Stranica 20 od 64 PrviPrvi ... 10181920212230 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 951 do 1,000 od 3229

Tema: inseminacija

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ništa ne brini, stavi ga koliko duboko možeš, ali bitno je da nakon stavljanja legneš bar pola sata, sat. Ako ne možeš nikako malo odležati - tipa ako radiš, pa ti je nezgodno na poslu - možeš popiti. No pazi s tim, jer puno cura ima vrtoglavice nakon što popiju (ja također)

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Da, dvije ture stavljanja mogu izvest kod kuće, al jedna tura dnevno me sigurno kaći na poslu. Baš sam razmišljala kak ću to izvesti, na poslu nikako ne mogu leći na pola sata (kolko god susretljivi bili). Inače, ja sam već prije pila utrogestan za regulaciju ciklusa (od 15.-24. dana) ali nije mi bilo ništa od njih. Niakvih nuspojava, doduše nije bilo ni regulacije ciklusa

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Onda super, samo popij tu popodnevnu dozu i sve ok. Ja sam si nariktala tako da večernju stavljam tako da odmah odem u krevet, pa dugo nema priliku iscuriti, a jutarnju stavim barem sat prije nego moram ustati, tako da još malo odspavam poslije stavljanja...

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Hvala puno! Tak nekak ću i ja tempirati!

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Bok cure,
    I ja sam kandidat za inseminaciju samo što na žalost moram u Prag na AID (inseminacija donor),jer mm ima dijagnozu azzo.
    HZZO mi je odobrio postupak vani (Prag) jer kod nas nema donacije.
    Zanima me kako ste nabavljale lijekove.Piti ću klomifen (kojega nema već ima uvozni) pa me zanima jel ste njega kupovali ili ste dobivali na recept jer se na listi lijekova vodi samo Belupov kojeg nema.
    Tako vidim da je i sa štopericom Ovitrell koje ste kupovale ako ne želite da vam se vode u postupak.
    Meni će pripremu raditi soc.ginekolog u mom mjestu da ne putujem u zg pa me zanima jel mi on može dati recept za Ovitrell ili mora baš mpo doktor?
    Za utrogestane znam da idu na recept.

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

olea klomifen sam ja kupovala u ljekarni na vv i tamo košta 125 kn kutija ali sam naknadno saznala da u Bosni košta 24 kn kutija tako da ako si blizu granice možeš jeftinije proći.
    a za Ovitrelle ne znam, ja sam dobila Brevactide. ali ako ide na recept (a mislim da ide) to ti onda piše soc. ginić jer bolnički doktori mogu pisati samo privatne recepte (onda plaćaš lijek).

MASLINA1973 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Olea, ja sam klomifen nabavila preko frendice u Mostaru. Pokušaj i ti u BiH ili Srbiji, čak ni ne znam koliko košta jer mi nije htjela ni kune uzeti.
    Štopericu sam također dobila (Brevactide). Sve se to odvija na SD.
    Sretno vam!!!
    Posljednje uređivanje od MASLINA1973 : 06.03.2011. at 22:39

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Hvala cure,
    Imam prilike da nabavim klomifen uz bih preko prijatrljice sam nemaju Belupov već uvozni proizvodać Remedica i košta 5,19 km što je otprilike 20 kn.U apoteci kažu da je to isto samo različit proizvođać.
    Za štopericu ću pitati ginekologa kada krene stimulacija ali jednom mi je rekao da ne ide na recept i da on ne može dati već samo dr mpo tipa petrova vw ali mi jije jasno zašto jer ako je na listi lijekova koji se ne plaćaju svejedno je tko izdaje recept bitno je da je ginekolog.Bar ja tako mislim.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Hvala curke svima na pomoći! Ja sam AIH radila u petrovoj i ne, nije mi nitko rekao da poslije utrića moram amlo ležati, ali od sad na dalje prakticiram taj princip. jel nitko od vas nije dobio i Folacin za piti?
    Olea, meni je recept za Klomifen pisala moja soc. ginić, ali ga nisam mogla nabaviti u ljekarni, jer belupov nema. Ja sam kupila neki njemački za 137 kn. Upute za taj su gotovo identične kao upute za Belupov koje sam skinula s interneta. Doduše meni je ovo bila prva tura klomofena, pa ga nemam s čim usporediti, ali ja nisam imala nikakve nuspojave od svih onih silnih navedenih u lijeku. Ovitrelle mi je dala sestra u bolnici kad sam dogovorila termin za AIH, međutim sam morala potpisati da sam uzela lijek i da mi se to onda računa u jedan od onih 6 puta. Rekla mi je da ga mogu i platiti, pa mi onda ne računaju. Nisam pitala koliko košta, nego sam ga jednostavno uzela. međutim, malo me je sad zbunilo pisanje o tim lijekovima! Kolko onda koštaju lijekovi za IVH, ako mi slučajno bude trebalo?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

