ne problem s plivačima.
    Posljednje uređivanje od azrijelka36 : 15.12.2010. at 14:06

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

tikki ja sam ti hsg radila ove godine na sv duhu uz uputnicu, ništa nisam platila i odmah nakon toga sam puštena doma, to ti traje svega 2,3 sata sa malim odmorom, najbolje ti je da nazoveš u bolnicu i raspitaš se...
    ja sam prije 8 dana radila prvi aih , sve je u redu, ali jednostavno neće i neće....sada trenutno mirujem do 23.12 i onda testić
    svim curama, ženama želim puno sreće ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

OCUDITE avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

[QUOTE=azrijelka36;1769995]
    AIH nema smisla ako nešto ne štima s jajovodima, ali ako je sve uredu s njima, plivači nisu toliki problem.
    Sperma se pročisti i izdvoje se najbolji, najbrži spermići koji se uštrcaju direktno u maternicu.
    tako da najvažniju ulogu tu igraju jajovodi, a ne problem s plivačima.[/QUOTE
    Mislila sm na prirodnu trudnoću ...

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Cure koliku ste pauzu imale između dvije inseminacije? Da li je dovoljan jedan ciklus između? Bila sam na klomifenima.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj eva133 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure koliku ste pauzu imale između dvije inseminacije? Da li je dovoljan jedan ciklus između? Bila sam na klomifenima.
    ne treba ti pauza,možeš iz mjeseca u mjesec...
    najviše 6 mj.nakon toga treba pauza..

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja sam išla u 6 mj, i onda 1.12 dugi AIH, bio bi drugi mjesec prije, al mi endo nije bio ok pa smo odgodili jedan mjesec. naravno poslije 6 mj. su bili godišnji...

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Pitam, jer uskoro trebam dobiti mengu. Dr. mi je rekao da se javim prvi dc da se dogovorimo što dalje. Ja se nadam da će me uzeti u postupak odmah.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Pitam, jer uskoro trebam dobiti mengu. Dr. mi je rekao da se javim prvi dc da se dogovorimo što dalje. Ja se nadam da će me uzeti u postupak odmah.
    A imaš sve nalaze koji ti vrijede?? mislim briseve i papu??

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Da vas malo ohrabrim...
    10.2008; uzimam klomifen kao pripremu za prvu inseminaciju, na kraju odustajem zbog upale pluća, ali za 6 tjedana saznajem da sam ipak trudna
    03.2010; 37 gonala zbog slabe reakcije na druge ljekove; inseminaciju imam tek 23 dc, samo jedan folikul, druga trudnoća

Rodila sam dva prekrasna dečka sa dvije ovulacije (inače ih nemam). Nažalost prvi sin preminuo je, ali to već druga priča.

I da, prije toga radila sam HSG na SD na uputnicu.

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ruža82 imam važeće nalaze. Zato se i nadam da ću odmah u postupak. Agility, hvala na ohrabrenju. Žao mi je zbog tvog sina.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ja sam u oba dva AIH imala samo klomifene, to je standardno ili se mogu dati još koji ljekovi zajedno s klomifenima??

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj ruža82 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam u oba dva AIH imala samo klomifene, to je standardno ili se mogu dati još koji ljekovi zajedno s klomifenima??
    Nemam pojma. Znam da netko bude na femari, ali da li se šta kombinira to ne znam. Ja sam dobro reagirala na klomifen.

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Nemam pojma. Znam da netko bude na femari, ali da li se šta kombinira to ne znam. Ja sam dobro reagirala na klomifen.
    Daje se ili klomifen ili femara, a njih se može kombinirati još sa gonalima ili menopurima, ali to za inseminacije nije baš uobičajen postupak.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj cranky prvotno napisa Vidi poruku
    Daje se ili klomifen ili femara, a njih se može kombinirati još sa gonalima ili menopurima, ali to za inseminacije nije baš uobičajen postupak.
    to me baš zanimalo, jer sam na 2 AIH-u iamal biokemijsku, a sada idem na treći pa sam mislila možda će mi šta još dati

tikki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

ja ću uskoro na prvi aih, isto s klomifenima. Inače imam uredne ovulaciije (barem po LH trakicama i po bazalnoj temperaturi, jednom mjereno i sa ultrazvukom). E sad, meni baš nije jasno koji je točno utjecaj klomifena na ciklus? Jel se stvori više JS ili se samo tempira O?

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Tikki, klomifen se daje i da se dobi koji folikul više i da se može tempirat kad bude AIH (za to se daje i štoperica). No, može se u AIH i bez klomifena, iskoristi se prirodna ovulacija, ali mislim da se to ne prakticira često. Ja sam išla na AIH u prirodnom ciklusu (dobila sam štopericu), ali samo zato jer sam imala cistu na jednom jajniku pa nije nikakva stimulacija dolazila u obzir. Sretno!!!!! Nije ti to ništ strašno, meni je bilo ok i nije me ništ posebno boljelo

deniii avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

cure moje sve vas pozdravljam!!!!
    nekad davno sam pisala tu..pa evo me opet
    jučer sam odradila drugu inseminaciju, a evo sad čekanje 13 dana....uh

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj deniii prvotno napisa Vidi poruku
    držim ti fige, neka bude uspješna

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Također! Sve najbolje, da uspije . Podržavam sa puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Želim ti da ti uspije. Od prvi put rijetko kome uspije, pa se nadam da će ti ova druga biti uspješna. I ja se uskoro spremam na drugu inseminaciju.

deniii avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

hvala vam curke puno, ja se ne nadam previše, al eto kako bude......a držim nam fige svima da uskoro budemo grintave mamice

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ima li tko u postupku za inseminaciju???

pea avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ima li tko u postupku za inseminaciju???
    Evo imam ja
    Čekam mengu za par dana,klomifeni pa prvi pokušaj

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj pea prvotno napisa Vidi poruku
    Evo imam ja
    Čekam mengu za par dana,klomifeni pa prvi pokušaj
    sretno, evo ja sam krenula s klomifenima pa eto. nestrpljivo čekam dal će se što događati

pea avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

sretno, evo ja sam krenula s klomifenima pa eto. nestrpljivo čekam dal će se što događati
    Vidim da nam muževi imaju istu dijagnozu,sretno draga i tebi,
    ja jedva čekam startati

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •