Stranica 13 od 65 PrviPrvi ... 311121314152363 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 601 do 650 od 3229

Tema: inseminacija

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj ruža82 prvotno napisa Vidi poruku
    ima li tko u postupku za inseminaciju???
    Ja sam isto u postupku. Na klomifenima sam po 2 dnevno. U ponedjeljak prva folikulometrija. Nadam se da ću dobro reagirati.

tikki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

mi smo isto u postupku. počinjem s klomifenima u subotu, prva folikulometria u srijedu. Eva, jel piješ obje tablete klomifena istovremeno ili jednu ujutro drugu navečer? Držim fige da dobro reagiraš

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj tikki prvotno napisa Vidi poruku
    mi smo isto u postupku. počinjem s klomifenima u subotu, prva folikulometria u srijedu. Eva, jel piješ obje tablete klomifena istovremeno ili jednu ujutro drugu navečer? Držim fige da dobro reagiraš
    Ovaj put mi je rekao da pijem zajedno svako jutro. To mi bilo malo čudno jer sam prošli put pila jednu ujutro, jednu navečer. Ne znam kakve to veze ima. Kako ti piješ? I ja tebi želim dobru reakciju.

pea avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj eva133 prvotno napisa Vidi poruku
    Ovaj put mi je rekao da pijem zajedno svako jutro. To mi bilo malo čudno jer sam prošli put pila jednu ujutro, jednu navečer. Ne znam kakve to veze ima. Kako ti piješ? I ja tebi želim dobru reakciju.
    E ovo i mene zanima
    Ja ću sad prvi put piti klomifene,dr.mi nije ništa spomenio.

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj pea prvotno napisa Vidi poruku
    E ovo i mene zanima
    Ja ću sad prvi put piti klomifene,dr.mi nije ništa spomenio.
    Ne znam da li ima neke razlike piti ih zajedno ili piti ih ujutro i navečer. Nemam puno iskustva. Ako tebi dr.nije ništa spominjao onda je sigurno svejedno. Ili? Cure ima li koja iskustva?

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

kad sam pila 2x1, dr. mi je rekao jednu u jutro a jednu navečer. kad sam pila 3x1, dvije u jutro a jednu navečer. a sad možda ne kaže svakom isto

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

kad sam pila 2x1, dr. mi je rekao jednu u jutro a jednu navečer. kad sam pila 3x1, dvije u jutro a jednu navečer. a sad možda ne kaže svakom isto
    Vjerojatno zbog nečega je tako. Dobro da sam ga ponovo pitala, jer sad bi bila na mukama. Još 2 dana pijem,a onda se nadam da će biti sve u redu.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Eh i ja isto, al nakon što sam bila 3dc. sam tako "žalosna". pitala sam dr. koliko sam folikula zadnji put imala, a on meni: šta koliko, pa jedan, borimo se da bude barem jedan.... ufffffff. bojim se da nikako neću reagirati i da neće biti ničega u pon.

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Eh i ja isto, al nakon što sam bila 3dc. sam tako "žalosna". pitala sam dr. koliko sam folikula zadnji put imala, a on meni: šta koliko, pa jedan, borimo se da bude barem jedan.... ufffffff. bojim se da nikako neću reagirati i da neće biti ničega u pon.
    Joj znam kako ti je. Ma bit će dobro. Ti piješ pojačane doze klomifena. Mora uspjeti. Ja sam isto gore u ponedjeljak. Možda se i vidimo.

tikki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

meni su samo rekli dva dnevno... onda sam pitala sestru pa je rekla pa možete jednu ujutro jednu navečer. Jako sam nestrpljiva već, a tek ih sutra počinjem piti (u sri. je prva folikulometrija).

Ruža82 držim fige za ponedjeljak... da bude barem jedan ali vrijedan

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

meni su samo rekli dva dnevno... onda sam pitala sestru pa je rekla pa možete jednu ujutro jednu navečer. Jako sam nestrpljiva već, a tek ih sutra počinjem piti (u sri. je prva folikulometrija).

Ruža82 držim fige za ponedjeljak... da bude barem jedan ali vrijedan
    Ja isto tako budem nestrpljiva i svaki dan pogledam koliko još dana pijem i svaki put sam presretna jer ih je sve manje i manje. Eto kad prođe vikend znat ću puno više. Da nam bar uspije...

tikki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

ma ja se stalno podsjećam da su šanse sa inseminaciom zaista male... ali baš sam nekako euforična i puna nade. Ah, valjda ne bude razočaranje... sve u svemu barem smo krenuli s postupcima.

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ma ja se stalno podsjećam da su šanse sa inseminaciom zaista male... ali baš sam nekako euforična i puna nade. Ah, valjda ne bude razočaranje... sve u svemu barem smo krenuli s postupcima.
    Ja sam se prvi put jako razočarala jer sam nekako vjerovala, budući da je s nama sve u redu, da će se uhvatiti. Međutim ništa. Sad stvarno nemam nikakve nade. Želim samo obaviti taj AIH jer mi je dr. rekao da ćemo još jednom probati, a onda na ivf.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Cure, sve će biti dobro, ako nećemo uspijeti s inseminacijama, uspijet ćemo s IVF. ali bit ćemo mame i to uskoro!!!!
    što se tiče šansi, moja reakcija na klomifene je bila prvi put nikakva, drugi put dobra i iz te druge je bila biokemijska. e pa i to se broji. sve je moguće, čuda se događaju.meni je sad dr. dao i tablete siofor pa mi možda i to malo pomogne. nadam se.
    eva133 - ja sam gore isto u ponedjeljak, al rano već u 7 dolazim i nadam se da ću na red u neko normalno vrijeme. ti?
    tikki - u kojoj si bolnici, promaklo mi je

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Cure, sve će biti dobro, ako nećemo uspijeti s inseminacijama, uspijet ćemo s IVF. ali bit ćemo mame i to uskoro!!!!
    što se tiče šansi, moja reakcija na klomifene je bila prvi put nikakva, drugi put dobra i iz te druge je bila biokemijska. e pa i to se broji. sve je moguće, čuda se događaju.meni je sad dr. dao i tablete siofor pa mi možda i to malo pomogne. nadam se.
    eva133 - ja sam gore isto u ponedjeljak, al rano već u 7 dolazim i nadam se da ću na red u neko normalno vrijeme. ti?
    tikki - u kojoj si bolnici, promaklo mi je
    Meni je rekao da dođem u pola 8. Ne znam još kako ću ići. Ako budem išla busom doći ću tek u 9, ali ako me muž doveze onda sam gore na vrijeme. Za šta su te tablete siofor?

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Imam povišeni inzulin, za pcos. rekao je dr. da će te tablete pomoći ukoliko se dogodi trudnoća da plod ostane.

tikki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

ruža82 ja sam u petrovoj. Danas sam popila prvu tabletu klomifena Jel znate cure jel O bude s klomifenima u uobičajeno vrijeme ili se pomakne? Meni je inače uvijek između 13. i 14. DC.

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ruža82 ja sam u petrovoj. Danas sam popila prvu tabletu klomifena Jel znate cure jel O bude s klomifenima u uobičajeno vrijeme ili se pomakne? Meni je inače uvijek između 13. i 14. DC.
    Vjerojatno je tu negdje. Inseminaciju sam imala 14. dan.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ja ti inače nemam ovulacije uopšte, tak da samo mogu reči da sam na prvom AIH-u imala O 21 dan, a na drugom 15. mislim da ako ti imaš inače 13-14 da će ti tako i biti sada.

MASLINA1973 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno Inseminacija

Drage cure,
    i ja se priključujem temi i iščekivanju iako sam "relativno" nova. Ovo relativno odnosi se na aktivaciju prijave iako stalno čituckam i pratim forum. Uglavnom, u veljači ću i ja na inseminaciju na SD kod dr. B. Prethodi klomifen 3-7 MC, folikulometrija (ovulacije dosad uvijek uredne) i postupak!
    Sve pohvale o dr. B. itekako me umiruju. Inače, MM i ja imamo kćer (9 god.), prvo začeće bez ikakvih problema, trudnoća uredna, porod kao porod. Kojekakvim kombinacijama i čekanjima sad je već došao kraj jer vrijeme ide, ide...
    Zanima me je li doista tako mali postotak uspješnih inseminacija i može li se odmah sljedeći mjesec ići na novi postupak? I - je li potrebno mirovanje nakon inseminacije (naravno, pitam zbog posla) ili to ovisi o liječniku? Isprike ako ponavljam pitanje. Hvala svima na odgovoru.

tikki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Bok Maslina1973. Dobrodošla i nadam se da ćeš što prije ugledati + i preseliti se na trudničke forume

Koliko sam ja čitala, uspješnost inseminacije je relativno mala (oko 10-25%) ali sve te studije zapravo variraju.