maslina, dosta je odležat 20-tak minuta, kud bi stigli da ležimo po 2 sata 3 puta dnevno

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Što se tiče utrića, tko god od stručnjaka nam je ikad savjetovao, rekao je pola sata - sat, ali barem pola sata. Ukoliko ne možete dati toliko vremena tijelu da "rastopi" te kuglice i nešto apsorbira, onda je bolje da se popiju.

ježić, lijekovi za punu stimulaciju su užasno skupi i nemoj nikako prihvatiti ubuduće da ti zbog jedne štoperice od parsto kuna ode jedan postupak! Da dodam, nadam se da ti neće biti potreban više ni jedan jedini i da je to, to, no nikad ne znaš i čuvaj pravo na postupke ko oko u glavi!
    Posljednje uređivanje od ValaMala : 07.03.2011. at 10:46

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    Što se tiče utrića, tko god od stručnjaka nam je ikad savjetovao, rekao je pola sata - sat, ali barem pola sata. Ukoliko ne možete dati toliko vremena tijelu da "rastopi" te kuglice i nešto apsorbira, onda je bolje da se popiju.

ježić, lijekovi za punu stimulaciju su užasno skupi i nemoj nikako prihvatiti ubuduće da ti zbog jedne štoperice od parsto kuna ode jedan postupak! Da dodam, nadam se da ti neće biti potreban više ni jedan jedini i da je to, to, no nikad ne znaš i čuvaj pravo na postupke ko oko u glavi!
    Nadam se ni ja da mi nikakak postupak više neće trebati, ali ne mogu tu puno pomoći.
    Nego, o koliko to "užasno skupi" zapravo pričamo. 500 kn? 1000? Nekoliko tisuća?

MASLINA1973 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Hvala! Očito sam pogriješila što nisam ništa ranije pitala... Ništa, od večeras ležim, laptop pokraj sebe i idemo - nadoknada za noćnu radnu smjenu.
    A još mi je sestra izričito naglasila - normalno se ponašajte, sasvim normalno, ne pišem bolovanje i sl.
    Ah, valjda i one misle da smo usporenije, nego što jesmo

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

pa jedan gonal je 190 kuna, a recimo da sam ja u jednom postupku potrošila nih 32 pa ti sad računaj!

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj ksena28 prvotno napisa Vidi poruku
    pa jedan gonal je 190 kuna, a recimo da sam ja u jednom postupku potrošila nih 32 pa ti sad računaj!
    Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    Kod pune stimulacije se radi o cifri od desetak tisuća kuna i imaš pravo na 6 postupaka koje ti plaća hzzo. Ne znam koliko dođe Ovitrelle (pretpostavljam oko 200-300kn?), pa zamisli kako besmisleno izgubiti pravo na 1 postupak zbog te cifre... još uvijek ne mogu vjerovati da nisu ponudili opciju da si sama kupiš... kao što me i užasnoi zbunjuje to što u nekim klinikama normalno daju štoperice i ne računaju ni u kakav postupak, a u drugima ne samo da računaju, nego i ne upozoravaju pacijentice o posljedicama...
    Htjela sam napisati da ne mogu vjerovati, ali zapravo mogu! U ovoj državi je sve moguće
    Jesu meni ponudili da si sama kupim, i rekli mi da mi se to onda ne računa kao jedan postupak, ali mi nitko nije naglasio da su lijekovi za IVH toliko skupi i da bi bilo pametno čuvat te šanse!
    Ah, čovjek uči dok je živ! Samo mi je žao što se nisam prije priključila na forum, jer sam toliko toga saznala, što ti nitko nigdje ne kaže ili što ti ne zna reći!

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Kod pune stimulacije se radi o cifri od desetak tisuća kuna i imaš pravo na 6 postupaka koje ti plaća hzzo. Ne znam koliko dođe Ovitrelle (pretpostavljam oko 200-300kn?), pa zamisli kako besmisleno izgubiti pravo na 1 postupak zbog te cifre... još uvijek ne mogu vjerovati da nisu ponudili opciju da si sama kupiš... kao što me i užasnoi zbunjuje to što u nekim klinikama normalno daju štoperice i ne računaju ni u kakav postupak, a u drugima ne samo da računaju, nego i ne upozoravaju pacijentice o posljedicama...

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

kitty,možeš mi molim te poslati e mail adresu od hzzo-a gdje mogu pitati za lijekove?
    pitala sam nešto telefonom ali oni tvrde jedno a dr drugo,pa sam mislila poslati da imam napismeno da me ne šetaju bezveze.
    Pozdrav

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Curke,jel moguće da dobim M dok uzimam utrogestane?
    Već par dana me boli donji dio trbuha,ne kao grčevi pred M,polako i neugodno.
    Ne znam kako ću još ovih nekoliko dana progurati do subote.
    Kolko jedva čekam,tolko se i bojim negativnog rezultata,ipak je lakše ovako "maštati" i nadati se...

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Tajna, koliko ja znam, M uglavnom dobiješ tek dan-dva nakon što prestaneš uzimati utrogestan. Doduše, ja sam imala slučaj kad mi je ginić pokušala regulirati ciklus utrogestanom od (15.-24. dc) pa sam jednom dobila M na 19. dan, znači prije nego sam uopće završila turu.
    Ali ja vjerujem da je ta bol čisto reakcija na utrogestan. I ja ti imam osjećaj da mi je trbuh stalno napuhnut, a povremeno me baš boli, a tek par dana sam na utrićima.
    Glavu gore, izdži još malo... Subota je zapravo vrlo blizu. Ja vjerujem da će sve biti super!

MASLINA1973 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj tajna30 prvotno napisa Vidi poruku
    Curke,jel moguće da dobim M dok uzimam utrogestane?
    Već par dana me boli donji dio trbuha,ne kao grčevi pred M,polako i neugodno.
    Ne znam kako ću još ovih nekoliko dana progurati do subote.
    Kolko jedva čekam,tolko se i bojim negativnog rezultata,ipak je lakše ovako "maštati" i nadati se...
    Tajna , ja sam se "hvalila" kako me ništa ne boli, a večeras me bol tako para i nervoza muči naveliko. Uoči AIH sam čitala kako se cure žale na bol sličnu onoj uoči M i sad osjećam isto. Nadam se da se ipak za koji dan neće ništa pojaviti osim, naravno, BETE. Danas sam čak zavirila u Laboratorij Breyer na putu prema doma pa su mi rekli da oni vade betu tek 10. dan. I bolje jer bih možda već kod njih zastala da vidim kakva je situacija.
    I sretno ti u subotu

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Sutra je moja druga folikulometrija.
    Tko zna što će biti. Ja još uvijek ne znam u kojem sam postupku. Sve ćemo vidjeti sutra.
    Jedva čekam da to prođe.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Eva, želim ti puuno lijepih folikula!

MASLINA1973 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Eva133, sretno ti sutra!
    Držimo fige za jedan, ali vrijedan! folikul!!!

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj MASLINA1973 prvotno napisa Vidi poruku
    Eva133, sretno ti sutra!
    Držimo fige za jedan, ali vrijedan! folikul!!!
    Hvala puno.
    Inače budem nervozna pred folikulometriju, ali sad mi nekako svejedno.
    Neću se živcirati.

MASLINA1973 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj eva133 prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala puno.
    Inače budem nervozna pred folikulometriju, ali sad mi nekako svejedno.
    Neću se živcirati.
    I nemoj Želim ti da se tvom popisu pridruži treća sreća Javi se sutra. Laku noć.

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

eva sretno sutra
    Posljednje uređivanje od kitty : 07.03.2011. at 20:13

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Cure, hvala vam puno.
    Ježić neće biti puno folikula. Bit će samo jedan ali nadam se vrijedan.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Eva, sori; tek sam kasnije vidla prijašnji post. Ja sam na početku imala dva folikula, i to jedan toliko kržljav da sam mislila da neće biti niš od njega, ali se nekako oporavil do kraja folikulometrije.
    Nek ovaj tvoj jedan bude dobitan!

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Eva, nemoj apriori biti tako sigurna, tijelo te ponekad jako iznenadi...

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Valal ja sam mislila da će me sad moje tijelo iznenaditi i podariti mi puuuuno folikula, ali ništa.
    Dovoljan je meni i taj jedan folikul. Nadam se da je dobitni.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Eva133, sretno!
    Sutra je moja prva aih, sinoć sam primila ovitrel imam 3 folikula iako je jedan 23 mm bio jučer na folikulometriji pa se bojim da ne puknu prije, a valjda neće.

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj ptica1 prvotno napisa Vidi poruku
    Eva133, sretno!
    Sutra je moja prva aih, sinoć sam primila ovitrel imam 3 folikula iako je jedan 23 mm bio jučer na folikulometriji pa se bojim da ne puknu prije, a valjda neće.
    Ptica sretno sutra i blago tebi na 3 folikula.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Tikki, dali je bila aih jučer i dali su ti radili ultrazvuk prije postupka?

MASLINA1973 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Eva133 - kako je bilo?

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Joj cure nemam lijepih vijesti. Napisala sam već na podforumu od vv, ali evo i ovdje ću.
    Moj folikul je samo 13mm na 12dc. Doktor kaže da nikako da naraste, a trebao je.
    U subotu idem na 3. folikulometriju, pa ćemo vidjeti šta ćemo. Može se desiti da uopće
    ne idem u postupak, ako folikul ne naraste.
    Jako sam skeptična jer će mi u subotu biti 16 dc.
    Baš me zeza.

pea avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Joj cure nemam lijepih vijesti. Napisala sam već na podforumu od vv, ali evo i ovdje ću.
    Moj folikul je samo 13mm na 12dc. Doktor kaže da nikako da naraste, a trebao je.
    U subotu idem na 3. folikulometriju, pa ćemo vidjeti šta ćemo. Može se desiti da uopće
    ne idem u postupak, ako folikul ne naraste.
    Jako sam skeptična jer će mi u subotu biti 16 dc.
    Baš me zeza.
    A bemu miša stvarno je lin taj tvoj folikul
    Možda ipak se pokrene,nikad ne znaš...puno~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~za subotu

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Maslina1973,hvala!
    Realno gledano,nemoguće je imati bilo kakve simptome ovako rano,barem sam tako čitala,a i mislim tako.
    Sve je to u glavi,a u mojoj ima svašta!
    Sa prvom trudnoćom nisam imala nikakvih simptoma sve dok nisam napravila test.
    E,onda su počele i mučnine,tak da vjerojatno,puno se toga dešava u GLAVI!

Nego,sretno i tebi!!!i da se ubrzo preselimo na neki dr. forum...

MASLINA1973 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj tajna30 prvotno napisa Vidi poruku
    Maslina1973,hvala!
    Realno gledano,nemoguće je imati bilo kakve simptome ovako rano,barem sam tako čitala,a i mislim tako.
    Sve je to u glavi,a u mojoj ima svašta!
    Sa prvom trudnoćom nisam imala nikakvih simptoma sve dok nisam napravila test.
    E,onda su počele i mučnine,tak da vjerojatno,puno se toga dešava u GLAVI!

Nego,sretno i tebi!!!i da se ubrzo preselimo na neki dr. forum...
    Neka bude u glavi i iz glave Samo da ne dođe M. Sve se nešto pribojavam, ali čekam betu. Ovako barem uživam u iščekivanju, a kako će biti bude li 0, ah, ne želim ni pomišljati.
    Hvala ti na lijepim željama. I tebi sretno u petak!

tikki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Ptica1 sretno ti sutra!

Eva jako držim fige da se tvoj folikulić zbilda do subote i da ipak bude postupak ovaj mjesec!

čekalice drage Tajna i Maslina, ooo kako mi je poznato to isčekivanje bete, a tek (ne)simptomi... uh, prava igra živaca.

Mene ovaj put ništa ne boli, prošli puta su me jajnici boljeli i mislim da je to zato jer sam imala 3 folikula na jednom jajniku. Ovoga sam imala na svakom jajniku po jedan, pa zato valjda nisam osjećala baš pretjeranu bol. Čudno mi je da su mi LH trakice već treći dan pozitivne. Možda od utrića (ali uzimala sam ih i prošli mjesec)... ma nema smisla sad glavu time razbijati, moram vjerovati da je O bila i da je inseminacija pogođena u pravom trenutku (iako me jako strah da nije).

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

tikki lh može bit pozitivan i od hcg-a, a primila si štopericu

tikki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj pirica prvotno napisa Vidi poruku
    tikki lh može bit pozitivan i od hcg-a, a primila si štopericu
    to sam i ja pročitala kad sam prošli mjesec istraživala... samo čudno mi je da u dva mjeseca na potpuno iste lijekove tijelo totalno drugačije reagira. Prošli put mi je dan nakon štoperice bio pozitivan LH test, i onda je drugi dan počeo padati intenzitet crtice. Isto tako mi je bio blago pozitivan test na klomifenima, što je normalno jer isto zavaraju LH trakice.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj tikki prvotno napisa Vidi poruku
    to sam i ja pročitala kad sam prošli mjesec istraživala... samo čudno mi je da u dva mjeseca na potpuno iste lijekove tijelo totalno drugačije reagira. Prošli put mi je dan nakon štoperice bio pozitivan LH test, i onda je drugi dan počeo padati intenzitet crtice. Isto tako mi je bio blago pozitivan test na klomifenima, što je normalno jer isto zavaraju LH trakice.
    pa normalno da tijelo reagira drugačije
    jedan put imaš 3 folikula, drugi put 2 i sl.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Eva, samo sam ti htjela reći da su moja dva folikula u razmaku od 3 dana narasla samo 1mm, a onda je jedan u razmaku jednog dana narastao za 4mm! Tako, da nemoj otpisat ti ovaj svoj, daj mu šansu!
    Ptica, sretno!

MASLINA1973 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

[QUOTE=ježić;1835723]Eva, samo sam ti htjela reći da su moja dva folikula u razmaku od 3 dana narasla samo 1mm, a onda je jedan u razmaku jednog dana narastao za 4mm! Tako, da nemoj otpisat ti ovaj svoj, daj mu šansu!

Slažem se s ježićem. Eva, nisi sama Puno sreće i nek malac naraste. Sada folikul, a poslije i bebač

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Doktor je isto rekao da je lijen i da ga čeka već danima da naraste, a on zaje...
    Kako god bilo, neću se sekirati.

MASLINA1973 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Doktor je isto rekao da je lijen i da ga čeka već danima da naraste, a on zaje...
    Kako god bilo, neću se sekirati.
    I nemoj! Pokušaj ga ignorirati (znam, lako je reći) pa ti možda iz dišpeta naraste Držim fige

kordica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Večer! Danas je pao dogovor s mpo doktorom da idemo na 3. postupak AIH. moram krenut s klomifenima 3dc. večeras mi je krenuo spotting znači trebat će mi klimifeni za par dana, a pošto ih baš nema bojim se da neću stić nabavit na vrijeme. da li neka od Vas zna di u Zagrebu ima za kupit? Hvala unaprijed

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Gradska ljekarna, Trg b. Jelačića 3

kordica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj ježić prvotno napisa Vidi poruku
    Gradska ljekarna, Trg b. Jelačića 3
    na recept ili može samo ovako? Hvala

tikki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

S obzirom da postoji za nabavit samo u uvozni klomifen treba ti privatni recept (može ti ga i soc ginić napisat, na nekom sivom formularu). Ne znam jer se može i samo uz povijest bolesti kupiti. Ja sam svoje kupovala u ljekarni u draškovičevoj.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •