ja prijavljujem betu: 0!
ružo
eva kako je prošlo? kakav je endometrij?
maslina, tajna, pea ~~~~~~~~~~~~~~~~
ja prijavljujem betu: 0!
ružo
eva kako je prošlo? kakav je endometrij?
maslina, tajna, pea ~~~~~~~~~~~~~~~~
Ružo jako, jako mi je žao.
Kitty žao mi je i zbog tvoje bete.
Maslina želim ti puno sreće i da bar ti otvoriš sezonu aih trudnoća.
Ptica sretno. MM je apstinirao od dana kada sam dobila štopericu.
Danas je sve dobro prošlo. Endometrij je ok. Kaže doktor da kod mene kasni jedan dan(oljušti se jedan dan kasnije). Na klomifenima sam opet, a u subotu prva folikulometrija, a onda će vidjeti s čim ćemo još malo podebljati. Idem na ivf. Završila sam sa aihom.
Pričekaj s odlukom. Vidjte ćeš što će biti u iduća dva mjeseca. Dolazi proljeće (valjda?!)![]()
ruža82, kittyžao mi je cure
Hoće li više na ovoj temi doći dobra vijest?
Ja jedva čekam ljeto i postupak,obećala sam napraviti još dva aih-a,
čisto da odradim proceduru.....
Posljednje uređivanje od pea : 01.03.2011. at 11:03
Draga,Ružo,stvarno mi je žao.
Svaki vaš negativni ishod me boli kao moj vlastiti...
Ali,idemo dalje...do kraja...do naših bebica...jer,čekaju nas,sigurno
Cure hvala na odgovoru. Jučer bio 10 dc i 2 folikulometrija prošla, dr je zadovoljna kako sam reagirala na klomifen, imam 1 folikul na desnom i 2 na lijevom jajniku.
Ružo,Kitty držite se i glavu gore pa u nove pobjede.
Pea sretno!
Ružo i Kitty tako mi je strašno žao... tako sam se nadala za vas
Nadam se da će upaliti u prirodnom ciklusu sad... ipak stiže proljeće (iako vani pada snijeg)
Ružo, a što kažu doktori za te biokemijske? Čini mi se da sam čitala da je to ipak dobar znak jer dođe do oplodnje, pa su veće šanse da se u par ciklusa i primi.
Ptica super za folikuliće! Kad ćeš štopericu primiti?
Ja sutra idem na 1. folikulometriju. L jajnik me povremeno zaboli još od jučer. Nadam se da to znači da su folikulići nastali.
Tikki, sretno sutra. Neka ih bude puno.
Ja idem na 1. folikulometriju u subotu.
Meni ovaj put od klomifena jako napuhan trbuh. Nisam to primjetila u prijašnjim postupcima. Što se tiče emocija, jako sam razdražljiva i sva neka plačljiva.
Jel imaš ti nekih nuspojava?
Baš si pogodila eva! Sve isto je i kod mene... užasno sam živčana i razdražljiva. Baš sam zadnja dva dana puno radila i samo se derem na MM jadnog kad dođem doma... grozne sam volje! I trbuh mi je napuhnuti... i još me boli jajnik cijeli dan. Samo se nadam sutra dobrim vijestima na uzv.
Vi imate folikulometrije vikendom? Ja mislim da na petrovoj to nema (nisam sigurna u to).
Tikki, ako nam folikulometrija pada subotom, tad nas i naruči. Na vv ti doktor normalno radi. Subotom su i punkcije i transferi.
Već sam mislila da nisam normalna. Šta god mi se kaže samo režim. Danas sam se rasplakala jer mi je trbuh napuhan, a moj muž je rekao da mu je baš lijep. Eto, šta da ti više kažem.
Ja sam i sretna što imam neke nuspojave, možda to znači da ću imati više folikulića nego prošli put.
Ptica, jako mi je drago zbog tebe! Ja sam 9dc imala jedan folikul od 16mm i dr. B. mi je uoči AIH-a rekao: fantastično. Naravno, prije toga sam se kod cura raspitivala je li to u redu jer sam priželjkivala još koji![]()
Eva, Ružo, Kitty i sve ostale - sretno!
Ja još čekam do 18. 3.
Je li možda neka od vas otišla i ranije provjeriti kakva je beta? Danas sam čula da je cura išla 8. dan od AIH-a...
ja mislim da je 8 dan od aih zaista premalo da bi se išta pametno iz nalaza vidjelo.
Hvala, Tikki. Strpljen, spašen. Iako bih najradije prespavala do bete.
Ne vidim nikakvih novih vijesti. Cure, gdje ste?
Totalno te razumijem Maslina, tih 14 dana do bete mi je bilo ko 2 mjeseca... Strašno! Ali preživi se pa i taj dan stigne
Ja danas 1. Uzv na 8 dc, dva folikula svaki na jednoj strani i to od 15 i 13, slično kao prošli put. Nadam se samo da će ishod biti drugačiji.![]()
Bravo Tikki, preduvjet je tu. A ni to nije zanemarivo, zar ne? Želim ti od sveg srca da ishod bude drugačiji. Što su ti rekli, kad je sljedeća folikulometrija? Ili već znaš datum AIH-a?
Još ne znam kada će biti AIH. Sutra sam opet na folikulimetriji (vjerojatno zbog vikenda). Ja mislim da će mi biti za 2-3 dana... ali to samo nagađam.
Moji ciklusi su duži pa sutra moram ponovo na folikulometriju, nadam se da bi aih mogao biti u ponedjeljak.
Tikki, držim fige mogle bi otprilike zajedno čekati ß. Samo da nam budu velike, toliko to želim.
Maslina1973, hajde nas ti razveseli sa pozitivnom i velikom ß.
Jedno pitanje,dali Vama prije aih rade folikulometriju na VV i SD?
Dali znate koja je najniža cijena za Ovitrel? Ja sam jučer platila 263,00 kn.
zar Ovitrel ne bi trebao biti besplatan? ja sam na vv-u dobila štopericu Brevactide i nisam ništa plaćala, sestre su mi to dale.
i radili su mi folikulometriju na dan AIH-a, folikul već bio puknuo.
cure ~~~~~~~~~~~~~~ svima za velike tete bete!![]()
Posljednje uređivanje od kitty : 04.03.2011. at 16:09
Ptica, meni nisu radili folikulometriju prije AIH-a. Razmišljala sam o tome, nije li to bio pucanj u prazno, ali vidjet ćemo.... Hvala ti na lijepim željamaNaravno, raspoloženja variraju, ali i iščekivanje mi je lakše, od nulte bete koje se ipak pribojavam. Ma, sve vam je već poznato.
I ja sam na SD dobila štopericu Brevactide besplatno. Sestra mi je dala u četvrtak (poslije folikulometrije) i rekla da donesem u subotu na hitnu.
A možda Ovitrel treba platiti? Ne znam, nagađam.
Meni je sestra a i moj soc ginić rekao da se ovitrel mora platiti, ili ako se ne plati da se ubraja u onih 6 postupaka.
Koje veličine su vam bili folikuli kada ste dobile štopericu. Koliko sam ja shvatila dr da bi barem trebao biti 20 mm.?
moj folikul je bio 21 mm na zadnjoj folikulometriji i taj dan sam dobila štopericu a na dan AIH-a je već bio puknuo.
a što se tiče štoperice, mislim da te netko mulja, u 6 postupaka ulaze koliko ja znam samo postupci u kojima se koriste Gonali i Menopuri, ostali lijekovi idu preko HZZO-a bez obzira koliko si postupaka imala. jedino ako Ovitrelle nije uopće na listi, u što sumnjam.
Meni su isto za ovitrelle rekli da ako uzmem njihov da se ubraja u onih 6 postupaka (zapravo mi prvo to uopće nisu rekli nego su mi ga samo dali), a onda kad sam došla na AIH mi je sestra rekla... a vi ste dobili od nas lijekove... na što sam ja ostala onako paf!?! U glavnom MM je trčao po ovitrelle u apoteku i onda smo im vratili tako da mi izbrišu da je jedan postupak preko HZZO. E sad, ja sam isto bila 100% uvjerena da ovitrelle ide besplatno, ali eto očito u Petrovoj ide tako (ili je stvarno do vrste štoperice pa ovitrelle nije na listi).
Danas se pikam sa ovitrelle i u ponedjljak je AIH. Mislim da bi meni danas folikul trebao biti na 19 mm (onaj drugi je malo manji).
evo, provjerila sam. Ovitrelle je na osnovnoj listi lijekova, dakle ne plaća se.
e sad me ovo baš zaintrigiralo. jer da nije na listi onda ne bi bio besplatan ni u kojem slučaju kao što npr. Klomifen nije na listi pa ga moramo same kupovati. baš ću probati provjeriti to za Ovitrelle pa vam javim.
tikki ~~~~~~~~~~ za ponedjeljak
ptica kad je tebi AIH?
Danas je bila moja prva folikulometrija.
Za sada imam samo jedan folikul. Najvjerojatnije ću opet na aih jer ni s pojačanom dozom klomifena nemam više folikula.
U utorak 2. folikulom. i onda ćemi znati sve reći.
Ne mogu se ja maknuti od aiha.
pa mislim da je najbolje pitati direktno u HZZO-u. ima na njihovoj stranici mail adresa na koju se šalju takvi upiti, ja sam jednom slala nešto u vezi participacije, odgovor sam dobila jako brzo, za 2 dana ili tako nešto.
Pea baš mi je žao. Što ti sada sljedi???
Kitty upravu si Ovitrell se ne bi trebao naplaćivati, pa najbolje tako poslati mail i onda s tim mailom doći drugi put sestri koja ti ga je naplatila, mislim da to što rade je, al ako dolazite tamo upućeni u stvar onda vas neće tako lako preveslati i da u onih 6 besplatnih ulaze samo postupci sa Menopurima i Gonalima.
pea baš mi je žaoali super da odmah krećete dalje i držim fige da bude uspješno!
Tikki jel sutra inseminacija?
I ja ću ovaj tjedan, samo još ne znam koji dan.
Sretno!!!!
Pea žao mi je.
Super što krećete odmah dalje. Nećeš se stići bedirati. Tako sam i ja. Brzo sam preboljela negativnu betu.
Sretno vam, cure!
Pea, poslušala bih cure na tvom mjestu - nije li nam dosta naše muke pa ne treba nas još netko i zavlačiti.
Naravno da je. Ako je ekipa tm relativno ok, tj. nije zaista loša, onda nema razloga za icsi. M od frendice ima ful loš spermiogram i aih nije ni dolazio u obzir, samo icsi. Na koncu, kod ivf-a nije biolog taj koji izabire jedan spermij, nego se oni i dalje bore i natječu među sobom i najsposobniji "zabija gol"![]()
Drage curke, pozdrav svima. čitam vas već dugo iako sam nova na forumu. ja u petak (4.3) bila na prvom AIH. Sad sam na folacinu i utrogestanima 3x200 mg dnevno i čekam betu za 14 dana.
Htjela sam pitati baš u vezi utrogestana, jel možda radim što krivo? Čitavo vrijeme mi se čini kao da se lagano otapa i cijedi. Čak i imam lagani bijeli iscjedak na gaćama. Jel ga možda ne "apliciram" dosta duboko? Ali ne mogu ga dublje gurnuti, imam valjda prekratke prste
Ima li netko sličnih iskustava?
I ja sam prvi dan imala isti osjećaj, ali se poslije nije ponovilo. Istina, nosim dnevni uložak pa on sve upije.
Ipak, malo su me zabrinuli komentari drugih cura. Nitko mi nije rekao da se treba malo i odležati. Večernju dozu stavljam oko 8 sati kako bi bilo što duže "aktualno", ali nakon toga ne ležim. Bi li trebala početi? Danas je 7 dan od AIH-a pa imam još toliko.
Apsolutno trebaš ležati nakon utrića. Nemoj se ništa sada osjećati loše što nisi, samo od sada kreni. Ako ne možeš ležati, bolje ti je da tu dozu popiješ. Jako mi je čudno što ti nitkio nije rekao da trebaš ležati! Nama je sestra svaki put to itekako naglasila, a također i doktor. Gdje si radila aih? Puno sreće ti želim i da uskoro raste tibica...![]()