Uostalom, ja si nekako mislim da ako smo imali "čast" biti jedan od 10 parova koji imaju problema s neplodnošću... možda budemo i jedan od 10 kojima AIH uspije

Za ovo kako često se može na AIH, mislim da se klomifeni mogu uzimati do 6 mjeseci pa onda treba pauza, ali nema razloga (osim gužve u bolnicama) da ti u prirodnom ciklusu rade AIH svaki mjesec.

Mirovanje... mislim da svaki doktor ima svoje mišljenje. Nakon inseminacije ostaneš malo ležati, i koliko sam skužila još taj dan cure obično miruju. A za kasnije pojma nemam. Sigurno će se javiti iskusnije sa savjetima.

Eva i Ruža, kakav je izvještaj s pregleda jučer? Ja idem sutra...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo da vas kratko pozdravim i poželim vam sreću.
    možda postotak inseminacija i nije visok, ali uspjeha ima.

kod nas je uspjelo iz drugog pokušaja, ali zato je pogodak bio dvostruk.

i vama želim tako!!

MASLINA1973 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Hvala vam na odgovorima! Naravno, nadam se da ćemo "upasti" u taj mali postotak, ali i ako ne, idemo dalje. Informacija o šestomjesečnim mogućim pokušajima je vrlo optimistična, hvala tikki.
    Val, upravo smo večeras razgovarali o mogućim dvojčekima... Zašto ne? Tako bih barem ispunila svoj djevojački san. Vidim da je dvostruki pogodak već prilično stasao. Sretno vam!!!

deniii avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

hej cure, evo samo da prijavim još jedan neuspjeli pokušaj AIH, jutros trebala radit test, al sinoć sam procurila. Al nije neka frka nisam ni očekivala nešto više hih.......šaljem vam milijun pusa i svima želim uspješne inseminacije, a ja se na ljeto (najvjerojatnije) pridružujem onoj ekipi "potpomognute na CITU"

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj deniii prvotno napisa Vidi poruku
    hej cure, evo samo da prijavim još jedan neuspjeli pokušaj AIH, jutros trebala radit test, al sinoć sam procurila. Al nije neka frka nisam ni očekivala nešto više hih.......šaljem vam milijun pusa i svima želim uspješne inseminacije, a ja se na ljeto (najvjerojatnije) pridružujem onoj ekipi "potpomognute na CITU"
    Joj baš mi je žao. I ja u u ponedjeljak na 2.aih pa mi ovo nisu ni malo lijepe vijesti. Aje drži mi se i da na ljeto kreneš u nove pobjede.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

tikki, ja idem opet sutra na folikulometriju, u ponedjeljak je dr. rekao da će biti sve skupa malo sporije. sutra ću znati više. šta je s tobom???
    deniii, žao mi je... u kojoj si bolnici??? što ti je sljedeće??? još jedan AIH ili?
    eva133, držim ti fige za ponedjeljak
    svim curama u postupcima

deniii avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

hvala curke...a za čudo ok sam...uopće me nije ono "slomilo" valjda sam to i očekivla a eva tebi želim da ti uspije ovaj put vidim da smo u istoj situaciji onoj glupoj "SVE JE OK"

ruža hvala, a bila sam u dr.Mimice (gynenova klinika il šta već), a ne idem više na AIH nema mi smisla više novce na to davat.....planiramo IVF na Citu (mislim da sam dobro napisal jer iskreno ovi IVF ICSI itd me još uvjek zbunjuju al kako je krenulo brzo ću ja to naučit hihi),tebi želim isto da uspije ovaj put i da se sve što prije preselite na trudnice

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj deniii prvotno napisa Vidi poruku
    hvala curke...a za čudo ok sam...uopće me nije ono "slomilo" valjda sam to i očekivla a eva tebi želim da ti uspije ovaj put vidim da smo u istoj situaciji onoj glupoj "SVE JE OK"

ruža hvala, a bila sam u dr.Mimice (gynenova klinika il šta već), a ne idem više na AIH nema mi smisla više novce na to davat.....planiramo IVF na Citu (mislim da sam dobro napisal jer iskreno ovi IVF ICSI itd me još uvjek zbunjuju al kako je krenulo brzo ću ja to naučit hihi),tebi želim isto da uspije ovaj put i da se sve što prije preselite na trudnice
    E pa da i ja sad vidim tvoju dijagnozu. Katastrofa. Ne mogu vjerovati da nam ni ovako ne uspjeva. Ljudi ne vjeruju kad kažem da je sve ok, a ono neće pa neće. Dr. je rekao da idemo na još ovaj aih, a onda na ivf. Valjda će se nešto pokrenti. Zašto ti čekaš do ljeta?

tikki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Evo ja sam bila na prvoj fikulometriji danas na 8. Dc imamo jedan folikul 16x13, u petak je opet uzv. Doktor kaže da mu se čini sve ok za sad. Tako da ja papam ciklu i nadam se da će uspjet

Ruza držim fige sutra na uzv

deniii avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

E pa da i ja sad vidim tvoju dijagnozu. Katastrofa. Ne mogu vjerovati da nam ni ovako ne uspjeva. Ljudi ne vjeruju kad kažem da je sve ok, a ono neće pa neće. Dr. je rekao da idemo na još ovaj aih, a onda na ivf. Valjda će se nešto pokrenti. Zašto ti čekaš do ljeta?
    e tako i kod nas...valjda kad kažem sve ok ljudi misle da lažem......
    a ne čekam sad baš ono ljeto....nego kako smo iz BiH...moram vidit točno koja je procedura, cijena, nalazi itd.......tak da odužit će se to....a svakako ću si uzet mjesec -dva odmora prije nego krenem na razgovore

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Evo jedno brzinsko javljanje prije posla. Bila danas na drugoj folikulom. 13dc i imam folikulčić od 15mm. AIH će valjda biti u ponedjeljak ili utorak

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Baš sam danas saznala da cura koja je trebala idući mjesec ići na aih da je ostala trudna prirodno. Eto to je potvrda da je sve moguće. Blago njoj.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

cure, zanima me koliko ste dana bile na bolovanju poslije inseminacije, ako ste bile uopšte???

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

cure, zanima me koliko ste dana bile na bolovanju poslije inseminacije, ako ste bile uopšte???
    Ja sam bila 2 tjedna, od aih-a do bete. Jesi ti bila prošli put na bolovanju?

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ovisi o lijecniku,meni u vinogradskoj je dr rekao da se najnormalnije ponasam kao da nisam ni bila na postupku.Inace mislim da dva tjedna imas pravo

tikki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Ja ne znam kakve će mi upute dati, ali generalno nisam mislila ići na bolovanje. Dosuše ja nemam fizički naporan posao, samo malo više stresan, ali živcirat ću se i doma još više.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ja sam bila 2 tjedna, od aih-a do bete. Jesi ti bila prošli put na bolovanju?
    ja zapravo koristim godišnji za sve. al sad sam htjela, pošto bude inseminacija pon-uto. da bi bila doma cijeli tjedan, kad mi šefica kaže da moram ići raditi u subotu!! mislim, opet jedan vikend. već neznam koji sam zadnji vikend bila slobodna. sada sam odlučila da ću biti doma samo 2 dana i idem radit pošto je tako problem, pa ću si čuvati "GODIŠNJI" za IVF, za koji se nadam da neće biti potreban ali ipak.

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ja zapravo koristim godišnji za sve. al sad sam htjela, pošto bude inseminacija pon-uto. da bi bila doma cijeli tjedan, kad mi šefica kaže da moram ići raditi u subotu!! mislim, opet jedan vikend. već neznam koji sam zadnji vikend bila slobodna. sada sam odlučila da ću biti doma samo 2 dana i idem radit pošto je tako problem, pa ću si čuvati "GODIŠNJI" za IVF, za koji se nadam da neće biti potreban ali ipak.
    Znam da ti nije lako na poslu, ali zato pripazi. I kakav ivf??? Pa sad ćeš ostati trudna. Moraš pozitivno razmišljati.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Znam da ti nije lako na poslu, ali zato pripazi. I kakav ivf??? Pa sad ćeš ostati trudna. Moraš pozitivno razmišljati.
    Ma ja se ti previše nadam, i onda me suprug stalno vraća na normalu. ma bit ćemo mi uskoro debeljuce (ja još više) i to ponosne!!!!!!!!

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ma ja se ti previše nadam, i onda me suprug stalno vraća na normalu. ma bit ćemo mi uskoro debeljuce (ja još više) i to ponosne!!!!!!!!
    Tako je i kod nas. Mene suprug cijelo vrijeme priprema na to da možda neće uspjeti. Nije ni njemu lako ali bar je on taj koji je pri zemlji. Nadam se ja, nadam, tim više što je sad veća šansa nego prvi put. Eto i ti si ostala trudna, nažalost ne dugo.

pea avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Tako je i kod nas. Mene suprug cijelo vrijeme priprema na to da možda neće uspjeti. Nije ni njemu lako ali bar je on taj koji je pri zemlji. Nadam se ja, nadam, tim više što je sad veća šansa nego prvi put. Eto i ti si ostala trudna, nažalost ne dugo.
    Ja sam svog mm pripremila na neuspjeh,sebi dajem 7% šansi za uspjeh,
    pa šta bude,glavno da smo se pokrenuli

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj pea prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam svog mm pripremila na neuspjeh,sebi dajem 7% šansi za uspjeh,
    pa šta bude,glavno da smo se pokrenuli
    Ma kakvih 7%, bit će 100%

pea avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ma kakvih 7%, bit će 100%

tikki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Evo samo da se javim. Jučer sam dobila štopericu, sutra ujutro će biti AIH. Osim ako nam O nije pobjegla, u što sam ja nekako sve više uvjerena

ruža i tebi je sutra postupak? Ako je... sretno sutra!

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Evo samo da se javim. Jučer sam dobila štopericu, sutra ujutro će biti AIH. Osim ako nam O nije pobjegla, u što sam ja nekako sve više uvjerena

ruža i tebi je sutra postupak? Ako je... sretno sutra!
    Ne, ja idem u utorak na AIH!! Zašto misliš da ti je ovulacija pobjegla?? koliko folikula imaš i koje veličine??
    držim ti fige sutra

tikki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

mislim da mi je pobjegla jer mi je LH test bio pozitivan u četvrtak navečer (što bi značilo da O slijedi za 24-48h), a danas mi je porasla bazalna temperatura, tako da se bojim da mi je O bila u subotu.

na zadnjem uzv nije bila moja doktorica, a doktor mi nije ništa rekao koliko imam folikula. Zapisao je samo D 18,20,17 (čini mi se da su tak neki brojevi bili jer mi je taj papir ostao kod njih). Ne znam znači li to da sam imala 3 folikula na desnom jajniku ili su mu to neke druge oznake.

A još malo pa ćemo saznati jel mi O bila ranije, sutra odmah javim. Držite fige da nije... nekako se nadam da valjda oni vide kada bi trebala nastupiti O, a da su mi testovi krivo pokazali zbog klomifena.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

mislim da mi je pobjegla jer mi je LH test bio pozitivan u četvrtak navečer (što bi značilo da O slijedi za 24-48h), a danas mi je porasla bazalna temperatura, tako da se bojim da mi je O bila u subotu.

na zadnjem uzv nije bila moja doktorica, a doktor mi nije ništa rekao koliko imam folikula. Zapisao je samo D 18,20,17 (čini mi se da su tak neki brojevi bili jer mi je taj papir ostao kod njih). Ne znam znači li to da sam imala 3 folikula na desnom jajniku ili su mu to neke druge oznake.

A još malo pa ćemo saznati jel mi O bila ranije, sutra odmah javim. Držite fige da nije... nekako se nadam da valjda oni vide kada bi trebala nastupiti O, a da su mi testovi krivo pokazali zbog klomifena.
    Po mojem bi ti brojevi trebali značiti desni jajnik i veličine folikula. I ja se nadam da ti nije pobjegla O , javi se obavezno

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

bok cure,javljam se prvi put. 25 o.m. bila na inseminaciji na VV. Pila sam klomifene, dobila štopericu i još koristim utrogestane. Testić moram napraviti 08.02., ali ja danas ( nakon 12 dana od AIH-a)napravila betu koja je 5,29. Što to znači i može li biti test lažan s obzirom da sam malo uranila. Ima li koja s time iskustva, malko sam zbunjena?

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

bok cure.Javljam se prvi put. Bila sam na AIH 25.01. na VV. pila klomifene, dobila štopericu i koristim utrogestane. testić moram napraviti 08.02. danas sam ipak npravila betu koja je 5,29. Što to znači i može li mi biti nalaz pogrešan ako sam malo uranila ( 2 dana)?

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj katja35 prvotno napisa Vidi poruku
    bok cure.Javljam se prvi put. Bila sam na AIH 25.01. na VV. pila klomifene, dobila štopericu i koristim utrogestane. testić moram napraviti 08.02. danas sam ipak npravila betu koja je 5,29. Što to znači i može li mi biti nalaz pogrešan ako sam malo uranila ( 2 dana)?
    Ej katja35!! eh, to bi ti mogla biti početnička trudnoća, pošto si napravila betu malo prije. idi vadit opet za dva dana od dana kad si prvi put vadila tada će se već bolje vidjet. uglavno držim ti fige da bude prava trudnoća i obavezno javi rezultat bete!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •